Η δύναμη της φωνής και η χρήση μυστικιστικών λέξεων

Τα ανθρώπινα όντα

Έχουν ένα τεράστιο δυναμικό συν-δημιουργού της πραγματικότητας, οπότε εδώ πρόκειται να μιλήσουμε για τη δύναμη της φωνής και τη χρήση μυστικιστικών λέξεων, δεδομένου ότι είναι κάτι που επαναλαμβάνεται από όλες τις διδασκαλίες κάθε ηλικίας και χρόνου.
Αυτή η δύναμη γεννιέται από την ικανότητα προβολής ενεργητικών μορφών διαφορετικών δονήσεων, είτε σε ψυχικό είτε σε διανοητικό επίπεδο, σε συναισθηματικό επίπεδο ή σε λεκτικό επίπεδο, το οποίο «διαμορφώνει» το ενεργειακό περιβάλλον στο οποίο υπάρχει, για να μας δώσει ψευδαίσθηση της πραγματικότητας που βλέπουμε.
Σε αυτήν την περίπτωση, πρόκειται να ερευνήσουμε τη δύναμη της λέξης, της φωνής και των ήχων που εκπέμπουμε.

Οι ιστορίες αφθονούν στους αρχαίους πολιτισμούς.
Οι rishis, ή σοφοί της αρχαίας Ινδίας, λέγεται ότι έχουν εξαιρετικές ικανότητες, που ονομάζονται siddhis.

Ένα από αυτά ήταν το vac-siddhi (vac = voice), με το οποίο ό, τι είπε ο rishi έγινε πραγματικότητα.
Μερικές φορές, απλά λέγοντας μια λέξη, ένας Ρίσι θα μπορούσε να υλοποιήσει έναν ολόκληρο στρατό, γι ‘αυτό, για αυτές τις παραδόσεις, η λέξη που μιλήθηκε θεωρήθηκε ιερή, ισχυρή και αμετάβλητη.
Στα σανσκριτικά, για παράδειγμα, ο όρος vac (φωνή) θεωρείται συχνά συνώνυμος με τη θεά Shakti, τη δημιουργική ενέργεια, τη δύναμη της εκδήλωσης.
Σε διάφορα ρεύματα της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, σημαίνει επίσης δημιουργική αρχή.

Σχέση φωνής και σεξουαλικής ενέργειας

Αν κάποιος έχει διαβάσει τις διδασκαλίες του Rudolf Steiner, ίσως σας φαίνεται ότι έκανε πολλές ενδείξεις σχετικά με τη δύναμη της φωνής.
Μια πτυχή που ανέπτυξε ιδιαίτερα είναι η σχέση μεταξύ της φωνής και των αναπαραγωγικών οργάνων και κατά συνέπεια, περιγράφει πολλαπλές συνέπειες σχετικά με την εξέλιξη της ανθρωπότητας, για παράδειγμα, στην εφηβεία, όταν αναπτύσσονται τα σεξουαλικά όργανα και οι έφηβες φωνές αλλάζουν βήμα λόγω της δράσης της τεστοστερόνης.
Στις γυναίκες, η διαταραχή της φωνής μπορεί επίσης να παρατηρηθεί στην εμμηνόπαυση.

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, υπάρχουν διάφορες συνδέσεις μεταξύ της σεξουαλικής ενέργειας και του λαιμού.
Για παράδειγμα, από όλα τα όργανα, ο νεφρός λέγεται ότι σχετίζεται με τη σεξουαλική ενέργεια.
Και στο λαιμό είναι οι αμυγδαλές, οι οποίες έχουν σχήμα νεφρού.
Όταν υπάρχει απελευθέρωση “ενέργειας” από τα νεφρά, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια φλεγμονή του φάρυγγα (φαρυγγίτιδα) ή των αμυγδαλών (αμυγδαλίτιδα).

Στην πραγματικότητα, ο Steiner πίστευε ότι η σημασία ορισμένων τμημάτων του σώματος εξασθενεί αργά, ενώ άλλα όργανα θα διαδραματίζουν ολοένα και πιο ουσιαστικό ρόλο στο μέλλον.
Τα σεξουαλικά όργανα ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο λάρυγγας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.
Επιπλέον, γνωρίζουμε από διδασκαλίες όπως ο Ταοϊσμός ότι η σεξουαλική ενέργεια και η ενέργεια που μας επιτρέπουν να συνδεθούμε με τα υψηλότερα μέρη του ανθρώπου, το πνεύμα, τον ανώτερο Εαυτό, κ.λπ., είναι βασικά της ίδιας φύσης και ότι  το τελευταίο δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εκλεπτυσμένη και ανακατευθυνόμενη μορφή του πρώτου.
Ως εκ τούτου, ένα μεγάλο μέρος των διδασκαλιών που σχετίζονται με την εσωτερική αλχημεία, διδάσκει να βελτιώσει και να μεταδώσει τη σεξουαλική ενέργεια.

Η λειτουργία του λάρυγγα

Μέσω της φωνής, εκφράζουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας, κάνοντας αυτό που πιστεύουμε (σε ψυχικό επίπεδο) και αυτό που νιώθουμε (σε συναισθηματικό επίπεδο), μπορεί να εκδηλωθεί σε ένα φυσικό επίπεδο.
Ενδεχομένως, στο μέλλον της ανθρωπότητας, η ικανότητα του λάρυγγα να δώσει υλική μορφή σε εκείνη που εξακολουθεί να είναι μόνο μια διανοητική ή συναισθηματική μορφή μιας έννοιας θα γίνει εξαιρετική και ότι η δημιουργική δύναμη της λέξης θα εκδηλωθεί ακόμη και στο φυσικό επίπεδο, απλώς λέγοντας έναν ήχο, το αντίστοιχο αντικείμενο θα υλοποιηθεί.
Παρόλο που οι συνέπειες μπορεί να ακούγονται σαν επιστημονική φαντασία, η ιδέα δεν είναι, τελικά, διαφορετική από το κενό-σίντι ή τη δημιουργική δύναμη της λέξης, η οποία, σύμφωνα με τα σανσκριτικά κείμενα, οι αρχαίοι ινδουιστές Ρίσσις κατέκτησαν την τελειότητα.

Μυστικιστικές λέξεις

Από όλες τις μυστικές λέξεις που βρίσκονται στις διδασκαλίες, τις τελετές και τον συμβολισμό διαφόρων μυστικιστικών και εσωτερικών σχολών, οι λέξεις Aum, Om και Amen είναι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες και γενικά αναγνωρισμένες.

Πολύ λίγοι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το “Αμήν” φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι χρησιμοποιούν μια μυστικιστική λέξη, η χρήση της οποίας είναι λίγο πολύ λανθασμένη και επίσης λίγο κατανοητή.
Οι Aum, Om και Amen είναι πανομοιότυπες λέξεις ως προς το δημιουργικό δυναμικό, αν και διαφέρουν ως προς τη γλωσσική τους φύση.
Και στις τρεις περιπτώσεις, ο ήχος του “m” είναι εξαιρετικά σημαντικός και όταν προφέρετε τις λέξεις δεν πρέπει μόνο να τονιστεί, αλλά και να παραταθεί.

Τα υπόλοιπα, το “o” και το “au” και το “a” είναι πάντα πανομοιότυπα στον ήχο.
Η λέξη Αμήν θα πρέπει να προφέρεται σαν να γράφεται “Αμν”, ή στην πραγματικότητα “Αμ”, και είναι μία συλλαβή και όχι δύο.
Αν ήταν γραμμένο Ahmn, θα μπορούσαμε να το προφέρουμε πιο σωστά γιατί το “a” θα μας έδινε έναν καθαρά ανοιχτό ήχο, που θα ήταν ένας ήχος ισχύος.

Ήχοι “δύναμης”

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα ανθρώπινα όντα ανακάλυψαν αυτές τις λέξεις, δεν τις εφευρέθηκαν.
Είτε ανακαλύφθηκαν από μυστικιστικά πειράματα είτε από “θεϊκή αποκάλυψη”, ίσως να μην ξέρουμε ποτέ, αλλά το γεγονός είναι ότι οι πρόγονοί μας δεν επέλεξαν αυθαίρετα τους ήχους του “ah” και του “m”, αλλά διαπίστωσαν ότι αυτοί παρήγαγαν συγκεκριμένα εφέ μέσα της ύπαρξής του, της αύρας του και γύρω του.
Το απλό γεγονός ότι σε πολλές διαφορετικές χώρες, χωρισμένα και χωρίς επαφή μεταξύ τους, οι ιθαγενείς και οι προγονικοί πολιτισμοί υιοθέτησαν ανεξάρτητα παρόμοιους ήχους στα τελετουργικά και τα τραγούδια τους, για τους ίδιους σκοπούς, μας δίνει ενδείξεις ότι υπάρχει δύναμη και ποιότητα σε αυτά τα συγκεκριμένα φωνήεντα, και στην προφορά τους, που δεν έχουν άλλες λέξεις.

Αυτοί οι ήχοι Aum-Om-Amen ενσωματώνουν δονήσεις υψηλής ποιότητας ισχύος και «κοσμική» συνείδηση.
Τα μάντρα είναι γεμάτα από αυτά.
Πολλές άλλες μυστικιστικές λέξεις και ονόματα τα ενσωματώνουν επίσης, ενσωματώνοντας τις κρυφές τους ιδιότητες σε λέξεις όπως Rama, Padme, Omar κ.λπ.
Όταν προσπαθείτε να προφέρετε αυτές τις λέξεις, κάποιος παρατηρεί ότι απαιτείται λίγη σωματική προσπάθεια και ότι, επαναλαμβάνοντας, το μυαλό και το σώμα αποκτούν μια χαλαρή και ειρηνική στάση, η οποία είναι προϋπόθεση για να εναρμονιστεί με αυτά τα άλλα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης, σχεδόν αμέσως.

Ψυχική και ενεργητική επιρροή

Η σωστή προφορά των παραπάνω ήχων που διαποτίζονται στο Aum, Om ή Amen, για παράδειγμα, έχει άμεση επίδραση μέσω των ηχητικών καναλιών του στόματος και του κεφαλιού, στην υπόφυση και στους επίφυση, καθώς και στον θυρεοειδή.
Αυτά τα αποτελέσματα μεταφέρονται φυσικά μέσω του συμπαθητικού νευρικού συστήματος σε όλα τα ψυχικά κέντρα του ανθρώπινου σώματος.
Για αυτούς τους λόγους, πολλοί άνθρωποι, στο διαλογισμό, ξεκινούν την περίοδο χαλάρωσης και σύνδεσης με άλλα επίπεδα συνείδησης με την επανάληψη αυτών των “aum” ή “om”, επαναλαμβάνοντας αργά αρκετές φορές, προσπαθώντας πάντα να τα τονίσουν με τον σωστό τόνο.

Το Aum και η σύνδεση με τα διαφορετικά βασίλεια της φύσης

Η λέξη “aum” είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, γιατί καθένα από τα τρία γράμματα που το συνθέτουν έχει μια δύναμη και μυστική σημασία.
Ο ήχος “a” σχετίζεται με τις βασικές δυνάμεις της φυσικής φύσης, του σώματος και του φυσικού κόσμου, και κατά συνέπεια συνδέεται επίσης με το ορυκτό βασίλειο.
Ο ήχος “u” σχετίζεται πολύ στενά με το φυτικό βασίλειο, και με την επίφυση και την υπόφυση και έχει καθοριστική επίδραση σε αυτά, αλλά μόνο όταν σχετίζεται με το γράμμα “a” (μόνο δεν το κάνει).
Στην κοινή του προφορά, το “u” θα πρέπει να είναι πολύ μαλακό και με τη μορφή “oo” δίνοντας έναν ήχο που γίνεται κάτι σαν “ahoo”, με την προφορά στο “ah”, όπου το “ah” εκτείνεται ελαφρώς και τελειώστε με τον ήχο του “oo”.

Τέλος, όταν προσθέτουμε τον ήχο του “m” επεκτείνουμε τις δονήσεις από το άκρο της γλώσσας και ενισχύουμε τα άλλα δύο παραπάνω.
Αυτό το τελευταίο μέρος σχετίζεται επίσης με το ζωικό βασίλειο, με τον ήχο του να είναι “βάση”.
Με την παράταση του “m” σε έναν μακρύ ήχο στο τέλος της λέξης, προσθέτουμε το νόημα του “m” στο σύνολο, το οποίο πάντα συνδέεται στην αρχαία λογοτεχνία με το πνεύμα, με την αγάπη, με την ψυχική ανάπτυξη , με παντογνωσία κ.λπ.
Αναλύοντας όλους αυτούς τους παράγοντες βλέπουμε ότι η λέξη είναι, εξάλλου, ένας τρόπος σύνθεσης κραδασμών της Δημιουργίας με τη μορφή ήχου.

Να γνωρίζετε τις δυνατότητές σας

Σε κάθε περίπτωση, αυτές και άλλες λέξεις είναι κυριολεκτικά δημιουργοί, και εκδηλώσεις της πραγματικότητας, επηρεάζουν, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, το ενεργητικό και ψυχικό περιβάλλον του ατόμου που τα χρησιμοποιεί και, επομένως, σε πολλές παραδόσεις, διδάσκονται μόνο όταν συμφωνεί κανείς σε υψηλούς βαθμούς και ασκούμενους διαφορετικών μαθητών.
Ίσως ο άνθρωπος σε κάποιο σημείο να ανακτήσει το δυναμικό της φωνής σε όλο του το μεγαλείο και να μάθει να το χρησιμοποιεί σωστά για να δημιουργήσει ένα κοινό και καλύτερο μέλλον για όλους, με βάση τη γνώση ότι, όλα είναι ενέργεια, απλά πρέπει να δονείται σωστά για να δείτε τα αποτελέσματά της σε φυσικό επίπεδο στην πραγματικότητά μας.

 

 

{Πηγή: evolucionconciente.org}      

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα