Ο Ιερός Σαμανικός Κύκλος – Κβαντική Ενέργεια

Χιλιάδες χρόνια πριν

Σε μια πολύ αρχαία εποχή που χάνεται στη νύχτα του χρόνου, όταν η ανθρωπότητα ήταν πιο αγνή και ευαίσθητη στις υψηλότερες εκδηλώσεις της ζωής, ζήθηκε βαθιά και  πλήρη επαφή με τη φύση.
Το μυαλό δεν ήταν συνδεδεμένο με έννοιες ή προκαταλήψεις σχετικά με το πώς ήταν ο κόσμος, ο άνθρωπος ζούσε με συνεχή ευλάβεια και σεβασμό μπροστά σε οτιδήποτε γύρω του.
Όλα θεωρούνταν μεγάλο μυστήριο.

Πίσω στην αρχή, υπήρχε η μεγάλη θρησκεία της Μητέρας Φύσης, με όλους τους ιερούς τόπους της διάσπαρτους σε όλο τον κόσμο.
Ο σαμάνος ήταν τότε ο αρχιερέας που μπορούσε να λειτουργήσει με ιερές λατρείες στον ήλιο, τη γη, το φεγγάρι και τα αστέρια στις ίδιες ιερές κοιλάδες, στη σκιά ενός δέντρου, σε ψηλές βουνοκορφές ή στα βουνά της ερήμου.

Οι ναοί και οι βωμοί υπήρχαν στο περιβάλλον τους με έναν εντελώς όμορφο και φυσικό τρόπο, χωρίς την επέμβαση του ανθρώπινου χεριού,  ο ρυθμικός χορός και τα τραγούδια στο φως της φωτιάς τις νύχτες της πανσελήνου.
Αφοσίωση σε ποτάμια και θάλασσες, περισυλλογή των κοιλάδων των ψηλών λόφων, ακούγοντας τον ψίθυρο του ανέμου στις χαράδρες, ανάμεσα στα παρθένα δάση, οι γιορτές της άνοιξης και του ήλιου πρόσφεραν γονιμότητα και αφθονία.
Όλα αυτά ήταν ιερά, η ουσία και η βάση της εναρμόνισης του ανθρώπου με τη φύση.

Οι Σαμάνοι

Είχαν πρόσβαση σε εναλλακτικές πραγματικότητες, παράλληλους μαγικούς κόσμους, όπου τους αποκαλύφθηκε η θεία σοφία και έκαναν τις τελετές μύησης και θεραπείας τους.
Οι λαοί και οι πολιτισμοί του παρελθόντος πρόσφεραν τον σεβασμό και τη λατρεία τους στον πλανήτη μας, λάτρεψαν τα θαύματα που μας πρόσφερε η δημιουργία στη φυσική και αρμονική της κατάσταση.

Η φύση ήταν η πρώτη εκδήλωση του θεϊκού που είχε ο άνθρωπος γύρω του, γιατί οι αρχαίοι λαοί κατανοούσαν ότι το Μεγάλο Κοσμικό Πνεύμα δημιούργησε τη ζωή και τη συντηρούσε.
Ο λεγόμενος σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει ότι είμαστε διαφορετικοί από τη φύση. πιστεύει μάλιστα ότι πρέπει να ελεγχθεί και να υποταχθεί για να ανοίξει ο δρόμος για αυτό που αποκαλεί πολιτισμό.
Αυτός ο ίδιος σύγχρονος άνθρωπος, για αιώνες, αρνιόταν την ύπαρξη αυτών των παράλληλων πραγματικοτήτων που αναφέρονται από ιερείς, σαμάνους και μάγους.
Ωστόσο, η σύγχρονη επιστήμη, μέσω της κβαντικής φυσικής, αρχίζει να ανιχνεύει και να αναγνωρίζει την ύπαρξη εναλλακτικών πραγματικοτήτων ή παράλληλων κόσμων.

Ο αρχαίος άνθρωπος γνώριζε ότι ήταν στενά συνδεδεμένος με τη φύση και τις διαδικασίες της, και οι τελετουργίες του σεβασμού γι’ αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε αυθόρμητα σε όλες τις φυλές και τους λαούς.
Ήξεραν ότι υπάρχουν διάφορα επίπεδα, διαστάσεις, εναλλακτικές πραγματικότητες στις οποίες είχαν πρόσβαση μέσω των τελετουργιών τους.
Ο πνευματικός κόσμος και ο φυσικός κόσμος ήταν συνυφασμένα σε μια πολλαπλή πραγματικότητα γεμάτη μυστήρια.

Ο σαμανισμός ήταν πάντα μια μορφή παγκόσμιας θρησκείας, βασισμένη στις αρχές μιας ζωντανής λατρείας που μέχρι τώρα συνεχίζεται στις καρδιές των κληρονόμων αυτών των παραδόσεων, ανδρών και γυναικών που αγαπούν τη γη και τον κόσμο.

Πάντα στα ψηλά βουνά, στις κοιλάδες και τις καυτές ζούγκλες, στις διάφορες γωνιές του κόσμου, υπήρχε ένας σαμάνος που πρόσφερε το σεβασμό και τη λατρεία του σε αυτή τη μεγάλη δημιουργία και η πνευματική του γλώσσα ήταν μοναδική σε όλες τις γωνιές του κόσμου:

Ήταν η γλώσσα της ίδιας της ουσίας του ανθρώπου, του οποίου το βάθος ξεπερνά κάθε όριο.

Η προέλευση του σαμανισμού βρίσκεται στο ανθρώπινο πνεύμα, στην πιο αγνή εκδήλωσή του.
Η λατρεία του ήλιου και της φωτιάς ως ανδρικών στοιχείων συνδέεται με τη λατρεία της Μητέρας Γης και της σελήνης ως γυναικείων στοιχείων.
Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τον Θεό ως Πατέρα και η Γη τον Θεό ως Μητέρα Εννοιολογικά, ο Θεός είναι αρσενικός και θηλυκός ταυτόχρονα.
Αυτές οι δύο πολικότητες προήλθαν από τον Θεό, ο οποίος μπορεί να εκδηλώσει αγάπη και σοφία.
Η ένωση αυτών των δύο δυνάμεων δημιούργησε τη φύση και τον κόσμο.

Στην αρχαιότητα, υπήρχε επίγνωση της πνευματικής σύνδεσης μεταξύ των φυσικών πρωταρχικών δυνάμεων και της θεϊκής προέλευσης της πολικότητας τους.
Η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια είναι δύο διαφορετικοί πόλοι που προσελκύουν και συνεργάζονται για να αναπτυχθούν και να βελτιωθούν.
Η αρσενική αρχή και το αιώνιο θηλυκό συντηρούν την ισορροπία και την αρμονία της ζωής.
Η ζωή δημιουργείται, συντηρείται και τελειοποιείται χάρη στη δράση αυτών των πρωταρχικών δυνάμεων.

Σε εκείνους τους μακρινούς χρόνους

Ένας τέλειος κύκλος σοφίας ήταν παρών στη Γη.
Αυτός ο μεγάλος κύκλος συνέδεε όλες τις φυλές και ήταν η προέλευση όλων, γιατί όλα είχαν προέλθει από την Τέλεια Πολλαπλή Ενότητα.
Υπήρχαν επτά πλανητικά μαγνητικά κέντρα που αποτελούσαν τον Μεγάλο Ιερό Κύκλο, επτά μέρη που αντιστοιχούσαν στην ίδια αρχή, ήταν η υποδιαίρεση της μεγάλης πρωτογενούς καταγωγής.
Ήταν οι επτά ακτίνες που διαμορφώθηκαν σε κάθε μια από τις εκδηλώσεις του φυσικού πεδίου, δημιουργώντας επίσης τις διαφορετικές περιόδους εξέλιξης της ανθρωπότητας.
Αυτή θα ήταν η βάση και η ουσία των διαδοχικών κοινωνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μετασχηματισμών που έλαβαν χώρα με το πέρασμα των αιώνων στην πλανητική μας ιστορία.

Σαμανικές τελετουργίες αντήχησαν στα δάσοι των ζούγκλων της Αμερικής, καθώς και στην Ινδία, στις μεγάλες φωτεινές νύχτες των Κελτών, στους ψηλούς λόφους των Ιμαλαΐων, στον στοχασμό, την εναρμόνιση και την προσφορά των αρχαίων Ασιατών και των νυχτερινών λατρειών με το φως της φωτιάς στις ερήμους.
Όλα αυτά ήταν μέρος μιας παγκόσμιας γλώσσας των αρχικών μορφών, που εκφραζόταν σε όλες τις γλώσσες της Γης, αλλά που εξακολουθούσε να αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο μέσα στον Μεγάλο Παγκόσμιο Σαμανικό Κύκλο.

Η αρχαία ανθρωπότητα ασκούσε και λάτρευε με φυσική αρμονία.
Οι Σαμάνοι μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές πραγματικότητες γνωστές ως Πνευματικές σφαίρες.

Διαίρεσαν τον κόσμο σε τρεις βασικούς τομείς:

Ο ουράνιος ή θεϊκός κόσμος.

Ο επίγειος, φυσικός και ανθρώπινος κόσμος.

Ο κάτω κόσμος ή το βασίλειο των νεκρών.

Κατά τη διάρκεια των τελετών και των τελετουργιών τους, οι σαμάνοι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε κόσμους πνευμάτων, να θεραπεύουν τους αρρώστους, να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα της κοινότητας, να προβλέψουν μελλοντικά γεγονότα κ.λπ.
Η ύπαρξη παράλληλων κόσμων ή εναλλακτικών πραγματικοτήτων ήταν ευρέως γνωστή σε αυτούς, μάλιστα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της κοσμοθεωρίας του.

Σε εκείνους τους μακρινούς χρόνους, ανακάλυψαν την τελετουργική χρήση των ιερών φυτών, που τους έκανε να εισέλθουν σε καταστάσεις μεγαλύτερης συνείδησης για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτούς τους κόσμους ή τις διαστάσεις.

Γνώριζαν επίσης, αφού ήταν διορατικοί, ότι ο κόσμος αποτελείται από συμπλέγματα ενέργειας, δίκτυα ακτίνων φωτός που προβάλλονται προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα.
Κάθε ομάδα ή συγκρότημα αυτών των ενεργειακών ακτίνων συνιστά μια διάσταση ή «πραγματικότητα».

Οι γνώσεις του ήταν κατ’ εξοχήν πρακτικές.
Έχουν δει αυτό που είναι αόρατο στους υπόλοιπους ανθρώπους, μπόρεσαν να αλληλεπιδράσουν σε εναλλακτικούς κόσμους για να λύσουν προβλήματα που βρίσκονται στον φυσικό κόσμο που όλοι γνωρίζουμε.
Ήρθαν και πήγαν από αυτή την πραγματικότητα σε άλλες εναλλακτικές πραγματικότητες, και το έκαναν με ρευστότητα και μαεστρία.
Αποδέχτηκαν το γεγονός ότι τα πάντα γύρω τους ήταν ένα Μυστήριο και με ταπείνωση και σοφία προσαρμόστηκαν σε αυτό.

Αιώνες αργότερα, άλλοι άνθρωποι που ανήκαν σε μεταγενέστερους πολιτισμούς θεώρησαν ότι ο σαμανισμός δεν ήταν ο καλύτερος, ότι τα ιερά φυτά ήταν αναξιόπιστα και μας έφεραν τη σεληνιακή θρησκεία που αποτελείται από σύμβολα, λέξεις, βιβλία, εκκλησίες, αγάλματα, δόγματα, προμήθειες και τιμωρίες.

Τα βάσανα ξεκίνησαν με την απώλεια της γνώσης της φύσης και τη χρήση ιερών φυτών  δύναμης, καθώς σήμαινε απομάκρυνση από την προέλευση και πτώση στην ακαμψία και την τύφλωση των θεσμικών θρησκειών.

Ορισμένοι ανθρωπολόγοι, όπως ο Terence Mckenna, υπέθεσαν πριν από χρόνια ότι ίσως ήταν ψυχοδραστικά φυτά που βοήθησαν στη βελτίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Είναι αλήθεια ότι τα ιερά φυτά βοήθησαν στην εξέλιξη του αρχαίου ανθρώπου, ανακάλυψαν με έκπληξη ορισμένοι ερευνητές.

Οι ψυχοδραστικές ουσίες δρουν στο φυσικό και πνευματικό μέρος, αλλά οι στοιχειώδεις ενέργειες που ζουν στα φυτά δρουν στο πνευματικό μέρος του ανθρώπου.

Στα ιερά φυτά υπάρχει, εκτός από τα ιδιαίτερα χημικά τους στοιχεία, ενέργεια και συνείδηση.
Σύμφωνα με την ιθαγενή κοσμοθεωρία, μέσα σε αυτά  ζει ένα κύριο πνεύμα, το οποίο αποκαλύπτει σοφία και ενδυναμώνει όσους επικοινωνούν μαζί τους.
Οι αρχαίοι σαμάνοι έλαβαν διδασκαλίες από αυτούς τους δασκάλους και πνευματικούς οδηγούς με τη μορφή φυτών.

Αιώνες αργότερα, καθώς η ανθρωπότητα ταυτιζόταν όλο και περισσότερο με την υλική πτυχή του περιβάλλοντος, ο λογικός νους άρχισε να κερδίζει έδαφος και επομένως χρειαζόταν να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την περιοχή της διανόησης.
Το επίπεδο της γνώσης είχε αρχίσει να αναπτύσσεται περισσότερο από το επίπεδο της ύπαρξης.

Γράφτηκαν θρησκευτικά βιβλία που περιείχαν ότι οι συγγραφείς τους πίστευαν ότι ήταν οι «Νόμοι του Θεού» και, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν σε αυτά τα βιβλία, φτιάχτηκε ο Νόμος που διέπει τη μοίρα των λαών, δολοφονώντας όσους δεν αποδέχονταν τα δόγματα και τους νόμους τους.

Ναοί, αγάλματα, εκκλησιαστικές ιεραρχίες κ.λπ. αναπτύχθηκε επίσης, και σιγά σιγά η ιδέα ότι ο σαμανισμός ήταν μια πρωτόγονη αντίληψη της θρησκείας.

Μαζί με τη θρησκεία και τη μοναρχία ήρθε η απώλεια της ιδιότητας των γυναικών ως ιέρειες και πύλης για την υπερφυσική γνώση και η απώλεια πολλών από τα δικαιώματά τους σε σχέση με τους άνδρες.

Σπάζοντας την ισορροπία της αρχικής πνευματικότητας, βασισμένης στη ζωή, στις δυνάμεις που κρύβονται στον άνθρωπο και στην πνευματική ικανότητα πρόσβασης σε άλλες πραγματικότητες, αλλάζοντας την σε μια θρησκεία που συλλαμβάνεται από τους ανθρώπους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ανάγκες, τα ενδιαφέροντα, τους σκοπούς και τις ευκολίες τους , δημιουργήθηκε μια ανισορροπία που αποσταθεροποίησε τη σωστή ανθρώπινη εξέλιξη.

Κατανοούμε τώρα όλες τις συνέπειες της απώλειας του σεβασμού και της αφοσίωσης για τη Μητέρα Γη και τον ιερό ρόλο της γυναίκας, αντιμετωπίζοντας τη Γη και τις γυναίκες σαν να ήταν ασήμαντες.

Ο μελλοντικός πολιτισμός

Σύμφωνα με την πρόβλεψη ορισμένων αστρολόγων και μαντειών, θα επιστρέψει στους κόλπους της Μητέρας Φύσης, γιατί ήδη καταλαβαίνουμε ότι η τεχνολογία που αναπτύσσουμε σε αυτόν τον σύγχρονο πολιτισμό είναι επιβλαβής και μολυσματική.

Αυτού του είδους ο σύγχρονος πολιτισμός μας έχει κάνει σκλάβους της τεχνολογίας, με το υψηλό κόστος της πνευματικής μας ζωής και της υγείας και της ευημερίας μας.
Ωστόσο, ήρθε η ώρα της συλλογικής αφύπνισης. ο άνθρωπος στρέφει το όραμά του προς τις καταβολές, προς το φυσικό, όπου το υλικό και το πνευματικό είναι μόνο ένα πράγμα.

Παραδόξως, η κβαντική φυσική γίνεται το κατευθυντήριο νήμα για την ανάκτηση της πνευματικότητάς μας, κάνοντάς μας να αναγνωρίσουμε την ύπαρξη ανώτερων και υπερβατικών πραγματικοτήτων στις οποίες μπορούμε να έχουμε πρόσβαση.

 

 

{Απόσπασμα από το βιβλίο «Quantum Chamanismo» _Enrique González & Rubio Montoya}

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα