Αστρολογικά και Μυστικά Εμβλήματα του Μυστικού Δείπνου II

Η συγκέντρωση του Μυστικού Δείπνου γύρω από τον Δάσκαλο Χριστό έχει μεγάλη συμβολική αξία καθώς αντιπροσωπεύει στοιχεία της ιερής γεωμετρίας και την ολοκλήρωση ενός συμπαντικού κύκλου.

Τα Ιερά Στοιχεία του Κύκλου

«Κάντε έναν κύκλο γύρω από έναν άντρα ή μια γυναίκα. σχεδιάστε έξω από αυτό ένα τετράγωνο και έξω από το τετράγωνο ένα τρίγωνο. Σχεδιάστε πάλι έναν άλλο κύκλο γύρω του και έχετε τη Φιλοσοφική πέτρα των αλχημιστών».

~Rosarium Philosophorum~

Ίσως ο κύκλος είναι το αρχαιότερο σύμβολο που σχεδιάστηκε από την ανθρώπινη φυλή.
Είναι μια απλή διαμόρφωση που μοιάζει με μερικά από τα σχήματα και τους κύκλους που συναντώνται στη φύση, όπως ο ηλιακός δίσκος, η σελήνη, μερικές από τις ζωικές μορφές και ακόμη και σε φυσικές γεωλογικές δομές.
Αντιπροσωπεύει, για όσους γνωρίζουν πτυχές των διαφορετικών μυστικιστικών και εσωτερικών σχολών σκέψεων, την ολοκλήρωση και το σύνολο του αρχικού σύμπαντος και τις εκπληρώσεις του.
Όλες οι κυκλικές δομές εκφράζουν αυτά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που σχετίζονται με το απόλυτο ΟΛΑ, την τελειότητα, το άπειρο, το απεριόριστο, το εξωχρονικό μη χωρικό, την ολοκλήρωση και το ολοκλήρωμα.

Ο κύκλος είναι επίσης σύμβολο των επαναλαμβανόμενων κύκλων της φύσης, η ανανέωση της ενέργειας και των στοιχείων, γέννηση, ανάπτυξη και θάνατος, η διαδικασία εξέλιξης της συνείδησης και η επακόλουθη επέκτασή της μέσω του σπειροειδούς σημείου στο κέντρο του κύκλου.

Ως μορφή γεωμετρικής μήτρας, από αυτόν τον γύρο, μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν πολλά άλλα γεωμετρικά μοτίβα, η φιλοσοφική πέτρα είναι η σύνθεση όλων όσων προέκυψαν και είναι ένα κλειδί για την ανώτερη γνώση της δημιουργίας.
Μπορούμε να δούμε αυτό το μοτίβο μέσα από το διάσημο σχέδιο του Leonardo Da Vince.

 

Οι Δώδεκα Εκλεκτοί Μαθητές

Στον διάσημο πίνακα του Ντα Βίντσι  «Ο Μυστικός Δείπνος» , μπορεί κανείς να παρατηρήσει τους δώδεκα μαθητές ως τον κορυφαίο εκπρόσωπο μιας ουράνιας τάξης των δώδεκα ζωδίων.
Οι Δώδεκα Φυλές του Ισραήλ ακολουθούν την ίδια βασική διδασκαλία.
Στις Αποκαλύψεις, ο Απόστολος Ιωάννης μιλά για τις δώδεκα πύλες του Ουρανού, ως τις πύλες προς τον Ναό του Παντοδύναμου Θεού.
Ο πίνακας του Μυστικού Δείπνου προκαλεί μεγάλη περιέργεια καθώς πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι κρύβει πολλές απαντήσεις που αναφέρονται στη μυστική Ζωή του Δασκάλου Χριστού Ιησού.

«Μια από αυτές τις μέρες ο Ιησούς βγήκε σε μια βουνοπλαγιά για να προσευχηθεί και πέρασε τη νύχτα προσευχόμενος στον Θεό.
Όταν ήρθε το πρωί, κάλεσε κοντά του τους μαθητές του και διάλεξε δώδεκα από αυτούς, τους οποίους όρισε και αποστόλους, τον Σίμωνα (τον οποίο ονόμασε Πέτρο), τον αδελφό του Ανδρέα, τον Ιάκωβο, τον Ιωάννη, τον Φίλιππο, τον Βαρθολομαίο, τον Ματθαίο, τον Θωμά, τον Ιάκωβο του Αλφαίου και ο Ιούδας ο Ισκαριώτης που έγινε προδότης».
~ Λουκάς 6:12-16

Οι 72 Απόστολοι, οι 72 Κατευθύνσεις

«Μετά από αυτό, ο Κύριος διάλεξε άλλους εβδομήντα δύο και τους έστειλε δύο δύο μπροστά του σε κάθε πόλη και μέρος όπου επρόκειτο να πάει.
Τους είπε: «Η σοδειά είναι άφθονη, αλλά οι εργάτες λίγοι.
Ζητήστε, λοιπόν, από τον Κύριο του θερισμού να στείλει εργάτες στο χωράφι του θερισμού.
Σας στέλνω σαν αρνιά ανάμεσα σε λύκους».
~ Λουκάς 10:1-4

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χριστός Ιησούς είχε δώδεκα μαθητές, αλλά δίδασκε και εκπαίδευσε συνολικά 72 αποστόλους και, ακόμη και σύμφωνα με την Αγία Γραφή, ο Χριστός τους είχε στείλει πολλές φορές σε διαφορετικές αποστολές.
Οι εβδομήντα μαθητές ή εβδομήντα δύο Απόστολοι (γνωστοί στην ανατολική χριστιανική παράδοση ως Εβδομήντα Απόστολοι) ήταν πρώτοι ακόλουθοι του Ιησού που αναφέρεται στο Ευαγγέλιο του Λουκά 10:1–24.
Σύμφωνα με τον Λουκά, το μόνο Ευαγγέλιο στο οποίο εμφανίζονται, ο Ιησούς τους διάλεξε και τους έστειλε ανά δύο σε μια συγκεκριμένη αποστολή που περιγράφεται λεπτομερώς στο κείμενο.
Υπάρχει μια αναμφισβήτητη παραλληλία με τις γωνίες της περιφέρειας, τα δώδεκα ζώδια του Ζωδίου και τους 72 αποστόλους να καλύπτουν τις εβδομήντα δύο κατευθύνσεις του κύκλου (5 μοίρες x 72=360 μοίρες – ένας πλήρης κύκλος), με σημείο αναφοράς το κέντρο του Χριστού.

Επίσης, με το ίδιο κέντρο του Χριστού ως σημείο αναφοράς, υπάρχουν 72 διαφορετικές κατηγορίες αγγέλων που στάλθηκαν από το Θεό για να βοηθήσουν την ανθρωπότητα στο μονοπάτι της αυτοπραγμάτωσης.

Κάθε βαθμός αντιστοιχεί σε μία ημέρα στο κανονικό μας Γρηγοριανό ημερολόγιο, επομένως καθένας από αυτούς τους αγγέλους κυβερνά πέντε ημέρες.
Είναι επίσης πολύ περίεργο πώς η πράξη της επιλογής 72 αποστόλων συμπίπτει επίσης με την πρόθεση να επανενσωματωθεί αυτό που έχει δημιουργήσει ξανά στην καρδιά της Δημιουργίας, ή του Δημιουργού.

Όταν έπεσε ο Πύργος της Βαβέλ, λέγεται ότι οι άνθρωποι σταμάτησαν να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον και χωρίστηκαν σε 72 διαφορετικές γλώσσες και διασκορπίστηκαν στην επιφάνεια της γης σε 72 διαφορετικές κατευθύνσεις, τον καθένα παρακολουθούμενο από έναν άγγελο.

Ίσως η πρόθεση να επαναφέρουμε τη δονητική υπογραφή των 72 σπασμένων τμημάτων της ανθρωπότητας ήταν μέρος μιας προσπάθειας για την επανένταξη της Θεότητας στις καρδιές των ανθρώπων.

 

(Συνεχίζεται)

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα