Πως μπορεί το Reiki να μειώσει τις κρίσεις πανικού

Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το άγχος επηρεάζει το 16% του πληθυσμού, ήδη στην Αυστραλία, μεταξύ των νέων ηλικίας 16 έως 24 ετών, ένας στους έξι πάσχει από άγχος.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι κρίσεις πανικού επηρεάζουν περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την ένωση άγχους και κατάθλιψης της Αμερικής.

Αλλά τελικά, πώς μπορεί ο πανικός να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής σας;

Εν συντομία,τα επεισόδια συμβαίνουν όταν το άτομο κατακλύζεται από ένα ξαφνικό, ανεξέλεγκτο αίσθημα φόβου ή τρόμου.
Κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων, μπορεί κανείς να εμφανίσει διάφορα σωματικά συμπτώματα, μερικά από αυτά είναι:

Αδυναμία.
Ζάλη.
Αναπνευστικά προβλήματα όπως δύσπνοια.
Κρυάδα.
Υπερβολικός ιδρώτας.
Ταχυκαρδία.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να αισθάνονται ναυτία ή να εμφανίσουν πόνους στο στομάχι κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού.
Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο πανικός δεν εμφανίζεται μεμονωμένα.
Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αφήνοντας το άτομο σε μια συνεχή κατάσταση εγρήγορσης, ενθυμούμενος την αίσθηση του τελευταίου επεισοδίου.

Πολλοί που υποφέρουν από αυτές τις καταστάσεις είναι επίσης επιρρεπείς σε «πυροδοτήσεις», πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να υποστούν ένα επεισόδιο υπό ορισμένες συνθήκες ή μέρη.
Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι με ιστορικό πανικού τείνουν να αποφεύγουν να επιστρέψουν σε μέρη όπου κάποτε είχαν ένα επεισόδιο.

Όχι μόνο που σχετίζονται με μέρη, τα άτομα με συχνά επεισόδια αρχίζουν να αποφεύγουν κοινωνικές καταστάσεις, να χάνουν τη δουλειά ή ακόμα και να παραιτούνται για να αποφύγουν νέες «υποτροπές».
Στις χειρότερες περιπτώσεις, τα άτομα που δεν μπορούν να ελέγξουν τη συχνότητα ή την ένταση των επεισοδίων μπορεί να αντιμετωπίσουν σοβαρούς βαθμούς κατάθλιψης ή σκέψεις αυτοκτονίας.

Όσοι ζουν με τη διαταραχή αυτή σε τακτική βάση, μπορεί τελικά να διαγνωστούν με κρίση πανικού.
Μετά τη λήψη μιας διάγνωσης, οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν μια ποικιλία θεραπειών που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν τον αριθμό και την ένταση των κρίσεων.
Μεταξύ των πιο κοινών θεραπειών, είναι η ψυχοθεραπεία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Ρέικι για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού;

Το Ρέικι λειτουργεί με πολλούς τρόπους για να μειώσει τα επεισόδια πανικού, καθώς και ένα πλήθος ασθενειών στο σωματικό, διανοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι, ο στόχος του θεραπευτή είναι να αποκαταστήσει τη φυσιολογική ροή πνευματικής ενέργειας του ατόμου με την ελπίδα να μειωθεί η συχνότητα των κρίσεων ή/και να περιοριστεί η σοβαρότητα του πανικού όταν εμφανίζεται.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το Ρέικι δεν υποκαθιστά τις θεραπείες παραδοσιακής ιατρικής. Ωστόσο, μελέτες και αναφορές δείχνουν ότι η συμμετοχή σε τακτικές συνεδρίες Ρέικι μπορεί να είναι χρήσιμη για άτομα που υποφέρουν από κρίσεις πανικού.
Επιπλέον, έχουμε το πλεονέκτημα ότι το Ρέικι δεν είναι επεμβατική θεραπεία ούτε καν χορηγείται μέσω φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με όλες τις άλλες συμβατικές ιατρικές θεραπείες.

Πως Λειτουργεί το Ρέικι για την μείωση του πανικού

Η χρήση του Ρέικι για συναισθηματικούς σκοπούς μπορεί να προωθήσει πολλά οφέλη που μπορούν να βοηθήσουν άτομα που υποφέρουν από κρίσεις πανικού.

Ορισμένες από αυτές τις ανακουφίσεις και λύσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αποτελέσματα όπως:

Μείωση των επιπέδων Stress

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κάνουν τακτικές συνεδρίες Ρέικι αναφέρουν χαμηλότερα επίπεδα στρες σε σύγκριση με αυτούς που δεν κάνουν.
Επειδή τα υψηλά επίπεδα στρες είναι ερεθίσματα για την αύξηση του κινδύνου κρίσεων πανικού, η μείωση της συχνότητας των κρίσεων πανικού μπορεί επίσης να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια κρίσεων πανικού.

Αποκαθιστά τα συναισθήματα του Ελέγχου

Ένα από τα θέματα που οδηγεί σε κρίση πανικού είναι η αίσθηση ότι το άτομο δεν έχει κανέναν έλεγχο στη ζωή του.
Συμμετέχοντας σε συνεδρίες Ρέικι, είναι δυνατό να ανακτήσετε κάποια αίσθηση ελέγχου του πεπρωμένου σας, κάτι που σας επιτρέπει να μειώσετε τον κίνδυνο μελλοντικών κρίσεων.

Συνδέεται με άλλα άτομα

Ασθένειες όπως ο πανικός μπορεί να κάνουν τα άτομα να αισθάνονται απομονωμένα και μοναχικά.
Αυτά τα συναισθήματα επιδεινώνουν μόνο τα αποτελέσματα αυτής της ασθένειας και αυξάνουν τη συχνότητα και την ένταση των κρίσεων.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας Ρέικι, τόσο ο ασκούμενος όσο και ο πελάτης συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια επαγγελματική και υποστηρικτική σχέση.
Αυτή η σύνδεση μεταξύ των δύο βοηθά να υπενθυμίσει στο άτομο ότι δεν είναι μόνο.

Βελτιώνει τις δεξιότητες αντιμετώπισης

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών Ρέικι, ο πελάτης εστιάζει τις ενέργειές του στη χαλάρωση και τη θεραπεία.
Καθώς οι συνεδρίες συνεχίζονται, γίνεται πιο εύκολο να διατηρήσετε αυτή την εστίαση.
Επομένως, το άτομο μπορεί στη συνέχεια να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή τη δεξιότητα για να ηρεμήσει όποτε πρόκειται να ξεκινήσει μια κρίση πανικού.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα