Πως γίνεται να αποκτήσουμε τη θεραπευτική δύναμη του Reiki

Για να δεχτούμε το Ρέικι

Δεν χρειάζεται να έχουμε κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις αλλά μόνο να βρούμε κάποιον ‘‘δάσκαλο” του Ρέικι που θα μας δείξει τον δρόμο και θα μας μεταδώσει την γνώση της θεραπευτικής δύναμης του Ρέικι.
Όποιος έχει την επιθυμία να θεραπεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, τους συνανθρώπους του, τα ζώα τη φύση όλη, γίνεται κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου, κανάλι της θεραπευτικής δύναμης του Ρέικι μέσω των συντονισμών που δίνει ο ”δάσκαλος”.

Συντονισμός στο επίπεδο του 1ου βαθμού Usui Reiki

Ο 1ος Βαθμός αποκτιέται μέσα σ’ένα Σαββατοκύριακο.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου γίνονται 4 συντονισμοί ή όπως διαφορετικά θα τις αποκαλούσαμε μεταβιβάσεις δύναμης από το γνώστη του Ρέικι στον υποψήφιο του 1ου Βαθμού για να ανοίξουν τα εσωτερικά ενεργειακά του κανάλια και να γίνει δέκτης του Ρέικι.

Κάθε συντονισμός είναι Θεραπεία & Ευλογία ταυτόχρονα.
Γίνεται κάθαρση σ’όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το σώμα,το πνεύμα και η ψυχή διεγείρονται, η συχνότητα της ενεργειακής ταλάντωσης ενισχύεται, τα ενεργειακά εμπόδια παραμερίζονται, οι τοξίνες αποβάλλονται και ο δρόμος για τη θεραπεία ανοίγει.

Με τη διαβίβαση της ενέργειας ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί αυτοθεραπείας.
Παίρνεις τη βασική εκπαίδευση και μαθαίνεις τις κατάλληλες θέσεις των χεριών για να δίνεις Ρέικι στον εαυτό σου πρώτα και ύστερα στους άλλους.

Το Ρέικι ρέει ανάλογα με τις ανάγκες του δέκτη κι αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά πως ο δέκτης παίρνει ακριβώς τόσο όσο του χρειάζεται.
Εσύ σαν δότης νιώθεις πως δεν είσαι τίποτε παραπάνω παρά ένα απλό κανάλι και πως η ενέργεια που διοχετεύεται στον δέκτη δεν αντλείται από τα δικά σου ενεργειακά αποθέματα.
Το Ρέικι θα σε βοηθήσει επίσης να αποκτήσεις το θάρρος να πραγματώσεις τις αλλαγές που επιθυμείς στη ζωή σου.

Συντονισμός στο επίπεδο του 2ου βαθμού Usui Reiki

Στο Usui – σύστημα του Ρέικι διδάσκονται σύμφωνα με την παράδοση 3 βαθμοί.
Αν έχεις ολοκληρώσει το πρώτο βαθμό και έχεις χρησιμοποιήσει το Ρέικι ενεργά στη ζωή σου, έχεις βιώσει τη θεραπευτική ζωτική ενέργεια και έχεις πειραματιστεί ώστε να την μάθεις καλύτερα, τότε μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω στον Δεύτερο βαθμό και ενώ το επιθυμείς.

Πρέπει να έχεις νιώσει μέσα σου πως έχει φτάσει η ”κατάλληλη στιγμή” για να δεχτείς τον 2ο Βαθμό γιατί με τους συντονισμούς συμβαίνουν πάρα πολλά σ’ όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξής σου και οι αλλαγές είναι πολλές.
Να είσαι προετοιμασμένος λοιπόν για περισσότερες αλλαγές στη ζωή σου.

Ο 2ος Βαθμός λέγεται Oku Den, Βαθύτερη Γνώση κι οδηγεί σ’ένα μεγάλο ψυχικό άνοιγμα.
Επιδρά ιδιαίτερα στην ενεργειακή ανθρώπινη σφαίρα κι έχει σαν αποτέλεσμα τη διεύρυνση της διαίσθησης και της θεραπευτικής ικανότητας.
Ενισχύονται στο πολλαπλάσιο οι θεραπευτικές δυνάμεις και μαθαίνεις πως να χρησιμοποιείς τα σύμβολα για να επιτύχεις μέσω της διανοητικής θεραπείας, θεραπείες ανθρώπων που βρίσκονται μακριά σου, θεραπείες ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο.

Διανοητική θεραπεία σημαίνει πως θεραπεύεις μέσω του πνεύματος έχοντας τη δυνατότητα να έρχεσαι σ’επικοινωνία με το υπερσυνειδητό /υποσυνείδητο κομμάτι της προσωπικότητας κι ακριβέστερα με τον ανώτερο εαυτό.

Θα βιώσεις τότε πως εσύ ο ίδιος είσαι υπεύθυνος για όλα όσα σου συμβαίνουν και πως εσύ ο ίδιος είσαι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή σου και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζεις.
Όμως χρειάζεται να χειριστείς με πολύ μεγάλη ευθύνη τη πολλαπλασιασμένη ενέργεια που θα΄χεις στην διάθεσή σου μετά τον 2ο βαθμό.

Έχοντας την προστασία που του προσφέρουν οι συντονισμοί του Ρέικι, ο μαθητής λειτουργεί μόνο σαν κανάλι μέσα από το οποίο κυκλοφορεί η παγκόσμια ζωτική ενέργεια και δεν χάνει το παραμικρό από τη προσωπική του δύναμη.
Αντιθέτως εμπλουτίζεται κι αυτός ο ίδιος ενεργειακά.

Ο καθένας στον δικό του χρόνο

Και μόνο όταν ακούσει το εσωτερικό του κάλεσμα και είναι έτοιμος, μπορεί να προχωρήσει στο 3ο βαθμό.
Μόνο τότε και σε καμιά άλλη περίπτωση δεν χρειάζεται να ακούει τον δάσκαλο του Ρέικι να επιμένει για το πότε θα προχωρήσει.
Ο κάθε δάσκαλος το μόνο που θα διακρίνει στον μαθητή είναι, αν πραγματικά στο διάστημα ανάμεσα στους βαθμούς έχει εργαστεί εντατικά με τον εαυτό του και πιστέψτε με ότι αυτό φαίνεται πολύ.

Οποιαδήποτε άλλη επιμονή από τη μεριά του δασκάλου να προχωρήσει ο μαθητής στους χρόνους του δασκάλου μόνο προσωπική και πνευματική εξέλιξη δεν θα φέρει.

Σεβόμαστε πάντα τον χρόνο του κάθε μαθητή και τις αντοχές του.
Σεβόμαστε τις επιθυμίες του και τον καθοδηγούμε σωστά, ακόμα και αν επιθυμεί να αλλάξει δάσκαλο για τους δικούς του προσωπικούς λόγους.
Σεβόμαστε τον άνθρωπο ως ολότητα και ατομική προσωπικότητα και όχι ως κτήμα μας.
Σεβόμαστε το ίδιο το Reiki και τη φιλοσοφία του, καθότι είναι η μεγαλύτερη ευλογία και το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να λάβει κανείς.
Αν ασχοληθείς πραγματικά μαζί του, τότε βλέπεις και τις αλλαγές σου.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα