Ενεργειακές θεραπείες – θεραπεία στα χέρια σας

Το να νιώθεις καλά είναι να είσαι σε ισορροπία.
Αυτό μας κάνει να είμαστε σε αρμονία με τον εαυτό μας και με τα πάντα γύρω μας, δίνοντάς μας ευεξία και περισσότερες θετικές σκέψεις.
Για να αποκτήσετε αυτά τα συναισθήματα και να ισορροπήσετε τα αλλαγμένα πεδία, είναι απαραίτητο να κάνετε χρήση των διαφορετικών ενεργειακών θεραπειών.

Η υγεία είναι μια συλλογή ευεξίας και ισορροπίας.
Ευεξία που βασίζεται στην καλή διατροφή, την ενυδάτωση, την ξεκούραση, τις θετικές σκέψεις, τη γαλήνια συνύπαρξη κλπ.
Ισορροπία σε όλους τους τομείς της ύπαρξης, σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, πνευματικά.
Η ισορροπία θέτει τα πρότυπα έτσι ώστε, οτιδήποτε μας ενσωματώνει να δονείται σε τέλεια αρμονία και να μας ανταμείβει με μεγαλύτερη ευεξία.

Κάθε ζωντανό ον αποτελείται από ένα φυσικό σώμα, που συνδέεται με τα συναισθήματα και τις σκέψεις που ενσωματώνει και ένα ενεργειακό σώμα, όπου καταγράφονται όλα τα αποτυπώματα των συναισθημάτων και των σκέψεων που έχει.
Αυτό το σετ σε τέλεια ισορροπία είναι αυτό που μας δίνει υγεία, η αλλαγή σε οποιοδήποτε από αυτά τα πεδία, επιστρέφει στο φυσικό σώμα προκαλώντας ασθένεια.
Γι’ αυτό λέγεται ότι «δεν υπάρχει η ασθένεια, αλλά ο άρρωστος».

Αλλαγές ισορροπίας

Όταν θέλουμε να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να νιώθουμε καλά, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες που καθορίστηκαν με τα σημεία που προηγουμένως εκτέθηκαν, δηλαδή σκέψη, συναίσθημα, ενεργειακό σώμα και φυσικό σώμα, για να ξέρουμε από πού προέρχεται η φυσική αλλαγή.
Έτσι μπορούμε να αφαιρέσουμε το βασικό πρόβλημα και να αποκαταστήσουμε την υγεία. 

Για να μπορέσετε να κάνετε αυτήν την παρακολούθηση και να εξισορροπήσετε τα αλλαγμένα πεδία είναι αυτό που εξυπηρετούν οι ενεργειακές θεραπείες.

Πρόκειται για ένα μεγάλο μπλοκ διαφορετικών θεραπειών που, η καθεμία με τον τρόπο της και, ενεργώντας με συγκεκριμένες τεχνικές, καταφέρνουν να εναρμονίσουν το ενεργειακό πεδίο που μας κινεί και μας τροφοδοτεί, προσεγγίζοντας το εσωτερικό μας είναι, εναρμονίζοντας συναισθήματα και σκέψεις και, τελικά, βελτίωση και επούλωση του φυσικού μας σώματος, αν επηρεαζόταν.

Οι ενεργειακές θεραπείες δεν δρουν για να ανακουφίσουν τα εξωτερικά συμπτώματα, όπως κάνει η παραδοσιακή ιατρική, αλλά για να εναρμονίσουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, πηγαίνοντας σε βάθος και φέρνοντας ευεξία.

Όποιος θέλει να εκπαιδευτεί σε αυτή την ειδικότητα θα πρέπει να μάθει να γνωρίζει τον άνθρωπο ως σύνολο, όχι ως κλάσματα ενός συνόλου.
Θα είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το φυσικό σώμα, φυσικά, αλλά και το ενεργητικό με τα συστήματα τσάκρα, τα αυρικά στρώματα ή τα λεπτά σώματα και τα ενεργειακά κανάλια ή μεσημβρινούς του.

Για να μάθετε στη συνέχεια μια μεγάλη ποικιλία ενεργειακών τεχνικών που κυμαίνονται από το να κάνετε ενεργειακό έλεγχο, μέχρι να μάθετε για τα ανθοϊάματα Bach, την κρυσταλλοθεραπεία ή την κινεζική ιατρική.
Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από ειδικότητες που συνθέτουν αυτόν τον τομέα των
Ενεργειακών Θεραπειών και μαθαίνοντας έναν αριθμό από αυτές, ο θεραπευτής θα έχει περισσότερους
πόρους για να ενεργήσει στις περιπτώσεις που του έρχονται.

Αλλά επίσης, υπάρχουν πολλά μπλοκ ανάλογα με το τι θέλετε να αναπτύξετε ή να θεραπεύσετε ή ακόμα και ανάλογα με τη συγγένεια του ασθενούς, αφού δεν ανταποκρινόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες θεραπείες.

Έτσι, υπάρχουν θεραπείες που προσανατολίζονται περισσότερο σε σωματικές παθήσεις, όπως η ρεφλεξολογία ή ο βελονισμός.
Άλλα που σχετίζονται περισσότερο με συναισθηματικές και ψυχικές παθήσεις, όπως τα
ανθοϊάματα Bach, άλλα που σχετίζονται περισσότερο με πνευματικά ζητήματα, όπως ο διαλογισμός ή η αναδρομή κλπ.
Αν και σε όλα υπάρχει λίγο από όλα, δηλαδή όλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα επίπεδα όντας καλός επαγγελματίας.

Τώρα, καθώς η βάση των περισσότερων είναι η κινητοποίηση της ενέργειας, αυτό θα ήταν το πρώτο πράγμα που πρέπει να επιτευχθεί εάν θέλουμε να αφοσιωθούμε σοβαρά.
Το πιο σημαντικό είναι να μπορείτε να αισθανθείτε τη δική σας ενέργεια, να την αναγνωρίσετε ακόμα και να τη δείτε, ώστε να εφαρμοστεί η βάση κάθε ενεργειακής θεραπείας, έχοντας επίγνωση της δικής μας ενέργειας και της κατάστασής της.

Αργότερα, θα το κάνουμε με τους άλλους, θα νιώσουμε την ενέργειά τους, θα τη νιώσουμε με τα χέρια μας, θα ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται αγγίζοντας τα τσάκρα, τα αυρικά στρώματα και τους μεσημβρινούς του, ολοκληρώνοντας έτσι τη διάγνωση.

Η μελέτη των ενεργειακών Θεραπειών, μας ευαισθητοποιεί στην ενέργεια, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να την κάνουμε «πραγματική», χειροπιαστή στις αισθήσεις μας.
Όταν το πετύχουμε αυτό, είναι τότε που είμαστε πραγματικά έτοιμοι να θεραπευθούμε.

Ανεξάρτητα από το ποια τεχνική θα θέλαμε να μάθουμε ή αν θέλουμε να ειδικευτούμε σε αυτόν τον κλάδο συνολικά, είναι πολύ σημαντικό και βασικό για κάθε θεραπευτή να έχει άμεση επαφή με τις δικές του ενέργειες, να κάνει ασκήσεις σύνδεσης και να αναγνωρίζει τις δικές του παθήσεις, για να είμαστε έτσι πιο προετοιμασμένοι και κυρίως ισορροπημένοι.

Η ισορροπία σε έναν θεραπευτή

Είναι βασική για να μπορεί να ασκείται ως τέτοια σε όλη της την πληρότητα, είναι να είσαι θεραπευτής στη συνείδηση ​​και όχι στη θεωρία.
Μόνο όταν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας διαταραχές και παθήσεις
για να τις αναγνωρίσουμε και να τις αντιμετωπίσουμε, είμαστε έτοιμοι να θεραπεύσουμε τους άλλους και να αναγνωρίσουν τις δικές τους παθήσεις με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχουν τεχνικές όπως ο διαλογισμός, το τσι-κουνγκ, το τάι-τσι, και άλλες, όλες σημαντικές και
απαραίτητες για την εσωτερική μας επαφή, ώστε να κάνουμε και εμείς το δρόμο μας προς την αύξηση της συνείδησής μας, προς τη σύνδεση με την ενέργεια, για να ανοιχτούμε αργότερα στους άλλους.

Είναι πολύ σημαντικό να είναι κανείς καλά με τον εαυτό του, να επιδιώκει την προσωπική ανάπτυξη, ώστε αυτό που θα μεταδώσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και αντικειμενικό, ώστε να μπορούμε να αφήσουμε τα προβλήματά μας στην άκρη και να αφοσιωθούμε πλήρως στο άτομο
που μας χρειάζεται, όλες τις στιγμές.

Στο τέλος, εάν η περιοχή στην οποία κινούμαστε είναι ενέργεια και τα πάντα στον κόσμο είναι
ενέργεια, μέσω των ενεργειακών Θεραπειών μπορούμε να βάλουμε τον εαυτό μας σε συντονισμό
με ότι μας περιβάλλει, με τον πλανήτη, με τον κόσμο, με τα διαφορετικά επίπεδα και επίπεδα της συνείδησης, με το Όλον.

Όλα αντηχούν σε μια ενεργειακή δόνηση και στόχος είναι να πετύχουμε τη νότα που μας συνδέει με το Όλον, ώστε η μελωδία των διαφορετικών νότων που παρέχονται να είναι σωστή, τέλεια.

Διάφορες τεχνικές

Κατανοώντας τα παραπάνω, θα δούμε μια σειρά από τεχνικές που περιλαμβάνονται στον τομέα των
ενεργειακών Θεραπειών, και που μπορούν να κάνουν καλύτερα κατανοητό αυτό για το οποίο μιλάμε.

Θεραπεία με κρύσταλλα

Οι κρύσταλλοι είναι ένα υπέροχο ον που μας προσφέρει η Γη για να μπορέσουμε να
θεραπεύσουμε τον εαυτό μας.
Είναι μια σπουδαία οικογένεια που, μέσω της απήχησης και των ιδιοτήτων τους, μας ισορροπεί και έχει πρόσβαση σε οποιοδήποτε επίπεδο της ύπαρξής μας, είτε σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό και φυσικά ενεργειακό, αφού μέσα από αυτό δρουν.

Ανθοϊάματα Bach

Τα λουλούδια είναι μια εξαιρετική μέθοδος θεραπείας, ειδικά στον συναισθηματικό και ψυχικό τομέα, αφού με έναν λεπτό και καθοδηγούμενο τρόπο μας βοηθούν να ξεπεράσουμε κομμάτια του εαυτού μας που δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας.
Μας διδάσκουν πώς είμαστε και τι μας συμβαίνει και πώς καταλήξαμε να είμαστε έτσι, και μετά
μας διδάσκουν να ανακτήσουμε την ισορροπία μας.

Ρέικι

Αυτή η τεχνική είναι ήδη ευρέως αναγνωρισμένη και συνίσταται στη χρήση της καθολικής ενέργειας
μέσω των χεριών του θεραπευτή, και έτσι γίνεται ένα απλό κανάλι.
Έχουμε πει τόσα πολλά για το ρέικι και λέμε συνεχώς.
Είναι ένα υπέροχο σύστημα.

Χρωμοθεραπεία

Συνίσταται στη χρήση του χρώματος ως τρόπου εξισορρόπησης της υγείας.
Το χρώμα είναι ένα συγκεκριμένο είδος ενέργειας με θεραπευτικές ιδιότητες.
Αυτό καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε ορισμένα επίπεδα δράσης προκειμένου να εναρμονιστούν τα δεδομένα προβλήματα και αλλαγές.

Ρεφλεξολογία

Ολόκληρο το σώμα μας αντανακλάται στα πόδια μας και μέσα από τα αντανακλαστικά τους σημεία
μπορούμε να εργαστούμε και να αποκαταστήσουμε την υγεία.

Κινεζική Ιατρική

Είναι μια πολύ παλιά πειθαρχία που περιλαμβάνει διάφορες τεχνικές για την εξισορρόπηση του μεσημβρινού μας συστήματος, όπως Βελονισμός, Μόξα, Βεντούζες κτλ. όλες με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουν το άτομο να βρει υγεία μετά την απεμπλοκή της ενέργειας στα διάφορα κανάλια.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε να προσθέτουμε περισσότερους τύπους θεραπειών, καθώς είναι πάρα πολλοί, αλλά όπως μπορέσατε να επαληθεύσετε, όλες χρησιμοποιούν απλές και μη επιθετικές μεθόδους για να διασφαλίσουν ότι είμαστε καλά, ότι είμαστε ευτυχισμένοι και ότι θα ξαναβρούμε τον εαυτό μας βελτιωμένο και το πιο σημαντικό υγιές.

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα