Πως να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια άλλων ανθρώπων

Έχετε νιώσει ποτέ την ενέργειά σας να στραγγίζει και να λιγοστεύει αφού έχετε συζητήσει με κάποιον;
Έχετε πάρει μια παράξενη ενέργεια αφού σας έχουν συστήσει σε κάποιον;
Όλοι έχουμε νιώσει τέτοιες έντονες στιγμές.
Το κλειδί για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς κάθε κατάσταση που μπορεί δονητικά να ρουφήξει την ζωτική σας ενέργεια είναι να δημιουργήσετε υγιή ενεργειακά όρια για τον εαυτό σας.

Τι σημαίνει αυτό;

Ως άνθρωποι έχουμε ένα βιομαγνητικό πεδίο γύρω από το σώμα μας το οποίο είναι και αλλιώς γνωστό ως αυρικό πεδίο (αύρα).
Αυτό το πεδίο είναι η προσωπική μας υπογραφή της ενεργειακής μας δόνησης.
Είναι επίσης η αποθήκη για την ενέργεια που κάποιος θα ήθελε να δώσει κατά τη διάρκεια των καθημερινών του αλληλεπιδράσεων με άλλους.

Αν το αυρικό πεδίο κάποιου είναι αδύναμο όχι μόνο αυτός είναι δεκτικός στο να μαζεύει την ξένη ενέργεια των άλλων αλλά επίσης έχει λιγότερη ενέργεια να δώσει και ο ρυθμός της εξάντλησης της ενέργειας είναι μεγάλος.
Ένα υγιές στην όψη αυρικό πεδίο μοιάζει σαν μία απαλή ενέργεια σε σχήμα αβγού, που επεκτείνεται 2-3 πόδια σε κάθε κατεύθυνση έξω από το σώμα.

Κάποιος που βιώνει μια αίσθηση φόβου ή μια αίσθηση χωρισμού, από τον καθένα θα έχει ένα αυρικό πεδίο που τείνει να κολλάει και να είναι κοντά στο σώμα, όπως πχ 30 εκατοστά μακρυά.
Από την άλλη, αν κάποιος δεν έχει αγκυροβολήσει πλήρως τη συνείδησή του στο σώμα του τείνει να νιώθει φευγάτος και να μη βρίσκεται στο παρόν, έπειτα είναι πιθανόν ότι το αυρικό του πεδίο εκτείνεται οπουδήποτε σε 5 με 20 πόδια.

 

Κάποιοι από μας όμως χρειαζόμαστε “ενεργειακές ασπίδες”

Οι ασπίδες αυτές έχουν ως στόχο την προστασία του ατόμου ως υλικής αλλά και ως
ενεργειακής – πνευματικής υπόσταση.
Επειδή είμαστε συσσωρευμένη ενέργεια η οποία συνεχώς επηρεάζει και επηρεάζεται από το περιβάλλον και από τα πάντα γύρω μας είναι καλό να γνωρίζουμε και να μπορούμε να επιλέγουμε κάποιες φορές ποιες επιρροές θέλουμε να δεχτούμε αλλά και ποιες θέλουμε να δώσουμε.

Βέβαια οφείλω να πω ότι η ενεργειακή προστασία αφορά ένα αρχικό στάδιο, γιατί από κάποια στιγμή και έπειτα ο άνθρωπος φτάνει σε ένα σημείο όπου δεν χρειάζεται πλέον να έχει καμιά προστασία, γιατί η αύρα του είναι τόσο συμπαγής και σταθερή ώστε μπορεί να λαμβάνει μόνο αυτά που θέλει και να δίνει αυτά που θέλει.

Και σε ένα ακόμα πιο υψηλό επίπεδο ο άνθρωπος απλά δέχεται να γίνει έρμαιο όλων των επιρροών διότι κατανοεί ότι μέσα από κάθε πληροφορία μαθαίνει και εξελίσσεται περισσότερο και άρα παραδίδεται στο περιβάλλον και στην συνέχεια παραδίδεται στην Γη ώστε να μετουσιώσει όλες τις χαμηλά κραδασμικές πληροφορίες σε φως.

Ωστόσο επειδή αναφερόμαστε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, εμείς ας μείνουμε στο επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του πλανήτη μας.
Έτσι δεν είμαστε παρά “έρμαια” θετικής και αρνητικής ενέργειας.
Συνήθως λαμβάνουμε ότι εκπέμπουμε.
Εκπέμπουμε θετικά δεχόμαστε θετική ενέργεια ή αν θέλετε ελκύουμε θετική ενέργεια.
Όμως ο αρνητισμός είναι πολύ πιο δυνατός και επηρεάζει πιο γρήγορα και πιο εύκολα οτιδήποτε γύρω μας, επειδή του το επιτρέπουμε.

Ένα απλό παράδειγμα φανταστείτε ότι όλο αυτό μοιάζει με το πως ανακατεύει τα χρώματα στην παλέτα ο ζωγράφος, αρκεί ελάχιστο μαύρο για να μετατραπεί το λευκό μας σε γκρίζο.
Κάπως έτσι λειτουργεί και η ενέργεια γύρω μας.

O ενεργειακός καθαρισμός ενός χώρου δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση, γιατί τις περισσότερες φορές ένας χώρος φορτίζεται με την αρνητική ενέργεια που εμείς οι ίδιοι κουβαλάμε σε αυτόν.
Ένας άνθρωπος που «φέρνει» στο σπίτι του όλη την κούραση, την γκρίνια και την ταλαιπωρία που υφίσταται καθημερινά στο χώρο της δουλειάς του και όχι μόνο, δεν πρέπει να αναρωτιέται γιατί η ατμόσφαιρα στο σπίτι του είναι βαριά, ούτε γιατί βρίσκεται διαρκώς σε ένταση.

Καθαρίζοντας ενεργειακά το χώρο όπου ζει κανείς, η ροή της ενέργειας γίνεται περισσότερο αρμονική, η αντίσταση απέναντι στις κακές σκέψεις και τα δυσάρεστα συμβάντα ισχυροποιείται και ο άνθρωπος που κατοικεί στο χώρο αυτό γίνεται σταδιακά πιο δυνατός, με αποτέλεσμα να συμβάλλει και ο ίδιος στην αρμονική ροή της ενέργειας στο χώρο του.

Το πρώτο βήμα για να καθαρίσουμε ενεργειακά ένα σπίτι είναι, να το καθαρίσουμε.
Όσο κι αν αυτό ακούγεται τετριμμένο.
H σκόνη, η βρομιά και η αταξία δεν είναι σύμμαχοι στην προσπάθειά μας.
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε ήπια καθαριστικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Σημαντικός παράγοντας επίσης είναι και ο καλός και επαρκής αερισμός του σπιτιού.
Ακόμα και τώρα το χειμώνα, τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες πρέπει να ανοίγουν για να αναζωογονείται ο αέρας στο εσωτερικό του σπιτιού.

Πρέπει, να αφήνουμε τον ήλιο να διεισδύει στα δωμάτια και να μην τα κρατάμε κλειστά και σκοτεινά.
Εκτός από το σπίτι μας θα πρέπει να αδειάζουμε τις ντουλάπες, τις αποθήκες μας και τα υπόγεια μας.
Κάθε τι άσχημα φορτισμένο πρέπει να το ξεφορτωθούμε.
Ντουλάπες παραγεμισμένες με ρούχα και αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε πρέπει να τις αδειάζουμε να τις καθαρίζουμε και να τις τακτοποιούμε.

Οι αποθήκες συνήθως είναι οι χώροι που λειτουργούν ως το υποσυνείδητο μας.
Κρύβουμε πράγματα, αποθηκεύουμε και ύστερα τα ξεχνάμε.
Όμως εκείνα υπάρχουν εκεί και μας “τραβάνε” πίσω.
Απ όλα αυτά θα πρέπει να απαλλαγούμε.
Δεν πρέπει να κρατάμε κλειστούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα σκοτεινούς.
Η ενέργεια πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερη παντού και να ανανεώνεται.

Ο ενεργειακός καθαρισμός

 

Αλάτι.
Aυτή η «συνταγή» που έχει τις ρίζες της στο “βάπτισμα” βασίζεται σε θαλασσινό αλάτι που δεν έχει υποστεί χημική λεύκανση -χονδρό ή ψιλό δεν έχει σημασία.
Κάποτε η βάπτιση γινόταν εντός υδάτων που ανανεώνονταν, φρέσκων και “νέων” νερών δηλαδή ζωντανών στην ουσία, σε θάλασσες και ποτάμια.

Το αλάτι είναι το απόσταγμα του Θαλασσινού νερού.
Όταν δεν μπορείς να ξεπλύνεις το σπίτι σου με θαλασσινό νερό, μπορείς να το καθαρίσεις πολύ εύκολα με αλάτι.

Ασβέστης.
Παλιότερα όταν έβγαινες στα χωρία της επαρχίας έβλεπες λευκοντυμένα πεζούλια και δρομάκια, ακόμα και τα σπίτια ασβεστώνονταν.
Κάτι που ισχύει ακόμα και σήμερα στα νησιά μας.
Στα δέντρα των χωραφιών μια σύνθεση με ασβέστη και γαλαζόπετρα χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα για την απολύμανση και των καθαρισμό των ριζών των καρποφόρων δέντρων.
Έτσι ακόμα και ένα φρεσκάρισμα του χώρου στην ουσία λειτουργεί ως καθαρισμός και ανανέωση και αποτροπή.

Καθαρισμός ακόμα και του χώρου μπορεί να γίνει και με το κάψιμο λιβανιών, βοτάνων, μπαχαρικών και αιθέριων ελαίων.
Χρησιμοποιήστε κοινό λιβάνι, τοποθετήστε λίγη ποσότητα του μείγματος πάνω σε αναμμένο καρβουνάκι και “καθαρίστε” τους χώρους σας.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αγιασμό για όσους κρατούν αγιασμό από τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ακόμα μπορείτε να καθαρίσετε το χώρο σας με τελετές αγιασμού ή ευχελαίου κλπ.

Η ενέργεια στο χώρο μας τώρα ανανεώνεται απλά και με τη καύση αρωματικών στικ.
Πολλές φορές η καθημερινότητα με τα προβλήματα της μας φορτίζουν κι αυτά με αρνητική ενέργεια. Αυτή την ενέργεια την μεταφέρουμε στο χώρο μας και μαζί με τα προβλήματα νοιώθουμε τον χώρο να μας πνίγει.

Για να καθαρίσουμε την αρνητική ενέργεια από πάνω μας, καλό είναι να κάνουμε ένα μπάνιο γεμίζοντας την μπανιέρα με νερό στο οποίο να βάλουμε αρωματικά άλατα και να ρίξουμε και λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο από φασκόμηλο ή κάποιο λουλούδι.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να καθαρίσετε το χώρο με τη βοήθεια των ήχων, καθώς υποστηρίζεται πως συγκεκριμένες συχνότητες έχουν την ιδιότητα να παράγουν δονήσεις που «κουρδίζουν», συντονίζουν δηλαδή το χώρο.

Προσθέστε ένα “μελωδό”.
Κατασκευασμένα από γυαλί ή μέταλλο, τα «παιχνίδια των ανέμων», όπως συνηθίζεται να τα λένε, πιστεύεται πως δεν επιτρέπουν στην ενέργεια να «λιμνάζει».
Καθώς οι μελωδοί χρειάζονται τη δύναμη του αέρα για να κινηθούν, όταν τους τοποθετούμε σε εσωτερικούς χώρους, φροντίζουμε να τους κινούμε συχνά.
Καλύτερα σημεία τοποθέτησης θεωρούνται οι γωνίες και τα δοκάρια.

Μια σύνθεση από κρυστάλλους μπορεί να λειτουργήσει επίσης αποτρεπτικά.
Επιλέξτε τρία είδη κρυστάλλων, κατά προτίμηση λευκό χαλαζία, ροζ χαλαζία και αμέθυστο, θεωρείται πως τα τρία αυτά είδη «συνεργάζονται» άριστα.

Οι κρύσταλλοι πρέπει να τοποθετούνται με κατεύθυνση προς το Νότο, όλοι μαζί ή χωριστά.
Εκτός από το λευκό χαλαζία, που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός κρύσταλλος, η μαύρη τουρμαλίνη και σε μικρότερο βαθμό ο μαύρος αχάτης θεωρούνται οι πλέον κατάλληλοι κρύσταλλοι για τον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Προειδοποιητικά σημάδια ανεπίλυτου τραύματος – Αναγνώριση των αόρατων ουλών

Το τραύμα είναι μια βαθιά οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός ατόμου, ειδικά εάν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα