Ο θρύλος του κόκκινου νήματος

Αυτή η ιστορία ξεκινά έτσι…

Η μέρα ήρθε όταν το κορίτσι έγινε γυναίκα, το αίμα στις φλέβες της άρχισε να λούζει τη μήτρα της.
Η μητέρα της την ευλογεί εντοπίζοντας ένα σύμβολο γιορτής στο πρόσωπό της, την ίδια στιγμή που της δίνει ένα πήλινο δοχείο που στο εσωτερικό περιείχε μια μπάλα από κόκκινο νήμα.
Αυτό είχε φτιαχτεί και βαφτεί από μόνη του, με το εμμηνορροϊκό της αίμα μετά την ανάκτηση των κύκλων της μετά τη γέννηση του κοριτσιού.

Σε αυτήν την ξεχωριστή μέρα, η μητέρα ζήτησε από την κόρη της να υποσχεθεί να ξετυλίξει το κουβάρι μέχρι το τέλος του χρόνου, όπου, από γενιά σε γενιά, κάθε μητέρα θα διδάσκει σε κάθε κόρη αυτή την κληρονομιά, μεταδίδοντας έτσι την αξία και την ευθύνη με όλη την προηγούμενη γενεαλογία και αργότερα είπε:

” Ότι ζείτε θα είναι χαραγμένο στο κόκκινο νήμα και ως εκ τούτου θα μοιραστεί με ολόκληρο το οικογενειακό δέντρο, ότι υποφέρετε θα υποφέρει το δέντρο, ότι θεραπεύετε θα θεραπεύσει το δέντρο.”

Στη συνέχεια, το κορίτσι κρατούσε το πήλινο σφιχτά ανάμεσα στα χέρια της, το πήρε κοντά στην καρδιά της και κοίταξε τη μητέρα της με μάτια απεριόριστης αγάπης και ευγνωμοσύνης, γιατί κατάλαβε ότι, πέρα ​​από τη ζωή ή τον θάνατο, η μπάλα του κόκκινου νήματος θα κρατούσε πάντα μαζί όλα τα μέλη του δέντρου της, ειδικά τις μήτρες της μητέρας, της γιαγιάς και της κόρης της.

Τη στιγμή που το κορίτσι δέχτηκε με αγάπη την μπάλα του νήματος, η γυναίκα ένιωσε ότι ένα πολύ σημαντικό μέρος της δουλειάς της ως μητέρας ήταν πλήρες.
Ένιωσε μεγάλη χαρά στην καρδιά της, οπότε ανέπνευσε και ευχαρίστησε το Μεγάλο Πνεύμα.

Υπάρχει ένας ιστός αράχνης που ενώνει όλες τις γυναίκες στον κόσμο, από τον οποίο γεννιούνται ένα εκατομμύριο κόκκινες κλωστές που ενώνουν γραμμικά κάθε γυναίκα με την προηγούμενη και την επόμενη γενεαλογία της.

Αυτό το νήμα

Περνά μέσα από τη μήτρα των γυναικών και βάφεται το ρουμπίνι, κόκκινο, του εμμηνορροϊκού αίματος που απορροφά τη μήτρα τους από το εσωτερικό, αφήνοντας έτσι χρυσά νήματα που κρατούν τους άνδρες συνδεδεμένους στο δίχτυ μέσω της μήτρας των γυναικών.

Αν συγκεντρώσουμε όλα τα κόκκινα νήματα στον κόσμο θα δούμε έναν Μεγάλο Ιστό της Αράχνης που αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα.
Αυτό το νήμα φέρνει πληροφορίες, δεν σπάει ποτέ, δημιουργεί κόμπους μόνο ως αποτέλεσμα πόνου και συγκρούσεων, και για να επουλωθεί, είναι απαραίτητο να λύσετε τους κόμπους.

Όταν ένα μέλος παραιτείται από τους προγόνους του ή αισθάνεται αποκλεισμένος από το κόκκινο νήμα, σχηματίζεται ένας κόμβος έτσι ώστε το κόκκινο νήμα να μην τρέφει πλέον, μπορεί να αρρωστήσει ή να αισθάνεται κατάθλιψη, να αισθάνεται ατελής
Όταν μια γυναίκα τιμά το κόκκινο νήμα της, λαμβάνει και στέλνει όλες τις ευλογίες από το οικογενειακό δέντρο, και αυτές ρέουν από εδώ προς εκεί.

Κρατώντας το κόκκινο νήμα

Σφιχτά είναι σαν να λέτε στον εαυτό σας, “Αυτή είναι η γενεαλογία μου και από εδώ έρχομαι, παίρνω όλο το δέντρο μου, το καλό και το σκληρό, και το δέχομαι με αγάπη.”

Καθώς κάθε μέλος του δέντρου θεραπεύεται (άνδρες και γυναίκες), το κόκκινο νήμα εξελίσσεται στο χρώμα του και αποκτά μια λαμπρή λάμψη που ακτινοβολεί πάνω από το υπόλοιπο δίχτυ.
Καταλαβαίνετε τώρα γιατί είμαστε ένα;

Εάν θεραπεύσετε τον εαυτό σας

Θεραπεύσετε το δέντρο σας,  η συνείδηση ​​της ανθρωπότητας αυξάνεται, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να ανακτήσετε την επίγνωση του κόκκινου νήματος που μας ενώνει όλους.
Είναι πολύ σημαντικό, από τη μητέρα στην κόρη, να ανακάμψει η τελετουργική παράδοση που γιορτάζει το κορίτσι όταν γίνεται γυναίκα.
Έτσι, κάθε κορίτσι θα είναι σε θέση να λάβει μια παράδοση που θα κρατήσει τον εαυτό της ζωντανό από τη μήτρα σε μήτρα και θα συνειδητοποιήσει ότι η εμμηνόρροια της συμβολίζει την ένωση με τη μητρική γραμμή και έτσι επίσης τη δυνατότητα να φέρει νέα ζωή στη γη.

Αυτή η παράδοση

Συνίσταται στο να γιορτάσουμε τη στιγμή που το κορίτσι γίνεται μέρος αυτού του κόκκινου νήματος και εκείνη τη στιγμή είναι όταν φτάνει η περίοδος της.
Ο εορτασμός της εμμηνόρροιας γιορτάζει τη μητρική γραμμή.

Η κόκκινη κλειδαριά κλώνου είναι μια μεταφορά που συμβολίζει την ένωση αίματος που υπάρχει στη μητρική γραμμή μας.
Διατηρώντας αυτήν την ένωση ζωντανή γιορτάζει τους κύκλους της ζωής, μιλά και συγκεντρώνει και μεταδίδει πολύτιμες πληροφορίες για τις γυναίκες από τη μητέρα στην κόρη, τη γιαγιά στην εγγονή, από τη θεία στην ανιψιά.

Το κόκκινο νήμα του εμμηνορροϊκού κύκλου μας ενώνει με όλες τις γυναίκες: τις μητέρες, τις γιαγιάδες, τους παππούδες και όλες τις γυναίκες της προγονικής μας γενεαλογίας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο παρελθόν των ομίχλης του χρόνου.

Εσείς και οι μητρικοί πρόγονοί σας αιμορραγείτε κάθε μήνα για να δώσετε ζωή.
Είστε ένας σύνδεσμος σε μια αλυσίδα γενεών που ξεκίνησε πριν από την πάροδο του χρόνου και θα συνεχιστεί πολύ αφότου έχετε φύγει.
Όλες οι γυναίκες είναι ενωμένες μέσω της βαθιάς και σπλαγχνικής σύνδεσης του χρόνου.

 

{Ximena Noemí}       

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα