Θεραπευτές και κάρμα

Πολλοί άνθρωποι στις εκπαιδεύσεις ή ακόμα και στις συνεδρίες του Ρέικι έχουν την απορία:

«Αν οι θεραπευτές του Ρέικι παίρνουν τις αρρώστιες ή τα μπλοκαρίσματα ή ακόμα και το κάρμα εκείνων, στους οποίους προσφέρουν την συνεδρία ρέικι».

Εάν λειτουργούσαν έτσι τα πράματα, τότε φανταστείτε την ιατρική κοινότητα πως θα μαστιζόταν από τον τεράστιο αριθμό των ασθενών τους που αντιμετωπίζουν μέσα στην καθημερινότητά τους.

Μπορεί σε μια πανδημία ή σε μια έξαρση ίωσης, να υπάρχουν τα κρούσματα και στην ιατρική κοινότητα.
Όμως το σίγουρο είναι, πως δεν επιβαρύνονται κανένα κάρμα των ασθενών τους από τη θεραπεία που δίνουν.

Γιατί λοιπόν να λειτουργεί και μια θεραπεία Ρέικι αντίθετα;

Δεν παίρνουμε κανένα κάρμα των ανθρώπων που προσφέρουμε το Ρέικι, παρά μόνο αν το επιτρέψουμε εμείς με τον τρόπο, να μην αποστασιοποιηθούμε από το πρόβλημά τους και από τον ίδιο τον δέκτη μας. Και αυτό σίγουρα δεν είναι το κάρμα τους.

Αν έχουμε μια στενή επαφή, τύπου φιλίας με τον πελάτη μας, τότε το μόνο που δημιουργούνται είναι ενεργειακοί λώροι.

Συνήθως μετά από μια θεραπεία Ρέικι οι άνθρωποι μοιράζονται τις εμπειρίες της ζωής τους και αυτό τους ανοίγει έναν δρόμο, ώστε να νιώσουν πολύ πιο κοντά στον θεραπευτή τους και μερικοί αγκιστρώνονται πάνω σ’αυτόν.

Το Ρέικι, σίγουρα είναι μια φιλική, με αγάπη προσέγγιση, αλλά αυτό εξαρτάται από τον θεραπευτή μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή τη σχέση.

Ο θεραπευτής δεν χρειάζεται να κρύψει την προσωπικότητα του.

Ο θεραπευτής χρειάζεται να είναι

Αυθεντικός, να αποπνέει εμπιστοσύνη, να τιμά και να εκτιμά τον άνθρωπο που έχει απέναντί του,  αλλά και να προάγει ένα είδος σχέσης ώστε να υπάρχει μια ανοιχτή επικοινωνία θέτοντας τα επιτρεπτά όρια που χρειάζεται ώστε να μην δημιουργηθεί μια διπλή σχέση, φίλος και θεραπευτής μαζί, καθώς και μια εξάρτηση.

Αυτό θα είχε ένα αποτέλεσμα, ώστε ο θεραπευόμενος ή να εκμεταλλευτεί αυτή τη σχέση ή να μην αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και να μην βλέπει πια την θεραπεία του στα σοβαρά.

Έτσι λοιπόν αν συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την φιλική σχέση και να μην κρατήσουμε την σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου, με ζεστή μεν διάθεση, αλλά με ευγενική απόσταση δε, τότε οι λώροι αυτοί δυναμώνουν και πολύ πιθανόν να μας επηρεάζουν .

Καλό θα ήταν μετά από κάθε θεραπεία, να αποκόβουμε εκείνους τους ενεργειακούς λώρους που μας συνδέουν με τον δέκτη μας όποια σχέση και αν έχουμε μαζί του.

Άλλωστε το Ρέικι είναι παγκόσμια ενέργεια, δύναμης ζωής.

Όταν προσφέρουμε το Ρέικι σε κάποιον, δεν δίνουμε από την δική μας ενέργεια, ούτε παίρνουμε από την δική του αλλά γινόμαστε ένα κανάλι που περνάει αυτή η συμπαντική ενέργεια από μέσα μας και την διοχετεύουμε σε κάποιον που την έχει ανάγκη και την χρειάζεται.

Διοχετεύουμε ως αγωγοί μια ενέργεια, που είναι δύναμη ζωής και το γενετήσιο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

Αυτή η ενέργεια λειτουργεί πάντα για το ανώτερο καλό των πάντων.

Η πιθανότητα μόνο,που έχουν οι θεραπευτές να δημιουργήσουν ατομικό αρνητικό κάρμα είναι όταν:

Όταν ο θεραπευτής χρησιμοποιεί την ενέργεια Ρέικι με λάθος προθέσεις και υπόσχεται πράγματα πέρα από τις γνώσεις και τις δυνάμεις του, ως μέσο για να κερδίσει χρήματα ή να ικανοποιήσει το εγώ του, με έπαρση, τότε είναι πιθανόν να ξεκινήσει έναν καρμικό κύκλο.

Όταν ένας θεραπευτής χρησιμοποιεί τεχνικές επούλωσης ώστε να αντιμετωπίσει δυναμικά ένα πρόβλημα από τις πρώτες συνεδρίες και χωρίς να ρωτήσει/συζητήσει με τον δέκτη του αν είναι έτοιμος να δεχτεί μια τέτοια προσέγγιση. Μπορεί να τραυματίσει την αύρα του ή να έχει μια θεραπευτική κρίση που δεν θα μπορεί να την διαχειριστεί. Είναι καλύτερο να επιτρέψει στην υψηλότερη σοφία και στην ανώτερη καθοδήγηση να οδηγήσει τον δρόμο μιας θεραπείας.

Όταν υπάρχει οικονομική εκμετάλλευση. Βλέποντας έναν άνθρωπο να ψάχνει μια σανίδα σωτηρίας, πολλοί θεραπευτές επιβάλουν στον πελάτη να κάνουν συνεχώς θεραπείες ακόμα και σε καθημερινή βάση επί πληρωμής. Αφήνουμε τον άλλον να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και κατά πόσο θέλει να βοηθηθεί.

Όταν ο θεραπευτής πιστεύει και διαδίδει στον πελάτη του ότι αυτός και μόνο αυτός, είναι υπεύθυνος για την θεραπεία του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να απομακρύνει τους ανθρώπους από τη δική τους εσωτερική δύναμη και να τους κάνει να εξαρτώνται από τον θεραπευτή και να γίνονται υποχείριο του. Αυτό μπορεί επίσης να ξεκινήσει έναν καρμικό κύκλο.

Όταν ο θεραπευτής αναγκάζει μια θεραπεία σε κάποιον που δεν επιθυμεί να θεραπευτεί.

Όταν ένας θεραπευτής δεν έχει θεραπεύσει το Εγώ του και λειτουργεί μέσα στις θεραπείες με αυτό, χωρίς να σέβεται τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη του.

Όταν ένας θεραπευτής, επιτίθεται στον πελάτη του επειδή είχε μια αντίθετη άποψη από εκείνον. Μην ξεχνάτε ότι ο κάθε άνθρωπος έρχεται για να βοηθηθεί από το Ρέικι. Αν είναι και η πρώτη του φορά, τότε είναι κάτι άγνωστο για αυτόν. Σεβαστείτε το.

Όταν ένας θεραπευτής βλέπει τον άλλον ως κατώτερο από εκείνον.
Όσον αφορά στις αντιλήψεις που δημιουργούν κάρμα, μιλάμε για τον τρόπο που επιλέγουμε να δούμε τους άλλους. Είμαστε όλοι δημιουργοί, ο καθένας μια ψυχή, ο καθένας μια συνειδητότητα που εκδηλώνεται στο σύμπαν.

Τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους θεραπευτές και όχι μόνο για τους θεραπευτές του Ρέικι.
Ακόμα και ένας γιατρός που χρησιμοποιεί φάρμακα με λανθασμένες προθέσεις ή κάνει ένα ιατρικό «λάθος» είναι πιθανόν να ξεκινήσει έναν καρμικό κύκλο.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι, από καμιά θεραπευτική εναλλακτική ή συμβατική προσέγγιση, μέσω μιας θεραπείας δεν επιβαρυνόμαστε το κάρμα του πελάτη μας.
Η πρόθεσή μας είναι αυτό που καθορίζει το κάρμα μας, που σημαίνει ότι δημιουργούμε έναν καρμικό κύκλο.
Σίγουρα, με συνειδητότητα έχουμε την επιλογή να σκοπεύουμε σύμφωνα με το ανώτερο καλό όλων αυτών.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να φοβόμαστε το κάρμα.

Το Ρέικι είναι μια ευγενική γλυκιά ενέργεια που οδηγεί τον καθέναν μας, που θα το επιλέξει για να επιτύχει το καλύτερο.
Όσο το χρησιμοποιούμε με τις σωστές προθέσεις ,θα προσφέρουμε πάντα περισσότερη αγάπη, φως και ευλογίες τόσο στον εαυτό μας, στους άλλους και σ’όλον τον πλανήτη.

{ Νεκταρία Σπυροπούλου }

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα