Η σημασία της γείωσης – Εξισορρόπηση των τσάκρα του αστέρα της Γης και της ρίζας σε περιόδους φόβου και αβεβαιότητας

Ξέρω ότι μπορείς να το νιώσεις.
Όλοι το νιώθουμε.
Ακόμα κι αν δεν θεωρείτε τον εαυτό σας ευαίσθητο, νιώθετε κατά κάποιο τρόπο τη μετατόπιση, τους μεγάλους ανέμους της μεταμόρφωσης που πνέουν μέσα από τη συλλογικότητα, ξεριζώνοντας και αναστατώνοντας όλα όσα βρίσκαμε κάποτε ασφάλεια.

Όλα όσα ξέραμε κάποτε, έρχονται στο φως για ανάκριση και μπορεί να είναι μια τρομακτική εμπειρία.
Αυτές είναι οι στιγμές που πρέπει να σταματήσουμε, να είμαστε ακίνητοι και να επιστρέψουμε στην αναπνοή.
Σε παρακαλώ, ανάπνευσε μαζί μου.
Σε νιώθω όσο ξέρω ότι με νιώθεις.
Νιώθουμε ο ένας τον άλλον.
Αυτή είναι η ομορφιά αυτών των καιρών: Συναίσθημα.

Σε περιόδους αβεβαιότητας, η σημασία της γείωσης γίνεται ακόμη πιο σημαντική γιατί, χωρίς αυτήν, μένουμε ανοιχτοί και επιρρεπείς στο να εκτιναχτούμε συναισθηματικά και διανοητικά και να πνέουμε προς όποια κατεύθυνση φυσάει ο άνεμος.

Όταν οι καιροί είναι άβολοι, είναι σημαντικό να γειωθείτε και να αγκυροβολήσετε στην αλήθεια, τη σοφία και την αγάπη.
Αυτό το κάνουμε διασφαλίζοντας ότι το αστέρι και η ρίζα της Γης μας, τα τσάκρα είναι ενεργά και ισορροπημένα και ότι είμαστε σε σωστή σχέση μαζί τους.

Το κάνουμε αυτό έχοντας τη σωστή σχέση με τη Θεϊκή Μητέρα, τη Γαία, την pachamama, αυτή με πολλά ονόματα αλλά της οποίας η αγάπη είναι καθολική και αμετάβλητη.
Είναι αυτή που παρέχει έναν χώρο και ένα μέρος για να αποκαλούμε σπίτι.
Σε αυτούς τους καιρούς, μας καλεί να επιστρέψουμε στο σπίτι, μέσα και έξω και να επανεξετάζουμε συχνά τη σχέση μας μαζί της.

Το Τσάκρα του Γήινου Αστέρα είναι το ενεργειακό κέντρο που μας επιτρέπει να έρθουμε στην αγκυροβόληση και την αίσθηση της γείωσης που απαιτούνται σε τέτοιες ασταθείς στιγμές.
Όταν το τσάκρα του αστέρα της Γης είναι ισορροπημένο, κινούμαστε με πιο ευθυγραμμισμένο και αρμονικό τρόπο.
Τα πάντα γύρω μας μπορεί να καταρρέουν και όμως ξέρουμε ότι είμαστε αγκυροβολημένοι σε κάτι μεγαλύτερο, κάτι που είναι ακίνητο και ακλόνητο.
Αυτή είναι η δύναμη και το δώρο ενός ευθυγραμμισμένου τσάκρα του αστέρα της Γης.

Το Τσάκρα του Earth Star βρίσκεται περίπου 12 ίντσες κάτω από τα πόδια μας και στο αστέρι της Γης επανεξετάζουμε τη σύνδεσή μας με τη Μητέρα, τα οστά των προγόνων μας, τις νεράιδες, τα πετράδια και τα ορυκτά πνεύματα και τη συλλογική συνείδηση ​​του πλανήτη.

Το τσάκρα της ρίζας είναι η έδρα της σταθερότητας και της ασφάλειας μας.
Όταν το τσάκρα της ρίζας είναι ευθυγραμμισμένο, ενεργό και ξεκάθαρο, κινούμαστε στον κόσμο με μια βαθιά αίσθηση αυτοπεποίθησης και ευκολίας, καθώς γνωρίζουμε ότι είμαστε συγκρατημένοι, υποστηριζόμενοι και ασφαλείς.

Το τσάκρα της ρίζας βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης ή της ουράς μας, και ως το αστέρι της Γης, είναι ένα σημαντικό μέρος του θεμελίου που εξασφαλίζει μια υγιή ροή ενέργειας από τα κάτω τσάκρα προς τα ανώτερα τσάκρα.
Όταν το τσάκρα της ρίζας μας είναι εκτός λειτουργίας, τίποτα στους αντίστοιχους κόσμους μας δεν έχει νόημα.

Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθούμε, τίποτα δεν είναι στιβαρό ή ασφαλές.
Είμαστε αδιάφοροι και ως αποτέλεσμα, πολύ ανοιχτοί και ευαίσθητοι στον φόβο, την ανησυχία, το άγχος, το στρες, τη μοναξιά και άλλες ενέργειες και εμπειρίες χαμηλών κραδασμών.
Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος από αυτό που βιώνουμε ως συλλογικότητα αυτή τη στιγμή:
Ανισορροπημένο αστέρι της γης και τσάκρα ρίζας.

Πώς μπορούμε λοιπόν να επιστρέψουμε σε μια μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας όταν πολλά απειλούν αυτό που γνωρίζαμε ότι είναι αληθινό και ασφαλές για τόσο καιρό;
Μας ζητείται να επιβραδύνουμε, να είμαστε ακίνητοι και να ακούμε.
Από την ακρόαση μπορούμε να συντονιστούμε με αυτό που επιθυμεί η ψυχή μας και μπορούμε να ακούσουμε πιο καθαρά το μήνυμα που έχει η Γαία για εμάς ατομικά, το οποίο στη συνέχεια επηρεάζει και διαμορφώνει τη συλλογικότητα.

 

Ακολουθούν μερικές προσφορές που θα σας βοηθήσουν να γειώσετε και να εξισορροπήσετε το αστέρι της Γης και το τσάκρα της ρίζας:

 

1. Μείνετε ακίνητοι και μάθετε

Πιστεύετε ότι κρατάτε την αγάπη της Πηγής;
Πιστεύετε ότι δεν υπάρχει πουθενά μέρος να πάτε και τίποτα που μπορείτε να κάνετε που θα σας βγάλει από την αγάπη και την προστασία της Πηγής;
Θυμάστε ότι είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από τους αγγέλους, τους προγόνους σας και τη σοφία των αόρατων βασιλείων και ότι τελικά, όλα πάνε πάντα προς το καλό;

Εάν το ναι σας είναι τρελό και αν αυτές οι ερωτήσεις σας προκαλούν λίγη ανησυχία, εισπνεύσετε και ξέρετε ότι δεν πειράζει.
Πώς αλλιώς θα ξέρετε πού απαιτείται θεραπεία εάν δεν αφιερώσετε χρόνο να καθίσετε με τον εαυτό σας και να ρωτήσετε;

Σε ένα ημερολόγιο της επιλογής σας, σκεφτείτε τους τομείς της ζωής σας όπου δεν αισθάνεστε σταθεροί, ασφαλείς, κρατημένοι και προστατευμένοι.
Καταγράφοντας τα, ξεκινάτε τη διαδικασία της αναγνώρισης, η οποία δημιουργεί τον χώρο για να ξεδιπλωθεί η θεραπεία.
Να είστε ειλικρινείς και ευγενικοί με τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Και όταν οι σκέψεις κρίσης βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως πιθανότατα θα συμβαίνει, αφήστε τες να περάσουν.

2. Σε όλα τα πράγματα, να ευχαριστείς

Η ευγνωμοσύνη είναι η άγκυρα που θα μας εμποδίσει να αμφιταλαντευθούμε και να παρασυρθούμε από τα κύματα του φόβου, του πανικού, της αναστάτωσης, της απογοήτευσης και πολλά άλλα.
Εάν δεν έχετε πρακτική ευγνωμοσύνης ή ήσασταν λίγο ασυνεπής με τη δική σας, τώρα είναι η ώρα να την καλλιεργήσετε με συνέπεια.

Αφιερώστε 5-10 λεπτά της ημέρας σας, είτε στην αρχή της μέρας, είτε πριν τον ύπνο, και αναγνωρίστε φωναχτά ή γράφοντάς το, για τι είστε ευγνώμονες.
Προσέξτε να μην παραβλέπετε τα φαινομενικά μικρά πράγματα, καθώς κάθε στιγμή μας δίνει πάντα την ευκαιρία να είμαστε ευγνώμονες για κάτι, εάν είμαστε ανοιχτοί και το συνειδητοποιούμε. Καλλιεργώντας την ευγνωμοσύνη, αγκυροβολούμε στην αλήθεια ότι πάντα μας παρέχεται και ότι δεν υπάρχει στιγμή που το Σύμπαν να μην μας στέλνει μηνύματα ότι βλέπει, ακούει, αισθάνεται και νοιάζεται για εμάς.

3. Εστίασε μέσα σου

Ο διαλογισμός, ή η είσοδος στο εσωτερικό άδυτο του μυαλού, του σώματος και της ψυχής σας, είναι ένα ουσιαστικό μέρος κάθε πνευματικής πρακτικής και ακόμη περισσότερο τώρα.
Όχι μόνο 10-15 λεπτά διαλογισμού σας βοηθούν να καθαρίσετε το μυαλό σας και να σας βάλουν σε ένα ξεκάθαρο μονοπάτι για την ημέρα, αλλά σας επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε με την ευρύτερη συνείδηση ​​και από αυτό το χώρο, να λαμβάνετε ιδέες για το πώς μπορείτε να είστε χρήσιμοι στην ανθρωπότητα, στον πλανήτη μας και σε όλα τα όντα.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ο καθένας από εμάς να κάνει το ρόλο του, ώστε να είναι διαθέσιμοι αγωγοί γείωσης και σύνδεσης, τότε οι προσπάθειές μας θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο.

4. Πηγαίνετε έξω

Εάν είναι δυνατόν, βάλτε τα πόδια σας στη Γη, σε άμεση επαφή με το εύφορο έδαφος της pachamama. Σταθείτε ψηλά σαν δέντρο.
Νιώστε την ενέργεια καθώς κυκλοφορεί προς τα κάτω στον πυρήνα της Γης και πάλι προς τα πάνω, καθώς ταξιδεύει προς τα πάνω στην Πηγή και στη συνέχεια πίσω προς τα κάτω μέσα από το στέμμα σας, κάνοντας το δρόμο προς τη σπονδυλική στήλη, τα πόδια σας και πάλι στη Γη, όπου αυτός ο χορός συνεχίζεται.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ανταλλαγή ενέργειας συμβαίνει πάντα ακόμα και όταν δεν το γνωρίζουμε συνειδητά.
Δεν υπάρχει στιγμή που δεν είστε συνδεδεμένοι με την Πηγή και τη Γη. Ποτέ.
Με την επίγνωση αυτής της άρρηκτης σχέσης, καλλιεργείτε μια ειρήνη που δεν μπορεί να επηρεαστεί ή να απειληθεί από τίποτα, επειδή ξέρετε ότι βρίσκεστε στη θεία ροή και κυκλοφορία της ζωής.

5. Συγχώρεσε

Πολλές από τις ενέργειες που αντιμετωπίζουμε τώρα, μέσα στον εαυτό μας και στον φυσικό κόσμο, έρχονται για απελευθέρωση, μεταστοιχείωση και συγχώρεση.
Μου αρέσει να πιστεύω ότι η αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας απειλείται επίσης όταν κρατάμε εκείνα τα πράγματα, τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις που δεν μας εξυπηρετούν πλέον, τη λύπη, τον πόνο, τον θυμό, τη θλίψη.

Τι κρατούσες σε αυτό που στην πραγματικότητα σε κρατάει πίσω; Ποιον κρατάτε όμηρο από αυτήν την πλευρά ή πέρα ​​από το Πέπλο;
Πού έχετε αναπτύξει μια αίσθηση ψευδούς ασφάλειας και ταυτότητας;
Τι σου πρόσφερε το κράτημα;

Όταν ξεκαθαρίζουμε πώς έχουμε θέσει σε κίνδυνο τη δική μας αίσθηση ασφάλειας, θεωρώντας τους άλλους υπεύθυνους για τη ζωτικότητα και τη ζωντάνια μας, επαναφέρουμε τη δύναμή μας στα χέρια μας και επαναλαμβάνουμε την αλήθεια ότι τίποτα δεν μπορεί ποτέ να μας βλάψει πραγματικά.

6. Θεραπεία με κρύσταλλα

Υπάρχουν τόσες πολλές ισχυρές πέτρες και πολύτιμοι λίθοι που βοηθούν στη γείωση, την άγκυρα και τη σταθεροποίηση των ασταθών ενεργειών, λειτουργώντας για να σας επαναφέρουν σε μια κατάσταση επικεντρωμένης ειρήνης και ηρεμίας.
Τώρα είναι η ώρα να τα αναδείξετε και να δουλέψετε με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και να διακρίνετε, μέσα από τη σκέψη, τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.
Το όμορφο με τους κρυστάλλους και τους πολύτιμους λίθους είναι ότι είναι εδώ για να σας υποστηρίξουν και να λειτουργούν καλύτερα όταν έχει αναπτυχθεί μια σχέση μαζί τους.

Καθώς προέρχονται από τα πλούσια εδάφη της Γης, είναι εμποτισμένα με τη γήινη σοφία, τη θεραπεία και τα μηνύματά της.
Μπορούν να χρησιμεύσουν ως ισχυρά εργαλεία για να τα κρατήσετε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού για γείωση, προστασία και αγκύρωση ακόμα πιο βαθιά στην ενεργητική αγκαλιά της Γαίας.

Ας θυμόμαστε πάντα ότι η άνεσή μας, η ασφάλειά μας, βρίσκεται στην αγκαλιά της Μητέρας Γης, που μας κρατάει πάντα.

 

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα