Ρέικι, φιλοσοφία πνευματικής ζωής

Υπάρχουν συνεχώς ερωτήματα σχετικά με την πνευματικότητα

Μπορούμε να την κατανοήσουμε ως μια πτυχή της ανθρωπότητας που αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα αναζητούν και εκφράζουν νόημα, σκοπό και συνδέονται με τον παρόντα κόσμο, με τους ομοίους τους, τη φύση κ.λπ.

Ωστόσο, η έννοια της πνευματικότητας, μη γνωρίζοντας τον πραγματικό της ορισμό, δημιουργεί διαφορετικές ερμηνείες με τις πεποιθήσεις, τις τεχνικές, τα δόγματα και τις φιλοσοφίες της ζωής ενός ή περισσότερων ανθρώπων.
Δημιουργώντας μια ουτοπία που θολώνει το αληθινό νόημα του μονοπατιού που πρέπει να διανύσουν οι νεοφερμένοι,  προσπαθώντας να δουν σε ποια αναλογία υποστηρίζουν τις ιδέες τους, αναζητώντας εσωτερική ανάπτυξη στο γιγάντιο όριο των δυνατοτήτων.

Για πολλούς ανθρώπους, το να είσαι πνευματικός σημαίνει να συμπεριφέρεσαι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να παρακολουθείς ορισμένες λειτουργίες, να ζεις σύμφωνα με το πώς πρέπει να είναι
«ο τέλειος άνθρωπος» πνευματικά, να μην καπνίζεις, να μην πίνεις αλκοόλ, να μην σκέφτεσαι αρνητικά, να εγκαταλείπεις την κοσμική ζωή κ.λπ. κλείνοντας το μυαλό σου και υιοθετώντας με ενθουσιασμό και ικανοποίηση την αλήθεια σου, χωρίς να κρίνεις το μοντέλο ζωής σου αν είναι σωστό.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτού του είδους οι ιδέες και οι πεποιθήσεις τρομάζουν όσους αρχίζουν πραγματικά να αναζητούν την πνευματικότητα και τελικά τα παρατάνε. Πιστεύοντας ότι οι πρακτικές πνευματικής ανάπτυξης δεν είναι τίποτα άλλο από ουτοπικές αυταπάτες μιας ζωής που δεν μπορεί να εκπληρωθεί.

Το εγώ αναζητά πάντα τη σταθερότητά του και όταν είναι προκατειλημμένο δέχεται αμέσως και αδικαιολόγητα τρόπο να ξεφύγει από εσωτερικές συγκρούσεις.
Δημιουργώντας μια ψεύτικη πνευματικότητα, που δεν αντιμετωπίζεται και δικαιολογώντας τις πράξεις του με φράσεις όπως
«όλα γίνονται για κάποιο λόγο» που απομακρύνεται από την πραγματικότητα, θεωρώντας υπεύθυνη τη δύναμη του Θεού ή του σύμπαντος.

Ένα παράδειγμα ψεύτικης πνευματικότητας

Είναι η απόρριψη αρνητικών συναισθημάτων, συμπεριλαμβανομένης της λύπης, του θυμού, κ.λπ., τα οποία οι αλτρουιστές αρνούνται και μέσα στην «πνευματικότητά» τους υποθέτουν ότι δεν πρέπει να έχουν τέτοιου είδους συναισθήματα, κάτι που είναι ψευδές.

Ως άνθρωποι πρέπει και έχουμε προδιάθεση να γνωρίσουμε αυτά τα συναισθήματα, για να βελτιωθούμε.
Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε αυτές τις συναισθηματικές καταστάσεις, να τις κατανοήσουμε, να τις ενσωματώσουμε και να μην κολλάμε σε αυτές, αφήνοντας την αρνητικότητα.

Το Ρέικι είναι ένας τρόπος να μάθεις να ελέγχεις τα αρνητικά συναισθήματα, δημιουργώντας μια κατάσταση συνείδησης που λειτουργεί στην αυτογνωσία.
Σάς επιτρέπει να ξεκινήσετε ένα συνειδητό ταξίδι μάθησης για τον εαυτό σας, κατανόησης των ελαττωμάτων σας, αφομοίωσης των κάρμα σας, ζώντας για να μεγαλώνετε και να μαθαίνετε από τη ζωή που μας δείχνει αυτός ο κόσμος.

Είναι μια φιλοσοφία ζωής, όχι μόνο μια θεραπευτική τεχνική, καθώς η πρακτική του συνεπάγεται με πνευματική ανάπτυξη σε όλο το νόημά του.
Επιδιώκει όχι μόνο βελτίωση σωματικά, διανοητικά ή πνευματικά, αλλά και να συνδεθείς με ένα ανώτερο ον , για να μπορέσεις να δονηθείς διαφορετικά και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Γι’ αυτό αυτή η φιλοσοφία της ζωής

Και της τέχνης μας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να θεραπεύσουμε το σώμα, να χαλαρώσουμε και να μάθουμε, εξαλείφοντας τα πρότυπα του ασυνείδητου και του εσωτερικού μας.
Ελευθερώνοντας και κόβοντας τις αλυσίδες που μας φυλακίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα ή κατεστραμμένα.

Είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στη ζωή σου, δηλαδή δεν χρειάζεται να προσαρμόσεις ποιος είσαι και πώς ζεις για να βιώσεις το Ρέικι, αλλά η ζωή σου θα είναι όπως πάντα.

Δονώντας με συμπονετική αγάπη και κατανόηση της ζωής, κρατώντας το εγώ και την προσωπικότητά υπό έλεγχο, έχοντας μια επακόλουθη και μελλοντική αλλαγή, όχι άμεση, είναι μια διαδρομή που θα αρχίσετε να ταξιδεύετε για να φτάσετε σε αυτόν τον εσωτερικό φωτισμό.

Μια συνεχή δουλειά της κάθε μέρας, η οποία συνεισφέρει με κάθε ενέργεια που θα κάνει τη διαφορά, όντας ειλικρινείς με τον εαυτό σας και με τον κόσμο γύρω σας, να γνωρίσετε και να βιώσετε αληθινά πνευματική ανάπτυξη, να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας, όντας οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες της ζωής και της μοίρας μας.

 

 

{Nicolás Benedetti Ariza}

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Προειδοποιητικά σημάδια ανεπίλυτου τραύματος – Αναγνώριση των αόρατων ουλών

Το τραύμα είναι μια βαθιά οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός ατόμου, ειδικά εάν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα