Μόνο για σήμερα δεν ανησυχώ. Reiki & Άγχος

Όταν

Ρωτάω νέους πελάτες τι τους οδήγησε να δοκιμάσουν τo Ρέικι, πάντοτε οι περισσότεροι απαντούν με «Έχω πολύ άγχος»,«Έχω ένα πλάκωμα στο στήθος», «το μυαλό μου είναι σε σύγχυση».
Το άγχος που αισθάνονται συχνά,προκαλεί δευτεροπαθή συμπτώματα, όπως αϋπνία, πονοκεφάλους, πόνο στην πλάτη ή πεπτικά προβλήματα, αδύναμο νευρικό σύστημα.

 

Το άγχος

Είναι ένας γενικός όρος για πολλές διαταραχές που προκαλούν νευρικότητα, φόβο, ανησυχία.
Σε μερικές περιπτώσεις, οι ανησυχίες ή οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις όχι μόνο αποδυναμώνουν την αύρα, αλλά δημιουργούν επίσης μπλοκαρίσματα τα οποία δημιουργούν σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία.

 

Η αγωνία

Για τον έλεγχο μιας κατάστασης δημιουργεί μόνο έναν κύκλο ενέργειας που θα κάνει τα πράγματα χειρότερα και θα καταστρέψει τη συναισθηματική σας κατάσταση δημιουργώντας άγχος.
Όταν βιώνετε το συναισθηματικό άγχος, το φυσικό σας σώμα επηρεάζεται αρνητικά και τελικά προκαλεί βλάβη σε ολόκληρη την υγεία σας.
Η ανησυχία δεν αλλάζει τίποτα, είναι καθαρά μια κατάσταση ψυχικής διάθεσης και το μόνο που αλλάζει είναι ο εαυτός σου, συναισθηματικά, ενεργειακά, ακόμη και σωματικά, αποστραγγίζει.

 

Αν ζούμε στο παρόν δεν ανησυχούμε

Το παρελθόν έχει φύγει και το μέλλον δεν έχει συμβεί ακόμα, η μόνη πραγματική στιγμή είναι αυτή του τώρα.
Από τη στιγμή που ξυπνάμε, μέχρι να κοιμηθούμε, το συνειδητό μυαλό συνεχώς λειτουργεί και σκέφτεται.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε μέχρι 50.000 έως 70.000 σκέψεις την ημέρα.
Το 80% αυτών των σκέψεων είναι αρνητικές.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με ανησυχία, προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι η ανησυχία δεν μπορεί να αποτρέψει μια κατάσταση και δεν μπορεί πραγματικά να την αλλάξει.
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να γίνει, οπότε γιατί να σπαταλάμε αυτή την ενέργεια ακόμα και να το σκεφτόμαστε;

Όσον αφορά το μέλλον, δεν έχουμε κανένα πραγματικό έλεγχο γι’αυτό, θα πρέπει να εστιάζουμε στο παρόν μας, στο εδώ και στο τώρα μας.
Πρέπει να μάθουμε ότι η ανησυχία και ο φόβος μας δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα και πραγματικά μας κρατά πίσω.

Οφέλη του Ρέικι για το άγχος

Το σώμα και το μυαλό έχουν πολλές ικανότητες για να θεραπεύσουν και να εξισορροπήσουν το φυσικό μας σώμα, αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν ενώ είμαστε σε μια κατάσταση πάλης και φυγής.
Το ρέικι βοηθάει ώστε να επιβραδύνει αυτή τη κατάσταση, να ελευθερωθεί η αναπνοή, να καθαρίσουν οι σκέψεις και να χαλαρώσει ο νους.

Η ανησυχία είναι συχνά ένα ισχυρό συναίσθημα, αλλά είναι τελικά μια ψευδαίσθηση, αν και ισχυρή.
Η αγάπη, όμως, είναι πραγματική.
Το Ρέικι μας βοηθά να επανασυνδεθούμε με την καρδιά μας, το αληθινό μας κέντρο, επανασυνδέοντας μας με τον Ανώτερο Εαυτό μας και το αληθινό πνεύμα μας.
Έτσι όταν χρησιμοποιούμε το Ρέικι για να καθαρίσουμε τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα στα τσάκρα μας και να επανασυνδεθούμε με την αγάπη μας για τον εαυτό μας, καθώς και για την αγάπη μας για τους άλλους, συνειδητοποιούμε τα καταστρεπτικά μοτίβα που έχουμε κρατήσει.
Τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μαθαίνουμε πώς να τα απελευθερώνουμε και να τα σπάμε.
Η θεραπεία Ρέικι είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καθώς η θεραπευτική ενέργεια ανυψώνει αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα στο φως της συνειδητότητάς μας για να αναγνωριστεί, να γίνει δεκτή και να θεραπευτεί.
Το Ρέικι παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της συνειδητότητά μας.

Όταν καταλαβαίνουμε τι ισοδυναμεί με την ισορροπία, γινόμαστε πολύ πιο έμπειροι στην αναγνώριση της ανισορροπίας.
Οπλισμένοι με αυτή τη νέα διορατικότητα, μπορούμε να κάνουμε καλύτερες, πιο αγαπημένες επιλογές για το τι θα κάνουμε και με ποιον θα συναναστραφούμε.
Οι καταστάσεις, οι άνθρωποι και οι τρόποι συμπεριφοράς που δεν μας εξυπηρετούν πλέον μπορούν να αναγνωριστούν και μπορούν να ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίηση της επιρροής τους.

Το Ρέικι μπορεί να ισορροπήσει τις ορμόνες ελέγχοντας τους ενδοκρινείς αδένες που εκκρίνουν ορμόνες στο ανθρώπινο σώμα.
Αυτές οι ορμόνες ρυθμίζουν πολλές ζωτικές φυσιολογικές διεργασίες στο σώμα μας.
Κάθε τσάκρα (ενεργειακό κέντρο) συνδέεται με έναν συγκεκριμένο ενδοκρινικό αδένα.
Εάν η ενέργεια μπλοκαριστεί σε ένα συγκεκριμένο τσάκρα τότε επηρεάζονται οι λειτουργίες που σχετίζονται με τον αδένα.
Όταν το Ρέικι δίνεται στα τσάκρα, οι αδένες αρχίζουν να εκκρίνουν τις ορμόνες με ισορροπημένο τρόπο.
Όταν υπάρχει αρμονία στη ροή της ενέργειας η ορμονική έκκριση στο σώμα σας ρυθμίζεται και εξισορροπούνται οι στρεσογόνες ορμόνες (αδρεναλίνη- νορεπινεφρίνη,-κορτιζόλη).

Το άγχος προκαλεί αυπνίες, οι αυπνίες προκαλούν άγχος κόπωση, συναισθηματική ανισορροπία και αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης.
Το Reiki βοηθάει στον υπερδραστήριο νου, αντιμετωπίζοντας αυτές τις εγκεφαλικές ανισορροπίες, ώστε το άτομο να αισθανθεί ένα μεγαλύτερο επίπεδο ηρεμίας και να είναι σε καλύτερη θέση να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

Η θεραπεία που λαμβάνετε από το reiki δεν περιορίζεται μόνο στο χρόνο που μοιράζεστε με τον θεραπευτή σας.
Η θεϊκή συμπαντική ενέργεια θα συνεχίσει να εργάζεται για το υποσυνείδητο μυαλό σας και το συναισθηματικό και φυσικό σώμα σας για μερικές ημέρες, βοηθώντας την ειρήνη του μυαλού και την προσωπική σας ευελιξία.

Αντιμετωπίζετε το άγχος και τις προκλήσεις της ζωής πιο ενδυναμωμένοι, σε αντίθεση με πριν που ήσασταν ανίσχυροι.
Σίγουρα οι προκλήσεις τις ζωής θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όμως το ρέικι μας βοηθάει να κατανοήσουμε ότι η ευτυχία μας εξαρτάται από την ειρήνη που χτίζουμε μέσα μας, ανεξάρτητα από την όποια εξωτερική κατάσταση μας αγχώνει και μας ταλαιπωρεί.

Οι περισσότεροι άνθρωποι επωφελούνται από την πρώτη θεραπεία του Reiki, ενώ άλλοι εργάζονται μέσω βαθύτερων προβλημάτων με πρόσθετες θεραπείες.
Οι ανάγκες όλων είναι διαφορετικές.

 

{ Νεκταρία Σπυροπούλου }       

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα