Αφήστε το παιδί που ήσασταν να έρθει πιο κοντά σας

Μια απλή φωτογραφία στο γραφείο σας, στο τραπέζι εργασίας σας, στο κομοδίνο σας, μπορεί να είναι η αρχή μιας από τις πιο γόνιμες φιλίες που θα βρείτε στη ζωή.

Σε όλους μας αρέσουν οι φωτογραφίες, τα στιγμιότυπα μιας στιγμής, που έχουν τη δύναμη να μας συγκινήσουν, να ξυπνήσουν μια γλυκιά ανάμνηση ή να οραματιστούμε ένα μελλοντικό μέρος που θέλουμε να επισκεφτούμε.

Είναι δύσκολο για κάποιον να μην έχει φωτογραφία από την παιδική του ηλικία, σου προτείνω να ψάξεις στο κουτί με τις παλιές σου φωτογραφίες, να ψάξεις μια φωτογραφία από την παιδική σου ηλικία, μια στην οποία είσαι μόνο εσύ.

Κοιτάξτε με την καρδιά σας και επιλέξτε μία στην οποία μπορείτε να δείτε όλα όσα περίμεναν για τη ζωή τους αυτό το αγόρι, αυτό το κορίτσι, ελάχιστα μολυσμένα από τις προσδοκίες ή τις ζωτικές εμπειρίες άλλων ανθρώπων.

Παρατηρήστε τα μάτια του, αγνά και σοφά, θα σας δώσουν πολλές απαντήσεις.

Σώσε την από αυτό το ξεχασμένο κουτί στο κάτω μέρος ενός συρταριού, θα τη σώσεις από τη λήθη και αυτή με τη σειρά της θα σε σώσει από τη δική σου λήθη.

Δεν είναι να ψάχνεις για ένα όμορφο πλαίσιο που ταιριάζει με τις κουρτίνες στο σαλόνι, αυτή η φωτογραφία δεν είναι διακοσμητικό αντικείμενο, είναι το τοτέμ της εξουσίας σου.

Σε εκείνο το ανθρωπάκι που σε κοιτάζει προκλητικά στα μάτια, κρύβεται όλη η σοφία που χρειάζεσαι για μια γεμάτη ζωή, με τον πιο αγνό και προσωπικό τρόπο που μπορείς να βρεις.

Ανάμεσα σε αυτήν και σε εσάς υπάρχει μια συνέχεια ζωής, η  ΖΩΗ ΣΑΣ.
Σε λίγες περιπτώσεις εμφανίζεται ως ευθεία γραμμή, γενικά είναι ένα μονοπάτι γεμάτο κοψίματα, διχάλες, εμπόδια, διάβρωση και για να ανακτήσετε την κατεύθυνση, να φτάσετε στον προορισμό σας ικανοποιητικά, δεν έχετε παρά να αναλογιστείτε αυτήν τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει βιασύνη, έχετε φτάσει ως εδώ, με περισσότερα ή λιγότερα χτυπήματα, χωρίς να το γνωρίζετε, οπότε δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ανακτήσει μια σχέση που δεν έπρεπε ποτέ να χάσετε, τη σχέση με την ουσία σας.

Δώστε του μια θέση τιμής, ένα μέρος όπου μπορείτε να περάσετε λίγο χρόνο μόνοι, όπου μπορείτε να καθίσετε και απλά, από καιρό σε καιρό, να διασταυρώσετε το ενήλικο βλέμμα σας με το βλέμμα του ΕΙΝΑΙ σας.

Τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα; Τι ουρλιάζει αυτό το βλέμμα; Πώς είναι η θέση αυτού του σώματος;

Εκεί και ακριβώς εκεί, σαν να επρόκειτο για έναν ενάρετο κύκλο, είναι που πρέπει να φτάσετε.

Το ασυνείδητό μας, η ψυχή μας, ο ανώτερος εαυτός μας, είναι σοφοί.
Αν επιλέξατε αυτή τη φωτογραφία, δεν είναι τυχαία, αν την επιλέξατε με την καρδιά σας, είναι επειδή εκεί αντικατοπτρίζεται καλύτερα η ουσία σας.

Είναι μια πολύ καλή αρχή, γνωρίζοντας πού πρέπει να πάμε.

Inner child balance

Είμαστε τόσο μολυσμένοι από τον πραγματισμό αυτής της κοινωνίας που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουμε κάτι.
Πρέπει να γίνω μεγάλη επαγγελματίας, σπουδαία μητέρα, επιτυχημένος άνθρωπος, επαγγελματίας σε αυτόν ή τον άλλον τομέα, πλούσιος, διάσημος, σοφός.
Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε μια σειρά από ηθικές αξίες: ειλικρινής, καλός, αγαπητός κτλ.

Αυτό είναι λάθος, είναι κάδρα που ταιριάζουν με τις κουρτίνες μας.
Και το μικρό άτομο που σας κοιτάζει από αυτή τη φωτογραφία το ξέρει, απλά  ΕΙΝΑΙ.
Είναι αυτό που είσαι, είναι η δυνατότητα αυτού που έχεις έρθει να  ΕΙΣΑΙ και καταγράφεται σε αυτό το κομμάτι χαρτί, το οποίο πρέπει να αποκαλύψεις, για άλλη μια φορά, στο εργαστήριο της δικής σου ύπαρξης.

Ρωτήστε τον εαυτό σας πόσο κοντά ή πόσο μακριά είστε από αυτήν, αυτή τη στιγμή της ζωής σας.

Αν και μπορεί να φαίνεται εύκολη τεχνική, είναι πολύ ισχυρή, γι’ αυτό σας συμβουλεύω για άλλη μια φορά να μην βιαστείτε, αφήστε τις πληροφορίες να κυλήσουν.

Η περιπέτεια που μόλις δημιουργήσατε θα σας ταξιδέψει στο χρονοδιάγραμμα της ζωής σας, θα σας οδηγήσει μερικές φορές σε ένα παρελθόν στο οποίο εκείνο το κορίτσι, εκείνο το αγόρι, πληγώθηκε, θα σας δείξει τι πανοπλία απέκτησε για να προχωρήσει, αυτή την πανοπλία που σήμερα ως ενήλικας σε βαραίνει, σε απομακρύνει από την ουσία σου.

Όταν περνάς εκείνες τις στιγμές, κοίτα την με όλη την αγάπη του κόσμου, πες της ότι δεν τη χρειάζεσαι πια, ότι τώρα μπορείς να φροντίσεις τον εαυτό σου από την ουσία.

Θα δοκιμάσεις το παρόν σου, τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις, γιατί όσο προχωρά η σχέση σου μαζί της, σε ένα σταυροδρόμι θα κοιτάς τη φωτογραφία και θα καταλάβεις αμέσως ποιος είναι ο δρόμος που σε πάει πίσω στην ουσία σου, που θα σε τοποθετήσει στο σημείο που όλα αρχίζουν και όλα τελειώνουν.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα