Η ενέργεια του Χειμερινού Ηλιοστασίου

Χειμερινό Ηλιοστάσιο γνωστό και ως MidWinter, Jul/Yule

Είναι η πιο σκοτεινή εποχή του χρόνου, τα μεσάνυχτα του έτους, και είναι ο πραγματικός χειμώνας στον Κελτικό τροχό της χρονιάς.
Οι μέρες γίνονται όλο και μικρότερες, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε στον εσωτερικό μας κήπο, να αξιολογήσουμε το έτος που πέρασε, να σταματήσουμε, να επωάσουμε, να διατηρήσουμε τις ενέργειές μας για το επόμενο έτος.

Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, μας υποστηρίζουν οι ενέργειες του Βορρά, το στοιχείο Γη και των Θεών του χειμώνα, όπως η An Cailleach (επίσης ως εκδήλωση της Τριπλής Θεάς), η Εκάτη, η Inanna, η Hel.
Είναι μια εποχή βαθιάς σύνδεσης με τη διαίσθησή μας και τον εσωτερικό μας εαυτό.

Είναι καιρός να καθαρίσουμε το παλιό για να μπορέσουμε να γεννήσουμε τη σοφία των εσωτερικών μας ταξιδιών στον κόσμο.
Το στοιχείο της Γης αντιπροσωπεύει τον φυσικό μας κόσμο και είναι καιρός να φυτέψουμε τους σπόρους των οραμάτων και των ονείρων μας για να αναπτυχθούν την ερχόμενη Άνοιξη.
Και ενώ καθαρίζουμε τις παλιές ιστορίες μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις 12 Ημέρες Ηλιοστασίου (ή τα Χριστούγεννα) για να συνδεθούμε με τους 12 οιωνούς μας για το 2023.

Και όπως ο Ήλιος ξαναγεννιέται στο Ηλιοστάσιο, έτσι ξαναγεννιόμαστε κι εμείς.

Το χειμερινό ηλιοστάσιο (και τα Χριστούγεννα) είχε πάντα μια μαγευτική και παγανιστική ουσία.
Στο πιο θεμελιώδες της, είναι η στιγμή να γιορτάσουμε την επιστροφή του φωτός και του πατέρα Ήλιου, να τιμήσουμε τους Προγόνους μας σε εκείνους τους μήνες των μακρών νυχτών.

Στο Yule (χειμερινό ηλιοστάσιο), καλωσορίζουμε την αναγέννηση του Ήλιου (ο Βασιλιάς της Δρυς) και στο Litha (Θερινό Ηλιοστάσιο), ο Άγιος Βασιλιάς βασιλεύει υπέρτατα.

Η περίοδος μεταξύ Samhain (χαλοουίν) και Solstice/Yule αναγνωρίστηκε ως η εποχή που το πέπλο μεταξύ αυτού του φυσικού κόσμου και του Άλλου Κόσμου ήταν λεπτό, όταν η επικοινωνία ήταν πιο κοινή.
Μερικοί πίστευαν ότι τα πνεύματα περιφέρονταν τη νύχτα την παραμονή του Ηλιοστασίου και την Παραμονή των Χριστουγέννων, όπως ακριβώς κάνουν στο Samhain.

Πιστεύω ότι αυτές οι πεποιθήσεις και οι παραδόσεις πρέπει να ενέπνευσαν τον Άγγλο μυθιστοριογράφο του 19ου αιώνα Τσαρλς Ντίκενς στο κλασικό παραμύθι του «A Christmas Carol».

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Τελετουργικό κοπής ενεργειακού λώρου για αρχάριους

Ασκείτε ενεργειακή υγιεινή κόβοντας ενεργειακούς λώρους ή κορδόνια. Συνειδητά και ασυνείδητα, εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε ενεργητικούς δεσμούς με τους άλλους. Ακριβώς από την εγγύτητα, τη

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα