Συμβουλές ευεξίας για να αξιοποιήσετε την ευτυχία στο σπίτι σας

Το περιβάλλον του σπιτιού μας έχει περισσότερο αντίκτυπο στην ευημερία μας από όσο νομίζουμε.

Ακαταστασία

Ένας καθαρός χώρος δίνει καθαρό μυαλό.
Είναι πραγματικά τόσο απλό.
Η έρευνα δείχνει ότι περισσότερα «πράγματα» έχουμε, τόσο περισσότερα πρέπει να προσλαμβάνει ο εγκέφαλός μας κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι μας, μειώνοντας σημαντικά την ικανότητά μας να εστιάζουμε. Ως πρώην αποθησαυριστής σειρών, το ξέρω πολύ καλά. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές πραγματικά αποτελεσματικές τεχνικές εκεί έξω για να σας βοηθήσουν στη διαδικασία απομάκρυνσης, η οποία, για πολλούς, μπορεί να είναι μια συντριπτική και συναισθηματική εργασία.

Η Δύναμη του Φωτός

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι σημαντική, αλλά όχι εις βάρος της υγείας και της ευημερίας σας.
Ενώ ζούσα κάτω από τα φθηνότερα φωτιστικά οροφής LED, άρχισα να παρατηρώ μια τεράστια διαφορά στη συνολική μου διάθεση όταν αυτά τα φώτα έκλειναν.
Αποφάσισα να ερευνήσω για να δω αν υπήρχαν δεσμοί μεταξύ αυτών των φώτων και της διάθεσης και αυτό που βρήκα ήταν αρκετά εντυπωσιακό.

Μια διεθνής ομάδα νευρολόγων, βιολόγων και οφθαλμίατρων που μελέτησε το θέμα προειδοποίησε ότι το μπλε φως στους λαμπτήρες LED και τις οθόνες είναι πιο ενοχλητικό από τα φώτα αλογόνου, πυρακτώσεως και φθορισμού, παρουσιάζοντας ανείπωτο κίνδυνο για την υγεία και την ευημερία μας.

Λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε;
Θα παρατηρήσετε τη σχεδόν άμεση βελτίωση της διάθεσης όταν έρθετε σε άμεση επαφή με το φυσικό φως του ήλιου.
Εάν έχετε καλές πηγές φυσικού φωτός στο χώρο σας, φροντίστε να τις αξιοποιήσετε καλά.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι μετακινείτε το κρεβάτι σας πιο κοντά στο παράθυρο του υπνοδωματίου σας, διασφαλίζοντας ότι θα τραβάτε τις κουρτίνες κάθε μέρα ή εάν ο χώρος σας δεν έχει πραγματικά φυσικό φωτισμό, τότε ίσως είναι μια ιδέα να επενδύσετε σε μια ειδική λάμπα SAD .

Υπάρχει επίσης τεράστια δύναμη στο να διατηρείτε τα εσωτερικά σας έπιπλα ελαφριά όπου είναι δυνατόν.
Τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια, τα κλινοσκεπάσματα και τα αξεσουάρ μπορεί να έχουν ανοιχτό ή λευκό χρώμα σε περιοχές που δεν έχουν φυσική ροή φωτός, ανεβάζοντας σας σε έναν πιο αναπνεύσιμο και φρέσκο ​​χώρο.

Επενδύστε σε πράγματα που αγαπάτε

Οι παρορμητικές αγορές συχνά έρχονται χέρι-χέρι με χαμηλή διάθεση και η ανάγκη για άμεση παραλαβή δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη με τις εξελίξεις των διαδικτυακών αγορών, ωστόσο, αφού μόλις ελευθερώσατε τον χώρο σας αφήνοντας χώρο για νέα κομμάτια, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε προσεκτικά την επόμενη αγορά σας και εάν είναι πιθανό να σας κάνει να νιώσετε καταπληκτικά.
Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ονειρευτεί, να σχεδιάσει πίνακες εσωτερικής διάθεσης και να κάνει

Φέρτε τη φύση μέσα

Οι περισσότεροι από εμάς που ζούμε αυτή τη ζωή στη πόλη θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα, δεν έχουμε κήπο.
Ενώ οι εκδρομές στο πάρκο και οι ανοιχτοί χώροι πρασίνου είναι πραγματικά καλοί για εμάς, μπορεί να είναι δύσκολο να βγούμε έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Εάν δεν μπορείτε να βγείτε έξω, γιατί να μην φέρετε τη φύση μέσα;

Είτε προμηθευτείτε μερικές μικρές γλάστρες με φυτά για την προεξοχή του παραθύρου της κουζίνας σας και αφιερώσετε ένα απόγευμα φυτεύοντας τα αγαπημένα σας βότανα, είτε αποφασίσετε να επενδύσετε σε ένα φυτό που αξίζει, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε νέα ζωή στο χώρο σας.

Γνωρίζατε ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ψυχική σας υγεία και ευεξία;
Διαφορετικά φυτά έχουν διαφορετικές ιδιότητες με κάποιες να απελευθερώνουν χαρούμενες χημικές ουσίες, μειώνουν το στρες, μειώνουν τα επίπεδα πόνου και καθαρίζουν τον αέρα μας.
Εάν ανησυχείτε ότι θα ξεχάσετε να τα ποτίσετε ή απλά δεν μπορείτε, δεν υπάρχει τίποτα κακό με το πλαστικό είδος για να αναδείξετε τον χώρο.

Εικόνες, Φωτογραφίες, Αποσπάσματα σε πλαίσιο

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε προσωπικότητα, να σας ανανεώσει σε μια χαλαρή μέρα ή να σας εμπνέει κάθε πρωί είναι να τοποθετείτε στρατηγικά αποσπάσματα παρακίνησης ή να βάλετε όμορφες εικόνες γύρω από το σπίτι σας.

Αναζητήστε κίνητρα σε καρτ ποστάλ ή δημιουργήστε τις δικές σας και τοποθετήστε τις σε ένα πλαίσιο δίπλα στο κρεβάτι σας για να βεβαιωθείτε ότι θα κοιμηθείτε με τις ίδιες θετικές σκέψεις που θα ξυπνήσετε.
Αυτό το υλικό είναι εξαιρετικά ισχυρό και ακόμη και χωρίς να το καταλάβουμε μπορεί πραγματικά να επηρεάσει θετικά το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας.

Αυτό είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την τοποθέτηση αξεσουάρ.
Να προσέχετε πώς διατυπώνονται τα πράγματα.
Σκεφτείτε πώς η εικόνα «Μισώ τις Δευτέρες» μπορεί να είναι σχετική, αλλά η λέξη μίσος είναι εξαιρετικά αρνητική, σκεφτείτε τι βάζετε στο σπίτι σας και τι απορροφάτε ασυνείδητα.
Έχοντας αυτό κατά νου, δημιουργήστε ενθαρρυντικά αποσπάσματα για κούπες, τοποθετήστε υπέροχες σημειώσεις post-it στο φορητό υπολογιστή σας ή στο ψυγείο σας και αφήστε τον χώρο σας να αντικατοπτρίζει όσο το δυνατόν περισσότερες θετικές επιβεβαιώσεις, χωρίς να υπερβαίνετε, φυσικά, δεν θέλουμε να προσθέσουμε ακαταστασία.

Αξίζει επίσης να προσέξετε τα χρώματα και τον ρόλο που παίζουν σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού σας.
Οι κίτρινες εικόνες θα σας κάνουν να νιώσετε χαρούμενοι και αισιόδοξοι, ενώ το μπλε πιθανότατα θα σας κάνει να νιώσετε πιο ήρεμοι και θα σας βοηθήσουν στη συγκέντρωση.
Κατανοήστε τον αντίκτυπο της ψυχολογίας των χρωμάτων και εφαρμόστε το στις επιλογές σας για διαφορετικούς χώρους λειτουργίας για να επιτύχετε τον απόλυτο παραγωγικό και αναζωογονητικό χώρο που μπορείτε να αποκαλέσετε σπίτι.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Προειδοποιητικά σημάδια ανεπίλυτου τραύματος – Αναγνώριση των αόρατων ουλών

Το τραύμα είναι μια βαθιά οδυνηρή εμπειρία που μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία ενός ατόμου, ειδικά εάν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα »

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα