Ενεργειακός καθαρισμός και σπίτι

Κάθε άνθρωπος είναι ένα μοναδικό ον με την δική του μοναδική ενεργειακή σφραγίδα και αυτό που εκπέμπει προς τα έξω καθορίζεται από διάφορους παράγοντες.
Στο φυσικό επίπεδο εκπέμπουμε βάση του σωματότυπου μας και με το πως παρουσιάζουμε τον εαυτό μας στον κόσμο.

Στο συναισθηματικό επίπεδο εκπέμπουμε αυτά που νοιώθουμε και αυτά που αισθανόμαστε.
Στο νοητικό επίπεδο εκπέμπουμε τις σκέψεις μας, τις αμφιβολίες μας, την συγκατάθεση μας, οτιδήποτε θαυμάζουμε ή επικρίνουμε.

Στο ενεργειακό επίπεδο φέρουμε τα εντυπώματα του παρελθόντος, των τραυμάτων από αυτή την ζωή αλλά και από παρελθοντικές ζωές, τα μοτίβα που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας καθώς και τα κομμάτια της σκιάς μας δηλαδή την όψη του εαυτού μας που δεν μας αρέσει και που προσπαθούμε να κρύψουμε από τον κόσμο.

Κατά τον ίδιο τρόπο κάθε σπίτι έχει την δική του προσωπική ενεργειακή σφραγίδα.
Αυτό που εκπέμπει κάθε σπίτι καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.
Από τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, από την περιοχή στην οποία βρίσκεται, από την διαρρύθμιση του, από τα περιβάλλοντα κτίρια, από το πόσο ευήλιο είναι.

Η συναισθηματική ακτινοβολία του σπιτιού καθορίζεται από τα συναισθηματικά εντυπώματα των ανθρώπων που έχουν ζήσει σε αυτό, εάν έζησαν μια ζωή μέσα στο δράμα και την σύγκρουση, εάν είχαν αρμονικές σχέσεις, εάν υπέφεραν από κάποιες αρρώστιες ή εθισμούς, εάν ήταν ισορροπημένοι ή συναισθηματικά πληγωμένοι, εάν κάποιος πέθανε σε αυτό το σπίτι αυτό με βίαιο τρόπο.

Όλοι αυτοί οι νοητικοί και συναισθηματικοί παράγοντες των ανθρώπων που έζησαν εκεί γίνονται μέρος της ακτινοβολίας του σπιτιού και αποτυπώνονται στα υλικά του.
Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν ένα σπίτι είναι σαν ένα ανθρώπινο ον και μπορεί να είναι χαρούμενο και υγιές ή βαρύ και μη ισορροπημένο.

Η ζωή μέσα σε ένα σπίτι είναι σαν γάμος.

Όταν επιλέγουμε να ζήσουμε με έναν σύντροφο συνειδητά ή υποσυνείδητα τον επηρεάζουμε με το είναι μας, τα πιστεύω μας, την φυσική μας παρουσία, το πως σχετιζόμαστε με αυτό το άτομα και πως του συμπεριφερόμαστε.
Ο σύντροφος μας θα επηρεαστεί ενεργειακά από την ενεργειακή μας σφραγίδα και αυτόματα θα προσαρμοστεί σε αυτήν.

Βέβαια και εκείνος θα μας επηρεάσει κι εμείς θα αλλάξουμε σιγά-σιγά καθώς θα συμβιώνουμε με αυτό το άτομο.
Με τον ίδιο τρόπο έχουμε αυτήν την συμβιωτική σχέση με το σπίτι μας.
Το σπίτι μας εντυπώνεται με τις ενέργειες όλων των μελών της οικογένειας, με τις συχνότητες στις οποίες δονούνται, τις αλληλεπιδράσεις τους, τις δυναμικές τους.
Και οτιδήποτε έχουμε εντυπώσει στο σπίτι μας επηρεάζει συχνά χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Έτσι ένα σπίτι ακριβώς όπως κι ένας σύντροφος, μπορεί να νοιώσουμε ότι μας κρατάει, μας μπλοκάρει από το να προχωρήσουμε.

Καμιά φορά μπορεί να νοιώθουμε ότι επιστρέφουμε στο παρελθόν όταν μπαίνουμε στο σπίτι μας.
Είναι σαν να ενεργοποιούνται όλα τα παλιά συναισθήματα και τα μη υγιή μοτίβα όταν μπαίνουμε μέσα.
Ακριβώς όπως καμιά φορά κολλάμε στο ίδιο θέμα ξανά και ξανά με τον σύντροφο μας και δεν καταφέρνουμε να ξεκολλήσουμε.
Αλλά δεν χρειάζεται να αλλάξουμε σύντροφο ή σπίτι γιατί και τα δύο αντανακλούν εμάς και την ενεργειακή μας σφραγίδα, λειτουργούν ως καθρέφτης μας και μας υποδεικνύουν τι χρειάζεται θεραπεία και εξέλιξη.

Επομένως όταν μπαίνετε στο σπίτι κάποιου είναι σαν να μπαίνετε στην ζωή τους και αν μπαίνετε με σκοπό να το καθαρίσετε ή να το θεραπεύσετε στην πραγματικότητα τους βοηθάτε να προχωρήσουν στην ζωή τους.

Ο καθαρισμός και η θεραπεία του σπιτιού λειτουργεί ως καταλύτης, καταλύει τους δεσμούς με το παρελθόν, ανανεώνει το σύστημα και εγκαθιστά την ενεργειακή ροή έτσι ώστε η ζωή να κυλήσει ξανά. Οι σχέσεις αναζωογονούνται, κάποιες συνήθειες αλλάζουν, η ηρεμία και η ανάπαυση επανέρχονται και όλοι μπορούν να ξανακοιμηθούν καλά.

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα