Ινομυώματα – Συναισθηματικά τραύματα μιας υποτιμημένης γυναίκας

Το Σύμπαν ευλογεί τις γυναίκες με το χάρισμα να δίνουν ζωή μέσω ενός από τα πιο ιερά όργανα, τη μήτρα, που από πνευματικό και ενεργητικό επίπεδο ονομάζεται «ζωή».
Στη μήτρα έχουμε ένα σημαντικό κέντρο σύλληψης της γυναικείας ενέργειας που περιέχει ζωή, είναι ζωή και γεννά ζωή, γι’ αυτό και το όνομά της δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλο.
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα για τις γυναίκες σε όλα τα επίπεδα και ως εκ τούτου, είναι επίσης ένα από τα πιο ευαίσθητα σωματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά, ενεργειακά και πνευματικά, γιατί όλες οι ισορροπημένες και μη ισορροπημένες συμπεριφορές μας ως γυναίκα εκδηλώνονται σε αυτό.
Με τον όρο «γυναίκα» αναφέρομαι στο ξεδίπλωμα της λέξης σε όλους τους ρόλους ως θηλαστικό θηλυκό, κόρη, μητέρα, ερωμένη, σύζυγος κλπ.

Επειδή είναι ένα τόσο ευαίσθητο όργανο, οι περισσότερες γυναίκες κάνουν κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα για να διασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν κανονικά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια ενός από αυτούς τους ιατρικούς ελέγχους, εμφανίζονται προβλήματα ή προειδοποιητικά σημάδια, όπως ινομυώματα της μήτρας.
Εμφάνιση μιας σειράς αρνητικών συναισθημάτων όπως φόβος, ανασφάλεια, αβεβαιότητα και αναπάντητα ερωτήματα, μεταξύ αυτών, θα προσέχω όλη την απαραίτητη φροντίδα;
Τι έχω κάνει λάθος για να εμφανιστεί ένα ινομύωμα;
Το θέμα είναι ότι αυτές δεν είναι οι σωστές ερωτήσεις για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί στο σώμα μας για να δημιουργήσουμε ένα ινομύωμα.

Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες φροντίζουν σωστά τη μήτρα;

Έχουμε ιδέα για τη σημασία που έχει η μήτρα στη ζωή μας;
Γιατί δεν υποφέρουν όλες οι γυναίκες από αυτό το είδος ανωμαλίας στη μήτρα τους;

Σε πολλές περιπτώσεις, οι γυναίκες ξεχνούν ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από ενέργεια που συνθέτει την ύλη που μας σχηματίζει.
Ύλη που έχει υψηλή σύσταση νερού, η οποία με τη σειρά της σχετίζεται με συναισθήματα.
Αυτά τα συναισθήματα είναι που τρέφουν και τροφοδοτούν τα κύτταρα κάθε οργάνου του σώματός μας με αρνητικό ή θετικό τρόπο.
Για το λόγο αυτό, η μήτρα δεν χρειάζεται μόνο ιατρική φροντίδα, αλλά και συναισθηματική και ενεργητική φροντίδα, αφού τα αρνητικά συναισθήματα βλάπτουν την ενέργειά της, την κυτταρική δομή και τελικά την εκφυλισμένη ύλη, προκαλώντας αλλοιώσεις στη μάζα της, τα ινομυώματα.

Η ενέργεια της μήτρας πρέπει να είναι ισορροπημένη, καθώς περιέχει ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο που βγαίνει εύκολα εκτός ισορροπίας από τις συμπεριφορές, τους φόβους, τις ανασφάλειες και τους ενδοιασμούς μας.
Αυτό το κέντρο συνδέεται με την ενέργεια της θεάς που δημιουργεί και συντηρεί τη ζωή σε όλα τα επίπεδα, την ενέργεια της θηλυκότητας και της μητέρας.
Αυτή η ενέργεια δεν εκδηλώνεται μόνο στις ικανότητές μας ως θηλαστικά αλλά και στη δημιουργία έργων, ονείρων ή στόχων ζωής, στην ικανότητα να γονιμοποιήσει έναν σπόρο που με αγάπη, αφοσίωση και δέσμευση θα καρποφορήσει.

Τι συμβαίνει όμως όταν αυτός ο σπόρος δεν έχει τη σωστή τροφή;

Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζονται ινομυώματα.
Η βλαβερή τροφή για τη μήτρα είναι συναισθήματα που απαξιώνουν τη γυναικεία ενέργεια της δημιουργίας, της μητρότητας και της γονιμότητας.
Κλινικά, γνωρίζουμε ότι τα ινομυώματα είναι οζώδεις σχηματισμοί που αναπτύσσονται στο μυϊκό τοίχωμα της μήτρας από ένα μόνο μυϊκό κύτταρο που περιέχει στον γενετικό του κώδικα μια τάση ανάπτυξης που θα μεταμορφωθεί σε ινομύωμα ή καλοήθη όγκο.

 

Ανάλογα με την τοποθεσία τους λαμβάνουν διαφορετικά ονόματα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι η επιστημονική τους σημασία που μας ενδιαφέρει, ούτε τα διάφορα ονόματά τους, αλλά τι προκαλεί την εμφάνιση των ινομυωμάτων;

Γιατί αυτό το αρχικό κύτταρο έχει την τάση να αναπτύσσεται;

Ιατρικά δεν ξέρουν ακριβώς ποιος είναι ο λόγος που εμφανίζονται, μιλούν μόνο για ηλικίες, φυλές, κληρονομικά γενετικά θέματα, αλλά τίποτα το συγκεκριμένο.
Από την άλλη, από την ψυχοσωματική και ενεργειακή ιατρική είναι πολύ απλό να το καταλάβεις.

Η υπερβολική ανάπτυξη αυτού του πρώτου μυϊκού κυττάρου προκαλείται από ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης, παρατεταμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και κληρονομικό . Προσοχή όμως, το μύωμα δεν είναι κληρονομικό, αλλά μάλλον το μοτίβο σκέψης που οδηγεί στην εμφάνισή του.

Υπάρχουν δύο βασικά συναισθήματα που δημιουργούν την εμφάνιση αυτού του καλοήθους όγκου, η υποτίμηση ως γυναίκα και η κακοποίηση, τα οποία αντανακλώνται σε όλες τις πτυχές του ως γυναίκα θηλαστικού.
Εάν η γυναίκα έχει ζήσει σε ένα περιβάλλον στο οποίο η μητέρα, η γιαγιά, οι αδερφές, οι θείες ή ακόμα και οι στενοί της φίλοι δεν έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση, η γυναίκα έχει απήχηση με αυτό που έχει ζήσει, τρέφεται με αυτό, επομένως, έχει υψηλό ποσοστό πιθανοτήτων να κληρονομήσουν μια αρνητική συναισθηματική εικόνα παρόμοια με αυτή των γυναικών γύρω τους.

Σε αυτή την περίπτωση, μια εικόνα με δύο βασικά χαρακτηριστικά που είναι πολύ έντονα, όπως το αίσθημα υποτίμησης και κατάχρησης, αφού σε πολλές περιπτώσεις η γυναίκα δεν έχει συνειδητή αντίληψη ότι υποφέρει από αυτά, αλλά είναι ένας μικρός αρνητικός σπόρος που έχει ριζώσει στη μήτρα και τροφοδοτεί σιγά σιγά ένα ινομύωμα, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια απελπισμένη κραυγή από τη μήτρα σας που σας ζητά να θεραπεύσετε τη θηλυκότητα της, την ενέργεια και τις ικανότητές της ως θηλαστικά, καθώς και το ενεργειακό κέντρο που γεννά ζωή, η ίδια η μήτρα.

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 40 και 80% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας είναι φορείς ινομυωμάτων, που επηρεάζουν ιδιαίτερα μεταξύ 20 και 40% των γυναικών άνω των 30 ετών.
Από την άλλη, οι περιπτώσεις ινομυωμάτων πριν την εφηβεία και μετά την εμμηνόπαυση είναι πολύ σπάνιες (αν υπάρχουν ινομυώματα σε αυτή τη νέα φάση της γυναίκας, είναι εκείνα που ήδη κουβαλούσε, νέα και δεν εμφανίστηκαν ποτέ).

Γιατί, αν προκαλούνται από ένα μοτίβο αρνητικής σκέψης, προκύπτουν μεταξύ αυτών των ηλικιών;

Κατά την παιδική ηλικία και την πρώιμη εφηβεία, τα κορίτσια τρέφουν μια τεράστια επιθυμία να μεγαλώσουν, να γίνουν ενήλικες γυναίκες όπως οι μητέρες τους, να έχουν μια ελεύθερη ζωή και να κάνουν τη δική τους οικογένεια.
Γι’ αυτό παρατηρούν και μιμούνται συμπεριφορές, προσπαθώντας να εξαπατήσουν τον χρόνο και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.
Σε αυτή τη φάση της ζωής τους, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει πίεση ή ανησυχία να ευχαριστήσουν κάποιον, να «μετρήσουν», παρά μόνο να μεγαλώσουν και να γίνουν μια ολοκληρωμένη γυναίκα.

Περνάει όμως ο καιρός και φτάνει εκείνη η στιγμή, που γίνεται ένα άλμα στη συνείδηση ​​και σε πολλές περιπτώσεις προκύπτουν πιέσεις και ανασφάλειες, κάποιες στον οικείο ή οικογενειακό πυρήνα, αλλά και κοινωνικές.
Δεδομένου ότι υπάρχει ένα γυναικείο συλλογικό κοινωνικό ασυνείδητο στο οποίο «ορίζεται» ότι οι γυναίκες μεταξύ 20 και 35 ετών πρέπει να παντρεύονται, να κάνουν οικογένεια και να αναλαμβάνουν τη μητριαρχία, αλλά τι συμβαίνει όταν οι προτεραιότητες των γυναικών ή των δικών τους θηλυκών ή οι καρμικοί κύκλοι δεν συνοδεύουν το πρωτότυπο που της έχει καθιερώσει ο κόσμος;

Σιγά σιγά η γυναίκα αρχίζει να νιώθει διαφορετική, κατώτερη και υποτιμημένη, γιατί δεν εκπληρώνεται ο βασικός ρόλος που της έχει δημιουργήσει η κοινωνία ως γυναίκα «μάνα – νοικοκυρά – μητριάρχη οικογένειας».
Εκεί αρχίζει ο σπόρος για ένα ινομύωμα, που δεν είναι τίποτα άλλο από την εκδήλωση ενός συνόλου αρνητικών συναισθημάτων που πληγώνουν το γυναικείο κέντρο της, το κέντρο που θα δημιουργήσει τη ζωή ενός μωρού, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για να λάβει ένα ινομύωμα που ασυνείδητα καταλαμβάνει ίδιο μέρος με ένα μωρό.

Αυτό το ινομύωμα είναι το καταφύγιο όλων των συναισθημάτων της υποτίμησης ως γυναίκα, είναι το νέο της σπίτι.
Η αγανάκτηση, ο φόβος, η ενοχή, η θλίψη, η κατάχρηση κ.λπ., σχηματίζουν μια μάζα υποτίμησης που στη γόνιμη ηλικία της εγκαθίσταται στη μήτρα της, επειδή η γυναίκα αισθάνεται ανίκανη να δημιουργήσει ή να δώσει ζωή.
Σε αυτή την περίπτωση δεν σχετίζεται μόνο με τη δημιουργία μιας νέας ζωής, αλλά με το να δώσεις ζωή και να δημιουργήσεις αυτό που πάντα ήθελες.
Χέρι-χέρι με την υποτίμηση έρχονται η υποταγή και η κατάχρηση, γιατί, αφού δεν μπορεί να δημιουργήσει τίποτα, αφήνει τον σύντροφό της ή άτομα στο οικογενειακό ή εργασιακό της περιβάλλον να την κακοποιούν ψυχοσυναισθηματικά, η γυναίκα υποτάσσεται στη δική της υποτίμηση.

Κάθε γυναίκα έχει ένστικτο δημιουργίας κατά τη γόνιμη ηλικία της, επομένως, όταν μια γυναίκα μπαίνει σε φάση εμμηνόπαυσης, αλλάζει και ο ενεργειακός της κύκλος, είναι καιρός να συνεχίσει να θερίζει τους καρπούς όλων όσων έχει σπείρει σε όλη της τη ζωή.
Το ινομύωμα είναι ο σπόρος, όχι ο καρπός, επομένως, σχεδόν δεν εμφανίζονται σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής τους.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν το σώμα τους, πόσο μάλλον ένα όργανο τόσο ευαίσθητο όσο η μήτρα, που περιέχει όλη τους την ουσία.
Μέσω του ενεργειακού κέντρου της μήτρας, η γυναίκα συνδημιουργεί, γεννά ζωή ή καταστρέφει τη ζωή της με την υποτίμηση των δυνατοτήτων και των ιδιοτήτων της ως γυναίκα.

Είναι επίσης σημαντικό να προσθέσουμε ότι πολλές γυναίκες δεν ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή όπως θα ήθελαν.
Χάνουν την παρθενία τους λόγω του αισθήματος της υποταγής στον φόβο μήπως χάσουν τον σύντροφό τους, τον οποίο πιστεύουν ότι αγαπούν άνευ όρων.
Ξεχνούν όμως ότι η αγάπη είναι ελεύθερη και άνευ όρων, επομένως δεν πρέπει να εξαρτάται από τον φόβο της απόρριψης ή την κρίση επειδή ακολουθεί τον ρυθμό που ορίζεται από τη θηλυκότητα και τους βιολογικούς ρυθμούς τους, όχι από ένα σύνολο αρνητικών συναισθημάτων.
Για το λόγο αυτό, πολλές φορές οι γυναίκες τολμούν να κάνουν σεξουαλικές σχέσεις όταν δεν αισθάνονται έτοιμες, δημιουργώντας ένα τραύμα και ένα ενεργητικό μοτίβο υποτίμησης και υποταγής, που αυξάνει το γόνιμο έδαφος της μήτρας για να δημιουργήσει ένα ινομύωμα.

Σε πολλές περιπτώσεις, τα ινομυώματα είναι ασυμπτωματικά, ειδικά σε εκείνες τις περιπτώσεις που η γυναίκα δεν θέλει να νιώσει, ούτε την ευχαρίστηση ούτε τις συναισθηματικές πληγές που έχουν προκαλέσει το ινομύωμα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, συνήθως αυξάνεται σε μέγεθος (όπως και τα αρνητικά σας συναισθήματα), αλλά όχι τα σημάδια ότι το ινομύωμα βρίσκεται στη μήτρα.
Αλλά σε άλλες περιπτώσεις, τα ινομυώματα προκαλούν μια εικόνα αξιοσημείωτων συμπτωμάτων όπως, επώδυνες και παρατεταμένες περιόδους έμμηνου ρύσεως, αιμορραγία μεταξύ των περιόδων, συχνουρία, κράμπες της πυέλου, αίσθημα πίεσης στο κάτω μέρος της κοιλιάς ή πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, είναι μερικά από τα πιο συχνά συμπτώματα που εμφανίζονται σε γυναίκες με τα πιο έντονα τραύματα και εμφανίζονται καθημερινά.

Αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ συνηθισμένες σήμερα, καθώς οι γυναίκες εξακολουθούν να ζουν υπό μεγάλη πίεση από την κοινωνία και από τους άνδρες, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις περιμένουν από μια γυναίκα να είναι μια «σούπερ γυναίκα» που θα είναι επιφορτισμένη να είναι σύζυγος, εραστή, μητέρα, κόρη, νοικοκυρά και πολλά άλλες έννοιες ανάλογα με τον πολιτισμό και την εκπαίδευση.
Ασυνείδητα, πολλές από αυτές κολλάνε σε ένα μοτίβο υποτίμησης, υποταγής και απώλειας της πραγματικής γυναικείας τους ταυτότητας.
Ταυτότητα που τροφοδοτεί και εξισορροπεί το ενεργειακό κέντρο της μήτρας σας.

Η μήτρα και όλες οι γυναικείες ιδιότητες της δημιουργίας της πρέπει να φροντίζονται ως όργανο ζωτικής σημασίας για όλα τα θηλυκά στον πλανήτη.

 

 

{Άρθρο από: Yolanda Castillo}

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα