Παγκόσμια Αδελφότητα στην Εποχή του Υδροχόου

Αυτό το άρθρο παρέχει μια γενική επισκόπηση των διδασκαλιών του «Υδροχόου» του Omraam Mikhael Aivanhov.

Η παλιά εποχή των Ιχθύων ξεθωριάζει στην ιστορία για να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα εποχή του Υδροχόου, την εποχή της παγκόσμιας αδελφότητας.
Ο Υδροχόος, το ζώδιο της οικουμενικότητας και της αδελφικής αγάπης, κάνει γνωστή την επιρροή του εδώ και αιώνες.
Υπό την επίδραση αυτού του αστερισμού νέα νότα ακούγεται.
Τα ισχυρά ρεύματα του Υδροχόου προκαλούν εξελικτικές συνθήκες που θα επιτρέψουν σταδιακά το αγαπημένο όνειρο της ανθρωπότητας για αδελφοσύνη μεταξύ όλων των ανθρώπινων όντων, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας, να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.
Παρά τα φαινομενικά αντιφατικά στοιχεία από τα μέσα ενημέρωσης, η καθολική αδελφότητα είναι μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα.

Καθολική Συνείδηση

Η αισιοδοξία μου για να κάνω αυτή τη δήλωση πηγάζει από την εμπειρία μου από την επίσκεψη σε μερικές από τις πνευματικές κοινότητες της Οικουμενικής Λευκής Αδελφότητας, που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και από το ότι ήμουν μαθητής των πνευματικών διδασκαλιών του Omraam Mikhael Aivanhov για περισσότερα από 30 χρόνια.
Το όνομα Universal White Brotherhood δεν αναφέρεται μόνο σε μια διεθνή, πολυφυλετική ομάδα ανθρώπων που αγωνίζονται προς το ίδιο ιδανικό αυτομεταμόρφωσης, αλλά σε όλα τα πιο φωτεινά, ευγενή όντα που εργάζονται ακούραστα για την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Η συμπαντική συνείδηση, η ίδια, αγκαλιάζει όλη τη ζωή: βράχους, δέντρα και ζώα, καθώς και τις ανώτερες μορφές ζωής του αόρατου κόσμου, τους αγγέλους, τους αρχαγγέλους και τις θεότητες. Οι γυναίκες στις κοινότητες της Οικουμενικής Λευκής Αδελφότητας προσπαθούν να εφαρμόσουν την πνευματική φιλοσοφία και τις πρακτικές μεθόδους δύο δασκάλων Υδροχόων στην καθημερινή ζωή, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ζεστή, αδελφική ατμόσφαιρα φωτός και αρμονίας, διαλογισμό, ακούγοντας όμορφη μουσική, τραγουδώντας και τρώγοντας γεύματα μαζί στη μεγάλη αίθουσα διαλογισμού.
Το περιβάλλον που δημιουργείται μέσα από αυτές τις δραστηριότητες δίνει σε όλες τις συνθήκες ευνοϊκές για να ξεπεράσουν εκείνες τις αρνητικές ανθρώπινες τάσεις που προκαλούν σύγκρουση και εχθρότητα μεταξύ ανθρώπων και εθνών.

Πίτερ Ντένωφ

Το κίνημα της Οικουμενικής Λευκής Αδελφότητας ιδρύθηκε αρχικά το 1900 από τον Βούλγαρο δάσκαλο, Peter Deuvov (Beinsa Deuno), ο οποίος αρχικά εκπαιδεύτηκε ως ιερέας αλλά του οποίου η καθολική συνείδηση τον ​​έκανε ακατάλληλο για την ακαμψία και τη στενότητα της ορθόδοξης εκκλησίας.
Επαναστάτησε ενάντια στην απόρριψη της μετενσάρκωσης από την εκκλησία και άρχισε να δίνει δημόσιες διαλέξεις που έδωσαν νέα πνοή στην παραδοσιακή κατανόηση των ευαγγελίων.
Αυτά προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό οπαδών που συμμετείχαν σε συνέδρια στα βουνά Ρίλα.
Το έργο του συνέχισε ο Omraam Mikhael Aivanhov, ο οποίος μετέφερε τη διδασκαλία του στη Γαλλία το 1937.

Το κίνημα της Οικουμενικής Λευκής Αδελφότητας σύντομα εξαπλώθηκε στην Ελβετία, στη συνέχεια στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια και Νότια Αμερική.
Έκτοτε έχει συγκεντρώσει δυναμική, με ομάδες και κέντρα να ανθίζουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, στο Κονγκό και σε κάθε ήπειρο στον κόσμο.
Το Aotearoa, Νέα Ζηλανδία, αναφέρθηκε συγκεκριμένα από τον Omraam Mikhael Aivanhov «μια Υδροχόος χώρα», επομένως είναι συναρπαστικό να κάνουμε εικασίες για το πώς θα εκδηλωθούν οι επιρροές του Υδροχόου σε αυτά τα νησιά.

Η λέξη «αδελφότητα» αναφέρεται απροσδόκητα μόνο μία φορά στα Ευαγγέλια και όμως μόνο στο πνεύμα της αδελφοσύνης, η αναγνώριση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι γιοι ή κόρες της ίδιας δημιουργικής δύναμης, είναι ικανό να επιλύσει όλες τις συγκρούσεις και τα εγκλήματα στον κόσμο σήμερα, αυτή η «αδελφότητα» δεν είναι καθόλου εύκολη για να επιτευχθεί, όταν πραγματικά νιώθετε ότι θέλετε να σφίξετε το λαιμό κάποιου, και σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται μια υψηλότερη πνευματική μέθοδος και πρακτικές μέθοδοι που θα βοηθήσουν στη μεταμόρφωση του εγωισμού της κατώτερης φύσης μας.

Έμφαση στην Ευρύτερη Κοινότητα

Τα ρεύματα του Υδροχόου θα μας βοηθήσουν επίσης καθώς θα επιφέρουν σταδιακά μια αλλαγή στη συνένωση κατά την επόμενη εποχή.
Οι άνθρωποι δεν θα περιορίζουν πλέον την προσοχή τους στην προσωπική τους ζωή, θα έχουν εξελιχθεί αρκετά ώστε να ενδιαφέρονται να απαντηθούν σε πολύ μεγαλύτερα ερωτήματα, να σκέφτονται θέματα που επηρεάζουν την ευρύτερη κοινότητα και, στην επιθυμία τους να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου όλοι ανεξαιρέτως ζουν σε ελευθερία και ευτυχία, που διεγείρουν άγνωστες εσωτερικές δυνάμεις και γίνουν ικανοί να κάνουν πραγματικότητα αυτό το αλτρουιστικό ιδανικό.
Η επερχόμενη αλλαγή παραδείγματος θα είναι τόσο μεγάλη, όσο η αλλαγή στη συνείδηση ​​που πήρε χώρα όταν η γεωκεντρική άποψη του Κοπέρνικου για το σύμπαν αντικαταστάθηκε από την αποκάλυψη του Γαλιλαίου ότι ο Ήλιος, όχι η Γη, ήταν στο κέντρο του ηλιακού μας σύστημα.

Μια Νέα Ηλιακή Συνείδηση

Μέσω των διδασκαλιών τους στους Υδροχόους, ο Peter Deunov και ο Omraam Mikhael Aivanhov προσπαθούσαν επίσης να επαναφέρουν τον Ήλιο στη σωστή του θέση στην ανθρώπινη συνείδηση, να προκαλέσει, όπως έκανε ο Γαλιλαίος, μια αναγέννηση.
Το θεωρούσαν το πιο τέλειο σύμβολο της οικουμενικότητας που υπάρχει, μια υπέροχη εικόνα του Κοσμικού Χριστού, γιατί χύνει το φως, τη ζεστασιά και τη ζωή του σε όλα τα πλάσματα, τους αγίους και τους εγκληματίες, παρ’όλο που δεν το εκτιμούν οι άνθρωποι, συνεχίζει να λάμπει, συνεχίζει να δίνει άνευ όρων αγάπη.
Και όπως ο Ήλιος είναι το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, γύρω από το οποίο περιστρέφονται όλοι οι πλανήτες, το πνεύμα μας χρειάζεται να είναι το κέντρο της εσωτερικής μας ζωής, γιατί τότε γίνεται ένας παράγοντας ικανός να εναρμονίσει τις καταστροφικές ενστικτώδεις και συναισθηματικές μας τάσεις, όπως π.χ. θυμό, ζήλια και εγωκεντρισμό.

Η χρυσή εποχή

Ο Omraam Mikhael Aivanhov μίλησε κατά καιρούς για μια μακρά μακρινή εποχή, ακόμα ζωντανή στην ινδουιστική μυθολογία, στην οποία οι άνθρωποι ζούσαν για χιλιετίες σε μια κατάσταση ευτυχίας, απαλλαγμένοι από πόλεμο, εχθρότητα και απληστία χάρη στην παγκόσμια συνείδησή τους.
Είναι γνωστή ως η «χρυσή εποχή» του Ram και παρόμοια με τους αρχαίους Αιγύπτιους, η έμπνευσή τους ήταν η ζεστασιά, το φως και ο ζωογόνος ήλιος.
Ανάπνεαν τις χρυσές ακτίνες του καθώς το σέλας απλώνονταν στον ορίζοντα και με αυτόν τον τρόπο αναγεννιόντουσαν, ζώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια κατάσταση τέλειας υγείας και εσωτερικής ισορροπίας.
Επινόησε έναν όρο για αυτή την πρακτική, «Surya Yoga» (από τα σανσκριτικά για τον Ήλιο) και σήμερα είναι η κεντρική πνευματική άσκηση των συμμετεχόντων στα θερινά και πασχαλινά συνέδρια στα κέντρα της Οικουμενικής Λευκής Αδελφότητας.

Ένα υπέροχο μέλλον για την ανθρωπότητα

Πιστεύω ότι χάρη σε αυτή την πρακτική, καθώς και σε πολλές άλλες μεθόδους της Παγκόσμιας Λευκής Αδελφότητας, όπως η γιόγκα, η διατροφή, η εργασία με τη μουσική, το τραγούδι και η αλλαγή με τις ζωτικές δυνάμεις της φύσης, οι γυναίκες στις κοινότητες  θα επιτύχουν μια τέτοια κατάσταση αρμονίας και αδελφικής καλής θέλησης που πραγματικά θα πιστεύουν ότι έχουν προσγειωθεί στον παράδεισο.
Εάν εμείς οι άνθρωποι καλωσορίσουμε αυτά τα νέα ρεύματα Υδροχόου με ανοιχτές καρδιές και μυαλά, και αν καταφέρουμε να ανυψωθούμε σε μια καθολική, ηλιοκεντρική συνείδηση ​​και να επιλέξουμε να εμφανίσουμε τον πιο πνευματικό μας Εαυτό του οποίου η φύση είναι γενναιόδωρη, ανιδιοτελής, αληθινά αδιάφορη και έξυπνη, τότε θα πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός υπέροχου μέλλοντος.

Υδροχόος Πολιτισμός

Θα υπάρξει άλλη μια αναγέννηση.
Μια νέα ηλιόλουστη κουλτούρα θα προκύψει καθώς οι άνθρωποι μαθαίνουν να εκδηλώνουν πλήρως όλες τις δυνατότητες του δημιουργικού Εαυτού τους, αντλώντας έμπνευση από τον Ήλιο, από τη φύση και τη φιλοσοφία των μεγάλων δασκάλων του Υδροχόου.
Οι αξίες θα αλλάξουν όταν η αληθινή ευφυΐα και η επιτυχία μετρώνται, όχι με το πόσα χρήματα ή το πόστο έχουν αποκτηθεί, αλλά από την ικανότητα να βοηθάς άλλους, να φωτίζεις, να θεραπεύεις και να παρηγορείς τους άλλους, να τους κάνεις ευτυχισμένους.

Τα ανθρώπινα όντα θα μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τη φύση και δεν θα μολύνουν και δεν θα καταστρέφουν τη Γη, τη μητέρα τους.
Θα υπάρξουν νέες αληθινές μορφές τέχνης που θα εκφράζουν τις ομορφιές της ζωής, μια νέα εκπαίδευση, μια νέα επιστήμη και μια νέα παγκόσμια θρησκεία, απαλλαγμένη από το δόγμα και τον σεκταρισμό.
Ο Omraam έχει περιγράψει μάλιστα έναν νέο τρόπο αγάπης και φέρνει τα παιδιά στον κόσμο, έναν νέο τρόπο διατροφής, ύπνου και εργασίας.

 

Όπως λέει στο τραγούδι ο Peter Deunov:

«Αδέρφια και αδελφές, η εποχή της ενότητας ξημερώνει.
Εμπρός!
Ας δημιουργήσουμε μαζί ένα ένδοξο μέλλον!
Ένα μέλλον ειρήνης και αγάπης.»

 

 

{Δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό Rainbow News 2009 Νέα Ζηλανδία © Susan Johnson} 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα