Σπάζοντας τους κύκλους των γενεών και των προγόνων

Τι είναι οι γενετικοί και οι προγονικοί κύκλοι;

Όλοι μας γεννηθήκαμε σε μια φυσική γενεαλογία εδώ σε αυτόν τον πλανήτη.
Μέρος της δουλειάς μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας είναι να ενσωματώσουμε πραγματικά τι σημαίνει αυτό και ποια μαθήματα κρατούνται για εμάς στην καταγωγή μας.

Συχνά, όταν σκεφτόμαστε τι έχουμε κληρονομήσει από τις γενιές πριν από εμάς, τα πρώτα πράγματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι τα φυσικά χαρακτηριστικά.
«Έχεις τα μάτια του πατέρα σου» ή «Η γιαγιά σου είχε το ίδιο χρώμα μαλλιών με εσένα».
Αλλά υπάρχουν τόσα άλλα, λιγότερο απτά δώρα που κληρονομούμε από τους προγόνους μας, πηγαίνοντας μέχρι την αυγή του πολιτισμού.

Εξερευνώντας την καταγωγή μας, ανοίγουμε τα βιβλία της προσωπικής μας ιστορίας και καταλαβαίνουμε από πού προερχόμαστε.
Αυτή η έρευνα μας επιτρέπει να δούμε μοτίβα που έχουν επαναληφθεί σε όλες τις γενιές πριν από εμάς, μοτίβα που μπορεί ακόμη και να ξαναζούμε σήμερα στη ζωή μας.
Αυτοί είναι οι γενεαλογικοί και προγονικοί μας κύκλοι.

Μερικά από αυτά μπορεί να μας ενδυναμώσουν και να μας ωθήσουν μπροστά στην πνευματική μας εξέλιξη.
Άλλοι μπορεί να έχουν βαθιά ριζωμένο τραύμα που πρέπει να απελευθερώσουμε για να βιώσουμε την αληθινή ελευθερία και να χαράξουμε έναν διαφορετικό, πιο υγιή δρόμο για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές που έρχονται.

Ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε την οικογένεια γέννησής σας ή αν δεν γνωρίζετε τίποτα για την καταγωγή σας και δεν έχετε κανέναν να μιλήσετε γι’ αυτό, υπάρχει ακόμα σοφία εδώ για να έχετε πρόσβαση. Αξίζει πάντα να ρωτάτε τους οδηγούς σας για όποιες απαντήσεις μπορεί να έχουν για εσάς.
Η γνώση είναι δύναμη.

6 βήματα για να σπάσουμε τους κύκλους των γενεών και των προγόνων

 

1. Συνδεθείτε με τη γενεαλογία και τον πολιτισμό σας

Αν μπορείτε, ερευνήστε τη γενεαλογία σας.
Κοιτάξτε το γενεαλογικό σας δέντρο και δώστε προσοχή στα ονόματά τους, τα επώνυμα μπορούν να περιέχουν πολλές πληροφορίες που μπορούν εύκολα να ερευνηθούν, ενώ ακόμη και τα ονόματα γέννησης μπορούν να δώσουν μια εικόνα για τις οικογενειακές παραδόσεις.
Ακούστε τις ιστορίες που μεταδίδουν οι άνθρωποι για όσους έχουν έρθει στο παρελθόν στην οικογένειά σας, ειδικά αυτές που μοιράζεστε επανειλημμένα, καθώς οι λέξεις έχουν τη δική τους μαγεία.

Μερικές φορές, μπορεί να μην ξέρετε για τους ανθρώπους της καταγωγής σας, αλλά μπορεί να γνωρίζετε γενικά από πού πηγάζει η καταγωγή σας.
Συνδεθείτε με τον πολιτισμό σας μέσω των παραδόσεων, των εθίμων και των πρακτικών του παρελθόντος ερευνώντας τις ιστορίες αυτών των ανθρώπων.
Μιλήστε με ιστορικούς ή άλλους ειδικούς σε θέματα, όπως πολιτιστικούς πρεσβύτερους, για να συνεχίσετε να μαθαίνετε για το παρελθόν σας. Μπορεί να βρείτε υποστήριξη και πόρους από άτομα που δεν περιμένατε.

2. Αυθεντικός αυτοστοχασμός

Η συμμετοχή σε ειλικρινή αυτο-στοχασμό είναι ένα σημαντικό βήμα για την αναγνώριση και την απελευθέρωση αρνητικών προγονικών κύκλων.
Με αυτόν τον τρόπο, το έργο των προγόνων μπορεί να είναι και έργο σκιάς.
Η εργασία με σκιές είναι η διαδικασία εξέτασης των μερών του εαυτού σας και της καταγωγής σας, που είναι προκλητικά, δύσκολο να αγαπηθούν και δύσκολο να ενσωματωθούν.
Δεν μπορείς απλά να θάψεις ό,τι δεν σου αρέσει και να προχωρήσεις.

Μερικές φορές πρέπει να γυρίσεις πίσω και να ρίξεις μια ματιά στα πιο σκοτεινά μέρη των γενεών που προηγήθηκαν γιατί κρύβονται σε αυτά τα κόκκαλα οι κύκλοι που μόνο εμείς μπορούμε να σπάσουμε. Κάποια στιγμή, όλοι πρέπει να κάνουμε ειρήνη με αυτές τις πτυχές της καταγωγής μας, διαφορετικά ο κύκλος θα συνεχίσει να επαναλαμβάνεται μόνο μέσω των παιδιών και των εγγονιών μας.
Σπάζοντας αυτούς τους κύκλους οι ίδιοι, οι απόγονοί μας δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουν αυτό το τραύμα.
Είναι δική μας ευθύνη απέναντί ​​τους.

3. Καθαρίστε τα τσάκρα σας

Τα τραύματα των προγόνων μπορεί να εμφανιστούν ως εμπόδια στα τσάκρα της ρίζας, του ιερού και του ηλιακού πλέγματος.
Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να καθαρίσετε αυτά τα τσάκρα συμμετέχοντας σε καθοδηγούμενο διαλογισμό, δουλεύοντας με κρυστάλλους για θεραπεία ή δίνοντας στους οδηγούς και τους αναληφθέντες δασκάλους σας, την άδεια να τα αφαιρέσουν για εσάς σε ευθυγράμμιση με το υψηλότερο αγαθό σας.

Πιστεύω ότι αντιμετωπίζοντας τυχόν εμπόδια που έχετε μέσα στα τσάκρα σας, ανοίγετε δρόμο για την ελεύθερη ροή της Πράνα, της ενέργειας από την οποία προκύπτει η ίδια η ζωή.
Αυτή η ελεύθερη ροή ενέργειας της δύναμης ζωής, θα σας δώσει τη δυνατότητα να αισθάνεστε πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και πιο ισορροπημένοι και ευθυγραμμισμένοι.
Από εδώ, η σύνδεση που μοιράζεστε με όλη τη ζωή θα βαθύνει και η ενέργειά σας θα αντηχεί με την ίδια την ενέργεια του Σύμπαντος.

4. Επιλέξτε να κάνετε μια διαφορετική επιλογή

Μέχρι να κάνετε ενεργά την επιλογή να ακολουθήσετε έναν διαφορετικό δρόμο στη ζωή, αυτά τα προγονικά πρότυπα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται.
Αυτό μπορεί να μοιάζει σαν να μένετε σε τοξικές σχέσεις, όπως ακριβώς έκαναν η μητέρα και η γιαγιά σας, ή να συνεχίσετε να ξεριζώνετε και να μετατοπίζεστε σε διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα επειδή προέρχεστε από μια κουλτούρα διασπορικής ή νομαδικής φύσης.
Μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε την απόφαση να αλλάξετε, αναγνωρίζοντας πρώτα ότι θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό από αυτούς τους επαναλαμβανόμενους κύκλους και στη συνέχεια εργαστείτε συνειδητά προς αυτή τη μεταμόρφωση.

5. Διαλογισμός Μπλε Δωματίου

Το μπλε δωμάτιο είναι ένας θεραπευτικός, ήρεμος, ασφαλής χώρος που υπάρχει εκτός χώρου και χρόνου.
Είναι ένα επίπεδο των ανώτερων τσάκρα και των ανώτερων βασιλείων όπου μπορείτε να πάτε ανά πάσα στιγμή για να κάνετε τις συζητήσεις που μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να κάνετε πρόσωπο με πρόσωπο με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Είναι επίσης ένας χώρος όπου μπορείτε να επικοινωνήσετε με προγόνους και άλλα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν περάσει.

Σε αυτόν τον Διαλογισμό στο Μπλε Δωμάτιο , θα δημιουργήσετε το δοχείο και θα ορίσετε τη σκηνή και την πρόθεση για τους πνευματικούς σας οδηγούς να επιλύσουν τη σύγκρουση διαδιάστατα για λογαριασμό σας.
Το μόνο που απαιτείται από εσάς είναι η πρόθεση και η προθυμία σας να παραδοθείτε.
Στο μπλέ δωμάτιο, οι απαντήσεις που αναζητάτε θα αντιμετωπίζονται σύμφωνα με το υψηλότερο αγαθό όλων των εμπλεκομένων.

6. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Εάν οποιοσδήποτε γενετικός ή προγονικός κύκλος που αναφέρεστε γίνεται πολύ επώδυνος για να συνεχίσετε να τον κοιτάζετε, είναι εντάξει να κάνετε ένα διάλειμμα.
Μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε πώς συνεχίζουμε αυτά τα μοτίβα στη ζωή μας.
Μην πιέζετε τον εαυτό σας πολύ μακριά από αυτό με το οποίο νιώθετε άνετα, αλλά προσπαθήστε να πηγαίνετε λίγο πιο βαθιά κάθε φορά από ό,τι πριν.

Υπάρχει πάντα κάποια δυσφορία με την ανάπτυξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εξερευνήσετε περισσότερο από ό,τι είστε έτοιμοι.
Αυτό που είναι σημαντικό είναι η συναισθηματική και πνευματική σας υγεία.
Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με καλοσύνη όταν αλλάζετε τους βαθύτερους κύκλους των γενεών και θυμηθείτε να εξασκείτε την αυτοφροντίδα.
Εάν χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα, σηκώστε τους κραδασμούς παίζοντας λίγη χαλαρωτική μουσική, κάνοντας ένα χαλαρωτικό μπάνιο, γείωση ή μουτζούρες με λευκό φασκόμηλο.

Στην αρχή, μπορεί να είναι δύσκολο όχι μόνο να αναγνωρίσουμε τους κύκλους των γενεών και των προγόνων αλλά και να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές για να τους σπάσουμε.
Αλλά τελικά, όταν δείτε την ελευθερία και την βαθιά πνευματική σύνδεση που έρχεται για εσάς και τους απογόνους σας, θα συνειδητοποιήσετε ότι η σκληρή δουλειά αξίζει περισσότερο.
Είθε να βρείτε τη διαύγεια και τη γενναιότητα να κάνετε αυτό το βαθιά πνευματικό έργο και να δείτε ολόκληρη τη ζωή και την κληρονομιά σας να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο.

 

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Τελετουργικό κοπής ενεργειακού λώρου για αρχάριους

Ασκείτε ενεργειακή υγιεινή κόβοντας ενεργειακούς λώρους ή κορδόνια. Συνειδητά και ασυνείδητα, εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε ενεργητικούς δεσμούς με τους άλλους. Ακριβώς από την εγγύτητα, τη

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα