Μύθοι δημιουργίας, νερό και η αιθερική φύση της πραγματικότητας

Νερό: Η ουσία της ζωής
Το νερό επιτρέπει τη ζωή στη Γη.
Τα ανθρώπινα όντα μπορούν να επιβιώσουν τρεις εβδομάδες χωρίς φαγητό, αλλά μόνο τρεις ημέρες χωρίς νερό.

Σύμφωνα με τον HH Mitchell, το νερό σχηματίζει το 83% των πνευμόνων, το 79% των μυών και των νεφρών, το 73% του εγκεφάλου και της καρδιάς, το 64% του δέρματος και το 31% ακόμη και των οστών.
Το κυρίαρχο περιεχόμενο των σωματικών υγρών στον άνθρωπο αποτελείται από το νερό του σώματος.

Περίπου το 60-65% του σωματικού νερού περιέχεται μέσα στα κύτταρα (στο ενδοκυτταρικό υγρό) με το άλλο 35-40% του σωματικού νερού που περιέχεται έξω από τα κύτταρα (στο εξωκυττάριο υγρό).

Αυτό το υγρό συστατικό έξω από τα κύτταρα περιλαμβάνει το υγρό μεταξύ των κυττάρων (διάμεσο υγρό), τη λέμφο και το αίμα.
Υπάρχουν περίπου 6 έως 10 λίτρα λέμφου στο σώμα, σε σύγκριση με 3,5 έως 5 λίτρα αίματος.

Είτε είναι με τη μορφή αμνιακού υγρού, εγκεφαλονωτιαίου υγρού, σάλιου, σπέρματος, μητρικού γάλακτος, ιδρώτα, δακρύων, ούρων ή αίματος, το νερό παίζει ουσιαστικό ρόλο στο σχηματισμό και τη διατήρηση της ζωής στη Γη. Επιπλέον, ακόμη και το νερό έχει μνήμη.

 

Νερό και Αιθέρας

Ενώ η κύρια επιστημονική κατανόηση του νερού βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στην επίγνωση των χημικών ιδιοτήτων του, υπάρχει πρόσθετη έρευνα και πληροφορίες που υποδηλώνουν έντονα μια πολύ πιο μυστηριώδη και ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ του νερού και της φύσης της πραγματικότητας όπως το ξέρουμε.

Η Σκοτεινή Ενέργεια και ο Αιθέρας

Επί του παρόντος, η κυρίαρχη επιστήμη θεωρεί ότι η πλειονότητα του σύμπαντος αποτελείται από ακόμη αόρατη ενέργεια, η οποία αναφέρεται επίσης ως «σκοτεινή ενέργεια».

Υποθέτοντας ότι το τυπικό μοντέλο της κοσμολογίας είναι σωστό, οι καλύτερες τρέχουσες μετρήσεις δείχνουν ότι η σκοτεινή ενέργεια συμβάλλει στο 68,3% της συνολικής ενέργειας στο σημερινό παρατηρήσιμο σύμπαν.

Η μάζα-ενέργεια της σκοτεινής ύλης και της συνηθισμένης (βαρυονικής) ύλης συνεισφέρει 26,8% και 4,9%, αντίστοιχα, και άλλα συστατικά όπως τα νετρίνα και τα φωτόνια συνεισφέρουν πολύ μικρή ποσότητα.

Η πυκνότητα της σκοτεινής ενέργειας (~ 7 × 10−30 g/cm3) είναι πολύ χαμηλή, πολύ μικρότερη από την πυκνότητα της συνηθισμένης ύλης ή της σκοτεινής ύλης μέσα στους γαλαξίες.
Ωστόσο, έρχεται να κυριαρχήσει στη μάζα-ενέργεια του σύμπαντος επειδή είναι ομοιόμορφη σε όλο το διάστημα.
Μπορείτε ακόμη και να αναφέρετε αυτό το ενεργειακό φαινόμενο ως ένα είδος «ωκεανού» ενέργειας.

Πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, η επιστημονική κοινότητα κάποτε αντιλήφθηκε ότι το σύμπαν διαποτίζεται από έναν ωκεανό ενέργειας που ονομάζεται αιθέρας.

Αν και η κυρίαρχη επιστήμη έκτοτε απέρριψε τον αιθέρα ως πραγματικότητα (λόγω του κακοσχεδιασμένου πειράματος Michelson-Morley), τον αντικατέστησε άθελά του με τις έννοιες της ενέργειας μηδενικού σημείου και της σκοτεινής ενέργειας (οι οποίες, παρεμπιπτόντως, είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα ως ο αιθέρας).

Ανεξάρτητα από το αν αναφερόμαστε σε αυτό το φαινόμενο ως αιθέρας, σκοτεινή ύλη ή σκοτεινή ενέργεια, η κεντρική ιδέα είναι πανομοιότυπη: το σύμπαν αποτελείται από μια σκοτεινή, ανεπαίσθητη δύναμη από την οποία προέρχονται το εκδηλωμένο φως, η ύλη και η ενέργεια.

Αυτή είναι η κοσμική θάλασσα στην οποία τα πάντα αναδύονται, γίνονται φανερά και στην οποία επιστρέφουν.

 

Οι μύθοι της δημιουργίας και η σχέση μεταξύ του νερού και του αιθέρα

Στο βιβλίο της, Water Codes , Carly Nuday, η Ph.D. καθιερώνει μια σύνδεση μεταξύ των παραδόσεων σοφίας του κόσμου και του μυστηριώδους αιθέρα που σχηματίζει τον φυσικό κόσμο.
Μέσα στα αρχαία κείμενα και τις γηγενείς παραδόσεις βλέπουμε αυτόν τον αρχέγονο ωκεανό δημιουργικής ενέργειας να παρομοιάζεται με τις ιδιότητες του νερού.

Η αναπαράσταση του αιθέρα ως νερό βρίσκεται στο κέντρο των μύθων για τη δημιουργία του κόσμου και συχνά εκτιμάται ως το ίδιο το Πνεύμα ή ο τρόπος λειτουργίας του Δημιουργού.

Αυτό που ακολουθεί είναι μερικές μόνο από τις ιερές ιστορίες δημιουργίας του κόσμου που περιστρέφονται γύρω από το νερό και την αρχέγονη συνείδηση.


«Χιλιάδες χρόνια πριν, δεν υπήρχε γη, ήλιος, φεγγάρι ή αστέρια, και ο κόσμος ήταν μόνο μια μεγάλη θάλασσα νερού».

~ Αρχαία Φιλιππινέζικη Δημιουργία

«Στην αρχή δεν υπήρχε γη για να ζήσεις, μόνο μια υδάτινη άβυσσος».

~ Iroquois Creation

«Και η γη ήταν χωρίς μορφή και κενή. και το σκοτάδι ήταν στο πρόσωπο του βαθέως. Και το Πνεύμα του Θεού κινήθηκε πάνω στο πρόσωπο των υδάτων».

~ Η Βίβλος, Γένεση 1:2

«Στην αρχή υπήρχε μόνο ο Δημιουργός.
Από αυτόν σχηματίστηκε το νερό, από το νερό που θερμάνθηκε, σχηματίστηκε ο αφρός».

~ Rig Veda, Ύμνος της Δημιουργίας I 2.1

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Προειδοποιητικά σημάδια ανεπίλυτου τραύματος – Αναγνώριση των αόρατων ουλών

Το τραύμα είναι μια βαθιά οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός ατόμου, ειδικά εάν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα