Πέντε τρόποι για να ζήσετε μια πνευματική παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η νέα χρονιά μας υπενθυμίζει να κάνουμε μια παύση και να αναλογιστούμε.
Είναι μια ευκαιρία να θυμηθείτε τι μάθατε πέρυσι, να ελέγξετε τους στόχους σας και να προετοιμαστείτε για να ξεκινήσετε μια νέα χρονιά.

Η πνευματικότητα περιλαμβάνει δραστηριότητες, συνήθειες ή/και τρόπο ζωής που τροφοδοτεί το πνεύμα σας και σας βοηθά να συνδεθείτε με την ουσία σας, κάτι που σου θυμίζει τον σκοπό σου και συνεχίζει να σε εμπνέει να ζεις με ισορροπημένο τρόπο.

Παρακάτω είναι μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε την πνευματικότητα στα σχέδιά σας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

 

1. Έχετε πνευματοποιημένες συναντήσεις

Προσκαλέστε την οικογένεια και τους φίλους σας έξω και μιλήστε με τον καθένα μοιράζοντας το αγαπημένο σας απόφθεγμα, συγγραφέα ή ποίημα.
Στο πνεύμα της διατήρησης των πραγμάτων, ο καθένας θα μπορούσε να μοιραστεί μια προσωπική εμπειρία από το προηγούμενο έτος για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ελπίδας και έμπνευσης.
Άλλες ιδέες, διαλογιστείτε ή τραγουδήστε μαζί.
Το να έχετε ένα ουσιαστικό ραντεβού μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να επανασυνδεθείτε.
Ίσως εκπλαγείτε με το πόσα μπορείτε να μάθετε για τον καθέναν.

 

2. Ξεκινήστε να επιδιώκετε κάποιους από τους στόχους σας

Ίσως βάλατε κάποιους στόχους στην αρχή της χρονιάς, αλλά τελικά δεν τηρήσατε.
Δεν είναι αργά να επενδύσετε σε αυτά πριν τελειώσει η χρονιά.
Εγγραφείτε για μια συνδρομή στο γυμναστήριο, αναζητήστε αυτούς τους προορισμούς που είχατε σκοπό να επισκεφτείτε ή αγοράστε αυτό το βιβλίο παρακίνησης που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας.
Θα ολοκληρώσετε την προηγούμενη χρονιά ξεκινώντας τουλάχιστον έναν από τους στόχους που είχατε θέσει για τον εαυτό σας, θα νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη λίστα υποχρεώσεων σας και θα δημιουργήσετε νέους στόχους.

 

3. Απολαύστε την παρέα του εαυτού σας

Αυτός μπορεί να μην είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ξεκινήσετε τη νέα χρονιά, αλλά μπορεί να είναι ο πιο ήρεμος.
Μην αισθάνεστε άσχημα που αφιερώνετε αυτόν τον χρόνο στον εαυτό σας, εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία για να κάνετε κάτι χαλαρωτικό και εποικοδομητικό.
Αφιερώστε αυτόν τον χρόνο στον εαυτό σας, είτε οργανώνετε τα πράγματά σας είτε χορεύετε μόνοι σας στο δικό σας πάρτι.
Αυτή η νύχτα θα πρέπει να είναι για εσάς που φροντίζετε τις ανάγκες σας και την ευημερία σας.

 

4. Διαλογιστείτε και προγραμματίστε αυτή τη δραστηριότητα μετά τα μεσάνυχτα

Το να έρθετε σε επαφή με τον εσωτερικό σας εαυτό και να αναζητήσετε ισορροπία θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος για να ξεκινήσετε φέτος.
Αν προτιμάτε να διαλογίζεστε με άλλους, υπάρχουν κέντρα Vipassana σε όλο τον κόσμο που έχουν ακόμη και μαθήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Άλλες ιδέες, αναζητήστε τοπικά κέντρα διαλογισμού, συμμετάσχετε σε μια ομαδική συνάντηση, στούντιο γιόγκα ή επικοινωνήστε με άλλα μέλη που μπορεί να οργανώνουν μια συνάντηση μόνοι τους.
Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε καμία από αυτές τις επιλογές, εξετάστε την πρώτη από όλες.

 

5. Βοήθεια

Η επιλογή να βοηθήσετε άλλους τις πιο αδελφικές νύχτες του χρόνου μπορεί να είναι μια ταπεινή εμπειρία.
Η υπηρεσία στην τοπική και παγκόσμια κοινότητα μας υπενθυμίζει τις αξίες και τον σκοπό μας, επιτρέποντάς μας να αποκτήσουμε μια νέα προοπτική και μεγαλύτερη αυτογνωσία.

Γκουγκλάροντας τις «ευκαιρίες εθελοντισμού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς» μπορείς να βρεις ανθρώπους ικανούς να ετοιμάζουν και να σερβίρουν φαγητό και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που αναζητούν άτομα για βοήθεια σε τοπικές γιορτές.
Εάν δεν είστε σίγουροι πού και πώς να βοηθήσετε, γράψτε ένα email σε έναν οργανισμό ζητώντας περισσότερες πληροφορίες ή ρωτήστε έναν φίλο που εργαζόταν για αυτόν.

Είναι δύσκολο να βρεις χρόνο ή να απαλλαγείς από παλιές συνήθειες, αλλά έχε υπόψη σου ότι το κλειδί για την αλλαγή βρίσκεται μέσα σου, απλά περιμένεις να το βρεις.
Ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να περάσετε αυτή την Πρωτοχρονιά, να είναι χαρούμενη, γεμάτη γαλήνη, φως και χαρά.

 

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Τελετουργικό κοπής ενεργειακού λώρου για αρχάριους

Ασκείτε ενεργειακή υγιεινή κόβοντας ενεργειακούς λώρους ή κορδόνια. Συνειδητά και ασυνείδητα, εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε ενεργητικούς δεσμούς με τους άλλους. Ακριβώς από την εγγύτητα, τη

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα