Η μετασχηματιστική και θεραπευτική δύναμη των μάντρα

Ένα μάντρα είναι μια συλλαβή, λέξη ή φράση γραμμένη στα σανσκριτικά, μια ιερή γλώσσα.

Οι Βουδιστές και οι Ινδουιστές χρησιμοποιούν την ψαλμωδία των μάντρα για να θεραπεύσουν και να προωθήσουν την πνευματική ανάπτυξη.
Για να έχει ένα μάντρα θετικό αποτέλεσμα σε εμάς, δεν χρειάζεται να ξέρουμε πώς να το γράφουμε ή να γνωρίζουμε τη σημασία του.

Ένα μάντρα είναι υγιές, είναι δονήσεις και εκεί ακριβώς βρίσκεται η ισχύς του.
Η βασική του αρχή βασίζεται στην ιδέα ότι τα πάντα στο σύμπαν δονούνται, τίποτα δεν είναι ακίνητο, όλα κινούνται (τρίτος οικουμενικός νόμος, ερμητική αρχή της δόνησης).

Τα μάντρα έχουν πολύ υψηλή δόνηση που όταν επαναλαμβάνονται επανειλημμένα, τόσο δυνατά όσο και διανοητικά, είναι σε θέση να βάλουν τους ανθρώπους που τα απαγγέλλουν σε αντιστοιχία με αυτό που επικαλούνται και ταυτόχρονα να αυξήσουν τη δική τους δόνηση.
Ο συντονισμός είναι η δύναμη που καθιστά δυνατή την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ δύο συστημάτων που ταλαντεύονται σε διαφορετικές συχνότητες.
Στην περίπτωση που θέλουμε να επουλωθούμε μόλις εισέλθουμε σε συντονισμό, η θεραπευτική ενέργεια ρέει και λαμβάνει χώρα η διαδικασία επούλωσης.

Όταν ψάλλουμε μάντρα, χρησιμοποιούμε τη θεϊκή γλώσσα του Σύμπαντος και επικοινωνούμε με αυτό με σαφήνεια και άμεση επικοινωνία.

Υπάρχουν πολλά μάντρα

Το καθένα έχει μια συγκεκριμένη έννοια και πρόθεση, μερικά χρησιμεύουν για την εξάλειψη των αρνητικών σκέψεων, άλλα για να επιτύχουν τη φώτιση ή να ξυπνήσουν την εσωτερική σοφία.

Υπάρχουν εκείνα που μας βοηθούν να συνδεθούμε με τη συχνότητα της άνευ όρων αγάπης, ευγνωμοσύνης, ευημερίας, αφθονίας ή συμπόνιας. υπάρχουν μάντρα για να απελευθερώσουμε εμπόδια, να καθαρίσουμε τους εαυτούς μας κ.λπ.

Το πιο γνωστό μάντρα, χωρίς αμφιβολία είναι το OM, αυτή η ιερή συλλαβή αποτελεί τον πρώτο ήχο του Σύμπαντος, σημαίνει ενότητα με το υπέρτατο και είναι η προέλευση και η αρχή όλων των άλλων μάντρα.

«Το Om είναι ο κοσμικός ήχος, ο πρώτος παλμός ή η δόνηση των μη εκδηλωμένων όταν εκδηλώνεται. Η απαγγελία του Om είναι σαν ένα φινιστρίνι ανοιχτό στο άπειρο».

“Ramiro Calle, El Faquir”   

Η λέξη μάντρα αποτελείται από δύο συλλαβές, τον άνθρωπο που σημαίνει μυαλό και το τραύμα που είναι συνώνυμο με την απελευθέρωση.
Το να τραγουδάς μάντρας είναι ένας καλός τρόπος για να ελευθερώσεις το μυαλό και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διαλογιστείς.
Όταν επικεντρωθούμε στην επανάληψη αυτών των συλλαβών βοηθάμε να ηρεμήσουμε το μυαλό μας, σταματάμε τη συνεχή ταλάντωση σκέψεων και συναισθημάτων και προωθούμε μια γαλήνη και ησυχία.
Όσο περισσότερο ψάλλετε τα μάντρα, τόσο πιο ευεργετικά αποτελέσματα θα έχετε, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

 

{Monica Tello}   

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα