Καρμικοί αριθμοί

Σύμφωνα με τη θεωρία της μετενσάρκωσης

Η φύση της ψυχής είναι αθάνατη.
Τη στιγμή του θανάτου, η ουσία μας εγκαταλείπει το φυσικό σώμα, αλλά μόνο για να μετενσαρκωθεί στη συνέχεια σε ένα άλλο σώμα, αποκτώντας μια νέα ζωή, η οποία επιτρέπει στην ψυχή να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί μέχρι την υπέρτατη ενσωμάτωση με το Φως.

Η έννοια του Κάρμα

Το κάρμα είναι ο κοσμικός νόμος της δράσης-αντίδρασης, η υπέρτατη δικαιοσύνη που, σαν ένα ουράνιο μπούμερανγκ, φέρνει πίσω τις συνέπειες των πράξεών μας.
Με τον ίδιο τρόπο, μια πέτρα που ρίχνεται σε μια λίμνη προκαλεί μια διαδοχή κυμάτων, μέχρι να φτάσουν στο σημείο της αρχικής πρόσκρουσης.
Αυτός ο πολύ φοβισμένος νόμος στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αποκαθιστά την ισορροπία σε ένα σύμπαν όπου τίποτα δεν δημιουργείται και τίποτα δεν καταστρέφεται.
Κάθε ζωή είναι επομένως το αποτέλεσμα της προηγούμενης, και ταυτόχρονα η βάση για την επόμενη.
Ο σκοπός όλων αυτών είναι η ενσωμάτωση, ζωή μετά τη ζωή, μαθαίνουμε νέα ταλέντα και αναπτύσσουμε περαιτέρω τη συνειδητοποίησή μας.

Οι καρμικοί αριθμοί

Οι καρμικοί αριθμοί είναι οι εξής: 13, 14, 16, 19.
Υποδηλώνουν «χρέη» που κουβαλάμε μαζί μας από προηγούμενες ζωές.
Ο σκοπός των καρμικών αριθμών είναι να μας διδάξουν μαθήματα που σχετίζονται με τη δική τους σημασία, με απώτερο σκοπό την ενσωμάτωση κάποιας πτυχής που έχουμε παραβλέψει.
Σε κάθε καρμικό αριθμό υπονοείται μια περίσσεια, θα δούμε ότι στο 13, ξεπεράσαμε σε προσκόλληση τα υλικά πράγματα, στο 14 στην προσκόλληση με νόημα, στο 16 δώσαμε έμφαση στη διανοητική εικασία και στο 19 ξεπεράσαμε στη σημασία που δίνεται στο εγώ μας.

Πώς να βρείτε καρμικούς αριθμούς

Ένας καρμικός αριθμός μπορεί να εμφανιστεί απευθείας στην ημερομηνία γέννησης, επομένως έχει μεγάλη σημασία για όσους γεννήθηκαν τις ημέρες 13, 14, 16, 19.

Ο Καρμικός αριθμός 13

Ο καρμικός αριθμός δεκατρία αντιπροσωπεύει τον θάνατο, τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση.
Όσοι ζουν υπό την επιρροή του 13 θα έχουν τη συγκεκριμένη δυνατότητα να διορθώσουν ή να ολοκληρώσουν ότι παρέμεινε ημιτελές σε προηγούμενες ζωές.
Εμποδισμένοι  σε προηγούμενες εμπειρίες ζωής από καταστάσεις ασθένειας, άγνοιας ή και σκλαβιάς, οι άνθρωποι μπορούν επομένως να λαχταρούν μια καλύτερη ζωή.

Αυτή η προσδοκία δεν περιορίζεται μόνο στο άτομο που επηρεάζεται από τον αριθμό 13 αλλά περιλαμβάνει και τα άτομα που είναι κοντά του στα οποία μεταδίδει αυτή τη μεγάλη ικανότητα. Δεδομένου ότι, στην τελευταία φάση της εξελικτικής πορείας του, το 13 θα πρέπει να αντιμετωπίσει διάφορα εμπόδια, θα μπορέσει να ενδώσει στην αδυναμία του να εγκαταλείψει το μονοπάτι ή να κάνει παρακάμψεις για να κάνει το μονοπάτι ευκολότερο.
Το καρμικό 13 συμβολίζει επίσης την έμφυτη ανάγκη για εκμάθηση πειθαρχίας και τον σωστό τρόπο για να ξεπεραστεί κάθε είδους δυσκολία.

Ο Καρμικός αριθμός 14

Ο καρμικός αριθμός δεκατέσσερα αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την εξερεύνηση και τη συνεχή αλλαγή.
Η ενέργεια του 4 εκπαιδεύει στο να ζει στον υλικό και αισθησιακό κόσμο χωρίς να χάνει τη σύνδεση με τις υπερβατικές και πνευματικές ρίζες της ύπαρξης.
Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από τον αριθμό δεκατέσσερα έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουν τη χρήση της ελεύθερης βούλησης με σοφία και ισορροπία.
Για να μάθει κανείς το «μάθημα» απαιτεί από το άτομο πολλή σωματική και ψυχολογική δουλειά και υψηλό αίσθημα ευθύνης για να τηρήσει τις υποσχέσεις χωρίς να έχει την τρελή ψευδαίσθηση της σπατάλης χρόνου και πόρων.

Με άλλα λόγια, είναι απλώς θέμα ενίσχυσης των ιδιοτήτων του αριθμού πέντε (1+4), αποφυγής των υπερβολών και των κυμαινόμενων φάσεων που συναντά το 14, υπερβολές και ανισορροπίες λόγω σοβαρών περιορισμών, που υπέστησαν ή αυτοεπιβλήθηκαν σε προηγούμενες ζωές, της ελευθερίας κάποιου.
Η ικανότητα να ερευνούν και να προσαρμόζονται σωστά στον αριθμό πέντε θα ωφελήσει αυτούς που θα τείνουν έτσι να διατηρούν πάντα ξεκάθαρους τους στόχους τους και να καλλιεργούν το σοφό όραμα της πνευματικής φύσης της ανθρώπινης ύπαρξης ως θεμελιώδους σημείου αναφοράς.

Ο Καρμικός αριθμός 16

Ο καρμικός αριθμός δεκαέξι αντιπροσωπεύει την ουσιαστικότητα και την αλλαγή και τα άτομα υπό την επιρροή του αναδεικνύονται σε πραγματικούς καταλύτες που υποκινούν, ακόμη και τους γύρω τους, να αλλάξουν.
Οι  άνθρωποι με τον αριθμό αυτό τείνουν να εξαλείφουν, στη διάρκεια της ζωής τους, όλα τα ψεύτικα ικριώματα που έχουν χτίσει με την ελπίδα να εξυψωθούν και να διακριθούν από τους άλλους.
Στην πραγματικότητα, το δεκαέξι κατέχει, περισσότερο από όλους τους άλλους αριθμούς, μια μεγάλη ικανότητα ενδοσκόπησης που αποκαλύπτεται από τη συνεχή επιθυμία του για γνώση και την επιθυμία να εξελιχθεί.

Το δεκαέξι οδηγείται επίσης στην αφαίρεση κάθε είδους αυτοεπιβαλλόμενης προετοιμασίας και υποδηλώνει ότι οι ιδιότητες του επτά έχουν εφαρμοστεί ελάχιστα.
Έτσι, τα άτομα υπό την επιρροή των δεκαέξι έχουν τη δυνατότητα να εξισορροπήσουν εκ νέου αυτό που πρέπει, μια έμφυτη ικανότητα κατανόησης και μια αξιοσημείωτη διαισθητική ικανότητα.
Με άλλα λόγια, το «καθήκον» του δεκαέξι είναι να ακολουθήσει ξανά με βαθιά ταπείνωση το μονοπάτι που, βήμα προς βήμα, τον απείχε από τη γνήσια ροή της ζωής και από την εμπιστοσύνη στο να τη ζήσει.
Η ενέργεια που προέρχεται από αυτόν τον αριθμό, επιπλέον, δίνει στους ανθρώπους κουράγιο να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους, παρόλο που συχνά αντιμετωπίζουν μεγάλο πόνο και απογοήτευση.
Ωστόσο, αυτές μπορούν να γίνουν εξαιρετικές ευκαιρίες για να εγκαταλείψουμε την αίσθηση της υπερηφάνειας και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε τις απλές χαρές που μας προσφέρει η ζωή.

Ο Καρμικός αριθμός 19

Ο καρμικός αριθμός δεκαεννέα συνδέεται με μια προηγούμενη ζωή που χαρακτηρίζεται από ηγετικούς ρόλους και θάρρος.
Έκφραση μιας διεισδυτικής προσωπικότητας, ο αριθμός δεκαεννέα αναζητά συνεχώς την πρωτοτυπία και την ανεξαρτησία.
Ο αριθμός δεκαεννέα, εξάλλου, διακρίνεται από μια έντονη αμφιθυμία: τα άτομα που χαρακτηρίζονται από αυτόν τον αριθμό, στην πραγματικότητα, τείνουν να είναι κυρίαρχοι ή επιθετικοί, όσο και φοβισμένοι και χωρίς θέληση.

Οι ασυνείδητοι φόβοι που οφείλονται σε προηγούμενες ζωές μπορούν να οδηγήσουν το άτομο να είναι εξαιρετικά συνετό και μεθοδικό σε σημείο να το εμποδίζουν στις πράξεις του, ειδικά αν εμπλέκεται η στοργή και τα συναισθήματα των άλλων.
Συνέπεια αυτής της προδιάθεσης είναι η τάση αποφυγής θέσεων κύρους ή διοίκησης.
Μια άλλη πτυχή του δεκαεννέα είναι η διαστρέβλωση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του ενός, όπου το άτομο που βρίσκεται υπό την επιρροή του, τείνει να επιδεινώσει την αίσθηση της αυτονομίας μην αφήνοντας τον εαυτό του να δεχτεί τη βοήθεια των άλλων, δηλαδή, να μην αποδέχεται ότι είναι όλοι, στενά συνδεδεμένοι.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα