Γιατί ενεργειακή θεραπεία;

Η ενεργειακή θεραπεία μας δείχνει καθημερινά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των σωματικών παθήσεων έχουν την πηγή τους στις σκέψεις ή/και στα συναισθήματα.
Αλλά το διανοητικό και το συναισθηματικό είναι μόνο μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου.
Επομένως, η ενεργειακή θεραπεία επηρεάζει όλα τα επίπεδα της ύπαρξης: σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό.
Είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την αποκατάσταση της ισορροπίας και της αρμονίας.
Μια ενεργειακή θεραπεία βοηθά το ΕΙΝΑΙ που βρίσκεται μέσα μας να θεραπεύσει τον εαυτό του, στο σύνολο των διαφορετικών πεδίων συνείδησής του.

Μια ενεργειακή επεξεργασία ενισχύει τη ρίζα στη γη προκειμένου να δέχεται καλύτερα τα τελλουρικά ρεύματα και να αποκαταστήσει μια καλύτερη σύνδεση με το Σύμπαν διευκολύνοντας τη συμβολή των κοσμικών κυμάτων.
Αυτές οι δύο πηγές Ζωτικής Ενέργειας, απαραίτητες για όλα τα όντα, παρέχουν την ουσιαστική «τροφή» για το Πνεύμα ή την ψυχή, που κατοικεί στον καθένα μας.
Όπως ένα δέντρο, ένας άνθρωπος λαμβάνει τη λεπτή τροφή του από τη Γη καθώς και από τον Κόσμο.

Ο στόχος μιας ενεργειακής θεραπείας είναι να προωθήσει την ελεύθερη κυκλοφορία της Ζωτικής Ενέργειας, που προέρχεται από τη Γη και το σύμπαν, στα διαφορετικά σώματα, αιθερικά και φυσικά, κάθε όντος και με αυτόν τον τρόπο, να του επιτρέψει να διορθώσει τις δυσλειτουργίες και τους περιορισμούς.

Μια ενεργειακή θεραπεία είναι ιδανική για:

Συνοδεύει ή ολοκληρώνει μια άλλη θεραπεία,
Δουλεύει σε ένα μπλοκάρισμα σε σωματικό, συναισθηματικό ή ψυχολογικό επίπεδο,
Εξερευνά το ενεργειακό δυναμικό κάποιου,
Βοηθά στην επανασύνδεση με τον εαυτό μας.

Όταν δεν είμαστε πλέον σε ισορροπία, όταν τα μπλοκαρίσματα έχουν εμφανιστεί πάρα πολύ, όταν οι δυσάρεστες αισθήσεις έχουν γίνει πολύ δυνατές και δεν μπορούν πλέον να τις αντιμετωπίσουμε πραγματικά, όταν αρρωσταίνουμε, τότε η ενεργειακή θεραπεία μπορεί να μας προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη για να μπορέσουμε να επανασυνδεθούμε με την πηγή μας, την ύπαρξή μας.
Με αυτόν τον τρόπο αποκαθίσταται η αρμονία και αρχίζει η θεραπεία.

Ποια προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Οι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μπορούν να αντλήσουν πολλά οφέλη από την ενεργειακή θεραπεία.
Ανακουφίζει τον πόνο, μειώνει τις παρενέργειες της ακτινοβολίας και της χημειοθεραπείας και βοηθάει το σώμα να ανακάμψει γρηγορότερα, βελτιώνοντας την επιθυμία για ζωή και βοηθάει να αντιμετωπιστούν εκ νέου οι προκλήσεις της ζωής.

Καλά αποτελέσματα συχνά επιτυγχάνονται, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις:

Παιδική υπερκινητικότητα,
Αλλεργίες, έκζεμα,
Κοιλιακό άλγος, λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης,
Κακή κυκλοφορία του αίματος,
Σπαστικό κόλον, ινομυαλγία,
Πονοκέφαλοι, ημικρανίες, προβλήματα έντασης,
Κρίσεις πανικού, τραύματα,
Διαταραχές ύπνου, Έλλειψη αυτοπεποίθησης,
Στρες, Κόπωση,
Πόνος στη μέση, Ισχιαλγία,
Ταχεία μετεγχειρητική ανάρρωση,
Ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους και πόνους στις αρθρώσεις,
Ορισμένες «ανεξήγητες» ασθένειες μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Επιπλέον, εάν δεν έχετε ιδιαίτερες ανησυχίες, μια θεραπεία είναι πολύ χρήσιμη για να παραμείνετε σε καλή υγεία, χωρίς άγχος και ανησυχία.

Για ποιον μια ενεργειακή θεραπεία;

Μια ενεργειακή θεραπεία είναι κατάλληλη για όποιον επιθυμεί να διορθώσει ορισμένες ενεργειακές δυσλειτουργίες, δημιουργώντας μια συγκεκριμένη σωματική ενόχληση ή απλώς να εξερευνήσει το ενεργειακό του δυναμικό.

Μια ενεργειακή θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική για έναν ενήλικα όσο και για ένα παιδί ή ένα ζώο.

Εάν μια ενεργειακή θεραπεία λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για ένα παιδί, θα το δεχτεί μόνο ένας από τους δύο γονείς του ή ένας ενήλικας που είναι υπεύθυνος γι ‘αυτό: παππούδες, κηδεμόνες κτλ.
Εάν το παιδί είναι έφηβος και το επιθυμεί, ο ενήλικας που το συνοδεύει δεν θα παρακολουθήσει τη θεραπεία και θα περιμένει στην διπλανή αίθουσα αναμονής, ώστε να εκφραστεί ελεύθερα, στη ρευστότητα της ενέργειας.

Η ενεργειακή φροντίδα συνιστάται ανεπιφύλακτα για τις έγκυες γυναίκες, προκειμένου να διευκολυνθεί αυτή η μελλοντική πράξη ζωής, ενεργώντας στα διαφορετικά επίπεδα ύπαρξης και ανακουφίζοντας τις εντάσεις και τα μπλοκαρίσματα που είναι ειδικά για αυτήν την κατάσταση.

Όποιος πάσχει από αδιαθεσία, συναισθηματικές εντάσεις που μπορεί ή όχι να διαταράξουν το φυσικό του σώμα, θα βρει αποτελεσματική βοήθεια στη διαδικασία επούλωσης.

* Προσοχή, εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι η ενεργειακή φροντίδα δεν είναι εκεί για να αντικαταστήσει το φάρμακο και δεν σας απαλλάσσει από ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Πώς λαμβάνεται η ενεργειακή θεραπεία;

Κατά τη διάρκεια μιας ενεργειακής θεραπείας, ο θεραπευτής σας μεταδίδει τη Ζωτική Ενέργεια που λαμβάνει από το Σύμπαν.
Αυτή η Ζωτική Ενέργεια θα βοηθήσει το Πνεύμα σας (ή την έμφυτη Σοφία, ή την ανώτερη συνείδηση, ή την ψυχή…) να διορθώσει τη δυσλειτουργία ή το αίσθημα κακουχίας, που είναι το αντικείμενο της θεραπείας.
Αυτή η μετάδοση γίνεται με τη βοήθεια των αισθήσεων της όρασης, της αφής, της φωνής και του ήχου και σε ορισμένες περιπτώσεις, με τη χρήση αιθέριων ελαίων.

Για να σας βοηθήσει πραγματικά η θεραπεία, είναι σημαντικό να συμμετέχετε ενεργά σε αυτήν, συνειδητοποιώντας τη δύναμή σας, εφαρμόζοντας τη Ζωτική Ενέργεια που θα λάβετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και εφαρμόζοντας τις ασκήσεις που μπορεί σας συμβουλέψουν.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε ότι μια ενεργειακή θεραπεία, όχι περισσότερο από τον θεραπευτή που την έδωσε, δεν θεραπεύει τίποτα άμεσα, αλλά αποτελεί μια σχετική και αποτελεσματική ενεργειακή συνεισφορά που επιτρέπει στο Πνεύμα σας να διορθώσει μόνο του τη δυσλειτουργία που σας ενοχλεί.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν;

Πριν από μια αρχική διαβούλευση, δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί πόσες θα χρειαστούν, ούτε πόσο συχνά.
Ωστόσο, ο στόχος μιας ενεργειακής θεραπείας είναι να σας μεταδώσει τη Ζωτική Ενέργεια που είναι απαραίτητη για να σας βοηθήσει να αναλάβετε το πρόβλημά σας και όχι να δημιουργήσετε οποιαδήποτε εξάρτηση.

Μερικές φορές η επούλωση συμβαίνει μετά από μία μόνο συνεδρία και άλλες φορές διαρκεί λίγο περισσότερο.
Υπό κανονικές συνθήκες, συνιστώνται μία έως τέσσερις συνεδρίες, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και το κάθε μπλοκάρισμα επίσης.

Τρέχουσα ιατρική θεραπεία

Η ενεργειακή φροντίδα δεν αντικαθιστά τη συνεχιζόμενη ιατρική θεραπεία, είτε περιλαμβάνει είτε όχι λήψη φαρμάκων.
Επίσης, η τροποποίηση μιας θεραπείας ή η ακύρωση της λήψης φαρμάκων θα πρέπει να εξετάζεται μόνο με τον θεράποντα ιατρό σας.

Μια ενεργειακή θεραπεία εξισορροπεί, μεταμορφώνει το άγχος, το αίσθημα του πόνου, την ενεργειακή ανισορροπία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ιατρική συμβουλή ή θεραπεία, αλλά συμβάλει παράλληλα.

Μια ενεργειακή θεραπεία ανταποκρίνεται πάνω απ’ όλα στην επιθυμία του δέκτη να προχωρήσει στη διαδικασία της αυτοθεραπείας και να μεταμορφώσει παλιά ενοχλητικά πρότυπα.
Είναι ένα δώρο Αγάπης προς τον εαυτό του και δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις να διαταραχθεί το φυσικό σώμα για να επωφεληθείς από μια ενεργειακή θεραπεία.

* Προσοχή, εφιστώ την προσοχή σας ξανά, στο γεγονός, ότι η ενεργειακή φροντίδα δεν είναι εκεί για να αντικαταστήσει το φάρμακο και δεν σας απαλλάσσει από ένα ραντεβού με τον γιατρό.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα