Η αρχή της ελευθερίας

Έχει ειπωθεί ότι το να στέκεστε πίσω από την τριάδα του φωτός

Της αγάπης και της θέλησης που αντιπροσωπεύει την υψηλότερη αντίληψη της θεότητας για την οποία είναι ικανή η ανθρωπότητα, βρίσκεται μια άλλη μεγαλύτερη αρχή.
Αυτή είναι η αρχή της απελευθέρωσης, της οποίας το αίτημα της ανθρωπότητας για ελευθερία είναι μια αχνή και ανεπαρκής αντανάκλαση, αλλά παρ ‘όλα αυτά σαφής απάντηση.
Όλη η ζωή επιδιώκει απελευθέρωση.

Ο σύγχρονος αγώνας μας

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια απάντηση στην κατεύθυνση της ίδιας της ζωής, και αυτό είναι το ουσιαστικό νόημά του.
Όσο ατελής είναι η έκφραση και όσο ακατέργαστη είναι η προσπάθεια, η αναζήτηση για «ανθρώπινα δικαιώματα σε μεγαλύτερη ελευθερία» είναι, στην τελευταία ανάλυση, μια από τις βαθύτερες πνευματικές παρορμήσεις σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Ωστόσο, τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν στο κενό.
Πρέπει να βρουν έκφραση σε ένα σύνθετο και παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπινων σχέσεων.
Μια δήλωση μπορεί να καθορίσει τον στόχο και να λειτουργήσει ως μαγνήτης της σκέψης.
Ο νόμος μπορεί να υποχρεώσει μια συγκεκριμένη τήρηση και να περιορίσει, να τιμωρήσει τις βίαιες μορφές κακοποίησης.

Αλλά κανένας νόμος ή δήλωση δεν μπορεί από μόνη της να αλλάξει την ανθρώπινη σκέψη, να εξαλείψει τις τυφλές προκαταλήψεις και το συμφέρον ή να δημιουργήσει εκείνη την ατμόσφαιρα αδελφότητας και καλής θέλησης στην οποία μπορεί να επιτευχθεί η πλήρης έκφραση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κανείς δεν μπορεί να νομοθετεί περισσότερο την εξάλειψη της προκατάληψης και την άρνηση της ανθρώπινης ισότητας από το να μπορεί κανείς να δημιουργήσει αφθονία με ένα στυλό.
Η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαρτάται από την καθιέρωση σωστών ανθρώπινων σχέσεων.

Και οι σωστές ανθρώπινες σχέσεις

Βασίζονται στην ανοχή, την κατανόηση και την καλή θέληση, σχετικά με την αίσθηση ευθύνης για την ευημερία όλων και με την προθυμία να δεχτούμε, πράγματι ευπρόσδεκτα, την τεράστια ποικιλομορφία της ανθρωπότητας και να αγαπήσουμε την ελευθερία που επιτρέπει σε αυτήν την ποικιλομορφία να ανθίσει μέσα στην ενότητα του ευρύτερου συνόλου.

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα