Συναισθηματικά μπλοκαρίσματα & θεραπεία Reiki

 Τι είναι τα Συναισθηματικά Σημεία;

 

Ένα “συναισθηματικό σημείο αναφοράς” είναι ένας όρος για να περιγράψει τις συναισθηματικές μνήμες που αναπτύσσονται στην παιδική ηλικία . Αυτές οι μνήμες μας ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής μας. Δημιουργούνται καθώς αλληλεπιδράμε με τους ανθρώπους στη ζωή μας.

Αυτές περιλαμβάνουν τους γονείς μας, τους αδελφούς και τις αδελφές μας, άλλα μέλη της οικογένειας, άλλα παιδιά, καθηγητές και φίλους.

Τα συναισθηματικά σημεία αναφοράς μπορούν να είναι θετικά ή αρνητικά. Τα συναισθηματικά σημεία της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της ευτυχίας είναι παραδείγματα θετικών. Ο θυμός, η θλίψη και το άγχος είναι παραδείγματα αρνητικού είδους.

Συνειδητοποίηση

Η συνειδητοποίηση της πηγής του συναισθηματικού μπλοκαρίσματος είναι το πρώτο βήμα για τη συναισθηματική θεραπεία.

Χωρίς βαθιά κατανόηση, θα επιδιώξουμε μόνο επιφανείς τρόπους να «αντιμετωπίσουμε» το ζήτημα. Μόλις συνειδητοποιήσετε και καταλάβετε την πηγή και την αιτία των φόβων σας, του άγχους, του στρες, του πόνου κ.λπ., είστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα για να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Το επόμενο στάδιο είναι η υπομονή σας και ο χρόνος που θα αφιερώσετε στον εαυτό σας αν πραγματικά θέλετε να τον βοηθήσετε.

Είναι λογικό ότι το ενεργειακό σας πεδίο, τα τσάκρα σας και η όλη η αύρα σας είναι σε μη λειτουργική κατάσταση, καθώς αυτά τα μπλοκαρίσματα τα «κουβαλούσατε» πολύ καιρό και απαιτεί χρόνο για να αποκατασταθεί η ενέργεια.

Το Ρέικι είναι μια εναρμονιστική και εξισορροπητική ενέργεια. Είναι ίσως η πιο απαλή από όλες τις θεραπευτικές ενέργειες. Το Reiki βοηθά να θεραπεύσει τα αρνητικά συναισθήματά μας καθώς αντιμετωπίζει τη ρίζα, θεραπεύοντας τα παλιά συναισθηματικά σημεία και αποκαθιστώντας την ισορροπία σε φυσικό,συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Καθώς περνάμε από τη ζωή, δεν μπορούμε να θυμόμαστε συνειδητά τους παράγοντες που δημιούργησαν τα συναισθηματικά σημεία μας. Ωστόσο, είναι ακόμα εκεί.

Με άλλα λόγια τα αρνητικά συναισθηματικά σημεία δυσκολεύουν την ζωή μας, καθώς επιβιώνουν ασυνείδητα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν συμπεριφορές, αποφάσεις ή ακόμα και μια πιο αρνητική στάση ζωής.

Το ρέικι βοηθάει στο να θεραπευτούν αυτά τα συναισθηματικά πρότυπα και είναι ο πιο γρήγορος, αποδεδειγμένος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του προς την απελευθέρωση του αρνητικού και ενεργειακού συναισθηματικού μπλοκαρίσματος. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από συναισθηματική αναταραχή μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια ασυνείδητα, αλλά να μην γνωρίζουν ότι ο πόνος τους έχει ρίζες σε κάτι από το παρελθόν.

Το κλειδί είναι να γνωρίζετε ποια είναι τα συμπτώματά σας και να τα διαγνώσετε σωστά.

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, ξεμπλοκάρωντας τα τσάκρας

 

Οι μύες που περιβάλλουν τα τσάκρα κρατούν συναισθηματικές μνήμες. Όταν ένα άτομο βιώνει μια σειρά έντονων αρνητικών συναισθημάτων, ο οργανισμός σκληραίνει διαισθητικά αυτούς τους μυς για να προστατεύσει τον εαυτό του από την αίσθηση του συναισθήματος.

Αυτή η απόκριση δημιουργεί ένα αποτέλεσμα γύρω από το αντίστοιχο τσάκρα , μειώνοντας την ενέργειά του ή ακόμα να σταματήσει ολοκληρωτικά την λειτουργία του. Τότε, οι αδένες και τα όργανα που λαμβάνουν ζωτική ενέργεια από αυτό το τσάκρα,  δεν θα πάρουν αρκετή δύναμη ζωής με αποτέλεσμα σε μελλοντικές ασθένειες.

Τόσο μεγάλο μέρος των αρνητικών συναισθημάτων και της συναισθηματικής μνήμης, κρατιέται σφιχτά μέσα στο ενεργειακό μας σύστημα και καταλήγει να μας παραλύει από την ανάπτυξή μας και την ευτυχία μας.

 

{ Νεκταρία Σπυροπούλου }

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν:6987196691
Email:info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα