Ποιος Επινόησε Τους Αριθμούς Αγγέλων;

Οι αριθμοί αγγέλων υπάρχουν εδώ και αιώνες και έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία φιλοσοφία και παράδοση.
Αυτές οι επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες αριθμών πιστεύεται ότι είναι θεϊκά μηνύματα που στέλνονται από φύλακες αγγέλους για να σας βοηθήσουν να σας οδηγήσουν στο μονοπάτι της ζωής σας.
Οι φύλακες άγγελοί σας είναι πάντα μαζί σας και από καιρό σε καιρό, μπορεί να χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σας.

Είτε ενισχύετε την εσωτερική σας πυξίδα, προσφέρετε άνεση και συμπόνια, είτε στρέφετε την προσοχή σας σε κάτι σημαντικό, η πνευματική καθοδήγηση με τη μορφή αριθμών αγγέλων είναι πάντα εδώ για να σας βοηθήσει.

Οι αριθμοί αγγέλων εμφανίζονται στην καθημερινή ζωή συχνά.
Αν δεν έχετε το μυαλό και την καρδιά σας ανοιχτή στην εμφάνισή τους, μπορεί να μην αναγνωρίσετε καν ότι κοιτάτε μηνύματα από το πνευματικό βασίλειο.

Τα κοινά μέρη για να δείτε αριθμούς αγγέλων είναι οι πινακίδες οχημάτων, οι διευθύνσεις, οι διαφημιστικές πινακίδες, οι πινακίδες γενικά, τα έγγραφα, τα ψηφιακά ρολόγια και πολλά άλλα.
Εάν συνεχίζετε να βλέπετε την ίδια ακολουθία αριθμών και νιώθετε έλξη προς αυτήν, οι πιθανότητες είναι ότι οι αναληφθέντες δάσκαλοί σας σας στέλνουν ένα μήνυμα θεϊκής καθοδήγησης.
Αλλά από πού προέρχονται οι απαρχές των αριθμών αγγέλων και η σημασία τους;
Ρίχνουμε μια βαθύτερη ματιά στο πώς υπάρχει αυτή η μορφή θεϊκής επικοινωνίας από την αυγή του χρόνου.

Πρώιμες μυστικιστικές παραδόσεις και αριθμολογία

Πριν την αριθμολογία έπρεπε να υπάρχουν αριθμοί.
Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση αριθμών χρονολογείται από μερικούς από τους αρχαιότερους πολιτισμούς μέχρι τους Σουμέριους το 4000 π.Χ.
Οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι δημιούργησαν τότε αριθμητικά σύμβολα και τα χρησιμοποιούσαν για μέτρηση στην καθημερινή τους ζωή.
Και μετά ερχόμαστε στους Αρχαίους Έλληνες και στον Έλληνα Μαθηματικό και διάσημο φιλόσοφο, Πυθαγόρα.

Η αρχαία μυστικιστική πρακτική της αριθμολογίας μπορεί να εντοπιστεί μέχρι τον έκτο αιώνα και ξεκινά με τον Έλληνα φιλόσοφο Πυθαγόρα, γνωστό και ως Πατέρας της Αριθμολογίας.
Στην Πυθαγόρεια αριθμολογία, πίστευαν ότι κάθε αριθμός είχε τη δική του μοναδική δονητική ενέργεια και ότι «οι αριθμοί κυβερνούν το σύμπαν».

Αυτή η αρχαία πρακτική πίστευε επίσης ότι οι αριθμοί ήταν εγγενείς στην πορεία ζωής ενός ατόμου.
Κατανοώντας ποιοι αριθμοί έπαιξαν ρόλο στη ζωή, τον χαρακτήρα και την πνευματική σας διαδρομή, ένα άτομο θα μπορούσε να εργαστεί με αυτή τη θεϊκή ενέργεια και επιρροή για να διαμορφώσει και να καλωσορίσει περισσότερη θετικότητα στη ζωή του.

Ενώ η αριθμολογία, όπως την καταλαβαίνουμε στη Δύση, έχει χρονολογηθεί από την Αρχαία Ελλάδα, υπάρχουν άλλοι αρχαίοι πολιτισμοί που λειτουργούν με τις δικές τους μυστικιστικές κινήσεις γύρω από τους αριθμούς, συμπεριλαμβανομένων των Βαβυλωνίων, των Εβραίων και της Αρχαίας Κίνας επίσης.

 

Η επιρροή των πνευματικών και εσωτερικών κινήσεων

Τον 19ο αιώνα, ο L. Dow Balliett μελέτησε την Πυθαγόρεια Αριθμολογία και προχώρησε ακόμη περισσότερο στην έννοια της αριθμητικής ενέργειας.
Ενώ ο Πυθαγόρας είχε συνδέσει μεμονωμένους αριθμούς με ορισμένες ενέργειες γύρω από τη δημιουργικότητα, την αρσενική και θηλυκή ενέργεια.

Η L. Dow Balliett άρχισε να εφαρμόζει άλλες έννοιες γύρω από τους αριθμούς, πιστεύοντας ότι κάθε αριθμός είχε επίσης τη δική του δόνηση, χρώμα, μουσική και άλλες ενέργειες που επηρέαζε το φυσικό επίπεδο.

Στο βιβλίο της «The Science of Numbers», βοήθησε να γίνει πρωτοπόρος στο μοτίβο σκέψης ότι η ενέργεια γύρω από τους μεμονωμένους αριθμούς είχε αντίκτυπο στα πάντα, από τις ατομικές προσωπικότητες των ανθρώπων μέχρι τις σχέσεις τους, τις επιλογές ζωής και τους τρόπους με τους οποίους βίωνε τον κόσμο.
Η προσέγγισή της ήταν πρακτική, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν την ενέργεια των αριθμών για να επιτύχουν προσωπική και πνευματική ανάπτυξη.

Τον 20ο αιώνα, η Doreen Virtue ήταν η πρώτη που επινόησε τον όρο αριθμοί αγγέλων.
Προερχόμενη από ένα αναγεννημένο χριστιανικό μονοπάτι και με ψυχολογικό υπόβαθρο, η Doreen Virtue πίστευε ότι σε μια προηγούμενη ζωή της, είχε σπουδάσει κάτω από τον Πυθαγόρα και ένιωθε έλξη να προχωρήσει βαθύτερα όταν επρόκειτο να αποκρυπτογραφήσει τη σύνδεση μεταξύ των αριθμών και του θεϊκού βασιλείου.

Οι διδασκαλίες της Doreen Virtue και τα πολυάριθμα βιβλία της για το θέμα είχαν μεγάλο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε την αριθμολογία στον σύγχρονο κόσμο.

Αλλά οι διδασκαλίες της άλλαξαν την κατανόησή μας για τους αριθμούς αγγέλων.
Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μοιράζεται για τα ζώδια των αγγέλων είναι να προσέχουμε τι κάνουμε, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας και να κλίνουμε στη διαίσθηση και την προσωπική γνώση όταν εμφανίζονται αυτοί οι αριθμοί.

Η διατήρηση αυτής της επίγνωσης του τι συμβαίνει όταν λαμβάνουμε αγγελική καθοδήγηση μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί εμφανίζεται αυτός ο αριθμός για εμάς και μας βοηθά να αποκρυπτογραφήσουμε καλύτερα το προσωπικό νόημα πίσω από αυτά τα αγγελικά μηνύματα.

 

Carl Jung και Συγχρονικότητα

Ο Carl Jung είναι ένας από τους πιο διάσημους ψυχολόγους στη σύγχρονη ιστορία και με την πρώτη ματιά, μπορεί να μην τον συσχετίσετε αμέσως με την έννοια των αριθμών αγγέλων.
Ωστόσο, ο Jung πίστευε στη συγχρονικότητα, και αυτό σχετίζεται στενά με την έννοια των αριθμών αγγέλων.

Η συγχρονικότητα αναφέρεται σε ουσιαστικές συμπτώσεις που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή.
Ενώ μπορεί να βιαζόμαστε να διαγράψουμε τη σύμπτωση ως τυχαία, η συγχρονικότητα βασίζεται στην πεποίθηση ότι αυτές οι συναντήσεις και οι συνδέσεις είναι κάτι παραπάνω από τυχαίες και, στην πραγματικότητα, είναι ένα μοτίβο συνέπειας που έχει να κάνει με την τάξη του σύμπαντος.
Ο Γιουνγκ πίστευε ότι το ασυνείδητο συλλογικό μοιράζεται επίσης συγχρονισμό με το σύμπαν και ότι αυτά τα μοτίβα επηρέασαν τις σκέψεις και τις επιλογές μας για κάποιο λόγο.

Όλες οι πεποιθήσεις του Γιουνγκ για τη συγχρονικότητα και το βαθύτερο νόημα αναδιπλώνονται στη μυστική σύνδεση της αριθμολογίας, των αριθμών αγγέλων και της αγγελικής επικοινωνίας.
Η εμφάνιση των αριθμών αγγέλων στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να θεωρηθεί κάτι πολύ περισσότερο από μια σύμπτωση.

Η αναγνώριση της συγχρονικότητας μπορεί στη συνέχεια να σας επιτρέψει να εξετάσετε τις έννοιες των αριθμών αγγέλων και να σκεφτείτε τι σημαίνει αυτός ο αριθμός σε σχέση με τις τρέχουσες εμπειρίες, τις σχέσεις, τα εσωτερικά συστήματα πεποιθήσεων και άλλες πτυχές της ζωής σας.
Μέσα σε αυτήν την αναγνώριση της συγχρονικότητας και της επίγνωσης του εαυτού μας, μπορούμε να αρχίσουμε να ξετυλίγουμε την καθοδήγηση μέσω των αριθμών αγγέλων που προσφέρεται.

 

Σύγχρονες Ερμηνείες και Συγγραφείς

Μετά το βιβλίο της Doreen Virtue «Angel Numbers: The Messages and Meaning Behind 11:11 and Other Number Sequences» και τα άλλα έργα της, η προσοχή στους αριθμούς των αγγέλων και στις ερμηνείες τους εξαπλώθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Αυτό επίσης συγχρονίστηκε με ορισμένες περιοχές του πολιτισμού που ενδιαφέρονται περισσότερο για εσωτερικές πρακτικές και όπως οι γενέθλιοι χάρτες της αστρολογίας, τα ζώδια, οι κρύσταλλοι και τα βραχιόλια πολύτιμων λίθων, τα ταρώ και κάρτες αυτογνωσία, όπως και άλλες μαντικές τεχνικές.

Άλλοι σύγχρονοι συγγραφείς που έχουν συνεισφέρει στο κίνημα και τη σύγχρονη ερμηνεία των αγγελικών μηνυμάτων και της δυτικής αριθμολογίας είναι οι Kyle Gray, Radleigh Valentine, Melanie Beckler και πολλοί συγγραφείς που εργάζονται πίσω από το ψευδώνυμο Joanne Sacred Scribes.

Αλλά πέρα ​​από τα βιβλία, υπάρχουν επίσης πολλοί διαδικτυακοί οδηγοί και πολύτιμοι πόροι που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκωδικοποίηση των κρυμμένων μηνυμάτων πίσω από τους αριθμούς αγγέλων.
Μπορεί να θέλετε να προσεγγίσετε σύγχρονους συγγραφείς και ερμηνείες αριθμών αγγέλων με ανοιχτό μυαλό και να θυμάστε ότι η έννοια των αριθμών αγγέλων έχει τις ρίζες της σε προσωπικές πεποιθήσεις, εμπειρίες, εσωτερική σοφία και διαίσθηση.

 

Ο ρόλος της προσωπικής εμπειρίας και των πολιτιστικών πεποιθήσεων

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να βιώσετε τους αριθμούς αγγέλων, και ενώ υπάρχει καθοδήγηση εκεί έξω για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα πνευματικά μηνύματα που κρύβονται μέσα σε αυτούς τους ουράνιους αριθμούς, η προσωπική εμπειρία, οι πολιτισμικές πεποιθήσεις και η αίσθηση της διαίσθησης, όλα παίζουν το ρόλο τους.

Ο πολιτισμός και η θρησκεία θα παίξουν επίσης ρόλο στο πώς οι άνθρωποι κατανοούν τους αριθμούς.
Για παράδειγμα, στον Χριστιανισμό, ο αριθμός 666 θεωρείται ο αριθμός του θηρίου, ενώ ως αριθμός αγγέλου θεωρείται αριθμός που ενθαρρύνει την αυτοαγάπη και την περιποίηση.
Στην κινεζική κουλτούρα, ο αριθμός 4 μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως κακή τύχη, ενώ, στην αριθμολογία των αγγέλων, θεωρείται ένας αριθμός υποστήριξης και δύναμης.

Η ερμηνεία των αριθμών αγγέλων είναι επίσης ένα πολύ προσωπικό πράγμα, γι’ αυτό οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους, την εσωτερική σοφία και τις γνώσεις προσωπικής ζωής και να εμπιστεύονται τον εαυτό τους όταν διαβάζουν ευοίωνα σημάδια.

Αριθμοί Αγγέλων στην Ψηφιακή Εποχή

Καθώς η γνώση βρίσκεται στα χέρια μας, η εξερεύνηση των αριθμών αγγέλων και των σημασιών τους δεν ήταν ποτέ ευκολότερη.
Όχι μόνο μπορείτε να βρείτε πολλούς ιστότοπους, ebooks και άλλους πόρους για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία των αριθμών αγγέλων αποτελεσματικά, αλλά υπάρχουν επίσης φόρουμ και ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπου οι ακόλουθοι μοιράζονται τις ερμηνείες τους για τους αριθμούς αγγέλων.

Καθώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει να γεφυρωθούν τα κενά στη γνώση και τη σύνδεση, έχει επίσης διευκολύνει ένα μέρος όπου άτομα από διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα μπορούν να μοιράζονται ιδέες, πεποιθήσεις και γνώσεις, γεγονός που διευρύνει επίσης την κατανόησή μας για τους αριθμούς αγγέλων.

 

Η Συνεχιζόμενη Εξέλιξη των Αριθμών Αγγέλων

Η προέλευση των αριθμών αγγέλων υπάρχει από τον 6ο αιώνα και η μυστικιστική πρακτική της προσπάθειας να αποκαλυφθεί το νόημά τους και τα θεϊκά τους μηνύματα συνεχίζει να εξελίσσεται.
Αυτό είναι μέρος της ομορφιάς του μυστικιστικού κόσμου και της πνευματικής σφαίρας, διατηρεί τη μυστική του υπογραφή και μας ενθαρρύνει να εμβαθύνουμε στην πνευματική εξερεύνηση.

Υπήρξε σημαντική δουλειά για τους αριθμούς αγγέλων τους τελευταίους αιώνες, και καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην ψηφιακή εποχή, ελπίζουμε ότι αυτή η γνώση θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να μεγαλώνει.

Η παρουσία αριθμών αγγέλων στη ζωή μας μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε άνεση, κατεύθυνση και καθοδήγηση όταν τη χρειαζόμαστε.
Δώστε προσοχή στους αριθμούς αγγέλων στην καθημερινή σας ζωή, διαβάστε τις έννοιες αυτών των ουράνιων ψηφίων και κρατήστε το νου, την καρδιά και τα μάτια σας ορθάνοιχτα, ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε πότε οι άγγελοι λαμπυρίζουν στη ζωή σας.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα