Μετασχηματισμός της ανθρώπινης συνείδησης

Εάν η έκφραση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Eξαρτάται από την καθιέρωση σωστών ανθρώπινων σχέσεων, οι σωστές ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να καθοριστούν μόνο με την ανάπτυξη μιας πιο περιεκτικής συνείδησης.
Ο Άγιος Παύλος είπε: «Γι ‘αυτό να μεταμορφωθείτε με την ανανέωση του νου σας».
Ο μετασχηματισμός της ανθρώπινης ζωής σε αυτόν τον «πλανήτη πόνου» μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τον μετασχηματισμό της ανθρώπινης συνείδησης.

Σήμερα, αυτός ο μετασχηματισμός της ανθρωπότητας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Το περίγραμμα μιας πλανητικής σύνθεσης, που βασίζεται σε μια παγκόσμια αλληλεξάρτηση, έχει εμφανιστεί.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αν και κατοχυρώνονται σε πολλά εθνικά συντάγματα, απέχουν πολύ από το να θεμελιώνονται ή να τηρούνται επαρκώς.
Οι στάσεις προκατάληψης, απληστίας, φόβου και υποψίας δηλητηριάζουν σχέσεις μεταξύ ατόμων, ομάδων και εθνών.

Ίσως η πιο ανησυχητική τάση και το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή είναι η ανάπτυξη του εξτρεμισμού.
Τα παγκόσμια προβλήματα των φυλετικών σχέσεων, της φτώχειας, της οικολογικής ανισορροπίας, του πολέμου και του αφοπλισμού, και η αποτυχία μας σε παγκόσμια κλίμακα να παρέχουμε ακόμη και μια ελάχιστη εκπαίδευση για την τεράστια μάζα των παιδιών του κόσμου, συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν μαζική απογοήτευση.

Οι κατεστραμμένοι και εκτοπισμένοι, πυροδοτημένοι από το όραμα της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορούν να περιμένουν πια.

Εκείνοι που θα αλλάξουν την τρέχουσα κατάσταση και θα εργαστούν για σωστές ανθρώπινες σχέσεις απογοητεύονται επίσης τόσο από το τεράστιο πρόβλημα των παγκόσμιων όσο και από την πολύ διαδεδομένη αδράνεια εκείνων των ανδρών και γυναικών καλής θέλησης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τόσο πολύ, αλλά που επιλέγουν να παραμείνουν σιωπηλοί, βυθισμένοι σε μικρά προβλήματα και προσωπικές υποθέσεις.

Μεγάλο μέρος αυτού του εξτρεμισμού είναι κατανοητό.
Είναι μια τελευταία λύση για τη διαιώνιση ανυπόφορων συνθηκών.
Μπορεί επίσης να προκαλέσει τον λήθαργο σε εποικοδομητική δράση, και υπάρχουν ενδείξεις ότι το άκρο της ανθρώπινης κρίσης κάνει ακριβώς αυτό.
Αλλά είναι επίσης ένα τραγικά διπλό όπλο, που τροφοδοτεί το μίσος και τη βία, εμβάθυνση παλαιών σχισμών, δημιουργία νέων και καταστροφή του ήδη χαλαρού ιστού σχέσεων που έχουν χτιστεί σε περιοχές συγκρούσεων.

Ο εξτρεμισμός σήμερα θα μπορούσε να ξεφύγει και, διαταράσσοντας εντελώς την κοινωνία, να καταστρέψει όχι μόνο τα σημερινά κακά που επιδιώκει να εξαλειφθεί, αλλά και τη νέα κοινωνία που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οι εκφραστές της.
Τα θέματα είναι ισορροπημένα.
Οι άνδρες και οι γυναίκες της καλής θέλησης καλούνται να αναλάβουν άμεση και αποτελεσματική σωστή δράση.

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα