Γιατί να μυηθείτε στο Karuna® Reiki;

Τι προσθήκη θα μου φέρει το Karuna Reiki;

Η μύηση στο Ρέικι ή σε άλλα ενεργειακά συστήματα είναι πάντα ένα πλεονέκτημα για έναν ασκούμενο.
Αντίθετα, θα προσπαθήσω να αναφέρω κάποιες διαφορές μεταξύ του Karuna® Reiki και άλλων γενεαλογικών γενεών Ρέικι (Usui Reiki, Gendai, Komyo, κ.λπ.).

1. Γιατί να περιμένετε να έχετε τουλάχιστον τον 3ο βαθμό του Ρέικι πριν λάβετε το Karuna;

 

Το Reiki Karuna® έχει προσθέσει τον ρυθμό δόνησης του Reiki Usui με τον δικό του ρυθμό δόνησης που διοχετεύεται προς τα τέλη του 1990.
Επομένως, συνιστάται για τους μελλοντικούς πρακτικούς να έχουν ήδη αφιερώσει χρόνο για να αυξήσουν τη δόνηση τους τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο, αυτό του 3ου βαθμού Ρέικι, αλλά επιπλέον ανάμεσα στα σύμβολα που θα λάβει, υπάρχουν και κάποια που δίνονται σε επίπεδο Ρέικι Master.

 

2. Είναι η αίσθηση/δόνηση η ίδια για αυτά τα 2 συστήματα;

 

Με τίποτα.
Κάθε σύστημα έχει τη δική του αίσθηση/δόνηση.
Επίσης, το Usui Reiki ενεργεί σταδιακά σε όλους τους τομείς, μερικά αποτελέσματα είναι ταχύτερα και άλλα λιγότερο.

Με το Karuna® Reiki, αισθανόμαστε περισσότερους κραδασμούς καθώς και σωματικό, ψυχικό και συναισθηματικό καθαρισμό και μας δίνει τη δυνατότητα να στοχεύσουμε και να καθορίσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θεραπεία, καθαρισμός, επούλωση και άλλα (θεραπεία σε κυτταρικό επίπεδο, τραύμα εσωτερικού παιδιού ή καθαρισμός της προηγούμενης ζωής του ατόμου ή προγονικής θεραπείας, θεραπεία κακοποιημένων ανθρώπων κ.λπ.).

Για να γίνει αυτό, επιλέγουμε 1 από τα κατάλληλα σύμβολα (ή 2 και περισσότερα ανάλογα με την επεξεργασία που πρέπει να γίνει).
Λάβετε υπόψη ότι με το επίπεδο I και II του Practitioner, λαμβάνετε 8 σύμβολα.
Και άλλα 4 σύμβολα σε επίπεδο εκπαιδευτικού I και II.
Κάθε σύμβολο έχει την αποτελεσματικότητά του, άνοιγμα, σύνδεση, εκδήλωση, κ.λπ.

 

3. Χρειάζεται να αυτοθεραπευόμαστε τακτικά όπως στο Usui Reiki;

 

Η αυτοθεραπεία με Usui Reiki διατηρεί την υγεία γενικά και επομένως συνιστάται να γίνεται τακτικά.
Η αυτοθεραπεία Reiki Karuna® θα πρέπει να γίνεται πιο περιστασιακά, για να εξαγνιστεί κάποιος, εάν υπάρχει απόφραξη, ή για να καθαρίσει ένα μέρος, ένα αντικείμενο κ.λπ. ανάλογα με τις ανάγκες.
Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούμε τα σύμβολα που στοχεύουν τον στόχο μας, με τη σειρά όπως μάθαμε.

4. Όσον αφορά τη διδασκαλία, δώστε τη διαφορά μεταξύ Usui Reiki και Karuna

 

Τα Εγχειρίδια – Usui Reiki

Ο δάσκαλος μεταδίδει ό,τι έχει μάθει συν τις εμπειρίες του εάν είναι γενναιόδωρος, οπότε κάθε ασκούμενος είναι ελεύθερος να έχει διαφορετικά εγχειρίδια, να προσθέσει διαφορετικές συνεισφορές και επιπλέον, βλέπουμε το αποτέλεσμα με πολλούς ανθρώπους να ξεφεύγουν από το παραδοσιακό Ρέικι, και την απλότητα του Ρέικι.
Η διδασκαλία του Karuna βασίζεται στο εγχειρίδιο του William Lee Rand (του ιδρυτή του Karuna Reiki®) και δεν μπορεί να τροποποιηθεί.

 

Τo Πρωτόκολλο Μύησης

Τα στάδια μύησης στο Usui Reiki είναι ελαφρώς διαφορετικά ή και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους λόγω των συνεισφορών που προσθέτουν οι ασκούμενοι.
Στο Karuna® Reiki, όλα τα βήματα πρέπει να ακολουθούνται με τη σειρά και υποχρεωτικά.

 

Αριθμοί Επιπέδου

Το Usui Reiki έχει 4 επίπεδα και ο ασκούμενος μπορεί να διδάξει από το επίπεδο III, παρουσιάζει το πιστοποιητικό του μόνο για να συνεχίσει, ενώ ο ασκούμενος του Karuna® Reiki στέλνει το πιστοποιητικό του Master Teacher στο International Center for Reiki Training του William Rand.

Καταγράφεται το πιστοποιητικό στα αρχεία του κέντρου και ο δάσκαλος του Karuna Reiki® μπορεί να παραγγείλει τα εγχειρίδια του κάθε επιπέδου από το κέντρο.
Σας δίνετε η ευκαιρία να γίνετε «Εγγεγραμμένος Master Karuna® Reiki» αν το επιθυμείτε, στο International Center for Reiki Training

 

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η μύηση στο Karuna® Reiki δεν είναι υποκατάστατο του Usui Reiki, αλλά το επόμενο εξελικτικό βήμα μετά από αυτό.

 

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα