Εκκρεμές – Ένα εργαλείο ανώτερης επικοινωνίας

Η χρήση του εκκρεμούς

Είναι ένας απλός και πολύ καλός τρόπος για να μπορέσει κάποιος να προσεγγίσει την εσωτερική του σοφία και να αφυπνίσει τις διαισθητικές του ικανότητες.
Δεν πρόκειται για ένα “μαγικό” εργαλείο.

Πρόκειται απλά για ένα εργαλείο μέσα από το οποίο εκφράζεται και γίνεται αντιληπτή η μαγεία που προέρχεται από την ικανότητά μας να βυθιζόμαστε στη σοφία της ανώτερης συνειδητότητάς μας, στη σοφία του ανώτερου εαυτού μας.

Όλοι έχουμε αυτή την ικανότητα, άσχετα αν από κάποιους εκδηλώνεται εύκολα και αβίαστα, ενώ από κάποιους άλλους απαιτεί υπομονή, επιμονή και πολύ εξάσκηση.
Αναμφίβολα όμως, αυτό το παιχνίδι του «ναι » και «όχι» αποτελεί έναν όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο για να βρούμε τις απαντήσεις που ζητάμε και να αναπτύξουμε τις ψυχικές ικανότητες μας, ευθυγραμμίζοντας σώμα, νου, και πνεύμα.

Εκκρεμή

Υπάρχουν σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και υλικών κατασκευής.
Τα πιο δημοφιλή είναι αυτά που είναι φτιαγμένα από ημιπολύτιμους λίθους, ιδιαίτερα από κρυστάλλους χαλαζία και το σχήμα τους καταλήγει σε μια μυτερή αιχμή στο κάτω άκρο.
Αυτή η αιχμή αντιπροσωπεύει το σημείο στο οποίο η πνευματική ενέργεια που περνά μέσα από εμάς γειώνεται στο εκκρεμές.

Οι ημιπολύτιμοι λίθοι, με τις ενέργειες των κρυστάλλων που εμπεριέχουν, προσδίδουν μεγαλύτερη δύναμη στο εκκρεμές και κάνουν πιο έντονη και καθαρή την κίνησή του.

Ημιπολύτιμοι λίθοι, που συνήθως χρησιμοποιούνται για την κατασκευή εκκρεμών

Λευκός χαλαζίας:  Θεωρείται πολύ πνευματική πέτρα, αποτελεί καθαρή και δυνατή πηγή ενέργειας. Ενεργοποιεί όλα τα επίπεδα της συνειδητότητας φέρνοντας αρμονία και ισορροπία.
Είναι ο καλύτερος κρύσταλλος για προγραμματισμό.

Ροζ χαλαζίας: Είναι η πέτρα της αγάπης, της συμπόνιας και της συγχώρεσης. Φέρνει γαλήνη και ισορροπία στο συναισθηματικό επίπεδο.

Αμέθυστος: Βοηθά στο Channeling και στις ψυχικές ικανότητες. Ενισχύει το αίσθημα της εκπλήρωσης και της ένωσης με το πνεύμα.
Είναι η πέτρα της γαλήνης και της δύναμης.

Κιτρίνης: Απομακρύνει την αρνητική ενέργεια. Δεν χρειάζεται χρειάζεται καθάρισμα. Ενισχύει την θετικότητα, έλκει την αφθονία, ενθαρρύνει την φυσική θεραπεία.

Καπνίας: Και αυτή η πέτρα απομακρύνει την αρνητική ενέργεια. Ευθυγραμμίζει την ύλη με το πνεύμα. Προσφέρει προστασία και γείωση.
Ενισχύει την ικανότητα του channeling.

Να θυμάστε ωστόσο πως η επιλογή του εκκρεμούς είναι καθαρά δική σας.
Επιλέξτε το με τα μάτια της καρδιάς σας και μόνο.
Το μόνο που χρειάζεται να προσέξετε κατά την επιλογή σας, είναι το βάρος του εκκρεμούς.
Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ βαρύ για εσάς, αλλά ούτε και πολύ ελαφρύ, καθώς και στην μία και στην άλλη περίπτωση, δυσχεραίνεται η κίνησή του.

Καθαρίζοντας ενεργοποιώντας και προγραμματίζοντας το εκκρεμές

Αφού έχετε επιλέξει το εκκρεμές της αρεσκείας σας, θα πρέπει πρώτα να το καθαρίσετε, στη συνέχεια να το ενεργοποιήσετε και τέλος να το προγραμματίσετε, πριν ξεκινήσετε να απευθύνετε ερωτήσεις σε αυτό.

Καθαρισμός

Αν πρόκειται για εκκρεμές από κρύσταλλο ο ιδανικός καθαρισμός πραγματοποιείται με θαλασσινό αλάτι και νερό.

Τοποθετείτε το εκκρεμές μέσα στο αλάτι για 2, 3 ή παραπάνω ώρες και στη συνέχεια το ξεπλένετε με άφθονο νερό.
Μπορείτε να οραματιστείτε το νερό να παρασύρει κάθε τι αρνητικό και να δείτε το εκκρεμές σας να περιβάλλεται από ένα ολόλευκο φως.

Αν το τώρα πρόκειται για εκκρεμές από άλλα υλικά, όπως μέταλλο ή ξύλο, ο καπνός από βότανα πχ φασκόμηλο ή από αρωματικό στικ, ο οραματισμός και το Ρέικι θα το καθαρίσουν ικανοποιητικά.
Αφού ολοκληρώσετε με τον καθαρισμό τοποθετήστε το εκκρεμές ανάμεσα στην παλάμες σας ώστε να το ενεργοποιήσετε.

Ενεργοποίηση

Με την πρόθεση σας, με οραματισμό ή με τα σύμβολα του Ρέικι συνδέστε το εκκρεμές και εσάς τους ίδιους με τον ανώτερο εαυτό, με την πηγή της θεϊκής σοφίας.
Κρατώντας το εκκρεμές στα χέρια σας, ακουμπήστε το πάνω στο τσάκρα της καρδιάς σας δηλώνοντας ότι το εμποτίζετε με την απέραντη θεϊκή αγάπη και ότι από αυτή τη στιγμή αποτελεί για εσάς ένα εργαλείο φωτός αφιερωμένο στον ανώτερο καλό.

Μείνετε λίγο σε σιωπή.

Νιώστε ότι ο ανώτερος εαυτός, εσείς και το εκκρεμές είστε ένα.
Κλείστε με ένα μεγάλο Ευχαριστώ.

Αφού ολοκληρώσετε την ενεργοποίηση, μπορείτε να ζητήσετε από το εκκρεμές να σας δείξει το δικό του κώδικα επικοινωνίας μέσα από τον λεγόμενο προγραμματισμό.

Προγραμματισμός

Όταν χρησιμοποιείτε ένα εκρρεμές για πρώτη φορά θα πρέπει να ανακαλύψετε μέσα από ποιες κινήσεις σας απαντά καταφατικά ή αρνητικά ( ποιο είναι το «ναι» και ποιο το «όχι» ).

Κρατείστε το εκκρεμές με όποιο χέρι σας βολεύει, πιάνοντας την αλυσίδα του με τον δείκτη και τον αντίχειρα.
Μπορείτε να κρατήσετε την αλυσίδα του εκκρεμούς είτε από την άκρη της είτε από κάποιο άλλο σημείο του μήκους της.
Λέγεται ότι το ιδανικό μήκος της αλυσίδας ενός εκκρεμούς είναι γύρω στα 23cm, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα είναι λάθος αν επιλέξετε ένα άλλο μήκος που εσείς κρίνετε ότι σας ταιριάζει καλύτερα.

Φροντίστε ώστε το χέρι σας να μένει σταθερό και χαλαρό.
Νιώστε ότι το εκκρεμές αποτελεί προέκταση του χεριού σας.

Αφήστε το εκκρεμές να ταλαντευτεί ελεύθερα και βεβαιωθείτε ότι η κίνηση του δεν εμποδίζεται από τυχόν αντικείμενα που υπάρχουν γύρω σας.
Δείξτε υπομονή καθώς οι ταλαντώσεις του θα αρχίσουν να μειώνονται και όταν θα έχει ηρεμήσει τελείως λέτε:

« Δείξε μου ποιο είναι το “ναι” για σένα ».

Περιμένετε λίγο μέχρι να μπει και πάλι σε κίνηση και όταν η τροχιά του έχει αρχίσει να διαγράφεται καθαρά τότε θα ξέρετε ποια απάντηση θα αναγνωρίζετε ως «ναι».
Οι κινήσεις που μπορεί να κάνει ένα εκκρεμές είναι εμπρός – πίσω, αριστερά – δεξιά, διαγώνια, αριστερόστροφα – δεξιόστροφα ή και να παραμένει εντελώς ακίνητο.

Μόλις το εκκρεμές ηρεμήσει και πάλι λέτε:

« Δείξε μου ποιο είναι το “όχι” για σένα ».

Και πάλι περιμένετε λίγο μέχρι το εκκρεμές να αρχίσει να ταλαντεύεται και να φανεί καθαρά η κίνησή του και τότε θα ξέρετε ποια απάντηση θα αναγνωρίζετε ως “όχι”.

Υπάρχει όμως και τρίτη κίνηση που θα πρέπει να ανιχνεύσετε στο εκκρεμές και είναι η αντίστοιχη του «δεν απαντώ».
Είναι καλό να αναγνωρίζετε και αυτή την κίνηση καθώς, για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με την ελεύθερη βούληση όσο και με και με τα κομμάτια της σοφίας που είσαστε ικανοί να αφομοιώνετε την κάθε στιγμή, είναι δυνατό το εκκρεμές να μη γειώσει καμιά απάντηση.
Τότε θα ξέρετε ότι είτε δεν είστε έτοιμοι να ακούσετε την αλήθεια είτε ότι ένα θέμα εναπόκειται καθαρά στην ελεύθερη βούλησή σας.

Έτσι λοιπόν αφού το εκκρεμές ηρεμήσει για άλλη μια φορά, λέτε:

« Δείξε μου ποιο είναι το “δεν απαντώ” για σένα ».

Περιμένετε μέχρι ότου η κίνηση να διαγραφεί καθαρά και τότε θα είστε σε θέση να γνωρίζετε και τις τρεις απαντήσεις «ναι »όχι», «δεν απαντώ».

Μπορείτε σε αυτό το σημείο αν θέλετε να υποβάλλετε στο εκκρεμές ερωτήσεις επιβεβαίωσης.
Ερωτήσεις δηλαδή στις οποίες ήδη γνωρίζετε την απάντηση και μπορεί να αφορούν το όνομά σας, την ηλικία σας, την ημερομηνία γέννησής σας κλπ. ώστε να εξασκηθείτε και να μελετήσετε καλύτερα τις κινήσεις του.
Επίσης θα ήταν καλό για να φορτιστεί το εκκρεμές με τη δική σας ενέργεια να το κρατούσατε για λίγες ημέρες επάνω σας, προτού προχωρήσετε σε περαιτέρω χρήση του.

Προετοιμασία για την χρήση του εκκρεμούς

Είναι πολύ σημαντικό πριν ξεκινήσετε το channeling με το εκκρεμές να δημιουργήσετε αρμονικές συνθήκες μέσα σας και γύρω σας.
Σκοπός είναι να χαμηλώσετε τον εσωτερικό σας θόρυβο, να γίνετε δεκτικοί και να βάλετε προστασία ώστε να αποφύγετε αρνητικές παρεμβολές.

Καθαρίστε τόσο τον εαυτό σας όσο και το χώρο σας φυσικά και ενεργειακά.
Φροντίστε ώστε να μην υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να σας αποσπάσει την προσοχή και να σας διακόψει από την διαδικασία.

Μπορείτε να ανάψετε ένα λευκό κερί, να κάψετε στικ και να βάλετε χαλαρωτική και διαλογιστική μουσική, αν το επιθυμείτε.
Καθίστε άνετα και αναπαυτικά έχοντας το εκκρεμές στο κύριο χέρι σας (δεξί για δεξιόχειρες, αριστερό για αστερόχειρες).

Κλείστε τα μάτια.
Αναπνεύστε βαθιά απελευθερώνοντας κάθε ένταση, καθετί που σας βαραίνει.
Συνδεθείτε με την πηγή της αγάπης και της σοφίας μέσα σας.
Δηλώστε πως εσείς και ο ανώτερος εαυτός σας, είστε ένα.
Δηλώστε ότι αποτελείτε κανάλι των πιο φωτεινών πνευματικών ενεργειών για την ανώτερη δυνατή θεραπεία του εαυτού σας ή του ατόμου που σας το έχει ζητήσει.

Οραματιστείτε μια χρυσή σφαίρα φωτός να σας περιβάλλει και δηλώστε ότι έχετε τέλεια προστασία.
Μείνετε μέσα στο χρυσό φως και νιώστε την ενέργεια σας να δυναμώνει, νιώστε τη σύνδεση με τον ανώτερο εαυτό να γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Μέσα στο χρυσό φως δεν είσαστε τα συναισθήματά σας, δεν είσαστε οι σκέψεις σας, είστε μόνο ένα κανάλι φωτεινής αλήθειας και γνώσης για το υπέρτατο καλό όλων.
Όταν νιώσετε έτοιμη μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας.

Ρωτώντας το εκκρεμές

Είναι καλό να υποβάλλεται την ερώτησή σας, όταν το εκκρεμές βρίσκεται σε θέση ηρεμίας.
Για να περάσετε σε μια επόμενη ερώτηση θα πρέπει το εκκρεμές να έχει επιστρέψει στη θέση ηρεμίας του με τρόπο φυσικό.
Ωστόσο πριν από οποιαδήποτε άλλη ερώτηση, τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που μπορείτε να θέσετε στο εκκρεμές και τα οποία θα επιβεβαιώσουν ότι είστε έτοιμοι για το channeling.

1. Ειμαι 100% συνδεδεμένη/ος με τον ανώτερο εαυτό μου;

Αν η απάντηση είναι αρνητική θα πρέπει να επαναλάβετε το στάδιο της προετοιμασίας.

2. Είμαι γειωμένη/ος;

Αν η απάντηση είναι αρνητική μπορείτε να κάνετε μια τεχνική γείωσης.
Μια απλή τεχνική είναι να οραματιστείτε ρίζες να ξεκινούν από τα πόδια σας και να καταλήγουν στον πυρήνα της γης.

3. Είναι η κατάλληλη στιγμή να λάβω απαντήσεις για το θέμα που με απασχολεί:

Αν η απάντηση είναι αρνητική θα πρέπει να τη σεβαστείτε και να μην επιμείνετε.
Αφού έχουν απαντηθεί και οι τρεις ερωτήσεις θετικά μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Κάντε την ερώτηση που θέλετε

Οι ερωτήσεις σας θα πρέπει πάντα να είναι ξεκάθαρες, απλές και να έχουν ως απάντηση το «ναι»
ή το «όχι».
Είναι πολύ σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο εκφράζετε μια ερώτηση και θα πρέπει να είστε όσο πιο ακριβείς και ευκρινείς γίνεται.
Όταν πρόκειται να θέσετε ερωτήματα που αφορούν άλλα άτομα, οφείλετε να ζητάτε πάντα την άδειά τους.

Στην αρχή της εξάσκησης σας με το εκκρεμές, θα βοηθούσε πολύ να σημειώνατε τις ερωτήσεις σας από πριν σε ένα χαρτί.
Αργότερα καθώς θα ωριμάζετε, θα διαπιστώσετε ότι ακόμα και οι ερωτήσεις γίνονται μέσω ανώτερης επικοινωνίας.

Επίσης η πρόθεσή σας θα πρέπει πάντα να δηλώνεται, γι αυτό και ένας όμορφος τρόπος να ξεκινάτε τις ερωτήσεις σας είναι ο εξής: «Είναι σύμφωνο με το ανώτερο καλό μου να….» ή «Είναι σύμφωνο με το ανώτερο καλο του/της να….».

Ανοίξτε χώρο για δεχτείτε την απάντηση

Καθαρίστε το νου σας από οποιαδήποτε σκέψη.
Αποστασιοποιηθείτε από την ερώτηση.
Αν επικεντρώνεστε σε αυτήν μπορεί με το συνειδητό νου σας να επηρεάσετε το εκκρεμές.
Μπορείτε να οραματιστείτε ένα κανάλι φωτεινής πνευματικής ενέργειας να εισέρχεται στο 7ο τσάκρα σας και από το τσάκρα της καρδιάς να εκδηλώνεται μέσω της κίνησης του εκκρεμούς.

Αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία με την χρήση του εκκρεμούς, θα ήταν συνετό εκ μέρους σας να μην υποβάλλεται ερωτήσεις από τις οποίες δεν μπορείτε να αποστασιοποιηθείτε συναισθηματικά, όπως είναι ερωτήσεις που αφορούν το μέλλον ή την προσωπική σας ζωή.
Σε αυτές τις περιπτώσεις το πιο πιθανό είναι να δεχτείτε ως απάντηση ή αυτό που επιθυμείτε ή αυτό που φοβάστε.
Οπότε αφήστε κάποιον άλλο να κάνει αυτές τις ερωτήσεις για εσάς.

Δεχτείτε την απάντηση

Το εκκρεμές σας δείχνει την κατεύθυνση της κίνησής του.
Όσο πιο έντονη είναι η ταλάντωση του, τόσο πιο καθαρή είναι και η απάντηση που λαμβάνετε.
Μη κρίνετε, απλά νιώστε τη καρδιά σας και εμπιστευτείτε.
Σε περίπτωση που δεν λάβετε ξεκάθαρη απάντηση μπορείτε να διατυπώσετε την ερώτηση ξανά.
Όσο πιο πολύ θα εξασκείστε, θα αφήνεστε και θα εμπιστεύεστε, θα μάθετε να νιώθετε τις φωτεινές αλήθειες στην καρδιά σας, πριν ακόμα το εκκρεμές θα αρχίσει να μπαίνει στην τροχιά της κίνησής του.

Κλείστε την διαδικασία με ευχαριστίες

Όταν έχετε θέσει όλα τα ερωτήματα και έχετε λάβει τις απαντήσεις σας ευχαριστείστε μέσα από την καρδιά σας τον ανώτερο εαυτό σας, που σας βοήθησε να γειώσετε φωτεινή γνώση και σας προσέφερε τέλεια προστασία, καθ’όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας σας μαζί του.
Ευχαριστείστε τον εαυτό σας που υπήρξε κανάλι της ανώτερης σοφίας αλλά και το εκκρεμές που αποτέλεσε τον πολύτιμο βοηθό σας.

Το εκκρεμές είναι ένα απλό και συνάμα πολύ δυνατό εργαλείο και όπως καθετί στο οποίο αποδίδεται δύναμη μπορεί να χειραγωγήσει ή να χειραγωγηθεί.
Έχω ακούσει για ανθρώπους που εξαρτούν την έκβαση διαφόρων γεγονότων της ζωής τους από την κίνηση ενός εκκρεμούς. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ελευθερία ή υποδούλωση.

Στη δική μου καρδιά το εκκρεμές έχει τη θέση ενός απλού μέσου θεραπείας και αυτοανακάλυψης.
Αυτός είναι και ο μόνος ρόλος που του αναγνωρίζω.
Σας παροτρύνω λοιπόν να ξεκινήσετε το παιχνίδι αυτό με τον όρο ότι θα είστε εσείς οι κυρίαρχοί του.
Καλές ταλαντεύσεις.

 {Reiki time τεύχος 14}   

Σημείωση από μένα: Όσο οι συχνότητες του ενεργειακού σας πεδίου είναι υψηλές, τόσο πιο καθαρό κανάλι γίνεστε.
Αν οι δονήσεις σας είναι χαμηλές, τότε οι απαντήσεις έρχονται από το αστρικό πεδίο και προκαλούν σύγχυση.
Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί,  στον τρόπο που εργάζεστε με τον εαυτό σας,  αλλά και με τους άλλους.

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα