Διαλογισμός για να έρθετε σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό σας

Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να καθιερώσουμε μια κατανόηση του
« εσωτερικού μας εαυτού », που βασικά χαρακτηρίζεται από την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας.

Είναι μέσα σε αυτό που χτίζουμε τη συνείδησή μας σε όλα τα μέρη και τα επίπεδα , ακόμη και αν είναι συχνά ασυνείδητα.

 Εγκέφαλος – Ο οδηγός μας

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα πολύ περίπλοκο κομμάτι που απαιτεί ακόμα μεγάλη προσπάθεια για να γίνει κατανοητό, όπου υπάρχουν επίπεδα όπως το υποσυνείδητο, που δεν είναι υπό πλήρη έλεγχο, όντας ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τον τρόπο που αντιδρούμε συναισθηματικά στα γεγονότα της ζωής μας.

Σε κάθε τροχιά, συλλέγουμε εμπειρίες που συχνά καταλήγουν σε ενοχλητικές, επώδυνες και τραυματικές καταστάσεις, αφήνοντας συσσωρευμένα σημάδια σε έναν μπερδεμένο αλλά ενισχυμένο εσωτερικό εαυτό.
Εν ολίγοις, ο εσωτερικός εαυτός συγκεντρώνει τέτοιες εμπειρίες και τραύματα ως μια μορφή εγρήγορσης, για να αμυνθούμε απέναντι σε παρόμοιες καταστάσεις και να μην βιώσουμε τους ίδιους πόνους.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη πρόσβαση σε αυτό το μέρος του εαυτού μας και τις εμπειρίες που κατοικούν εκεί.
Αυτές οι εμπειρίες μας εμποδίζουν συχνά να προχωρήσουμε, καθώς τα τραύματα μπορεί να είναι έντονα σε σημείο να δημιουργούν ασπίδες που εμποδίζουν νέες συνδέσεις με ανθρώπους ή συναισθήματα.
Η συσσώρευση θυμού, πληγών και φόβων που καταπιέζονται εκεί, και που προφανώς θα ήταν υπό τον έλεγχό μας, μας κάνουν να έχουμε αρνητικές αντιδράσεις σε καταστάσεις που στην πραγματικότητα θα ήταν αβλαβείς.

Φωτίζοντας το μυαλό σας, διευρύνοντας τον έσω εαυτό σας

Για να προχωρήσουμε πραγματικά μπροστά, πρέπει να μάθουμε να έχουμε πρόσβαση στον εσωτερικό μας εαυτό και να ξεπερνάμε τέτοιες αρνητικές συσσωρεύσεις.
Αυτό φυσικά απαιτεί μια βαθιά ανάλυση και προβληματισμό για τον εαυτό μας, το ποιοι είμαστε και τις συμπεριφορές μας.
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κοιτάξουμε πέρα ​​από τον καθρέφτη και τις εσωτερικές σκιές, συνειδητοποιώντας εάν αυτό που κάνουμε είναι πραγματικά μια απόφαση που βασίζεται σε αυτό που θέλουμε ή μια απλή αντανάκλαση αυτού που έχουμε ήδη βιώσει.

Παρατηρήστε εάν ορισμένα συναισθήματα ή συμπεριφορές είναι πιο επαναλαμβανόμενα από ότι πραγματικά θα έπρεπε.
Η αυτογνωσία μπορεί να αποκτηθεί μέσα από ένα σύνολο στάσεων στην καθημερινότητά μας, που σταδιακά μας οδηγούν να αντικαταστήσουμε τους φόβους και τα άγχη μας με θετικότητα και ευτυχία.

Διαλογισμός

Ως ισχυρό εργαλείο που είναι, αν θέλουμε να μάθουμε να εξερευνούμε το μυαλό, ο διαλογισμός θα ταιριάζει ακριβώς σε αυτόν τον σκοπό, έχοντας τη σημασία της λέξης, ακριβώς του όρου
« στροφή προς το κέντρο ».

Ο διαλογισμός είναι πολύ πιο πέρα ​​από τον προβληματισμό, είναι μια καθημερινή άσκηση του νου όπου τα ανθρώπινα όντα προσπαθούν, μέσω διαφόρων τεχνικών, να κατανοήσουν τον εαυτό τους, τις στάσεις και τις επιθυμίες τους.
Όταν ασκείται, μπορεί να γίνει ένας μεγάλος σύμμαχος στην κατανόηση του εαυτού και την υπέρβαση των πληγών και των κακώς επουλωμένων πληγών.

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Προειδοποιητικά σημάδια ανεπίλυτου τραύματος – Αναγνώριση των αόρατων ουλών

Το τραύμα είναι μια βαθιά οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός ατόμου, ειδικά εάν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα