Μηνύματα από τους Σαμάνους

« Έφτασε η ώρα που τα μυστήρια της εποχής θα αποκαλυφθούν σε όλους όσους επιθυμούν φως στο μονοπάτι τους, ώστε να πλησιάσουν το Κέντρο όλης της Δύναμης και της Ζωής.
Γιατί ένα νέο πνεύμα βρίσκεται μέσα στον κόσμο και ο άνθρωπος πετάει τα κύρια σχοινιά του και δεν ακολουθεί πλέον τυφλά τους τυφλούς ηγέτες.

Θα δέχεται οδηγίες μόνο από εκείνους που μπορούν να αντιληφθούν το αόρατο και να ακούσουν τον άρρητο λόγο, που είναι γεμάτοι με το Πνεύμα και που μιλούν με Εσωτερική Γνώση και που έχουν ξεφύγει από τη δουλεία των πίστεων και των πεποιθήσεων που κληρονόμησαν από τις προηγούμενες γενιές.

Γιατί η ψυχή του ανθρώπου απαιτεί ελευθερία για την ανάπτυξη της Νέας Εποχής και δύναμη να φέρει το βάρος των μεγαλύτερων ευθυνών.
Πολλά θα ξεχυθούν ως δώρα του Πνεύματος, ώστε το Φως να διαπεράσει το σκοτάδι και η ανθρωπότητα να ξαναγεννηθεί πιο κοντά στη Θεία Εικόνα.

Αυτή είναι μια μέρα των ημερών που πολλές δυνάμεις ενώνονται και πολλά σπάνε από την πρόσκρουση.
Ωστόσο, στον Άπειρο Νου βρίσκεται η Υπέρτατη Σκέψη, η δημιουργική ώθηση προς την τελειότητα και εμείς που κατοικούμε στην Αιώνια Αρμονία είμαστε σε αρμονία με αυτά τα τεράστια κύματα δύναμης και ολόκληρη η ύπαρξή μας δίνεται σε αυτή την ακατανίκητη κατεύθυνση των μορφών σκέψης.

Γιατί τα παιδιά Του εργάζονται το καθένα στον βαθμό του, και η Δύναμη μεταμορφώνεται από τη Δημιουργική δραστηριότητα των διακόνων Του.
Γιατί δεν υπάρχει σπάσιμο στην αλυσίδα μεταξύ του μικρότερου και του μεγαλύτερου.
Η Δημιουργική Δύναμη ρέει μέσα από όλους και όλοι συμμετέχουν στο Θεϊκό Σχέδιο και δίνουν ότι έχουν στην Παγκόσμια Κληρονομιά».

{Απόσπασμα από το βιβλίο: Shamanic Healing Within Te Medicine Wheel
By Marie-Du-Lörler – 1989
}

Ο άνθρωπος έχει ξεχάσει ότι το θείο βρίσκεται μέσα του, μια πηγή δύναμης και σοφίας.
Αυτός είναι ο Ανώτερος Εαυτός σας, ή όπως λέμε, ο Εσωτερικός σας Θεραπευτής.
Ερχόμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσους θέλουν να προχωρήσουν στην πηγή της δύναμής τους.
Η ιατρική μας εκθέτει τα εμπόδια που εμποδίζουν τον άνθρωπο να φτάσει στο κέντρο του, όπου γνωρίζει την αποστολή του διαισθητικά, με τη διαύγεια του ζωώδους ενστίκτου.

Στον Ανώτερο Εαυτό του

Ο άνθρωπος είναι ένα με τον Θεό και ένα με το Άπειρο Πνεύμα.
Είναι ο Ανώτερος Εαυτός σας που δέχεται τις ιδέες του παντογνώστη και αιώνιου Κοσμικού Πνεύματος.
Ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει το καθήκον του, το όραμά του, το όνειρό του, τη θεραπεία του μόνο μέσω αυτού του «καναλιού» που τον συνδέει με το θείο.
Μόνο μέσω του συνεχούς διαλόγου με αυτήν την ανώτερη αρχή μπορεί κανείς να γίνει θεραπευτής.

Οι Σαμάνοι δεν έχασαν ποτέ τη διαισθητική τους δύναμη, τη δύναμη της «εσωτερικής διδασκαλίας» όπως λέει η Βίβλος.
Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις γνώσεις τους.
Ο Ανώτερος Εαυτός για τον οποίο μίλησαν είναι το κανάλι μέσω του οποίου το θέλημα του Θεού γίνεται θέλημα του Ανθρώπου.
Πραγματοποιεί τη συνεργασία Θεού και Ανθρώπου, στην οποία βοηθούμε στην πράξη της δημιουργίας και ανυψωνόμαστε στην καθορισμένη θέση μας στο κοσμικό, στην ιεραρχία.
Ο Ανώτερος Εαυτός είναι υψηλότερος από τον Κατώτερο Εαυτό (που αντιπροσωπεύει όλο το φάσμα των εγωιστικών αναγκών και ενεργειών), αλλά η πορεία προς τον Ανώτερο Εαυτό οδηγεί μέσα από τον Κατώτερο Εαυτό.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε τον κατώτερο εαυτό μέσα μας, με όλες τις δυσάρεστες πτυχές του, να τον αποδεχτούμε και να τον μεταμορφώσουμε, εναρμονίζοντάς τον με τον Ανώτερο Εαυτό, σε αυτό που η παρόρμηση κάθε πράξης φέρει να είναι η θεραπευτική γεύση του φαρμάκου του Ανώτερου Εαυτού.

Ο Ανώτερος Εαυτός του Ανθρώπου έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η είσοδος στην επίγεια ζωή σημαίνει την εκτέλεση ενός μοναδικού και ελεύθερα επιλεγμένου έργου.
Αυτό έχει προτεραιότητα έναντι της προσωπικής μας άνεσης, υγείας και της ίδιας μας της ύπαρξης.
Ο άνθρωπος έχει ένα έμφυτο ταλέντο γι’ αυτό, κατά τη διάρκεια της επίγειας παραμονής μας, πρέπει να το βελτιώσουμε, όχι μόνο προς όφελος δικό μας, αλλά προς όφελος των άλλων και προς όφελος του πλανήτη.
Η αυταπάρνηση κάθε ατόμου για το Όλο είναι υψίστης σημασίας για τη θεραπεία και την αναγέννηση της γης.

Η απληστία του ανθρώπου, η δύναμη του κατώτερου Εαυτού, έχει τυφλώσει τη γη και έχει διαταράξει τόσο τη φυσική της τάξη που τώρα, εξαντλημένη και άρρωστη, πρέπει να εξαρτάται από εμάς για να τη θεραπεύσουμε.
Μόνο μια ανθρωπότητα με αλλοιωμένη συνείδηση ​​μπορεί να το κάνει αυτό, που φέρεται υπεύθυνα, με σεβασμό, συνεργασία και αγάπη στη Μεγάλη Μητέρα.

Επέλεξα επίτηδες ένα απόσπασμα από μια πεφωτισμένη Ευρώπη, όχι έναν σαμάνο, για να δείξω ότι εμείς ως κοινωνία αρχίζουμε όντως να σκεφτόμαστε σαν σαμάνοι για άλλη μια φορά.
Το όραμα του Ναού προμηνύει την αρχή μιας νέας εποχής, την εποχή του Υδροχόου.
Είναι η νηπιακή αρχή μιας νέας ανάπτυξης της ανθρώπινης συνείδησης η οποία, όπως θα δούμε συνδέεται στενά με αυτό που περιγράψαμε προηγουμένως ως τον σαμανικό τρόπο ζωής .

Η εποχή του Υδροχόου είναι το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να δούμε το μήνυμα των σαμάνων.
Είναι η Νέα Εποχή, αυτή που θα ανοίξει σε όλη την ανθρωπότητα μυστήρια που κρατήθηκαν μυστικά από τους μυημένους για χιλιάδες χρόνια.
Οι Σαμάνοι, ως παραδοσιακοί φύλακες των μυστηρίων, ζούσαν σε αρμονία με τη θεία κοσμική τάξη.
Από αυτή την πηγή έλαβαν το όραμά τους, το καθήκον τους να ξεπεράσουν τα σύνορα των εδαφών τους για να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα για το μέλλον.
Γνωρίζουν ότι το πνεύμα της Νέας Εποχής εξαρτάται από την υποστήριξή τους.
Μόνο τώρα μπορούν να μιλήσουν δημόσια για όσα μέχρι τώρα μπορούσαν να αποκαλυφθούν μόνο στις αντίστοιχες πνευματικές τους κοινότητες.

Η ιστορία του ανθρώπου μας διδάσκει την ανάγκη για κρίσεις και χάος για τη γέννηση του νέου

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βλέπουν ευκαιρίες αυτή τη στιγμή της κρίσης, που θα κάνουν χώρο για νέους τρόπους ζωής.
Στην πραγματικότητα, δεν είναι πλέον απαραίτητο να μαλώνουμε με το παλιό, αλλά να επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας αταλάντευτα στη δημιουργία του νέου.
Η ιστορία του ανθρώπου μας διδάσκει την ανάγκη για κρίσεις και αφορμές για τη γέννηση του νέου, στο οποίο οι πιο τολμηρές ουτοπικές ιδέες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Το όραμα της εποχής του Υδροχόου είναι αυτό του κοσμικού ανθρώπου, που έρχεται πιο κοντά στη θεία εικόνα.
Έτσι μιλούν οι σαμάνοι, οι μυημένοι, οι πνευματικά αφυπνισμένοι στοχαστές και οι φιλόσοφοι της δυτικής παράδοσης.
Αστρολογικά, καθώς το ζώδιο των Ιχθύων βυθίζεται στον ορίζοντα τον μεγάλο κοσμικό μήνα, το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα του Σωτήρος.
Για τον Χριστιανισμό, αυτό σημαίνει να εγκαταλείψουμε το ρολόι ενός προσωποποιημένου Μεσσία και να τολμήσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα – αυτό που η φυσική τάξη μας διατάζει να κάνουμε.

Κάτω από το ζώδιο του Υδροχόου, τα ανθρώπινα όντα καλούνται να ακολουθήσουν τη θρησκεία ως μια απροκατάληπτη αναζήτηση για τη δική τους θεϊκή καταγωγή.
Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι είμαστε μέρος του Όλου και ανακαλύπτουμε μέσα μας μια αίσθηση κοινότητας.

Η εικόνα ενός ανθρώπου που ρίχνει νερό από έναν αμφορέα είναι το σύμβολο του κοσμικού μήνα της εποχής μας που θα διαρκέσει πάνω από 2.000 χρόνια.
Το νερό είναι θεϊκή τροφή που χύνεται στη γη.
Είναι το ρεύμα του πνεύματος που μας αγγίζει στη θεϊκότητά μας και μας αφυπνίζει να συλλογιστούμε τη δική μας αντανάκλαση.
Μας ορίζει Κοσμικό Άνθρωπο, μας εμπιστεύεται μια ευθύνη μεγαλύτερη από κάθε άλλη που γνωρίσαμε ποτέ κατά την εξέλιξή μας ως είδος, καθιστώντας μας επίγειους βοηθούς του Θεού.
Οι σαμάνοι συμβόλιζαν αυτό το έργο του Υδροχόου με το ουράνιο τόξο, την πνευματική γέφυρα που διασχίζει τη φυλή, τη θρησκεία και τα σύνορα, όλα όσα χωρίζουν την ανθρωπότητα.
Η κοσμική συνείδηση ​​απαιτεί την πνευματική ενότητα όλων των εθνών, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της αλλοιωμένης συνείδησης του ατόμου.

Η πνευματική πρωτοπορία της δυτικής σκέψης επέλεξε τον όρο «ολιστική κοσμοθεωρία» για να συνειδητοποιήσει ότι όλα τα πράγματα σχετίζονται και ότι η επίδραση στο Όλο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη με κάθε σκέψη ή πράξη.
Αυτό είναι μια απόκλιση από την αναγωγική σκέψη και αναγνωρίζει ότι το σύνολο είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του.
Όπως μπορούμε να δούμε σήμερα, η προσέγγιση του κόσμου με κατακερματισμένο τρόπο οδήγησε σε μια διαδικασία αποσύνθεσης που διαιωνίστηκε, η οποία έχασε τα μάτια της τη διατήρηση του Όλου, αφήνοντας σημαντικές ζημιές πίσω από μια πρόσοψη πράξεων και εφευρέσεων.

Οι Σαμάνοι δεν έχασαν ποτέ την ολιστική τους άποψη για τον κόσμο.
Το ονομάζουν Ενότητα με το Μεγάλο Πνεύμα, συμπεριλαμβάνοντας πάντα τον Άνθρωπο ως μέρος της γης.
Οι σαμάνοι δεν μιλούν μόνο για τη γη σαν να ήταν απλώς ένα σωρό ορυκτά σωματίδια πεταμένα μαζί, με σεβασμό, την αποκαλούν Μητέρα Γη ή Μεγάλη Μητέρα, όρος που υποδηλώνει όχι μόνο σεβασμό αλλά και τη σχέση τους με αυτήν, αυτή των παιδιών της Μεγάλης Μητέρας.
Για αυτούς, η Γη είναι μια μητέρα που φροντίζει, ένα ζωντανό ον μέσα σε έναν μεγαλύτερο οργανισμό, το ηλιακό σύστημα, στο οποίο αναγνωρίζουν τον ήλιο ως τον «Μεγάλο Πατέρα» τους.

Η γη, λένε οι σαμάνοι, έχει μια δομή που ουσιαστικά σχετίζεται με αυτή του ανθρώπινου σώματος.
Όπως εμείς, αναπνέει – αέρα.
Όπως εμείς, έχει ένα κυκλοφορικό σύστημα, αρτηρίες και φλέβες.
Όπως και εμείς, έχει έναν καρδιακό παλμό, το φλογερό μάγμα (λάβα).
Όπως εμείς, έχει ένα σκελετικό σύστημα, τα βουνά.
Όπως εμείς, έχει μυϊκή δύναμη, τους λόφους και τα δάση.
Έχει αδένες σαν εμάς, τον ​​ορυκτό της πλούτο.
Και έχει μια συνείδηση, τη δική της σκέψη, της οποίας εμείς οι ίδιοι είμαστε μόνο μια πτυχή.
Η σύγχρονη επιστήμη έχει καταλήξει ακριβώς στο ίδιο συμπέρασμα και επινόησε τον όρο «νοόσφαιρα».
Με έναν πιο παιδικό, πιο ποιητικό τρόπο, οι σαμάνοι λένε:

 

«Η γη μας ονειρεύεται και εμείς τη γη».

 

 

(Laurence Temple, The Shining Brother (1970) London: Psychic Press, 1941, 1885)

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα