Η Μεταφυσική της Ημέρας της Μητέρας

«Ο Θεός δεν θα μπορούσε να είναι παντού, έτσι δημιούργησε τις μητέρες».
~Εβραϊκή παροιμία~

Η μητέρα σου,  η ψυχή που είπε το ναι στο να σε φέρει στον πλανήτη, είτε παρέμεινε στη ζωή σου, είτε όχι, πέρα ​​από αυτό.
Η Ημέρα της Μητέρας,  είναι επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τη Γαία, τη Μητέρα Γη, τις πνευματικές μας μητέρες, καθώς και να τιμήσουμε την επιρροή του Θεϊκού θηλυκού.

Από πνευματική άποψη, η Ημέρα της Μητέρας δεν είναι μόνο μια γιορτή των γήινων μητέρων μας, αλλά μια ευκαιρία να γιορτάσουμε και συνειδητά να επανασυνδεθούμε με τις ενέργειες της Θείας Θηλυκής, Θεϊκής Μητέρας.

Η Θεϊκή Θηλυκή ενέργεια, αν και εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό υποταγμένη στην πλήρη έκφρασή της στη Γη, εξακολουθεί να λάμπει έντονα μέσα σε όλους μας.

Ενώ γνωρίζουμε ότι στην πραγματικότητα το άπειρο είναι όντως παντού επειδή είναι Πανταχού Παρουσία, πάντα εκτιμούμε τη λαϊκή σοφία και μεταφορά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, επειδή απεικονίζει τον άφατο χαρακτήρα του Θεϊκού Θηλυκού, το οποίο είναι πανταχού παρόν, τρέφει και συντηρεί όλα τα έμβια όντα ενώ δεν αποκλείει κανένα.

Ο Δρ. Έρνεστ Χολμς αναφέρεται στη Γυναικεία Αρχή ως «Παγκόσμια Μήτρα της Φύσης», επειδή ως μια πανταχού παρούσα αρχή που λειτουργεί σε όλα τα έμβια όντα, ξέρει πώς να γαλουχήσει άνευ όρων και να καρποφορήσει ότι πέφτει στην αγκαλιά της.
Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι ένας άλλος όρος για το Θείο Θηλυκό θα μπορούσε να είναι «Αγάπη άνευ όρων».
Με άλλα λόγια, η Άπειρη Παρουσία ως Θεϊκό Θηλυκό είναι Αγάπη άνευ όρων.

Όλοι μας έχουμε ακούσει και συμφωνήσει με τη δήλωση, ότι η άνευ όρων αγάπη είναι η πιο ισχυρή δύναμη στο σύμπαν επειδή μας ευθυγραμμίζει άμεσα με την υψηλότερη δόνηση του Άπειρου.
Τότε θα φαινόταν λογικό να πούμε ότι οι γυναίκες είναι εγγενώς πιο ισχυρές από τους άνδρες.

Γιατί;

Επειδή, κατά κανόνα, οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να έρθουν σε επαφή με τη Θεϊκή Θηλυκότητα τους (όπου υπάρχει η Ανιδιοτελής Αγάπη ως καθολική αρχή) από ότι οι άνδρες.
Σημειώστε, δεν είπα ότι οι γυναίκες είναι πιο δυνατές γιατί είναι πιο έξυπνες ή σημαντικές.
Είπα ότι οι γυναίκες είναι απλώς πιο δυνατές.

Γιατί;

Είναι επειδή οι γυναίκες έχουν πολύ πιο εύκολο χρόνο πρόσβασης στη φύση τους που την νιώθουν, εκεί όπου βρίσκεται η αυθεντική αγάπη.

Το Θεϊκό Θηλυκό είναι μια πανταχού παρούσα αρχή, σημαίνει ότι οι άνδρες έχουν ίση πρόσβαση σε αυτό.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο πρόθυμοι να “πάνε εκεί”, επειδή γενικά είναι θαμμένο λίγο πιο βαθιά στους άνδρες και μπορεί να απαιτεί κάποια αποκάλυψη και εξισορρόπηση του εσωτερικού τους ενεργειακού συστήματος και αυτό μπορεί να είναι εντελώς άβολο για τον μέσο άνδρα.

Οι περισσότεροι άνδρες πιστεύουν ότι η πρόσβαση στο Θεϊκό Θηλυκό μέσα, σημαίνει να γίνεσαι πιο ευάλωτος, και για πολλούς υποθέτω ότι θα μπορούσε να είναι.
Αλλά ανεξάρτητα από τη δυσφορία, μόνο υπό το φως αυτής της ευπάθειας αποκαλύπτεται πλήρως η αυθεντική αγάπη.
Όσο πιο πρόθυμοι είναι να αγκαλιάσουν το Θεϊκό Θηλυκό μέσα τους, εξισορροπώντας το με την αρσενική τους ενέργεια, τόσο πιο πιθανό είναι να ζουν ανοιχτά σε μια καθημερινή συνείδηση ​​άνευ όρων αγάπης.

Πέρα ​​από το προφανές, αυτό είναι το μεταφυσικό νόημα (και ο σκοπός) της Ημέρας της Μητέρας, γιορτάζοντας τη δημιουργική φύση της «Φύσης».

Η Ημέρα της Μητέρας μπορεί να είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τις γήινες μητέρες μας. Ευχαριστώντας και τιμώντας τις για την καταπληκτική απόφαση που πήραν φέρνοντάς μας στον φυσικό κόσμο, χρησιμοποιώντας την ίδια την αρχή του Θείου Θηλυκού για να μας γεννήσει, με αγάπη άνευ όρων.

Να μας γαλουχήσει τόσα χρόνια και μετά να μας εκτοξεύσει ανιδιοτελώς στο δικό μας πνευματικό ταξίδι στην ανθρώπινη εμπειρία.
Αναμφίβολα δεν είχαν όλοι μια τόσο ευτυχισμένη και υγιή σχέση με τη γενέθλια μητέρα τους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη μοναδική τους σχέση, τη δημιουργική αρχή της ζωής που υπερβαίνει κατά πολύ τις προσωπικότητες.

Ίσως εξίσου σημαντική, η Ημέρα της Μητέρας μπορεί να είναι μια ευκαιρία για τον καθένα από εμάς να επανασυνδεθεί συνειδητά με την αρχή του Θείου Θηλυκού μέσα μας, όπου βρίσκεται η αληθινή Δύναμη Χωρίς όρους Αγάπη, περιμένοντας να μας αγκαλιάσει και να μας γαλουχήσει.
Γιορτάστε τη Θεία Θηλυκότητα αυτή την Ημέρα της Μητέρας
και παρατηρήστε πόσο αγαπητές/οί είστε πραγματικά.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα