Πώς να βρείτε την ισορροπία σε έναν μη ισορροπημένο κόσμο

Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν και οι δύο ιδιότητες που είναι αρσενικές και θηλυκές.
Όταν εξισορροπείτε τις γυναικείες και τις αρσενικές πτυχές μέσα σας, ανεξάρτητα από το αν είστε άνδρας ή γυναίκα, θα έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε τον ολοκληρωμένο και ισχυρό άνθρωπο που είχατε σχεδιαστεί να είστε.

Νιώθουμε την ολότητα και την υγεία μας όταν είμαστε σε θέση να αναδείξουμε αυτές τις πτυχές του εαυτού μας.
Το να είμαστε ισορροπημένοι σημαίνει ότι είμαστε σε επαφή με όλα τα μέρη αυτού που είμαστε και εκφράζουμε όλο το φάσμα της ύπαρξής μας.
Αυτό σημαίνει ότι επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να είμαστε προσανατολισμένοι στη δράση, σταθεροί και λογικοί, αλλά επιτρέπουμε επίσης στους εαυτούς μας να είμαστε ευάλωτοι, περιποιητικοί και συναισθηματικοί.

Είναι στη φύση μας να ενσωματώνουμε τόσο τις αρσενικές όσο και τις γυναικείες ιδιότητες, ωστόσο στην προηγούμενη ιστορία και τον πολιτισμό μας, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας υπερβολικής έμφασης στις αρσενικές ενέργειες που κυριάρχησαν και μας έφεραν εκτός ισορροπίας.

Μερικοί πιστεύουν ότι σήμερα χρειαζόμαστε να αγκαλιάσουμε περισσότερο τις γυναικείες πτυχές μέσα σε όλες μας, όπως το να είμαστε περιποιητικοί και δεκτικοί, που στο παρελθόν θεωρούνταν αδύναμες.
Οι αρσενικές ιδιότητες έχουν ξεπεράσει στην κουλτούρα μας, όπως αποδεικνύεται από την κατάσταση του χρόνιου στρες.

Χρειαζόμαστε την εξισορρόπηση του συνόλου του πληθυσμού για τη συνεχή ανάπτυξη και ύπαρξη του πληθυσμού μας.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά και ας παρατηρήσουμε πώς μπορούμε να αρχίσουμε να φέρνουμε περισσότερη ισορροπία στον κόσμο μας, ένα άτομο τη φορά.
Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να αγκαλιάσουμε ολόκληρο το άτομο που είμαστε και να ισορροπήσουμε μεταξύ της θηλυκής και της αρσενικής μας πτυχής, φέρνουμε ο καθένας περισσότερη ισορροπία στη συλλογική μας συνείδηση, στον πλανήτη και στο σύμπαν μας.

Οι αρσενικές ιδιότητες χαρακτηρίζονται από:

Προσανατολισμένος στη δράση.
Κατηγορηματικός.
Παθιασμένος.
Σταθερότητα.
Προστασία.
Υποστήριξη.

 

Οι γυναικείες ιδιότητες χαρακτηρίζονται από:

Δεκτικότητα.
Δημιουργία.
Εστιασμένη.
Ενστικτώδης σοφία.
Συμπόνια.
Διαίσθηση.
Ενσυναίσθηση.

Παρατηρήστε εάν κάποια από τις παραπάνω ιδιότητες απαιτεί περισσότερη εξάσκηση ή ανάπτυξη και επιλέξτε να φέρετε περισσότερες από αυτές τις ιδιότητες στην καθημερινότητά σας.

Αντηχείτε περισσότερο με τις θηλυκές ή τις αρσενικές πτυχές του εαυτού σας;
Παρατηρήστε εάν αισθάνεστε ισορροπημένοι ή προτιμάτε το ένα ή το άλλο.

Όσο περισσότερο εξισορροπούμε τη θηλυκή και την αρσενική μας ενέργεια μέσα μας, τόσο περισσότερο είμαστε σε θέση να προσελκύσουμε έναν υγιή και ισορροπημένο σύντροφο όπου μπορούμε να έρθουμε σε μια σχέση τόσο ολοκληρωμένη όσο και όχι σε σχέση από «ανάγκη» να νιώσουμε ολοκληρωμένοι.

 

Πόσο ισορροπημένη είστε ανάμεσα στη θηλυκή και την αρσενική σας ενέργεια;

 

Κάντε αυτό το κουίζ Σωστό ή Λάθος.

_______ Ξέρω πώς να βάζω υγιή όρια στον εαυτό μου και να λέω «όχι» όταν νιώθω ότι πρέπει.

_______ Εκφράζω τα αληθινά μου συναισθήματα και τις επιθυμίες με τους άλλους.
Είμαι σε επαφή με τα συναισθήματά μου και δεν πειράζει να κλαίω.

_______ Τρέφω το σώμα-μυαλό μου όταν είναι κουρασμένο ή καταβεβλημένο με την επιβράδυνση, την ανάπαυση και την ενασχόληση με δραστηριότητες που με χαλαρώνουν και με αναζωογονούν.

_______ Αφιερώνω χρόνο για να είμαι απλώς ο εαυτός μου χωρίς καμία ατζέντα ή ανάγκη να ολοκληρώσω. Ξέρω πώς να παίζω και να διασκεδάζω, αλλά ξέρω επίσης πότε να δουλέψω και να ολοκληρώσω τα πράγματα.

_______ Ξέρω πώς να ξεκινήσω ένα έργο και να το ολοκληρώσω.

_______ Ξέρω ότι είμαι πολύτιμος/η, αξιαγάπητος/η και αξιοσέβαστος/η.
Έχω τον εαυτό μου με ύψιστη εκτίμηση.
Αυτή η αυτογνωσία μου επιτρέπει να κάνω το ίδιο όταν σχετίζομαι με άλλους.

_______ Νοιάζομαι για τους άλλους και αναζητώ ισορροπία και ειρήνη, αντί να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου και τα προσωπικά μου κέρδη.

_______ Ζω τον σκοπό της ψυχής μου και επικεντρώνομαι στην επίτευξη των προσωπικών μου στόχων αντί να εστιάζομαι στο τι πρέπει να αλλάξουν οι άλλοι για τον εαυτό τους.

_______ Μεταστρέφω τον εαυτό μου και ξέρω πώς να είμαι συμπονετικός/ή με τον εαυτό μου και τους άλλους.

Εάν απαντήσατε σωστά στα περισσότερα από αυτά, τότε είστε ισορροπημένοι μεταξύ των αρσενικών και των γυναικείων ιδιοτήτων σας.
Εάν απαντήσατε Λάθος σε περισσότερες από τις μισές από αυτές τις δηλώσεις, τότε μπορεί να ωφεληθείτε πολύ από την ενσωμάτωση των παραπάνω χαρακτηριστικών στην καθημερινή σας ζωή.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα