Κατανόηση του τελετουργικού μύησης του Ρέικι πρόσωπο με πρόσωπο

Ας θυμηθούμε ότι όταν μιλήσαμε πριν από λίγο καιρό εξηγώντας τι είναι το τελετουργικό μύησης του ρέικι, στο οποίο εξηγήθηκε η έννοια της ιεροτελεστίας πρόσωπο με πρόσωπο, αφού άρχισαν να εκτελούνται εικονικές τελετουργίες μύησης ως δικαιολογία για την «πανδημία», τώρα τρία χρόνια αργότερα, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι μέχρι σήμερα αυτά τα εικονικά μαθήματα του ρεικι εξακολουθούν να πραγματοποιούνται από την άνεση του σπιτιού χωρίς να τους δίνεται η αντίστοιχη αίσθηση, του τι συνεπάγεται η παράδοση του ρεικι και του τι είναι το ίδιο το ρεικι.

Έχουμε δει πολλά εικονικά μαθήματα, που δείχνουν ότι διδάσκουν δυτικοποιημένο ρέικι
(που έφερε η Takata), να κάνουν αυτού του είδους τις εικονικές μυήσεις – συντονισμούς,  που το ίδιο το παραδοσιακό ρέικι δεν αναγνωρίζει.

Αναρωτιόμαστε ξανά, τι γίνεται τότε με τα σύμβολα που δίνει ο Sensei Usui;

 Πώς δικαιολογούν ότι ένα σύμβολο ρέικι, δόνησης αγάπης έγινε «σκοτεινό» από τη μια μέρα στην άλλη;
Ποιο είναι το νόημα όλων αυτών;
Τι θα συνέβαινε τότε με όλα τα τελετουργικά μύησης του Ρέικι από τον Sensei Usui μέχρι σήμερα;
Από αυτή την άποψη, σκέφτομαι να διευκρινίσω όλα αυτά τα είδη ερωτήσεων, ώστε να καταλάβετε τι είναι ένα πραγματικό τελετουργικό μύησης στο Ρέικι.

Πρώτα πρέπει να καταλάβουμε ότι το Usui Reiki, το ιαπωνικό ρέικι, το παραδοσιακό ρέικι ή όπως αλλιώς λέγεται σήμερα, εκτελεί μια τελετουργία ενεργητικής παράδοσης που σημαίνει ότι μεταδίδεται, από το λατινικό traditio ή «παράδοση», όπως υποδεικνύει ο ερευνητής και συγγραφέας Rene Guenón, κάτι που είναι παραδοσιακό μπορεί να οριστεί  με γενικό τρόπο, με την παρέμβαση ενός «μη ανθρώπινου» στοιχείου.
Κατανοώντας αυτόν τον μικρό βασικό ορισμό, μπορούμε να κατανοήσουμε 3 θεμελιώδεις έννοιες του τι είναι μια τελετουργία μύησης:

Η μύηση είναι μια ιεροτελεστία

Μετάβασης ή μεταμόρφωσης στην οποία ο μυημένος «ξαναγεννιέται» σε έναν νέο ρόλο ή «μια νέα ζωή».
Ένα άτομο που εκτελεί την τελετή μύησης σε παραδοσιακές τελετές ονομάζεται μυημένος.
Ο συντονισμός μεταδίδει θεραπευτική ενέργεια, πληροφορίες και πνευματική ροή στους μαθητές του Ρέικι σε μια αδιάσπαστη διαδοχή Δασκάλων και Σιχάν, ενωμένοι από το ιερό άγγιγμα.
Ο συντονισμός επιτρέπει την ανάπτυξη μιας πιο ισχυρής ροής ενέργειας, ζωτικής δύναμης,  η οποία θα καθαρίσει τα μπλοκαρίσματα και θα απελευθερώσει τα μοτίβα και στερεότυπα.
Ο συντονισμός επιταχύνει μια διαδικασία σε σχέση με το χρόνο και αυξάνει τη δόνηση του ατόμου.
Η ευθυγράμμιση είναι η τοποθέτηση ή η διάταξη μιας σειράς στοιχείων σε ευθεία γραμμή, που ανεβάζει το γενικό επίπεδο δόνησης του ενεργειακού μας πεδίου, αφαιρώντας μπλοκαρίσματα εξαλείφοντας στοιχεία που δεν χρειαζόμαστε πλέον, που εκδηλώνονται στο φυσικό, πνευματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Έχοντας αυτές τις τρεις βασικές έννοιες, μπορούμε να δούμε ότι στο μυητικό τελετουργικό είναι η ίδια η μύηση που αλλάζει την «οντολογική διαμόρφωση» του δέκτη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί για αυτόν μια «δεύτερη γέννηση».
Αυτή τη δεύτερη συμβολική και εσωτερική γέννηση, είναι να ανοίξει στο να είναι για αυτόν, το πεδίο ανάπτυξης δυνατοτήτων ανώτερης τάξης.

Επειδή η μετάδοση της ενέργειας που δίνεται από την πνευματική επιρροή μέσω μιας ιερής ιεροτελεστίας, όπως αυτές που εκτελούνται από τον Sensei Usui και διδάσκονται στα διαφορετικά σχολεία από δάσκαλο σε μαθητή και από δάσκαλο σε μελλοντικούς δασκάλους, δεν έχει αλλοιωθεί, εναποθέτει το άτομο σε μια κατάσταση μοναδικής ενεργειακής ανάπτυξης που εμποτίζεται στον αιθέρα του, και στην ύπαρξή του.

Ο αντίθετος δρόμος

Από το προηγούμενο σχήμα είναι αυτός που αντιστοιχεί στην αντιμύηση ή «εικονική μύηση», που όχι μόνο θα αφήσει το άτομο αγκυροβολημένο στη σφαίρα της μορφής και, επομένως, της δυαδικότητας, αλλά θα τον οδηγήσει και σε μια διαδικασία, ανοίγματος, ναι, αλλά όχι «προς τα πάνω», δηλαδή όχι πνευματικής επανένταξης, αλλά αυθεντικής ψυχικής αποσύνθεσης, συνδέοντάς το αποκλειστικά με τα χαμηλότερα και πιο χαοτικά στοιχεία της καθαρής κατώτερης ψυχής και το φαινόμενο εικονικού φαρμάκου που παράγεται μέσω υπολογιστή.

Η «εικονική μύηση» υπονοεί ότι μια τέτοια μύηση είναι καθαρά «κερδοσκοπική» ή όπως είπαμε προηγουμένως «θεωρητική», ενώ η «αποτελεσματική μύηση» έχει «λειτουργικό» χαρακτήρα, αφού συνεπάγεται στη σταδιακή ανάπτυξη «εν πράξη» όλων των πνευματικών δυνατοτήτων που φέρει από μόνο του.

Γι’ αυτό η μύηση στο ρέικι συνεπάγεται με 3 σημαντικές προϋποθέσεις:

Το προσόν , που αποτελείται από ορισμένες δυνατότητες που είναι εγγενείς στη φύση του ατόμου, οι οποίες είναι η πρώτη ύλη πάνω στην οποία πρέπει να πραγματοποιηθεί η εργασία μύησης.
Η μετάδοση μιας πνευματικής ροής , μέσω της σύνδεσης που δίνει στο άτομο τη «φώτιση» που θα του επιτρέψει να διατάξει και να αναπτύξει εκείνες τις δυνατότητες που κουβαλά μέσα του.
Το εσωτερικό έργο με το οποίο, με τη βοήθεια εξωτερικών «βοηθών» ή «στηριγμάτων», αν υπάρχει χώρος για αυτό, και ειδικά στα πρώτα στάδια, αυτή η εξέλιξη θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, κάνοντας το άτομο να περνά, κλιμακωτά , μέσα από τους διαφορετικούς βαθμούς της μυητικής ιεραρχίας, να τον οδηγήσει στον τελικό στόχο της απελευθέρωσης, της υπέρτατης ταυτότητας, της επίτευξης του δικού του Σατόρι ή διαφώτισης.

Όπως εξήγησα στο βιβλίο μου «ρέικι, η ενέργεια πέρα ​​από τη θεραπεία» επιστρέφω στη γραπτή παράγραφο: «Στο ρέικι και σε κάθε σχολή μύησης, παράγει μια δημιουργική δύναμη που κρατά το σύμπαν ενωμένο και παρεμβαίνει στο μυαλό του αποδέκτη μέσω του διδάσκοντος αγγίγματος, αυτό που λένε οι μεγάλοι γνώστες των Gakkai, χωρίς να είναι καθαρολόγοι, δημιουργώντας έτσι μια σύνδεση με την ανώτερη ενέργεια που του επιτρέπει να τροποποιήσει τη ζωή του, δημιουργώντας μέσω αυτής της παγκόσμιας ενέργειας μια μόνιμη αλλαγή στη δική του ενέργεια, φτάνοντας σε επίπεδα συνείδησης κοντά στη φώτιση ή Σατόρι, αυτό επεκτείνει και ανοίγει την ικανότητα να συγκρατεί και να διοχετεύει την παγκόσμια ενέργεια του ρέικι και να απελευθερώνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα ώστε να μπορεί να ρέει όλο και πιο καθαρά και πιο δυνατά, είναι μια άμεση επαφή με την πηγή, με την ενέργεια.
Αυτό δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, είναι κάτι που δίνεται από τη θεότητα και την πνευματικότητα, γι’ αυτό κάθε μύηση είναι ουσιαστική και καθαρά εσωτερική, οι μυήσεις του ρεικι αναβιώνουν την πνευματική σύνδεση όπως έζησε ο Sensei Mikao Usui στο όρος Kurama όπως έλαβε τη δική του μύηση και την αρχή ενός νέου τρόπου βαδίσματος στο μονοπάτι της ζωής».

Γι’ αυτό αυτή η αφύπνιση πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, δεν μπορεί να είναι κάτι επιπόλαιο, οι διδασκαλίες μπορούν να καθιερωθούν με διαφορετικά μέσα σήμερα σύμφωνα με την τεχνολογική πρόοδο που βιώνουμε μέρα με τη μέρα, αλλά η μύηση, αυτό το τελετουργικό μύησης πρέπει να είναι πρόσωπο με πρόσωπο, αφού ο στόχος είναι να γίνει αποτελεσματικά δυνατή η μετάβαση σε ανώτερες καταστάσεις, και ακόμη και να οδηγηθεί το άτομο πέρα ​​από κάθε κατάσταση προετοιμασίας, όποια κι αν είναι, είναι επομένως σημαντικό το άγγιγμα, η μετάδοση και η παράδοση που συνεπάγεται η τελετουργία της μύησης.

Σε διαφορετικές ιστοσελίδες και προωθήσεις μαθημάτων ρέικι, υποδεικνύουν ότι το άτομο μπορεί να «αυτομυηθεί» όπου αμέσως αναρωτιόμαστε, τι γίνεται τότε με το τελετουργικό μύησης που έζησε και έδωσε ο Sensei Usui σε όλους τους μαθητές του, αν κάποιος μπορεί να αυτομυηθεί;  Ποια θα ήταν μια αξιόπιστη πηγή για τέτοια μαθήματα;

Αν σκεφτούμε τη θεωρητική κβαντική φυσική ως δικαιολογία, πρέπει να καταλάβουμε ότι η θεωρητική φυσική και μια άλλη εφαρμοσμένη φυσική, είναι να αναπτύξουμε θεωρητικά την ανάπτυξη υποθέτοντας τι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά δεν αποδεικνύεται, αφού δεν υπάρχει μελέτη που να  αποδεικνύει αποτελεσματικά αυτόν τον τύπο θεωρίας, επειδή δεν υπάρχει αποδείξιμη, μετρήσιμη, ποσοτικοποιήσιμη κβαντική φυσική, παραμένει μόνο στη θεωρία.

Η εφαρμοσμένη φυσική προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τη φυσική για πρακτικούς σκοπούς, ενώ η θεωρητική φυσική επιδιώκει μόνο μια καλύτερη κατανόηση του τι παρατηρείται, αν μπορούν να γίνουν πειράματα για να επαληθεύσουν τις ιδέες που παρέχει ή όχι, και ρωτάμε ξανά πού είναι οι μελέτες σχετικά με αυτές τις «θεωρίες “;
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει βαθιά άγνοια όσων λένε ή φαντάζονται τον εαυτό τους να μυούνται, η λέξη initium σημαίνει “είσοδος ή αρχή”, συγχέουν το ίδιο το γεγονός της μύησης, κατανοητό με την αυστηρά ετυμολογική της έννοια, με το έργο που πρέπει να γίνει αργότερα, ώστε αυτή η μύηση, εικονική όπως ήταν πρώτη, να γίνει λίγο-πολύ πλήρως αποτελεσματική.

Κατανοούμενο με αυτόν τον τρόπο, η μύηση είναι αυτό που όλες οι παραδόσεις συμφωνούν να χαρακτηρίσουν ως «δεύτερη γέννηση», αλλά πώς θα μπορούσε ένα άτομο να δράσει από μόνο του πριν γεννηθεί;
Είναι σαν να μαθαίνεις να κολυμπάς μέσα από ένα βίντεο χωρίς να μπεις ποτέ στο νερό και να πεις “ναι, ξέρω να κολυμπάω”, κάτι που είναι αντίθετο με την καθιερωμένη τάξη του κόσμου μας, τουλάχιστον στις σημερινές του συνθήκες,  των κοσμικών κύκλων , (Kali yuga, εποχή του σιδήρου κ.λπ.) το πιο θεμελιώδες , που είναι αυτό των πολλαπλών καταστάσεων του Είναι.

Έχουν περάσει τρία χρόνια από την πανδημία και συνεχίζουν με το ίδιο επιχείρημα που δικαιολογούν ότι “το ρέικι μπορεί να σταλεί εξ αποστάσεως, επομένως η μύηση είναι η ίδια”, το απομακρυσμένο ρέικι είναι τεχνική ρέικι, αλλά δεν είναι τελετουργία.
Μπερδεύετε ακόμα την έννοια.
Υπάρχουν σωματικές δοκιμές που πραγματοποιούνται με κάμερα Kirlian που καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του τελετουργικού πρόσωπο με πρόσωπο.

Πέρα από αυτές τις γραμμές, η τελική απάντηση βρίσκεται μέσα σου, αλλά πρέπει να αμφιβάλλεις για κάτι που έχει τροποποιηθεί και αλλοιωθεί από τα ανθρώπινα όντα, επειδή η παράδοση είναι συμβολική, χρήζει σεβασμό, είναι δεκαετιών ή αιώνων.
Το έθιμο είναι ρεαλιστικό και προσωπικό, μπορεί να τροποποιηθεί, επομένως εσείς αποφασίζετε αν η μύησή σας παραμένει εντός της παράδοσης ή την προτιμάτε στην τρέχουσα κουλτούρα με δικαιολογίες που σήμερα δεν έχουν βάσιμα επιχειρήματα αφού ακόμα αναρωτιόμαστε χωρίς απάντηση: Τι συμβαίνει με το άγγιγμα; Τι συμβαίνει με την αναπνοή;
Επειδή πολλοί δάσκαλοι του Ρέικι που εκτελούν αυτές τις εικονικές διαδικασίες είχαν ξεκινήσει αυτοπροσώπως και είπαν ότι το τελετουργικό διδάχθηκε με αυτόν τον τρόπο, σε ποιο σημείο εγκρίθηκε η τροποποίηση;

Φαίνεται ότι το μέλλον του ρέικι είναι να αφαιρέσει το πνευματικό και να μετατρέψει την πρακτική σε αυτό ακριβώς, μια ψυχρή και ανούσια πρακτική κάτω από το σύγχρονο και απλό μάρκετινγκ, χάνοντας την πνευματική προέλευση και την ηθική ουσία.

Ας καταλάβουμε ότι η πρακτική του Ρέικι χρησιμοποιεί την αίσθηση της αφής, η ποιότητα αυτής της αφής μπορεί να μας οδηγήσει στη σφαίρα της ένωσης και της κοινωνίας με τον εαυτό μας, με τους άλλους και με την ουσία της ζωής.
Οι μαθητές βιώνουν άμεσα μέσω της πρακτικής τη διασύνδεση του και αφυπνίζονται στην εμπειρία μιας πολύ μεγαλύτερης πραγματικότητας πέρα ​​από αυτό που είναι κοινώς γνωστό.

Οι τελετουργίες αποτελούν το ουσιαστικό στοιχείο για τη μετάδοση της πνευματικής ροής και τον δεσμό με την μυητική «αλυσίδα», ώστε να ειπωθεί ότι, χωρίς τις τελετουργίες πρόσωπο με πρόσωπο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει μύηση με κανέναν τρόπο.
Δεδομένου ότι το ρέικι δεν είναι ένα μαγικό κόλπο, απαιτεί ξεκάθαρη και βαθιά κατανόηση και εσωτερική δουλειά, αν ήταν ένα απλό κόλπο, ο Usui Sensei δεν θα είχε 2.000 μαθητές επιπέδου Ι,  70 μαθητές επιπέδου ΙΙ,  20 μαθητές επιπέδου master όπως αναφέρεται στο αναμνηστικό μνημείο του στον τάφο του.
Θα τους είχε “σβήσει” όλους, ειδικά με τη συμβολολογία του ρέικι, που γνωρίζουμε ότι δόθηκε για χρήση αγάπης, καλού και όχι κάτι επιβλαβές όπως έχει γίνει από άγνοια, εγωισμό και αλαζονεία.
Πού είναι τα στοιχεία;  Η απάντηση είναι ξεκάθαρη, δεν υπάρχουν.

Τέλος, όταν εκτελείτε το τελετουργικό μύησης πρόσωπο με πρόσωπο, ένας μαθητής ανοίγει, έχει ανοιχτό το ενεργειακό του κέντρο και λαμβάνει, έναν σύνδεσμο για να βρει το δικό του μονοπάτι, να βοηθήσει τον εαυτό του, να βοηθήσει τους άλλους.
Το τελετουργικό είναι δομή, και η δομή μας δίνεται από το ενεργητικό άγγιγμα μέσα στο τελετουργικό, γι’ αυτό αναπτύσσουμε διαφορετικά ενεργειακά ανοίγματα βαθμιαία για να βρούμε το Σατόρι μας και να γίνουμε σύμβολο του Ρέικι.

 

 

{Nicolás Benedetti Ariza_Πρόεδρος της Ιβηροαμερικανικής Ομοσπονδίας του Ρέικι}

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα