Σεμινάρια

Tibetan Energy Massage

Reiki

Σεμιναρια tibetan energy massage

Πηγή ψυχικής & σωματικής ευημερίας

Σύμφωνα με τη Θιβετιανή ιατρική, η διαδικασία της ζωής σε ολόκληρο το Σύμπαν είναι ένας χορός αρμονίας των πέντε στοιχείων: Γη – Νερό – Φωτιά – Αέρας & Αιθέρας.

Για να διατηρηθεί ένα σώμα υγιές ώστε να αντανακλά την ισορροπία της ψυχής, είναι απαραίτητη η αρμονία των τριών συμπαντικών ενεργειών του αέρα, της φωτιάς και του φλέγματος.

Στο Θιβέτ η βαθιά πεποίθηση όλων, είναι πως οι ασθένειες δεν ξεκινούν από το σώμα αλλά από τον ψυχισμό, τη συμπεριφορά και τις προηγούμενες ενσαρκώσεις. Τα αρνητικά πρότυπα δράσης δημιουργούν ανισορροπία που εκδηλώνεται στο σώμα.

Στα ιατρικά συγγράμματα του τόπου αναφέρεται ότι υπάρχουν 84.000 αρνητικά συναισθήματα ,όπως τα διάφορα πάθη, η ζήλια και το μίσος, που προκαλούν 84.000 διαφορετικές δυσλειτουργίες , αυτές με τη σειρά τους δημιουργούν 404 βασικές κατηγορίες ασθενειών.

Συμπαντική ενέργεια χολής

Ρυθμίζει και διατηρεί την καλή θερμοκρασία στο σώμα.Τοποθετείται στο ηλιακό πλέγμα και συνδέεται με το στοιχείο της φωτιάς.

Επηρεάζει όλα τα όργανα του γαστρεντερικού συστήματος καθώς και τα μάτια, το δέρμα,τα ούλα και γενικά όλες τις φλεγμονές.

Σε περιπτώσεις έξαρσης του στοιχείου έχουμε υπερβολικό άγχος, αυπνίες ταχυκαρδίες, έντονη εφίδρωση ή και κρυάδες, πικρή γεύση στο στόμα, πόνους στο κάτω μέρος του σώματος.Το χρώμα του είναι το κίτρινο και το συναίσθημα του το μίσος.

Η γνώση της τεχνικής αυτού του μασάζ με την ιστορία των 4000 περίπου χρόνων του και τη βαθιά πνευματικότητα που χαρακτηρίζει τη Θιβετιανή κουλτούρα, είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη διατήρηση και την αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος και του πνεύματος.

Οφέλη της θιβετιανής μάλαξης

Βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και της κατάθλιψης.

Καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους.

Επιδρά σε ψυχοσωματικό επίπεδο.

Ενεργοποιεί τις δυνάμεις της αυτοΐασης.

Διευκολύνει τη νοητική συγκέντρωση.

Ενδυναμώνει το σώμα στη διαδικασία της εξισορρόπησης.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

Για τους Θιβετιανούς δεν τίθεται θέμα διαχωρισμού των σωματικών συμπτωμάτων από την ψυχική κατάσταση ή τη συμπεριφορά ενός ανθρώπου. Όλα αλληλοσυνδέονται.

Τα 5 στοιχεία γη – νερό – φωτιά – αέρας & αιθέρας και τις τρείς συμπαντικές ενέργειες του αέρα, της φωτιάς και του φλέγματος.

Διαλογισμός για το Hara (tanden)

Προετοιμασία του θεραπευτή

Χειρισμοί και τεχνικές Θιβετιανής ενεργειακής μάλαξης

Άσκηση Τονγκλέν (Αφύπνιση της Συμπόνιας)

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Εγχειρίδιο με την ύλη & τις τεχνικές

Reiki & massage

Δείτε αναλυτικά τα σεμινάρια που τρέχουν

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα