Η πνευματική σημασία του χειμερινού ηλιοστασίου

Κάνοντας Ειρήνη με το Σκοτάδι

Το φως του Ήλιου ξεκινά έναν νέο ηλιακό κύκλο στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο.
Οι ακτίνες λάμπουν στο σκοτάδι και γαλουχούν τη νεογέννητη ζωή εκεί που πρέπει να καλλιεργηθεί.
Αυτό καθρεφτίζεται στη φύση και στη φύση της ζωής παντού γύρω μας, καθώς οι σπόροι είναι θαμμένοι στο σκοτάδι της Γης αναδύονται για άλλη μια φορά με τις ζωογόνες ακτίνες του Ήλιου.

Αυτή τη στιγμή στο βόρειο ημισφαίριο βιώνουμε τις μεγαλύτερες και πιο σκοτεινές νύχτες του χρόνου και τις συντομότερες μέρες με το λιγότερο φως της ημέρας.
Το σκοτάδι θριαμβεύει πάνω στο φως, αλλά αυτό σημαίνει μια καμπή.

Το χειμώνα όλα κοιμούνται στη σιωπηλή γη, είναι μια ιερή ώρα ανάπαυσης και προβληματισμού πριν από το ξύπνημα και την αργή οικοδόμηση προς πιο φωτεινές μέρες.

Η ενέργεια του χειμώνα είναι αυτή του να μπεις μέσα.
Είναι το γόνιμο σκοτάδι και η σιωπή μέσα από τα οποία μπορούν τελικά να αναδυθούν οι λαχτάρες της ψυχής μας και οι νέες εμπνεύσεις.
Καθώς συνδέουμε συνειδητά την επίγνωσή μας με τους κύκλους της φύσης, η κατανόησή μας για τους δικούς μας κύκλους προσωπικής ανάπτυξης αρχίζει να βαθαίνει.

Γιατί ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο καταπιέζοντας και κρύβοντας το σκοτάδι μας;
Όταν εμφανίζονται αρνητικά συναισθήματα και τα νιώθουμε, είναι άβολα ή χειρότερα, κάνουμε λάθος που τα νιώθουμε.

Όταν φοβόμαστε το δικό μας σκοτάδι, αποκόπτουμε τον εαυτό μας από μια ουσιαστική πηγή της προσωπικής μας δύναμης.
Το κλειδί δεν είναι να αφήσουμε το σκοτάδι να κυριεύσει τις ζωές και τις σκέψεις μας, αλλά να κατανοήσουμε ότι το σκοτάδι μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταλύτες για προσωπική ανάπτυξη και μεταμόρφωση.
Ίσως ακόμη και ο δρόμος μας προς τη φώτιση.

Επιτρέποντας στον εαυτό μας να αισθανθεί τα συναισθήματά μας και να βιώσει το δικό μας σκοτάδι, το ίδιο το σκοτάδι μπορεί να γίνει το πνευματικό λίκνο στο οποίο γεννιέται το εσωτερικό φως και η νέα μας ζωή.

Αφήστε τα συναισθήματά σας να σας καθοδηγήσουν γιατί τα συναισθήματά σας είναι η αλήθεια σας.

Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι η μεγάλη ησυχία πριν δημιουργηθεί η δύναμη του Ήλιου και οι μέρες μεγαλώνουν.
Μπορεί να είναι μια στιγμή για ξεκούραση και προβληματισμό.

 

Στα λατινικά, το ηλιοστάσιο αποτελείται από δύο λέξεις:

sol – που σημαίνει «ο ήλιος» και sistere που σημαίνει «στέκομαι».
Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο είναι ένα από τα πιο ισχυρά σημεία του έτους καθώς ο άξονας της Γης σταματά, μετατοπίζεται και κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Για τρεις ημέρες γύρω από τα σημεία του ηλιοστασίου βιώνουμε τη δύναμη του σημείου ακινησίας και τη μετατόπιση της κατεύθυνσης.

Ο ήλιος που στέκεται ακίνητος είναι μια ισχυρή μεταφορά για την ενέργεια που έχουμε στη διάθεσή μας στο Χειμερινό Ηλιοστάσιο για να αλλάξουμε την κατεύθυνση της ζωής μας με πρόθεση και να χτίσουμε πάνω σε αυτήν την ενέργεια καθώς μπαίνουμε στο νέο έτος.
Αφού βιώσετε τη μεγαλύτερη νύχτα και τη πιο σκοτεινή μέρα, οι νύχτες μικραίνουν και οι μέρες γίνονται πιο φωτεινές μέχρι το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Σήμερα αφήστε τον εαυτό σας να ξεκουραστεί στην ειρήνη του σκότους, γνωρίζοντας την αλλαγή της εποχής και η επιστροφή των φωτεινότερων ημερών είναι μπροστά, να θυμάστε ότι είστε πάντα συνδεδεμένοι με την Πηγή και το εσωτερικό σας φως δεν σβήνει ποτέ.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνετε αλλαγές αυτή τη στιγμή ή να δραστηριοποιηθείτε στον κόσμο, αφήστε τις ενέργειες της νέας ζωής και της έμπνευσης να χτιστούν σιγά-σιγά μέσα σας και μέχρι την άνοιξη θα είστε με νέα ενέργεια και ιδέες.
Αυτή είναι η φύση των πραγμάτων, οι κύκλοι και οι ρυθμοί της προσωπικής ανάπτυξης και αλλαγής, καθώς φροντίζετε συνεχώς τον εαυτό σας με συμπόνια, επιτρέποντας ανάπαυση και προβληματισμό, μεγάλη χαρά θα είναι η συγκομιδή σας το 2024.

Ότι κι αν επιλέξετε να κάνετε για να σηματοδοτήσετε το τέλος της χρονιάς, τον ερχομό του καινούργιου και την αναγέννηση του φωτός, είτε κάνετε μια παύση σε ήσυχο διαλογισμό, είτε γιορτάζοντας με μια ομάδα, να ξέρετε ότι σε όλο τον πλανήτη μας, υπάρχουν πολλές φωτιές που καίνε έντονα.

 

Οι τελετουργικές πράξεις δίνουν νόημα στη ζωή

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου τιμάται από πολλές παραδόσεις ως ιερή και πλούσια εποχή.
Ανεξάρτητα από τις παραδόσεις, αυτή την εποχή του χρόνου μπορεί να τιμηθεί με το να αναλογιστείτε την περασμένη χρονιά και να συμμετάσχετε στη δική σας προσωπική τελετουργία φωτός.
Όταν βρίσκουμε χρόνο για να αναγνωρίσουμε τα χαρίσματα του Πνεύματος, καλλιεργούμε μια μεγαλύτερη ικανότητα να λαμβάνουμε το δικό μας εσωτερικό φως.
Εφαρμόζοντας ένα προσωπικό τελετουργικό, μπορείτε να γιορτάσετε το σκοτάδι και το φως και να προσκαλέσετε την ισορροπία και την αρμονία στη ζωή σας.

Επίσης, τιμούν και αναγνωρίζουν τον αόρατο ιστό της Ζωής που μας συνδέει όλους.
Όταν τιμούμε τους προσωπικούς μας κύκλους και τις εποχές του χρόνου, υπενθυμίζουμε τη συνεχώς μεταβαλλόμενη ροή της ζωής με την οποία είμαστε συνδεδεμένοι.

Προτείνεται να αφιερώσετε χρόνο 15 λεπτά πριν και 15 λεπτά μετά την ακριβή στιγμή του Ηλιοστασίου για να ανοίξετε τη νοημοσύνη της φύσης γύρω σας και να αναγνωρίσετε τον προσωπικό σας κύκλο ανάπτυξης.
Μια απλή τελετουργική πράξη που γίνεται με πρόθεση στην καρδιά σας είναι αρκετή.

Επειδή αυτή η εποχή του χρόνου συνδέεται με το φως, γιορτάστε με φώτα, βεγγαλικά και κεριά. Συμμετέχετε στις παραδόσεις, με 8 ημέρες τελετουργικής φωταγώγησης ή συμμετέχετε σε μια ομαδική φωτιά και κάψτε το δικό σας ημερολόγιο γιορτής, μια παράδοση με ρίζες στους βορειοευρωπαϊκούς προχριστιανικούς χρόνους.

Οι εορτασμοί φωτός μπορούν να είναι υπενθυμίσεις του εσωτερικού μας φωτός και του Θείου Φωτός που καθοδηγεί το δρόμο μας σε περιόδους σκότους.

Τελετή Πυρός Απελευθέρωσης και Αναγέννησης

Μπορεί να θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για να τιμήσετε και να αναγνωρίσετε τα τελειώματα και τα νέα ξεκινήματα στη ζωή σας σε μια τελετή ή ένα προσωπικό τελετουργικό που τιμά το παρελθόν σας και ανοίγει χώρο για αυτό που επιθυμείτε για την επόμενη χρονιά.

Κάντε μια προσφορά που αντιπροσωπεύει το παρελθόν και δώστε την στο Πνεύμα της Φωτιάς ως ολοκλήρωση.
Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο κάνοντας όνειρα και οραματισμούς για να φέρετε στο επίκεντρο αυτό που θα θέλατε να ζήσετε και να φέρετε σε ύπαρξη τον επόμενο χρόνο.

Αυτό μπορεί να γίνει ως προσωπική τελετή ή με μια ομάδα.
Ξεκινήστε δίνοντας μικρά κομμάτια χαρτιού και μολύβια ώστε ο καθένας να μπορεί να γράψει τι θέλει να γίνει.

Όταν όλοι έχουν γράψει τι θέλουν να απελευθερώσουν, όλοι μπορούν να μαζευτούν γύρω από τη φωτιά και ο καθένας μπορεί με τη σειρά του να ρίξει μέσα το χαρτί του.

Αφού έχουν καεί όλα, μπορεί να θέλετε να τελειώσετε το τελετουργικό επιστρέφοντας στον κύκλο και κάθε άτομο να μοιραστεί κάτι για το οποίο είναι ευγνώμων ή μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποιο εορταστικό θόρυβο χτυπώντας τύμπανα και χρησιμοποιώντας τη φωνή σας για να στείλετε τις προσευχές σας στο Σύμπαν με ένα εορταστικό τραγούδι.

 

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Τελετουργικό κοπής ενεργειακού λώρου για αρχάριους

Ασκείτε ενεργειακή υγιεινή κόβοντας ενεργειακούς λώρους ή κορδόνια. Συνειδητά και ασυνείδητα, εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε ενεργητικούς δεσμούς με τους άλλους. Ακριβώς από την εγγύτητα, τη

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα