Πέντε οφέλη του Ρέικι στην θεραπεία της επιλόχειας κατάθλιψης

Είναι γεγονός ότι σχεδόν όλες οι μητέρες αισθάνονται ελαφρά κατάθλιψη ή κατάθλιψη κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών πριν από τον τοκετό.
Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες βιώνουν μια ακόμη πιο σοβαρή μορφή κατάθλιψης γνωστή ως «επιλόχεια κατάθλιψη» και, προς όφελος εκείνων που υποφέρουν από αυτή την πάθηση, η έρευνα επισημαίνει ότι το Ρέικι μπορεί να είναι χρήσιμο ως μορφή θεραπείας.
Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Ρέικι για τη θεραπεία της επιλόχειας κατάθλιψης.

 

Το Ρέικι στη Θεραπεία της Επιλόχειας Κατάθλιψης

Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλα τα μέρη του κόσμου και δεν διακρίνει το χρώμα, το εισόδημα ή την ηλικιακή ομάδα. Επηρεάζοντας το 10 έως 15% των γυναικών παγκοσμίως, παραδοσιακά, οι γυναίκες μπορούν να αντιμετωπίσουν καλύτερα την πάθηση ανακουφίζοντας τα συμπτώματα μέσω φαρμακευτικής αγωγής, ανάπαυσης και επίσης παρακολουθώντας συμβουλευτικές συνεδρίες.

Το Ρέικι, που σπάνια το θυμόμαστε μπροστά σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται τόσο ευρέως από την παραδοσιακή ιατρική (είτε μέσω ναρκωτικών είτε μέσω ψυχοθεραπείας), είναι μια ολιστική θεραπευτική πρόταση ικανή να προωθήσει μια σειρά από οφέλη σε γυναίκες που περνούν αυτήν την περίοδο επιλόχειας κατάθλιψης.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Διεθνή Ένωση Επαγγελματιών Ρέικι, επισημάνθηκαν μερικά από τα κύρια αποτελέσματα που μπορούν να βιώσουν οι γυναίκες μέσω του Ρέικι. Να θυμάστε ότι το Ρέικι είναι μια θεραπεία που δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα οποιασδήποτε ηλικιακής ομάδας ή πάθησης υγείας.

Για τις έγκυες γυναίκες που πρόκειται να γεννήσουν που αισθάνονται υπερβολικά ευαίσθητες και καταθλιπτικές, η επίσκεψη σε έναν ειδικό στη θεραπεία Ρέικι μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό ανακουφιστικό μέτρο για την αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η επιλόχεια κατάθλιψη.

Στη συνέχεια, δείτε μερικά από τα αποτελέσματα που μπορούν να προωθήσουν οι συνεδρίες Ρέικι στη σωματική υγεία και ευεξία των μελλοντικών μητέρων και ειδικά για εκείνες που έχουν ήδη βιώσει τη γέννηση των μωρών τους.

Ακολουθούν ορισμένα αποτελέσματα από τα οφέλη του Ρέικι στη θεραπεία της επιλόχειας κατάθλιψης:

Μείωση των Επιπέδων Στρες

Τα άτομα που συμμετέχουν σε συνεδρίες Ρέικι συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο αγχωμένοι .
Επειδή το άγχος είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλει στην επιλόχεια κατάθλιψη στις νέες μητέρες, η ανακούφιση αυτής της κατάστασης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Σύνδεση Μεταξύ τους

Οι μητέρες που πάσχουν από επιλόχεια κατάθλιψη συχνά νιώθουν μοναξιά, απομόνωση και αποκομμένη από τους ανθρώπους γύρω τους.
Η ατομική προσοχή που τους δίνεται κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες που χρειάζονται να αισθάνονται πιο προσγειωμένες και συνδεδεμένες με τον κόσμο γύρω τους.

Αυξάνει την Ικανότητά σας για Αυτονομία

Οι νέες μαμάδες μερικές φορές νιώθουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο της ζωής τους.
Ο προγραμματισμός και η συμμετοχή σε συνεδρίες Ρέικι επιτρέπει στις μητέρες να αισθάνονται πιο ενεργητικές και αυτόνομες σε αυτές τις περιπτώσεις και μπορεί να ανακουφίσει ορισμένα από τα εγγενή συμπτώματα της πάθησης.

Ευκαιρία για Χαλάρωση

Η συμμετοχή σε συνεδρίες Ρέικι δίνει στις μητέρες με επιλόχεια κατάθλιψη την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ανανεωθούν.
Οι θεραπείες μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για μητέρες που βιώνουν κατάθλιψη συνοδευόμενη από συναισθήματα άγχους.

Καλύτερη Αίσθηση Ισορροπίας

Πολλοί πελάτες που συμμετέχουν τακτικά σε συνεδρίες Ρέικι αισθάνονται πιο ισορροπημένοι, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.
Αυτή η αλλαγή στη διάθεση μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες με επιλόχεια κατάθλιψη να ξεπεράσουν την παρούσα αρνητικότητα.

Η Επιστημονική Αποτελεσματικότητα του Ρέικι στην Κατάθλιψη

Μελέτες σχετικά με το θέμα συχνά αποδεικνύουν υποστήριξη για την αποτελεσματικότητα των συνεδριών Ρέικι για τη θεραπεία της κατάθλιψης γενικά, πιθανώς, αυτά τα οφέλη μεταφράζονται επίσης όταν μιλάμε για επιλόχεια κατάθλιψη.

Παρακάτω είναι μια λίστα με μερικές από τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από αξιόπιστα ιδρύματα που έχουν διεξαχθεί σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Ρέικι σε άτομα με κατάθλιψη.

Αποτελέσματα στον Πόνο, το Άγχος και την Κατάθλιψη

Σε μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Southern Maine, αξιολογήθηκαν τα αποτελέσματα της θεραπείας Ρέικι στα επίπεδα πόνου, κατάθλιψης και άγχους.
Τα άτομα που συμμετείχαν στη μελέτη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μια ομάδα ελέγχου και μια πειραματική ομάδα, η οποία έλαβε θεραπείες Ρέικι

Τα επίπεδα αυτής της τριάδας πόνου, κατάθλιψης και άγχους σημείωσαν σημαντική βελτίωση μεταξύ των μελών της πειραματικής ομάδας θεραπείας.

Αποτελέσματα στη Διάθεση και την Ευεξία

Διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου , οι ασθενείς σε αυτή τη μελέτη υποβλήθηκαν σε συνεδρίες Ρέικι διάρκειας 30 λεπτών η καθεμία σε περιόδους δύο έως οκτώ εβδομάδων.

Αρχικά, επιλέχθηκαν 40 μαθητές, οι μισοί από τους οποίους είχαν υψηλά επίπεδα κατάθλιψης ή άγχους και οι άλλοι μισοί χαμηλά ποσοστά αυτών των ίδιων καταστάσεων, χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, αυτούς που έλαβαν και εκείνους που δεν έλαβαν Θεραπεία Ρέικι.

Στο τέλος της μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που υπέφεραν από υψηλά επίπεδα άγχους παρουσίασαν συνολική βελτίωση στα επίπεδα της διάθεσής τους.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα