Η έννοια της ελεύθερης βούλησης

Όλα τα γεγονότα

Που υφαίνουν την εξέλιξη της ζωής μας θα δημιουργούν πάντα ένα ερώτημα όταν περνάμε από τη διαδικασία αφύπνισης.
Είναι αναμφίβολα ότι υπάρχει μια τέλεια εξέλιξη και διασύνδεση των γεγονότων που διαμορφώνουν ποιοι είμαστε τώρα και την παρούσα μας πραγματικότητα.
Όταν κοιτάζουμε πίσω το παρελθόν μας καταλαβαίνουμε ότι όλες οι εμπειρίες που έχουμε περάσει έχουν χρησιμεύσει για έναν σκοπό ανάπτυξης και επέκτασης της ψυχής.

Έτσι, αναρωτιόμαστε αν το παιχνίδι της ζωής βασίζεται σε θεϊκή τάξη ή ελεύθερη βούληση.
Είναι η παρουσία μας σε αυτό το σύμπαν μέρος ενός θεϊκού σχεδίου ή απλής επιλογής που βασίζεται στη φυσική επιλογή;
Δεν είναι εύκολο να βρεθεί μια απόλυτη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς είναι αδύνατο να αρνηθεί κανείς την ύπαρξη μιας θεϊκής τάξης πέρα από την κατανόηση του νου που διασφαλίζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη της συνείδησης.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αρνηθεί κανείς την ύπαρξη ελεύθερης επιλογής μέσω ανθρώπινης εμπειρίας.
Έχουμε πάντα την ελευθερία να επιλέξουμε πώς θέλουμε να προχωρήσουμε στη ζωή.
Επομένως, ίσως η καλύτερη απάντηση για αυτήν την ερώτηση θα ήταν ότι υπάρχει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ των δύο εναλλακτικών λύσεων.
Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε επιλογές για την ανάπτυξή μας και την επέκτασή μας σε ένα σύμπαν που διέπεται από θεϊκή τάξη, τελειότητα και συγχρονισμό.

Ο λόγος

Για τον οποίο δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ύπαρξη της ελεύθερης θέλησης είναι επειδή όλα τα άτομα έχουν πάντα μια πρωταρχική επιλογή που καθορίζει ολόκληρη την εξέλιξή τους, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε μεταξύ της εξελισσόμενης συνείδησής μας μέσω της υπηρεσίας προς τον εαυτό ή της υπηρεσίας προς τους άλλους.
Αυτή η επιλογή είναι πάντα παρούσα σε οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή και είναι αυτό που φέρνει τη ζωή στο σύμπαν.

Χωρίς αυτόν τον χορό μεταξύ του εαυτού και της ενότητας, δεν θα υπήρχε η δυνατότητα
συν-δημιουργίας εμπειριών για την περαιτέρω ανάπτυξη και πόλωση της συνείδησης.
Μπορεί να αναρωτηθούμε αν η ελεύθερη βούλησή μας είναι περιορισμένη.
Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε πώς να σκεφτόμαστε, πώς να ενεργούμε, πώς να νιώθουμε, αλλά μπορούμε πραγματικά να επιλέξουμε τα σημαντικά γεγονότα που φαίνεται να είναι προκαθορισμένα στη ζωή μας;

Οι κβαντικές μελέτες

Δείχνουν ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας έχει την ικανότητα να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο τα κβαντικά σωματίδια, αντιδρούν στις πεποιθήσεις και τα συναισθήματά μας.
Αυτά τα σωματίδια έχουν επίσης τη δυνατότητα να αλλάξουν τη μορφή τους στο παρελθόν, το παρόν και το μελλοντικό χρονοδιάγραμμα όταν αλλάζουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που τα περιέχουν.

Ένα συναίσθημα είναι δημιουργώντας πραγματικά κύματα ηλεκτρικής και μαγνητικής ενέργειας στην καρδιά σας που αλλάζουν το σώμα σας και αλλάζουν τον κόσμο σας.
Οι καρδιές μας όχι μόνο έχουν την ικανότητα να αλλάξουν την παρούσα πραγματικότητα μας, αλλά και να θεραπεύσουμε το παρελθόν μας και να προβάλλουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Έχουμε τη δύναμη μέσα να μετασχηματίσουμε ολόκληρη την εξέλιξη της συνείδησής μας.
Από αυτήν την οπτική γωνία, μπορούμε σίγουρα να πούμε ότι οι εμπειρίες μας υφαίνονται από την ελεύθερη βούλησή μας, και όλα εξαρτώνται από την ελεύθερη βούληση να επιλέξουμε τη δόνηση που προβάλλουμε στον κόσμο: αγάπη ή φόβο.

Όταν επιλέγουμε να λάμπουμε το φως της καρδιάς μας χωρίς φόβο, θλίψη, άγχος, κλπ, γινόμαστε ικανοί να μαγνητίσουμε τις πραγματικότητες που θέλουμε να ζήσουμε.
Ωστόσο, όταν επιλέγουμε να ασχοληθούμε με χαμηλότερα επίπεδα συναισθήματα και δονήσεις, αποδεχόμαστε να συμμετέχουμε στο παιχνίδι του διαχωρισμού της συνείδησης.

Σε αυτήν την κατάσταση συνειδητοποίησης αισθανόμαστε ότι έχουμε χάσει τη δύναμη της δημιουργίας μας και ότι είμαστε θύματα του περιβάλλοντός μας, των εξωτερικών συνθηκών και των αντιδράσεων άλλων.

Όταν χαρίζουμε τη δύναμη της καρδιάς

Και των συναισθημάτων μας, δημιουργείται μια ψευδαίσθηση στην οποία δεν έχουμε τον έλεγχο του τι συμβαίνει σε εμάς, παρατούμε την ελεύθερη βούλησή μας να επιλέξουμε μια διαφορετική πραγματικότητα.
Αλλά όλα τα όντα έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ενεργοποιούν μια καρδιά γεμάτη αγάπη, φως και χαρά.

Όταν συμβαίνει αυτό, τίποτα δεν είναι ικανό να βλάψει το άτομο επειδή τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της καρδιάς του θα δημιουργήσουν προστασία από χαμηλότερες δονήσεις.
Ούτε καν το σκοτάδι του σύμπαντος μπορεί να μειώσει το φως μιας ανοιχτής καρδιάς.
Όλες οι ενεργητικές παρεμβολές μπορούν να διαλυθούν επιτρέποντας στις καρδιές μας να επεκτείνουν το ενεργειακό τους πεδίο μέσω της άνευ όρων αγάπη, συμπόνια, καλοσύνη και συγχώρεση.

Η δύναμη μιας υψηλής δονητικής καρδιάς

Έχει την ικανότητα να αλλάξει ολόκληρη την πορεία της ύπαρξης, επειδή γίνεται αγωγός για την Άπειρη Νοημοσύνη, η οποία μπορεί να αλλάξει τα κβαντικά σωματίδια, καθώς και το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον όλων των όντων.
Έχουμε πάντα ελεύθερη βούληση, και έγκειται στην ανάκτηση της δύναμής μας ως συνειδητοί δημιουργοί της πραγματικότητας μας.

Ό, τι συμβαίνει στο σύμπαν

Είναι το θέλημα του Θεού όλη την ώρα.
Υπήρχε μια πρωταρχική επιλογή στη συνείδηση που είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα πέπλο διαχωρισμού ή ψευδαίσθησης από τη γνώση της ενότητας.
Ο σκοπός αυτής της επιλογής ήταν να δημιουργήσει διαχωρισμό για να βιώσει πώς θα ήταν να εξελιχθεί σε ολότητα και ολοκλήρωση ξανά.

Η διαδικασία της φώτισης της ψυχής συνίσταται στη συνειδητοποίηση ότι όλα τα μέρη της ύπαρξης είναι συνδεδεμένα με τον Θείο Δημιουργό ανά πάσα στιγμή.
Όλα είναι ένα και δεν υπάρχει διαχωρισμός.
Όταν έγινε η επιλογή να βιώσουμε τον διαχωρισμό, η καθολική συνείδηση επεκτάθηκε σε άπειρες δυνατότητες.

Όλες οι δυνατότητες και τα αποτελέσματα για κάθε άτομο και ολόκληρο το σύμπαν έχουν ήδη υπολογιστεί από τον παγκόσμιο νου.
Μπορούμε να φανταστούμε αυτό το πεδίο απεριόριστων δυνατοτήτων ως μητρική πλακέτα που περιέχει όλες τις πληροφορίες που ενισχύουν όλες τις πραγματικότητες και τη ροή της συνείδησης.

Καθώς εξελισσόμαστε στο δρόμο της ανάληψης, γινόμαστε ικανοί να ανακτήσουμε τη δύναμη και την κυριαρχία μας ως δημιουργικά όντα.
Παίρνουμε ξανά τη δύναμη να επιλέξουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να ζήσουμε αντί να ζούμε σύμφωνα με τους κανόνες και τα συστήματα άλλων.
Αυτή η συνειδητοποίηση είναι δυνατή μόνο όταν καταλαβαίνουμε ότι συνυπάρχουμε πάντα με το παγκόσμιο νου.

Η αναζήτησή μας για βαθύτερο νόημα και αλήθεια είναι αυτό που ανοίγει τις καρδιές μας στη θεϊκή δύναμη της δημιουργίας.
Δεν είμαστε ποτέ κρατούμενοι της πραγματικότητάς μας.
Υπάρχει πάντα η ελεύθερη επιλογή να αλλάξει χρονοδιάγραμμα, να αλλάξει η πορεία της συνείδησής μας και να διαμορφωθεί η εξέλιξη της ύπαρξής μας.

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα