Πνευματικός καθαρισμός με χοντρό αλάτι

« Χρειάζομαι ένα μπάνιο με χοντρό αλάτι», είναι αυτό που ακούμε από μερικούς ανθρώπους να λένε όταν αναφέρουν αρνητικά πράγματα για τη ζωή τους, όπως μια σειρά από ατυχή γεγονότα, έλλειψη ενέργειας, δυσκολία στον ύπνο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που μπορεί να περιλαμβάνει την παρέμβαση κακών ενεργειών στη ζωή τους .

Άλλωστε, ανταλλάσσουμε συνεχώς ενέργεια με το περιβάλλον και με τους ανθρώπους γύρω μας, οπότε είναι σύνηθες να μολυνόμαστε κατά καιρούς με κάποιους αρνητικούς κραδασμούς που όχι μόνο επηρεάζουν τη διάθεσή μας, αλλά μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν τα επιτεύγματά μας.

 

Χοντρό αλάτι και ενεργειακός καθαρισμός

Οι αρχαίοι άνθρωποι είχαν ήδη τρόπους να χρησιμοποιούν το χοντρό αλάτι προς όφελός τους.
Το Caboclos, (άτομα μεικτής ευρωπαϊκής και αμερικανικής ινδιάνικης καταγωγής) για παράδειγμα, συνήθως τοποθετεί μια σειρά αλατιού στο κατώφλι του για να διώξει το κακό μάτι και να αποφύγει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Στην Ιαπωνία συνηθίζεται επίσης η γραμμή αλατιού στην πόρτα, αλλά αυτό το κάνουν όταν φεύγει ο δυσάρεστος επισκέπτης, για να καθαρίσουν τις ενέργειες που μπορεί να έχει αφήσει στο περιβάλλον.

Αυτό το στοιχείο είναι τόσο ισχυρό για τον καθαρισμό της ενέργειας επειδή είναι ένας κρύσταλλος που σχηματίζεται από δύο σωματίδια, το ένα θετικό (χλώριο) και το άλλο αρνητικό (νάτριο), τα οποία όταν συνδυάζονται μπορούν να παρέχουν ενεργειακό ισοζύγιο.
Όταν αυτός ο κρύσταλλος διαλύεται στο νερό, αυτά τα σωματίδια απελευθερώνονται και είναι ελεύθερα να καθαρίσουν οτιδήποτε περισσεύει στο περιβάλλον ή στο σώμα μας.

 

Οφέλη από το χοντρό αλάτι

Αν και η κύρια δύναμή του είναι να εξουδετερώνει την ενέργεια, το χοντρό αλάτι έχει και άλλα οφέλη, όπως:

Αφαιρεί την ενέργεια του κουτσομπολιού και του φθόνου, εξαλείφοντας τα εντελώς.
Ενισχύει τον πνευματικό καθαρισμό.
Ανοίγει νέα μονοπάτια.
Εξουδετερώνει τον ηλεκτρισμό του σώματος.
Απελευθερώνει την κακή ενέργεια και χαλαρώνει.
Εξισορροπεί τις ενέργειες ενός περιβάλλοντος ή ανθρώπων μετά από έναν καυγά.
Καθαρίζει τις αρνητικές ενέργειες από το περιβάλλον.

Λουτρό με χοντρό αλάτι

Και όταν μιλάμε για χοντρό αλάτι για πνευματική κάθαρση, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα μπάνια, άλλωστε, εκτός από απλό στην εκτέλεση, είναι και πολύ δυνατά.

Αυτό το μπάνιο συνιστάται για να καθαρίσει την αύρα μας από όλη την αρνητική ενέργεια που απορροφάται κατά τη διάρκεια των ημερών, καθώς και να κόψει τους αρνητικούς ενεργειακούς δεσμούς μεταξύ μας και άλλων ανθρώπων που μπορεί να ενοχλούν τη ζωή μας.

Επομένως, το λουτρό με χοντρό αλάτι λειτουργεί για να καθαρίσει όλα αυτά τα καλώδια αρνητικής ενέργειας, όλες τις πυκνές μάζες ενέργειας που δημιουργούνται από εμάς και επίσης όλη την αρνητική ενέργεια που απορροφούμε από το περιβάλλον και τους άλλους ανθρώπους.

Χρειάζεται όμως λίγη προσοχή γιατί καθώς το αλάτι εξουδετερώνει τις ενέργειες, είναι σημαντικό να κάνετε πάντα μπάνιο ή μια τεχνική αναζωογόνησης ενέργειας μετά τη χρήση αλατιού, για να γεμίσετε το πεδίο σας με θετική ενέργεια, διαφορετικά μπορεί να αισθανθείτε με χαμηλή ενέργεια την επόμενη μέρα.

 

Πώς να κάνετε ένα μπάνιο με χοντρό αλάτι;

Βράζουμε 1 με 2 λίτρα νερό και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το νερό εκεί για λίγη ώρα.
Όταν τα κρυσταλλάκια αλατιού διαλυθούν και το νερό είναι ζεστό, είναι ώρα να κάνουμε μπάνιο.

Αφού κάνετε το μπάνιο υγιεινής, κάντε το λουτρό με χοντρό αλάτι, κρατήστε το προσεκτικά στα χέρια σας και, με τον δικό σας τρόπο, κάντε μια προσευχή ζητώντας από τους φύλακες άγγελούς σας να ευλογήσουν αυτό το μπάνιο και ότι, μέσω αυτού, οι αρνητικές ενέργειες καθαρίζονται και το πεδίο σας εξισορροπεί.
Εάν γνωρίζετε ήδη ή προτιμάτε μια άλλη προσευχή να πείτε πριν το μπάνιο, μη διστάσετε να την πείτε.

Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό με το αλάτι από το λαιμό και κάτω, φαντάζεστε ολόκληρο το σώμα σας να εξαγνίζεται.
Κατά προτίμηση, κάντε μπάνιο πριν πάτε για ύπνο και το πρωί κάντε ένα αναζωογονητικό μπάνιο με δεντρολίβανο.

 

Βελτιώστε το μπάνιο σας

Αν θέλετε να νιώσετε τα άμεσα αποτελέσματα του καθαρισμού και της αναζωογόνησης, μπορείτε να ενισχύσετε το λουτρό με χοντρό αλάτι, με βότανα όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και τη λεβάντα.
Για να το κάνετε αυτό, απλά προσθέστε μια χούφτα από κάθε βότανο όταν προσθέσετε το χοντρό αλάτι στο βραστό νερό.
Τα άλλα βήματα παραμένουν ίδια.

Ένα μανικιούρ καθαρισμού με αλάτι:

Εάν δεν έχετε χρόνο για μπάνιο ή ντους, ένα μπολ με αλμυρό νερό με τα χέρια σας βουτηγμένα, (μετά την πρόθεση) μπορεί επίσης να κάνει τη δουλειά.
Και πάλι, ενσωματώστε Ρέικι αν θέλετε και απομακρύνετε τα ενεργητικά υπολείμματα με το αλμυρό νερό.
Θυμηθείτε να ξεπλύνετε και να πετάξετε οποιοδήποτε αλάτι που έχετε χρησιμοποιήσει για καθαρισμό. Το αλάτι μεταφέρει αρνητικές ενέργειες μετά τον καθαρισμό σας και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα.

 

Χοντρό αλάτι για τον καθαρισμό του περιβάλλοντος

Εάν το σπίτι, το γραφείο ή η επιχείρησή σας δέχεται συχνά ανεπιθύμητους επισκέπτες, εάν τα πράγματα σπάνε εύκολα ή γίνονται διαρκώς καυγάδες, αυτά μπορεί να είναι μερικά σημάδια ότι το περιβάλλον χρειάζεται καθαρισμό και ευτυχώς, το χοντρό αλάτι είναι χρήσιμο για αυτό.
Ο τρόπος με τον οποίο δρα στο περιβάλλον ακολουθεί τις ίδιες αρχές που εξηγούμε για τη χρήση του χονδροειδούς αλατιού στο σώμα μας, γι’ αυτό απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω συνταγές και το περιβάλλον θα είναι καθαρό.

 

Σπρέι καθαρισμού με χοντρό αλάτι

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού προσθέτουμε ένα λίτρο αλκοόλ και μια κουταλιά χοντρό αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το υγρό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Στη συνέχεια απλώς ψεκάστε το μείγμα στις τέσσερις πάνω γωνίες κάθε δωματίου, ξεκινώντας από το πίσω μέρος του σπιτιού και πηγαίνοντας προς την πόρτα.

Κατά τον ψεκασμό, προσπαθήστε να φανταστείτε το περιβάλλον εντελώς καθαρό και καθαρό.
Όταν το κάνετε αυτό, προσέξτε να μην μπει το διάλυμα στο μάτι σας.

 

Γυάλινο δοχείο με χοντρό αλάτι για να απορροφήσει την αρνητική ενέργεια

 

Σε ένα γυάλινο δοχείο, τοποθετήστε χοντρό αλάτι και νερό.
Ενώ το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι οι οδηγοί και οι προστάτες σας χρησιμοποιούν την ενέργεια αυτού του μείγματος για να βοηθήσουν στον ενεργειακό καθαρισμό του περιβάλλοντος.
Τέλος, απλώς αφήστε το στην αριστερή πλευρά της πόρτας της εισόδου ή σε άλλο ασφαλές μέρος.

Αυτό το νερό πρέπει να αλλάζεται κάθε 3 – 4 μέρες ή νωρίτερα αν αρχίσει να βρομίζει ή να κιτρινίζει πολύ ή να αφρίζει στο δοχείο πιάνοντας κρούστα στην επιφάνεια του γυαλιού.
Πετάξτε το νερό στην τουαλέτα και συνειδητοποιήστε ότι η ενεργειακή βρωμιά θα εξαφανιστεί για πάντα.

Τέλος, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε το χοντρό αλάτι στον ενεργειακό καθαρισμό.
Εκτός από αυτές που αναφέρονται εδώ, υπάρχουν και άλλες απλούστερες εναλλακτικές, όπως σαπούνια με χοντρό αλάτι και βότανα που διευκολύνουν το μπάνιο ή λιβάνι με χοντρό αλάτι, που επίσης καθαρίζουν και δίνουν ενέργεια στο περιβάλλον.
Έτσι, όταν αισθάνεστε ξανά εξαντλημένοι, απλώς χρησιμοποιήστε τη δύναμη αυτού του ισχυρού, αλλά και τόσο απλού στοιχείου για να αναζωογονήσετε την ενέργειά σας.

Ο καθαρισμός με αλάτι είναι ένας τρόπος για να αξιοποιήσετε την άπειρη λίμνη ενέργειας του σύμπαντος και να το χρησιμοποιήσετε για να γεμίσετε το φλιτζάνι σας και να αποφορτίσετε το πνεύμα σας.
Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας.
Τιμήστε αυτό που είστε και με μεγάλη αγάπη και πρόθεση, μάθετε και εξασκηθείτε στη θεραπεία του Ρέικι για να ξεκλειδώσετε πλήρως τις δυνατότητές σας.

 

 

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Θηλυκή ζωντάνια

Η ομορφιά της δύναμής μας βρίσκεται στη σύνδεση της καρδιάς μας και της χαράς μας. Καθώς κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μορφή τους, ανακαλύπτουμε

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα