Προβλήματα με τις χορδές του τρίτου τσάκρα

Οι χορδές

Που πηγάζουν από το τρίτο τσάκρα αντιπροσωπεύουν τη διαύγεια και τον ορθό τρόπο που φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους με τους οποίους σχετιζόμαστε.
Οι χορδές μπορούν να πάθουν μεγάλη ζημιά όταν τραυματίζονται οι σχέσεις.
Η συνήθης αιτία του τραύματος είναι η έλλειψη επαφής και φροντίδας ή ο υπερβολικός έλεγχος που ασκεί κάποιος γονιός.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση του παιδιού θα είναι να ξεσκίσει τις χορδές ανάμεσα στο δικό του τρίτο τσάκρα και σ’αυτό του καταπιεστικού γονιού.
Αν το τραύμα οφείλεται σε έλλειψη φροντίδας, τα άκρα των σκισμένων χορδών που προβάλλουν από το τρίτο τσάκρα του παιδιού συνήθως καταλήγουν να αιωρούνται στον χώρο, σαν να αναζητά το παιδί κάποιον άλλον στον οποίο θα μπορέσει να συνδέσει τις χορδές του.

Όταν το τραύμα οφείλεται σε υπερβολικό έλεγχο, οι χορδές είναι συνήθως καταχωνιασμένες μέσα στο τρίτο τσάκρα του παιδιού.
Θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα προστατευτικό μέσο που κρατά μακριά όποιον προσπαθήσει να το εξουσιάσει.
Καθώς όμως το παιδί μεγαλώνει και πορεύεται στη ζωή του, το ίδιο τραύμα είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστει και σ’άλλες σχέσεις του.

Με το πέρασμα του χρόνου οι χορδές αυτές συνήθως περιπλέκονται και ενσωματώνονται στο τρίτο τσάκρα, προκαλώντας τη δυσλειτουργία.

 

Μακροπρόθεσμα η διαδικασία είναι η εξής

Στην αρχή, επειδή ο γονιός είναι υπερβολικά καταπιεστικός προβάλλει στο παιδί έντονες χορδές ελέγχου.

Στη συνέχεια, το παιδί προσπαθεί να ξεφύγει και ξεσκίζει τις χορδές.

Κατόπιν το παιδί μπλέκεται μέσα στο ίδιο του τον εαυτό και οι χορδές του μπλέκουν μέσα στο τρίτο του τσάκρα.

΄Ατομα που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις, έχουν πάντα την αίσθηση ότι οι γονείς τους δεν παραδέχτηκαν ποτέ την αξία τους, ούτε κατάλαβαν ποτέ ποιοι πραγματικά ήταν.

Έλλειψη αγάπης του εαυτού και χαμηλή αυτοπεποίθηση.

Συνήθεις ασθένειες που προκαλούνται από κατεστραμμένες χορδές του τρίτου τσάκρα

Οι πιο συνηθισμένες ασθένειες που προκαλούνται από βλάβες των χορδών,είναι οι ασθένειες των οργάνων της περιοχής του τρίτου τσάκρα.

Σπασμένες ή καταχωνιασμένες χορδές στην αριστερή πλευρά του τρίτου τσάκρα, που προέρχονται από προβλήματα στις σχέσεις με τη μητέρα οδηγούν σε προβλήματα υπογλυκαιμίας, διαβήτη, δυσπεψίας ή έλκος στομάχου.

Κατεστραμμένες ή ενσωματωμένες χορδές της δεξιάς πλευράς του τρίτου τσάκρα που οφείλονται σε προβλήματα σχέσεων με τον πατέρα, καταλήγουν σε ανενεργό ή υπολειτουργούν ήπαρ, σε μολυσματικές ηπατικές ασθένειες.

Η σύγχυση στις σχέσεις μερικές φορές οφείλεται σε διαταραγμένες χορδικές συνδέσεις.
Πολλές φορές είναι τελείως αντίθετα αυτά που δείχνει η αύρα από αυτά που οι άνθρωποι εκλαμβάνουν ως αιτίες των προβλημάτων τους.
Μπορεί κάποιος να περάσει την ζωή του πιστεύοντας ότι το πρόβλημά του ήταν με τον πατέρα του, ενώ ήταν εξ ολοκλήρου με τη μητέρα του.

Όταν ρίξω μια ματιά στο αυρικό τους πεδίο, βλέπω ότι οι σκισμένες και περιπλεγμένες χορδές του τρίτου τσάκρα είναι στην αριστερή πλευρά, γεγονός που φανερώνει ότι το πρόβλημα έχει τη ρίζα του στη σχέση με τη μητέρα.

 

{ Το φώς της Ζωής_Barbara Ann Brennan }       

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα