Σημάδια ότι το σώμα σας κρατά προγονικό τραύμα

Το προγονικό τραύμα επιβαρύνει πολλούς χωρίς καν να το καταλάβουν.
Είναι ο συναισθηματικός πόνος και το τραύμα που πέρασαν από τους προγόνους μας, που εκτείνονται σε γενιές.
Τα αποτελέσματά του μπορεί να εκδηλωθούν σε σωματικούς ή ψυχικούς αγώνες, όπως άγχος ή εθισμός.
Ωστόσο, η αναγνώριση του προγονικού τραύματος είναι το κλειδί για την απελευθέρωση των θεραπευτικών δυνατοτήτων.

Η αναγνώριση του παρελθόντος είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα για την κατανόηση των σημερινών αγώνων, το σπάσιμο των προτύπων των γενεών και τη δημιουργία ενός φωτεινότερου μέλλοντος.

Η θεραπεία του προγονικού τραύματος υπερβαίνει την αναγνώριση της κληρονομικότητας των πληγών. Περιλαμβάνει τη διερεύνηση των διδασκαλιών, των μηνυμάτων και των διαστάσεων του ίδιου του τραύματος.

Ξεκλειδώνοντας τα καταπιεσμένα συναισθήματα και κατανοώντας την προέλευσή τους, μπορούμε να επανενσωματώσουμε την πνευματική, ψυχική και σωματική μας υγεία.
Η μεταμορφωτική διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη σαφήνεια, σκοπό, δύναμη και μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης με τη δύναμη και τον σκοπό μας.

Η ομορφιά αυτής της θεραπευτικής διαδικασίας δεν έγκειται μόνο στην αντιμετώπιση του παρελθόντος αλλά και στην εκ νέου ανακάλυψη των χαμένων τρόπων και χαρισμάτων των προγόνων μας.
Μέσω ενός συνδυασμού δόνησης, ψυχολογίας, πνευματικότητας και σωματικών πρακτικών, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τη σοφία και τη δύναμη των προγόνων μας, ξεκλειδώνοντας το πλήρες δυναμικό μας, δημιουργώντας μια πιο ικανοποιητική ζωή για εμάς και τις επόμενες γενιές.

 

Τι είναι το προγονικό τραύμα;

Όταν οι πρόγονοί μας επέζησαν από τον πόλεμο, τη φτώχεια, τις φυσικές καταστροφές, τον εκτοπισμό, τον θεσμικό ρατσισμό, την επαναλαμβανόμενη κακοποίηση, τον αλκοολισμό και τον εθισμό, τις χρόνιες ασθένειες και άλλες τραυματικές εμπειρίες, οι μηχανισμοί επιβίωσής τους μπήκαν σε λειτουργία.

Ανέπτυξαν πρότυπα συμπεριφοράς, συστήματα πεποιθήσεων και τρόπους ζωής και αλληλεπίδρασης που εκείνη τη στιγμή ένιωθαν ασφαλής.
Για πολλούς από τους προγόνους μας αυτά τα πρότυπα τους κράτησαν ζωντανούς, λειτουργικούς, σε έναν σκληρό κόσμο όπου δεν είχαν καμία υποστήριξη, με πολύ λίγες ευκαιρίες.
Τι συμβαίνει όταν αυτοί οι ίδιοι οι μηχανισμοί αντιμετώπισης περνούν από γενιά σε γενιά μέσω του ασυνείδητου στυλ και κουλτούρας ανατροφής των παιδιών;

Πριν το καταλάβουμε, ζούμε με αυτές τις πολύ ριζικές βασικές πεποιθήσεις και συχνά εδώ γίνεται αισθητός ο αγώνας.
Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα πεποιθήσεων χτίστηκαν σε ακραία επίπεδα φόβου και δυσλειτουργίας και πνευματικής αποσύνδεσης.

Οι μηχανισμοί επιβίωσης δεν μας εξοπλίζουν καλά για να ευδοκιμήσουμε.
Μπορεί να θέλουμε να αναλάβουμε ευθυγραμμισμένη δράση, να τολμήσουμε να ονειρευόμαστε, να νιώθουμε υποστήριξη και αφθονία, αλλά για κάποιο λόγο αισθανόμαστε κολλημένοι.

Η αλήθεια είναι ότι τα μοτίβα διαγενεακών τραυμάτων είναι συναισθηματικά και ενεργειακά αποτυπώματα που οδηγούν στην ανθρώπινη συμπεριφορά.
Η έρευνα δείχνει ότι το τραύμα που βιώνουν οι πρόγονοί μας μπορεί να μεταδοθεί έως και τρεις γενιές ή περισσότερες.

Αυτό σημαίνει ότι γενετικά, τα μοτίβα των γονιδίων μας μπορούν στην πραγματικότητα να αντικατοπτρίζουν εκείνα των τραυματισμένων προγόνων μας, παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε ζήσει αυτό που πέρασαν.
Αυτό μπορεί να είναι απίστευτα μπερδεμένο μέχρι να αρχίσουμε να θεραπεύουμε και να ξετυλίξουμε αυτό το μυστήριο.

Για να ευδοκιμήσετε, η θεραπεία των προγόνων είναι τόσο σημαντική.
Είμαστε η ζωντανή ενσάρκωση των ιστοριών και των μηχανισμών επιβίωσης των προγόνων μας αλλά και των χαρισμάτων και του θάρρους τους.

Εξερευνώντας την ιστορία των προγόνων μας και δουλεύοντας μέσα από το τραύμα που μας έχουν περάσει, μπορούμε να αρχίσουμε να απελευθερώνουμε το βάρος που κουβαλάμε.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα πρότυπα συμπεριφοράς που προάγουν τη θεραπεία και την ευημερία, όχι μόνο για εμάς τους ίδιους αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.
Η θεραπεία των προγόνων αφορά την αναγνώριση του παρελθόντος και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, στο οποίο είμαστε ελεύθεροι από το βάρος του τραύματος των προγόνων μας.

Story pin image

Πώς μεταδίδεται το προγονικό τραύμα

Είναι περίπλοκο, αλλά βοηθάει να σκεφτόμαστε ένα άτομο που έχει περάσει από ένα ανησυχητικό τραύμα που έχει επηρεάσει τη ζωή του και το έχει βάλει σε κατάσταση επιβίωσης, μάχης ή φυγής.
Σκεφτείτε πώς αυτό το άτομο βλέπει τον κόσμο, πιθανώς ως εγγενώς ανασφαλές.
Όλες οι συμπεριφορές, οι σκέψεις και επομένως οι φυσιολογικές εμπειρίες τους βασίζονται πλέον στον κίνδυνο που αισθάνονται ότι βρίσκονται.
Όταν το σώμα βρίσκεται σε μάχη ή φυγή, το ανοσοποιητικό σύστημα υπονομεύεται.

Το τραύμα δεν είναι μόνο μεγάλα γνωστά γεγονότα, μπορεί επίσης να είναι λεπτά προγράμματα ψυχικής προετοιμασίας που όλοι έχουμε βιώσει, που διαμορφώνουν την αίσθηση του εαυτού μας και την άποψή μας για τον κόσμο.
Μπορεί να είναι μέσω του συστήματος γονικής μέριμνας που έχουμε βιώσει, ίσως μέσω θρησκευτικών και πολιτιστικών διδασκαλιών ή μέσω του οικογενειακού μας αστερισμού.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιζώντες του πολέμου ήταν πιο πιθανό να έχουν μια σκληρή, εχθρική και ασυνεπή γονεϊκή προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής κακοποίησης και των χειριστικών πειθαρχικών συμπεριφορών.

Παράγοντες πέρα ​​από την οικογένεια περιλαμβάνουν την εξωτερική καταπίεση και τις διακρίσεις που λαμβάνουν χώρα σε συστημικό επίπεδο στην κοινωνία και την κοινότητά μας.
Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του χώρου εργασίας ή των εκπαιδευτικών συστημάτων.
Το τραύμα μπορεί επίσης να ενισχυθεί μέσω κοινωνικοοικονομικών παραγόντων, ακόμη και μέσω του τρόπου ζωής και της διατροφής μας.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται με τους υπάρχοντες στρεσογόνους παράγοντες και στην πραγματικότητα ενεργοποιούν επιγενετικούς μηχανισμούς μέσα στο σώμα που πυροδοτούν ασθένειες και χρόνιες παθήσεις μέσα μας.

Το προγονικό τραύμα που είναι άλυτο μας αφήνει πραγματικά με έναν βαθύ φόβο, θλίψη και αποσύνδεση σε όλα τα επίπεδα, μέσα μας ως άτομα και μεταξύ μας.
Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει μια αδιάλειπτη αλυσίδα σεξουαλικού τραύματος και σωματικής κακοποίησης που έχει καταφέρει να κυματίσει τον δρόμο της στις γενιές, ίσως η επαναλαμβανόμενη δραστηριοποίηση μια προσπάθεια να προκληθεί το τέλος του κύκλου και να γεννηθεί ο νέος πρόγονος, συχνά το μαύρο πρόβατο της οικογένειας που καλείται να θεραπεύσει τη γραμμή.

 

Σημάδια ότι το σώμα σας κρατά προγονικό τραύμα

Φαίνεται ότι παρ’ όλη τη δουλειά προσωπικής θεραπείας που έχετε κάνει, δεν βιώνετε τις σημαντικές ανακαλύψεις ή μεταμορφώσεις που λαχταράτε.

Είναι πιθανό ότι αυτό οφείλεται στην εστίαση μόνο σε μεμονωμένα ζητήματα, παραμελώντας τα ευρύτερα προγονικά μοτίβα που μπορεί να επηρεάζουν την εμπειρία σας.

Φαίνεστε να κουβαλάτε ένα σημαντικό φορτίο θλίψης μέσα σας, το οποίο παραμένει αίσθημα και μη ενσωματωμένο.
Αυτή η θλίψη μπορεί να είναι τόσο συντριπτική και απέραντη που είναι σχεδόν αδύνατο να ξεκινήσει η επεξεργασία της.

Κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού σας ταξιδιού, εμφανίζεται συχνά φόβος.
Είναι ένας έντονος φόβος που νιώθεις ότι θα μπορούσε να σε κατατρώει εντελώς, και περιέργως, αισθάνεσαι σαν αυτός ο φόβος να μην προέρχεται καν από τις δικές σου εμπειρίες.

Υπάρχει ένα βαθύ αίσθημα τραύματος ή ένα σημαντικό βάρος που αισθάνεστε ότι είναι μαζί σας από τη γέννησή σας.
Είναι άπιαστο και δύσκολο να το ορίσεις, ωστόσο ρίχνει μια σκιά στη ζωή σου, νιώθοντας σχεδόν σαν μια προγονική κατάρα.

Τρέφετε την πεποίθηση ότι απορροφήσατε το τραύμα και τον πόνο της μητέρας σας ενώ ήσασταν στη μήτρα.
Η αβεβαιότητα για το τι να κάνετε με αυτό το συναίσθημα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και άγχος.

Έχετε στενά μέλη της οικογένειας, όπως γονείς ή αδέρφια, που έχουν υποστεί σοβαρές διανοητικές δυσκολίες, για παράδειγμα μια σχιζοφρένεια.
Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο σε οικογένειες όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα ανεπίλυτου τραύματος.

Μερικές φορές νιώθεις μεγαλύτερος από τα χρόνια σου, ειδικά όταν βρίσκεσαι κοντά στους γονείς σου, σαν να είσαι γριά ψυχή.
Αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με το τραύμα που φαίνεται να σας κρατά πίσω.

Μπορεί να έχετε βιώσει άγχος και τραύμα ακόμη και πριν από τη γέννηση, πιθανώς λόγω της ευαισθησίας της μητέρας σας στο στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
Έρευνες έχουν δείξει ότι το άγχος της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε επιγενετικές αλλαγές στο DNA του βρέφους, οι οποίες σχετίζονται με προβλήματα συμπεριφοράς αργότερα στη ζωή.

Βιώνετε συχνά υπαρξιακή απόγνωση και αναρωτιέστε το νόημα της ζωής σας χωρίς να καταλαβαίνετε γιατί αυτά τα συναισθήματα είναι τόσο επίμονα.

Κουβαλάτε συναισθήματα ενοχής και ντροπής που φαίνονται παράταιρα, καθώς δεν φαίνονται να σχετίζονται με τίποτα που έχετε βιώσει στη ζωή σας.

Όταν προσπαθείτε να γειωθείτε, φαίνεται δύσκολο να ξεπεράσετε την άμεση επιρροή του γονικού σας πεδίου και στα βαθύτερα στρώματα της προγονικής επιρροής.
Προκύπτουν αισθήματα έντονης αηδίας, ενοχής ή ντροπής ή μπορεί να βιώσετε ένα άμεσο αντανακλαστικό για να απομακρυνθείτε και να αποφύγετε να αντιμετωπίσετε αυτά τα βαθύτερα στρώματα.

 

Φυσικά Σημάδια Μη Θεραπευμένου Προγονικού Τραύματος

Χρόνιος πόνος στον αυχένα.

Προβλήματα σπονδυλικής στήλης και κακή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης που δεν προκαλούνται αποκλειστικά από σωματικό τραυματισμό.

Το ιερό οστούν δεν είναι ευθυγραμμισμένο.

Η περιτονία είναι φλεγμονώδης ή δύσκαμπτη και περιορισμένη κυρίως γύρω από το κάτω μέρος της πλάτης.

Χρόνιος πόνος.

Ινομυαλγία.

Υπερδραστηριότητα στα ιερά νεύρα.

Τα ισχία είναι κακώς ευθυγραμμισμένα, το ένα ισχίο ψηλότερα από το άλλο.

Τα οστά αισθάνονται εύθραυστα, πονάνε, οστεοαρθρίτιδα σε νεαρή ηλικία.

Βαθιά ένταση στους ώμους που δεν λύνεται με μάλαξη.

Οι ώμοι είναι συνεχώς ανασηκωμένοι ή καμπουριασμένοι.

Συνεχής ακαμψία στο λαιμό.

Ο άτλας στη βάση του λαιμού αισθάνεται κολλημένος ή συμπαγής.

Ένταση και σφίξιμο στη γνάθο.

Τρίξιμο των δοντιών.

Αδιάγνωστες και μυστηριώδεις εκφυλιστικές καταστάσεις.

Τοξικότητα στον οργανισμό παρά τις νηστείες, τις αποτοξινώσεις και τις αλλαγές διατροφής.

Χρόνια κόπωση.

Κόπωση των επινεφριδίων.

Πέτρες στα νεφρά / νεφρική φλεγμονή.

Νεφροπάθεια / Ηπατική νόσο.

Χρόνια πεπτικά προβλήματα.

Εγκεφαλική ομίχλη.

Ημικρανίες.

Προβλήματα ακοής.

Κατακερματισμένη μνήμη.

Αϋπνία και διαταραγμένος ύπνος.

Ευσαρκία (Παχυσαρκία).
Καρκίνος.

Ινομυώματα, ενδομητρίωση.

Διάσπαση και αποπροσωποποίηση.

Δυσλειτουργία του νευρικού συστήματος και ορμονική ανισορροπία.

Κατάθλιψη.

Τραύμα γέννησης και στρες στη μήτρα .

Συναισθηματικά σημάδια προγονικού τραύματος

Νιώθεις ότι κουβαλάς το βάρος των τραυμάτων των προγόνων σου.

Το οικογενειακό σας ιστορικό είναι γεμάτο από ανεπίλυτες συναισθηματικές πληγές που επηρεάζουν την τωρινή σας ζωή.

Η οικογένειά σας έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας, εθισμού ή άλλων μοτίβων που πιστεύετε ότι επηρεάζουν τη ζωή σας.

Οι σχέσεις σας με τα μέλη της οικογένειάς σας είναι τεταμένες και υποψιάζεστε ότι μπορεί να υπάρχουν άλυτα προγονικά ζητήματα στο παιχνίδι.

Βαθιά ανείπωτη θλίψη που δεν είναι προσβάσιμη ή αισθητή.

Πολύπλοκη θλίψη που αισθάνεται μπλεγμένη σε πολλά άλλα συναισθήματα και γεγονότα.

Οργή που είναι πολύ επικίνδυνη για να την παραδεχτείς.

Αίσθημα ντροπής ή ενοχής.

Αίσθημα αποδυνάμωσης ή κατωτερότητας λόγω του υπάρχοντος.

Αγωνίζεστε να απελευθερωθείτε από τα επιβλαβή πρότυπα των προγόνων παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας να το κάνετε.

Νιώθεις καταραμένος ανεξάρτητα από το τι κάνεις και τις ικανότητές σου.

Κατωτερότητα και ντροπή γύρω από την ίδια σου την ύπαρξη.

Τρόμος που δεν νιώθεις ότι είναι δικός σου, αλλά κινείται μέσα σου.

Μίσος και αηδία για τους ίδιους τους προγόνους.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στον κόσμο / απελπισία.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση ανεξάρτητα από τα επιτεύγματά σας.

Συχνή ασυνείδητη αυτο-δολιοφθορά.

Νιώθεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς την καρδιά σου.

Δυσκολεύεστε να νιώσετε ευγνωμοσύνη σε βαθύ επίπεδο.

Ποτέ δεν αισθάνεσαι ασφαλής να ανοιχτείς ή να είσαι ευάλωτος.

Νιώθεις εκτοπισμένος ή αποσυνδεδεμένος σαν να μην ανήκεις.

Νιώθετε ότι η επικείμενη καταστροφή ή απειλή μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή.

Έχετε μια περίεργη αίσθηση ενός συντομευμένου μέλλοντος.

Έχετε αναπτύξει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά για να κρύψετε το κενό μέσα σας.

Νιώθετε αποκομμένοι από τη δική σας ψυχή και πολύ χαμένοι.

Να κουβαλάς μαζί σου ένα συνεχές αίσθημα αδικίας, αλλά δεν είσαι σίγουρος πώς να το κατευνάσεις.

Σωματικά σημάδια προγονικού τραύματος

Έχετε επαναλαμβανόμενα όνειρα ή εφιάλτες που φαίνεται να σχετίζονται με προγονικές αναμνήσεις.

Επαναλαμβανόμενοι εφιάλτες.

Διάσπαση και αποπροσωποποίηση.

Νιώθεις αποκομμένος από τα πόδια σου.

Η μήτρα είναι διασπασμένη, αισθάνεται βαριά και πυκνή ή βουλωμένη.

Αδυναμία γείωσης.

Αδυναμία να αισθανθείτε τα δικά σας συναισθήματα για αρκετό καιρό για να επουλωθούν.

Το να αισθάνεστε συναισθήματα προκαλούν τεράστια κόπωση ή ντροπή.

Αισθάνεστε συγκρατημένοι από δυνάμεις που είναι μεγαλύτερες από εσάς.

Αισθάνεστε σαν να είστε καταραμένοι ή να έχετε κολλήσει λόγω προγόνων ή οικογενειακών αρνητικών ενεργειών.

Αγωνίζεστε να αποκτήσετε νόημα από τις αισθήσεις του σώματός σας ή από τα γεγονότα της ζωής σας.

Μπλοκαρισμένο ηλιακό πλέγμα και λαιμός (αίσθηση εαυτού και αίσθηση αυτοέκφρασης).

Το εσωτερικό σας παιδί έχει παγώσει στο χρόνο και αισθάνεται παγιδευμένο σε ένα πλαίσιο τρόμου.

Το εσωτερικό σας παιδί δεν θα σας αφήσει να το πλησιάσετε.

Όταν προσπαθείτε να ανοίξετε την καρδιά σας στο εσωτερικό σας παιδί, αισθάνεστε αμέσως απόρριψη και μετά ντροπή.

Η περιτονία αισθάνεται κολλημένη και σφιχτή – οι προγονικές μνήμες κρατούνται στον ιστό της περιτονίας στο σώμα μας.

Τα οστά παίζουν σημαντικό ρόλο στη μεταφορά και την απελευθέρωση αυτών των προγονικών αναμνήσεων, καθώς εκκρίνουν οστεοκαλσίνη και υποβάλλονται συνεχώς σε μια διαδικασία θανάτου-αναγέννησης για να διατηρήσουν την ισορροπία μεταξύ των κυττάρων που δημιουργούν και διασπούν τα οστά.
Εάν το φορτίο που συγκρατείται στα οστά δεν απελευθερωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση και η εσωτερική κατάρρευση.

Τα τραύματα από προγονικό τραύμα μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε ότι ξαναζούμε ένα αρχαίο μαρτύριο ή πόνο που δεν μας ανήκει καν.
Αυτές οι πληγές καταρρέουν χρόνο στο σώμα, αφήνοντάς μας να νιώθουμε αποστραγγισμένοι και κολλημένοι.
Η θλίψη και ο φόβος που βιώνουμε, μπορεί να τα νιώθουμε μεγαλύτερα από εμάς και να φαίνονται αδύνατον να τα αγγίξουμε ή να τα θεραπεύσουμε.
Είναι ένα συναίσθημα που ξεπερνά τα λόγια και μπορεί να μας αφήσει απελπισμένους.

 

Πνευματικά σημάδια προγονικού τραύματος

Νιώθετε ότι υπάρχει διαφθορά ή σκοτάδι στις ρίζες σας.

Νιώθεις μια ενεργειακή συντριβή με έναν γονιό που σε οδηγεί να απορροφήσεις όλο τον πόνο του.

Νιώθετε μια ισχυρή σύνδεση με μια συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας ή του πολιτισμού, αλλά και μια αίσθηση πόνου ή θλίψης που σχετίζεται με αυτήν.

Παρατηρείτε μοτίβα συμπεριφοράς ή σκέψης στην οικογένειά σας που φαίνεται να μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Νιώθετε ένα αίσθημα καθήκοντος ή ευθύνης να θεραπεύσετε την οικογενειακή σας γραμμή.

Νιώθεις μεγαλύτερος από τους γονείς σου, σαν να ήρθες να τους σώσεις ή να τους καθοδηγήσεις.

Τα πόδια σας είναι βαριά και αισθάνεστε αλυσίδες γύρω από τους αστραγάλους σας.

Νιώθετε αποκομμένοι από τον πραγματικό σας σκοπό ή γιατί βρίσκεστε εδώ.

Νιώθετε κολλημένοι σε μια καριέρα ή δουλειά που δεν αντικατοπτρίζει τον πραγματικό σας σκοπό ή τα χαρίσματά σας, αλλά δεν ξέρετε πώς να προχωρήσετε σε αυτό.

Συνεχίζεις να σχεδιάζεις στους ίδιους κύκλους και δεν είσαι σίγουρος γιατί.

Δεν αισθάνεστε τη σύνδεσή σας με τον ανώτερο εαυτό σας ή δεν ακούτε τη φωνή καθοδήγησης και σοφίας τους μέσα σας.

Βρίσκεστε σε κατάσταση έλλειψης και οικονομικής έλλειψης , συχνά δεν είστε σε θέση να κερδίσετε αυτό που θα θέλατε ή αισθάνεστε συγκρατημένοι, αλλά δεν είστε σίγουροι γιατί.

Συχνά ανακαλύπτετε σκοτεινούς προγόνους στη γραμμή σας που ζητούν θεραπεία.

Νιώθετε ότι απειλείστε από τις δονητικές δυνάμεις στο προγονικό σας πεδίο.

Ο ριζικός χώρος σας φαίνεται κατεστραμμένος και οι ρίζες σας αισθάνονται πολύ ρηχές.

Οι ρίζες σας συνδέονται στο πεδίο των γονιών σας όπου υπάρχει έντονη αναταραχή.

Νιώθεις αηδία από τις δικές σου ρίζες.

Το τσάκρα του στέμματος και το τρίτο μάτι σας είναι μπλοκαρισμένα και δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υψηλότερα επίπεδα έμπνευσης.

Το ενεργειακό σας πεδίο φαίνεται μαύρο και πυκνό.

Το κανάλι σας έχει μεγάλες μαύρες ραβδώσεις.

Η μήτρα σας είναι βαριά και δεν μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι νέο.

Παλεύετε με το να νιώθετε καταπιεσμένοι στη θηλυκή σας ενέργεια παρά τη θεραπεία της μήτρας, τους γυναικείους κύκλους και άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις που κάνετε.

Έχετε την επιθυμία να συνδεθείτε με τους προγόνους σας και τις προγονικές σας παραδόσεις, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε.

Έχετε μια έντονη αίσθηση αποσύνδεσης από την προγονική σας καταγωγή και αγωνίζεστε να βρείτε τη θέση σας στον κόσμο.

 

Πώς να θεραπεύσετε το τραύμα των προγόνων – Η αλήθεια

Το προγονικό τραύμα είναι συχνά ασυνείδητο και το μυαλό μας έχει πρόσβαση μόνο σε κάποιες σκοτεινές ιστορίες από δεύτερο χέρι, για παράδειγμα, τι σας είπε η μητέρα σας για την εποχή που ήταν έγκυος ή πώς ήταν τα παιδικά της χρόνια.
Θα πρέπει να συνδυάσετε πολλά από τη σωματική σας εμπειρία.
Αυτό απαιτεί ένα βάθος διασύνδεσης που συχνά έρχεται αργότερα στο ταξίδι σας στη σωματική θεραπεία.

Το ενδοδεκτικό βάθος σάς επιτρέπει να κατανοήσετε τις πληροφορίες που κάθε παρόρμηση και αίσθηση μεταφέρει στο σώμα σας.
Έτσι κάνετε το ασυνείδητο συνειδητό, νιώθοντας το σώμα και τη μήτρα σας και τις ιστορίες και τα μηνύματα που κρατούν.

Μόλις αισθανθείτε αρκετά βαθιά μέσα στο σώμα σας, χρειάζεται να γίνει τόσο δομική εργασία στη σπονδυλική στήλη όσο και εργασία θεραπείας οργάνων που διευκολύνει την απελευθέρωση και την επανένταξη του σωματικού και συναισθηματικού φορτίου.

Τα στρώματα του νευρικού συστήματος που έχουν δημιουργήσει πρότυπα επιβίωσης και αποκρίσεις πρέπει να ξετυλιχτούν και να απελευθερωθούν από το σύστημα, δημιουργώντας περισσότερο χώρο και βαθύτερη γείωση.
Οι ρίζες πρέπει να θεραπευτούν και να βαθμονομηθούν για να μπουν βαθύτερα στο πεδίο της καταγωγής και επίσης στη γη.

Αυτή η θεραπευτική διαδικασία απαιτεί να έχουμε αναπτύξει ένα θεμέλιο αυτοσυμπόνιας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συχνά κάνουμε προγονικές θεραπευτικές εργασίες αφού έχουμε ήδη κάνει ένα μακρύ προσωπικό θεραπευτικό ταξίδι.

Εάν δεν υπάρχει το θεμέλιο της αγάπης για τον εαυτό σας, εάν δεν είστε πεπεισμένοι για το θεραπευτικό σας έργο και το σκοπό σας και γιατί έχει σημασία, είτε δεν θα πάτε αρκετά βαθιά είτε θα ενεργοποιηθείτε από τη βαθιά θεραπευτική εργασία και θα αρχίσετε να αντιστέκεστε στη δική σας διαδικασία απελευθέρωσης.

Πρέπει να μάθουμε να απελευθερώνουμε πρότυπα δομών ταυτότητας που έχουν περάσει από γενεές και να τα αντικαθιστούμε με αγάπη.
Κάνοντας αυτό, μπορούμε να αρχίσουμε να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας προς το καλύτερο και να δημιουργήσουμε ένα πιο υγιές μέλλον για όσους έρχονται μετά από εμάς.

Επειδή φέρουμε δονητικά αποτυπώματα από τους προγόνους μας στο προσωπικό μας πεδίο, είναι απαραίτητο να θεραπεύσουμε αυτά τα αποτυπώματα που μπορεί να έρθουν σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων λεπτών και ασυνείδητων συστημάτων πεποιθήσεων.
Αντί απλώς επισκευής και αποκατάστασης, ένα ολοκληρωμένο σωματικό και πνευματικό ταξίδι θεραπείας μπορεί να επικαλεστεί επίλυση, σκοπό, βαθύτερη συμπόνια, βαθύ υπαρξιακό νόημα και πνευματική επανασύνδεση.

Απαιτείται επίσης μια αναγέννηση σε πεδίο υψηλότερης συχνότητας.
Για να θεραπεύσουμε το προγονικό τραύμα και να συνδεθούμε με τα δώρα της θεραπείας και της βαθιάς συγκράτησης και υποστήριξης που λαμβάνουμε μέσω της προγονικής σύνδεσης, όλοι πρέπει να υποβληθούμε σε μια βαθιά διαδικασία αναγέννησης που αυξάνει τη συχνότητα δόνησης μας.

Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τη θεραπεία, την απελευθέρωση παλαιών μοτίβων, πεποιθήσεων και πληγών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας που παίζουν μέσω του νευρικού μας συστήματος και του ενεργειακού μας σώματος και πρόσβαση στην ανώτερη συνείδηση ​​και σοφία που είναι διαθέσιμη σε εμάς.

Καθώς το κάνουμε αυτό, αρχίζουμε να ξετυλίγουμε τα δώρα και τη δύναμη που μας έχουν περάσει μέσω της γενεαλογίας μας και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να υποστηρίξουμε τη δική μας θεραπεία και ανάπτυξη.
Αυτή η διαδικασία είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη σύνδεση με τους προγόνους μας και την ανάκτηση της κληρονομιάς μας και μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για εμάς και για τις μελλοντικές γενιές.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα