Άνοιξη και Πάσχα – ώρα για ανανέωση και αναγέννηση

Η άνοιξη

Είναι μια εποχή που η φύση ζωντανεύει πάλι και η αδράνεια του χειμώνα ζωντανεύει από το αυξανόμενο φως και τη ζέστη του ήλιου.
Η δύναμη της φύσης ωθεί τα φυτά και τα δέντρα να διαπεράσουν τη γη και να αναπτυχθούν προς το φως και την εκπλήρωση του σκοπού τους.

Είναι επίσης μια πρόσκληση για μας να εργαστούμε με αυτά τα ρεύματα και να φέρουμε νέα ζωή στα κουρασμένα και φθαρμένα μας κύτταρα.
Η συγκέντρωση και ο διαλογισμός στον ήλιο κατά την ανατολή του ηλίου είναι μια πολύτιμη μέθοδος σύνδεσης με την πηγή της ζωής, του φωτός και της ζεστασιάς, ώστε οι θεϊκοί σπόροι να μπορούν να αναπτυχθούν, να ανθίσουν και να αποδώσουν καρπούς.

 

Αυτή η περίοδος της ανοιξιάτικης ισημερίας

Είναι εξαιρετικά σημαντική για τους μυημένους, γιατί ξέρουν πώς να το χρησιμοποιήσουν καλά στο έργο του καθαρισμού και αναγέννησης.
Ναι, γιατί δεν αρκεί να χαίρεσαι για το γεγονός ότι τα πουλιά τραγουδούν, τα λουλούδια ανεβαίνουν από το έδαφος και οι άνθρωποι αισθάνονται λίγο πιο ευτυχισμένοι από το συνηθισμένο.
Υπάρχει σημαντικό έργο που πρέπει να γίνει, ένα έργο ανανέωσης.
Όταν παρευρεθείτε στην ανατολή του πρωινού, αυτή είναι η μόνη σκέψη που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας: Ανανέωση.

Αφήστε τα πάντα, ότι είναι παλιό, σκονισμένο και φθαρμένο, και επικεντρωθείτε στη νέα ζωή.
Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε επαφή με αυτό το τεράστιο ρεύμα της ζωής που ανεβαίνει από την καρδιά του σύμπαντος.

Είμαστε σπόροι που φυτεύονται σε ένα πνευματικό χώμα, και υπό την επίδραση των ακτίνων του ήλιου μπορούμε να παράγουμε τόσο υπέροχα χρώματα και αρώματα που ακόμη και οι θεϊκές οντότητες θα παρασυρθούν.
Τι είναι, τελικά, ένα λουλούδι;
Δεν μπορεί να τραγουδήσει, να χορέψει ή να παίξει βιολί, ωστόσο τραγουδιστές και χορευτές και μουσικοί μπαίνουν σε έκσταση πάνω από αυτό.

Αν λοιπόν κι εμείς μπορούμε να γίνουμε σαν τα λουλούδια, γιατί δεν πρέπει οι θεϊκές οντότητες, οι οποίες είναι πολύ ανώτερες από εμάς, να έρχονται και να θαυμάζουν την ομορφιά μας;
Θα αναφωνήσουν, « Ω, κοίτα. Τι υπέροχο λουλούδι!» και τότε θα μας φροντίσουν και θα μας βοηθήσουν να γίνουμε ακόμη πιο καθαροί, πιο φωτεινοί και πιο γλυκά αρωματικοί.

Εικόνα καρφίτσας ιστορίας

Πάσχα και ανάσταση

Το Πάσχα γιορτάζεται πάντα την άνοιξη και το πάθος και η ανάσταση του Χριστού μας δείχνει τη νέα ζωή που είναι δυνατόν να ζήσουμε.
Προκειμένου να λάβουμε αυτήν τη νέα ζωή του πνεύματος, πρέπει να πεθάνουμε προτού μπορέσουμε να αναστηθούμε και να αναγεννηθούμε.

Αυτό δεν είναι ένας φυσικός θάνατος αλλά η αντικατάσταση της κατώτερης φύσης μας, με όλη τη συνήθεια και τον εαυτό της, με τον αληθινό εαυτό μας, την ανώτερη φύση μας, την ψυχή και το πνεύμα.

 

 « Αν δεν πεθάνεις δεν θα ζήσεις», είπε ο Ιησούς

Η έννοια της ανάστασης συνδέεται αναγκαστικά με αυτήν του θανάτου και της αποσύνθεσης.
Όσο το σιτάρι αρνείται να πεθάνει, εμποδίζει τη ζωή που θάβεται βαθιά μέσα του να εκδηλωθεί.
Και στους ανθρώπους, είναι η κατώτερη φύση που πρέπει να πεθάνει για να αφήσει χώρο για το Πνεύμα, τη θεϊκή Αρχή να δώσει την ελευθερία να ενεργεί και να μεταμορφώνει τα πάντα.
Το μυστικό της ανάστασης μας κοιτάζει στο πρόσωπο, σε ολόκληρη τη φύση.
Απλώς περιμένει να καταλάβουμε και να αποφασίσουμε να πεθάνουμε συνειδητά, έτσι ώστε ο «νέος άντρας» ή η «νέα γυναίκα» να μπορούν να βγουν από εμάς.

 

 «Τι μπορούμε να κάνουμε για διευκολύνουμε αυτήν την διαδικασία»

Στο πνευματικό μας έργο;
Ο Omraam Mikhaël Aïvanov δίνει πάντα πρακτικές πνευματικές μεθόδους για να μας βοηθήσει.
Προτείνει να ρωτήσουμε και να φανταστούμε ότι ο άπειρος Θεός μπαίνει μέσα μας και ότι συγχωνευόμαστε στην παγκόσμια ψυχή.
Με αυτόν τον τρόπο, σιγά-σιγά, η πραγματική πνευματική μας φύση αναλαμβάνει και ζούμε ξανά
«με τη ζωή των Θεών»

«Το να πεθάνεις σημαίνει να αδειάζεις τον εαυτό σου και να λιώνεις στο άπειρο έτσι ώστε ο Κύριος να μπορεί να έρθει και να πάρει τη θέση σου και να βασιλεύει μέσα σου.
Το να πεθάνεις σημαίνει ότι δεν προσκολλάσαι πλέον στην ύπαρξή σου, ότι θέλεις να εξαφανιστείς, αλλά υπό μία προϋπόθεση: ότι ο ίδιος ο Θεός θα πάρει τη θέση σου.
Και αν επιμένεις πραγματικά θα αναγκαστεί να υποχωρήσει, γιατί θα χρησιμοποιείς δυνάμεις της ίδιας φύσης με τη δική Του.

Φανταστείτε τον εαυτό σας να ανεβαίνει και να φτάνει σε μεγάλο ύψος, και καθώς ανεβαίνετε, απλώνεται σε άπειρο χώρο και διαλύεται στην καθολική Ψυχή και εξαφανίζεται χωρίς φόβο ή άγχος.
Ακόμα κι αν αισθάνεστε σαν να έχετε χάσει όλη την επίγνωση του εαυτού σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Και καθώς διαλύεται στο διάστημα, φανταστείτε ότι το θεϊκό πνεύμα κατεβαίνει πάνω σας, έρχεται να ζήσει μέσα σας και να εργαστεί μέσα σας.
Ότι αυτό το πνεύμα μιλάει και ενεργεί και εκφράζεται μέσα από εσάς.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι θα γίνει με εσάς.
Θα είστε πάντα εσείς.
Αν και δεν θα είστε πλέον ο εαυτός σας, δεν θα χάσετε τίποτα από την πραγματική σας ταυτότητα.

 

 

{Από το βιβλίο: Χριστούγεννα και Πάσχα στη συλλογή Initiative Tradition -Omraam Mikhaël Aïvanov }

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα