Πώς να αντιμετωπίσεις τις αλλαγές που σου φέρνει η ζωή;

Πώς είσαι;
Πώς αντιμετωπίζετε την πρόκληση να ξεκινήσετε έναν νέο κύκλο;
Έχετε παρατηρήσει τις αλλαγές που σας φέρνει η ζωή;

Κάθε τεταρτημόριο που σημειώνεται από τη Pachamama όχι μόνο φέρνει νέες προκλήσεις, αλλά και ζητά να επανεξετάσει το μέρος όπου βρίσκεται, το «Kaypacha».

* Το KayPacha είναι μια λέξη Κέτσουα που σημαίνει  Μέσος Κόσμος  ή  Εδώ και Τώρα.

Αυτή η λέξη, που σχετίζεται με τις ζωές που ζούμε, φέρει μια πρόσκληση ότι ανεξάρτητα από  τις συνθήκες, την ανατροφή μας, τα τραύματά  μας, γεννιόμαστε με τα εργαλεία για να ζούμε με περισσότερη  ισορροπία, αρμονία και ευτυχία.

Και μαζί του αναθεωρούνται οι σχέσεις σε όλα τα επίπεδα, με το ζευγάρι, με την οικογένεια, με τους πιο κοντινούς ανθρώπους.
Γιατί τελικά όλο αυτό είναι ένας καθρέφτης.
Το Εγώ δεν υπάρχει, αλλά το εμείς και το να βλέπουμε ο ένας τον άλλο είναι όταν μπορούμε να ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας και να αποκαλύψουμε λίγο αυτό που έρχεται πριν.

Και είναι σχεδόν πάντα αλλαγές, μερικές φορές ευχάριστες και όμορφες, αλλά άλλες φορές, αλλαγές που μας προκαλούν, που μας δοκιμάζουν, και αυτό είναι όταν χρειαζόμαστε περισσότερο όλους τους εσωτερικούς πόρους που έχουμε αναπτύξει στο εσωτερικό μας ταξίδι.

Τέσσερα βήματα για να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές

Και το πρώτο πράγμα που μας διδάσκουν οι σοφοί  είναι να αποδεχόμαστε, όταν δεχόμαστε την αλλαγή, έρχεται η ειρήνη.
Δεν υπάρχει κανένα παράπονο, ούτε οργή, ούτε θυμός.
Μόνο αποδοχή και αυτό μας οδηγεί στη σοφία.
Το επόμενο και όχι λιγότερο σημαντικό είναι το να κοιτάμε μπροστά, σχεδόν όλα όσα ζούμε ήταν σπαρμένα στο παρελθόν, επομένως, αν κοιτάξουμε το παρελθόν που είναι μπροστά μας, μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να αγκαλιάσουμε την αλλαγή.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μπορούμε να αναθεωρήσουμε τις δυνατότητες μας, προκειμένου να αγκαλιάσουμε αυτά που μας φέρνει ο νέος κύκλος και να εστιάσουμε την ενέργειά μας προς αυτή τη νέα κατεύθυνση, με μεγαλύτερη γαλήνη και μεγαλύτερη επίγνωση.
Να θυμάστε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που περνάτε μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας, την έχετε κάνει πολλές φορές και την έχετε ξεπεράσει.

Αφού κάνουμε αυτά τα δύο βήματα, πρέπει να κατανοήσουμε το φάρμακο που φέρνει την αλλαγή για σένα, και συνήθως αλλάζεις κι εσύ, υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και αν δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συμβαίνει έξω, μπορείς να αλλάξεις τον τρόπο να χειριστείς την κατάσταση.
Χωρίς παράπονο, χωρίς παραίτηση, αλλά προνοητικό, κινούμενος υπέρ αυτής της αλλαγής που σου φέρνει η ζωή.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, εμπιστεύσου τον σε όλες τις δυνατότητές σου, στις ικανότητές σου και εμπιστεύσου τη ζωή, στους οδηγούς σου, γιατί αν αυτή η αλλαγή ήρθε σε σένα, είναι αναμφίβολα γιατί έχει ένα χάρισμα, κάτι απαραίτητο για τη δική σου διαδικασία εξέλιξης.

Μερικές φορές, όταν ξεκινά ένας κύκλος, φέρνει μεγάλες αλλαγές που μας κατακλύζουν, αλλά μας ζητούν επίσης να ανοίξουμε την καρδιά, το μυαλό μας, να αποδεχθούμε και να παραδοθούμε στη ροή με εμπιστοσύνη.

 

{WaraWara ~ Εσωτερικό μονοπάτι}      

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα