Τα οφέλη του Ρέικι για γυναίκες με χειρουργική επέμβαση καρκίνου του μαστού

 Η διάγνωση καρκίνου του μαστού

Είναι από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει μια γυναίκα.
Το άγχος και ο φόβος είναι πολύ σοβαροί παράγοντες που αντιμετωπίζουν και οι γυναίκες με αυτήν την πάθηση χρειάζονται όλη την υποστήριξη που μπορούν να λάβουν.

Τώρα πολλές γυναίκες με καρκίνο του μαστού ενδιαφέρονται για την ιδέα της χρήσης του Ρέικι για τη μείωση των συμπτωμάτων αυτής της κατάστασης, των παρενεργειών των θεραπειών και του στρες που συνοδεύει αυτήν την κατάσταση.
Η επιστήμη αρχίζει επίσης να περιλαμβάνει μια σειρά από μελέτες που αξιολογούν τις επιδράσεις του Ρέικι σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Υποδεικνύουν ότι το Ρέικι μπορεί να είναι ένα πολύτιμο συμπληρωματικό εργαλείο για τη θεραπεία αυτής της παθολογίας και συμβατό σε σχέση με την παραδοσιακή ιατρική.

Τα οφέλη του Reiki στον καρκίνο του μαστού

Αν και το Ρέικι δεν είναι υποκατάστατο της παραδοσιακής ιατρικής θεραπείας του καρκίνου του μαστού, μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για τους ασθενείς.
Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γυναίκες που μόλις έμαθαν τη διάγνωσή τους, για εκείνες που μόλις χειρουργήθηκαν και συμμετέχουν σε πρωτόκολλα θεραπείας (ακόμη και σε προχωρημένα στάδια όπως μεταστατικά) και σε εκείνες που αναρρώνουν από καρκίνο του μαστού.

Μερικά από τα οφέλη της θεραπείας Reiki για γυναίκες με καρκίνο του μαστού μπορεί να περιλαμβάνουν:

 

Βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος:

Είναι γνωστό ότι ορισμένες θεραπείες για τον καρκίνο όπως η χημειοθεραπεία μπορούν να προωθήσουν την ανοσοκαταστολή λόγω των Τ λεμφοκυττάρων ή των κοκκιοκυττάρων ουδετερόφιλων (ουδετεροπενία).
Μια μελέτη επισημαίνει τα οφέλη του Ρέικι για το ανοσοποιητικό σύστημα.

•  Μείωση των αισθήσεων του πόνου:

Ο πόνος είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του καρκίνου, τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και καθώς η ασθένεια εξελίσσεται.
Ανεξάρτητα από την αιτία του πόνου, το Ρέικι μπορεί να μειώσει αυτές τις αισθήσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των γυναικών.

•  Βελτιώσεις διάθεσης:

Πολλές γυναίκες με καρκίνο του μαστού υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος που σχετίζονται με τη νόσο τους.
Οι θεραπείες Ρέικι μπορούν να ανακουφίσουν από το άγχος  κάνοντας τους ασθενείς πιο ενεργούς και πρόθυμους να συμμορφωθούν με τις θεραπευτικές συστάσεις.

•  Μείωση του στρες:

Τίποτα δεν είναι πιο αγχωτικό από το να αντιμετωπίζεις κάτι τόσο σοβαρό όσο ο καρκίνος του μαστού.
Το Ρέικι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους, έτσι ώστε οι γυναίκες να μπορούν να χαλαρώσουν και να επικεντρωθούν στη θεραπεία τους.

•  Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου:

Οι ασθενείς που βιώνουν μια κατάσταση χαλάρωσης μετά τις συνεδρίες του Ρέικι αυξάνουν την πιθανότητα καλύτερης ξεκούρασης με οφέλη για τη διάθεση και την ικανότητα του σώματος να θεραπεύεται.

  Ανάπτυξη της αυτο-ενδυνάμωσης:

Συχνά η νόσος οδηγεί τη γυναίκα να αποσυρθεί στο ρόλο ενός αβοήθητου θύματος ενόψει γεγονότων.
Μια απλή και ευέλικτη τεχνική όπως το Ρέικι, ειδικά αν μάθει και χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα, επιτρέπει στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού να ανακτήσουν την ικανότητα δράσης και ανακούφισης της κατάστασής τους, να φροντίζουν τον εαυτό τους σε πρώτο πρόσωπο.

Επίσης, δεδομένου ότι το Ρέικι είναι εντελώς μη επεμβατικό και ουσιαστικά δεν έχει παρενέργειες, είναι κατάλληλο για τις περισσότερες γυναίκες που περνούν αυτήν την περιπέτεια στη ζωή τους.
Αυτή η τεχνική δεν παρεμβαίνει σε καμία άλλη θεραπεία, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε οποιοδήποτε θεραπευτικό στάδιο.

Καρκίνος του μαστού και πώς να χρησιμοποιήσετε το Ρέικι

Το Ρέικι είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη τεχνική και είναι δυνατή η χρήση της σε διαφορετικές καταστάσεις:

Ως  αυτοθεραπεία  για τη δική τους ψυχο-σωματική ευεξία τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους  φροντιστές τους  (συχνά υπόκεινται σε υψηλά επίπεδα στρες).
Σε αυτή την περίπτωση αρκεί να παρακολουθήσετε ένα  μάθημα Reiki πρώτου & δεύτερου επιπέδου  για να είστε αυτόνομοι στη χρήση της τεχνικής.

Ως θεραπείες που λαμβάνονται από θεραπευτές ρέικι.
Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, όχι μόνο στην τεχνική Ρέικι αλλά και στη « φροντίδα της σχέσης με τον άλλον ».

Ως θεραπείες που έλαβαν οι δικοί τους φροντιστές της οικογένειας Ρέικι (σύντροφοι, παιδιά, συγγενείς ή φίλοι) που έχουν παρακολουθήσει προηγουμένως ένα μάθημα Ρέικι.

Σαφώς, το Ρέικι γεννήθηκε ως ένα «σύστημα αυτοθεραπείας», αυτό σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα οφέλη επιτυγχάνονται όταν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα όποτε θέλετε χωρίς να εξαρτάται από τους χειριστές και τους φροντιστές.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα