Ταύρος – Πνευματικό νόημα – Συμβολισμός

Ο ταύρος ήταν ένα ισχυρό και εξέχον σύμβολο στο μυαλό της ανθρωπότητας για περισσότερο από όσο υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορία.
Αρχαίες ζωγραφιές σε τοίχους σπηλαίων ηλικίας περίπου 17.000 ετών δείχνουν μια εικόνα για τη ζωή εκείνων από παλιά, με τα κερασφόρα ζώα να εμφανίζονται συχνά.
Οι ταύροι συνέχισαν να απεικονίζονται με πολλές μορφές σε όλη την ιστορία, με εξέχουσα θέση ανάμεσα σε πολλούς πολιτισμούς και συστήματα πεποιθήσεων.

Εξυπηρέτησαν έναν πρακτικό σκοπό στον εμπλουτισμό της διατροφής και της ανάπτυξης της ανθρωπότητας, προσφέροντας τροφή, ρούχα, στέγη και συντροφιά.
Έχοντας αυτό κατά νου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο ταύρος παρέμεινε ένα ισχυρό σύμβολο στη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας που είναι γεμάτη με ενδιαφέροντες και ποικίλους μύθους και θρύλους.

Καθώς υπάρχει μια τόσο συναρπαστικά βαθιά και πλούσια ιστορία της ανθρώπινης ερμηνείας και συμβολισμού του ταύρου, πρέπει να κάνουμε ένα βαθύ ταξίδι στο μυαλό των πολιτισμών σε όλο τον κόσμο και στο χρόνο.

Εξετάζοντας τη σημασία τους στις δυτικές και ανατολικές σχολές αστρολογικής σκέψης, βλέποντας πώς οι διαφορετικοί πολιτισμοί σέβονταν τον ταύρο και κοιτάζοντας τον ρόλο του ταύρου ως οδηγού ή φύλακα.

 

Ως Ζώο δύναμης:

Ο ταύρος είναι ένας πνευματικός οδηγός για όσους έχουν γεννηθεί κάτω από τον Ταύρο, σαν ζώδιο στη δυτική αστρολογία.
Στην ανατολική αστρολογία, το βόδι αντιπροσωπεύει τον ταύρο.
Η ημερομηνία για αυτό το ζώδιο είναι μεταξύ 20 Απριλίου και 20 Μαΐου.

Ο ταύρος αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την ηγεσία, τη φιλία και την ειλικρίνεια, ένα δυνατό μυαλό με έντονη εστίαση και αίσθηση κατεύθυνσης.
Αυτή η ατσάλινη σκληρότητα και η αποφασιστικότητα μπορεί να φανούν ως επίμονες και δύσκολες, καθώς αυτά τα άτομα μπορούν να σπεύδουν προς τα εμπρός σαν τρένο δραπέτης όταν το μυαλό τους είναι αποφασισμένο.

Ο κόκκινος ταύρος έχει μακροχρόνια σχέση με το πάθος, την αγάπη και την επιθυμία, όπως και ο μαύρος ταύρος σε ορισμένους πολιτισμούς.
Όσοι καθοδηγούνται από τη δύναμη, και το πάθος του ταύρου μπορεί να βιώσουν συναισθήματα στο έπακρο, τόσο καλά όσο και κακά.

Ο ταύρος είναι ένα πολύ φορτισμένο και ισχυρό πνευματικό ζώο που θέλει να σας υπενθυμίσει να παραμείνετε δυνατοί μπροστά στις αντιξοότητες.

Μείνετε πιστοί στον εαυτό σας, μείνετε υπομονετικοί όταν όλα φαίνονται χαμένα και η σύγχυση θολώνει την κρίση σας.
Ως σύμβολο δύναμης, ο ταύρος μπορεί να σας οδηγήσει στην ανάπτυξη και την επιτυχία.

Εικόνα καρφίτσας ιστορίας

Ταύρος Τοτέμ:

Το τοτέμ είναι ένα όνομα που δίνεται σε ένα πνεύμα, ιερό αντικείμενο ή σύμβολο φυλής, οικογένειας ή ατόμου.
Υπάρχει η πεποίθηση ότι το ζώο τοτέμ θα παραμείνει μαζί σας στη ζωή και στη μετά θάνατον ζωή.

Η δύναμη του ταύρου κάνει όσους έχουν το τοτέμ ταύρο,  ισχυρό μυαλό και ισχυρή θέληση, ως εκ τούτου υπερέχουν στις διαπραγματεύσεις, τις συζητήσεις και την ηγεσία.
Αν και μπορούν να παραμείνουν ήρεμοι όταν όλοι γύρω τους χάνουν την ψυχραιμία τους, μπορούν να αντιδράσουν υπερβολικά όταν χάνουν την υπομονή τους.

Η δύναμή τους τους επιτρέπει να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, με τις φυσικές ηγετικές ιδιότητες να ενισχύουν μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία να βοηθήσουν τους άλλους.
Η σχέση τους με τον πλούτο και την ευημερία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν αξία, τόσο από υλική όσο και από πνευματική άποψη.

Συχνά αναζητούν φυσικές αναπαραστάσεις δύναμης και θέσης, ωστόσο χρειάζονται επίσης τη συναισθηματική και πνευματική υποστήριξη που παρέχεται από την οικογένεια και τους φίλους τους.
Οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα ζώα δύναμης, είναι πνεύματα ή θεότητες  που είναι προστάτες, ή φύλακες ενός τόπου, πολιτισμού, καταγωγής, προσώπου ή έθνους.

Μερικοί πιστεύουν ότι οι άνθρωποι θα έχουν μαζί τους ένα ζώο δύναμης για όλη τους τη ζωή, που θα τους καθοδηγεί και θα τους παρέχει δύναμη σε στιγμές ανάγκης.
Άλλοι λένε ότι αυτά τα ζώα φτάνουν ειδικά σε περιόδους σύγκρουσης, μπορεί να μείνουν μαζί σας μέχρι να ξεπεράσετε τις προκλήσεις που αντιμετωπίσατε.

Η δύναμη και η ικανότητα των ταύρων να προστατεύουν τους άλλους κυριαρχούν στην παρουσία τους ως ζώο δύναμης.

Ο ταύρος μπορεί να σας επισκεφτεί για να σας υπενθυμίσει την τεράστια εσωτερική δύναμη που έχετε, ειδικά σε περιόδους που έχει εισχωρήσει η αμφιβολία για τον εαυτό σας και η αυτοπεποίθηση είναι χαμηλή.

 

Συμβολικές έννοιες (Μια γρήγορη υπενθύμιση):

Δύναμη: Ο ισχυρός συμβολισμός του ταύρου που αντιπροσωπεύει τη δύναμη είναι διαδεδομένος σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.

Γονιμότητα: Δυνατό σύμβολο γονιμότητας, αποτέλεσμα παθιασμένης αγάπης.

Προστασία: Η προθυμία των ταύρων να τα δώσουν όλα για να προστατεύσουν την οικογένεια και το κοπάδι τους είναι σταθερή και αμείλικτη.

Πλούτος-Ευημερία: Η ισχυρή εικόνα του πλούτου, της ευημερίας και της αφθονίας, η ικανότητα συσσώρευσης πλούτου με την πάροδο του χρόνου.

Πάθος-Επιθυμία: Η αγάπη, το πάθος, η επιθυμία και η γονιμότητα είναι όλες πτυχές του συμβολισμού του ταύρου. Ισχυρή ένταση συναισθήματος και πάθους σε ό,τι κάνουν.

Θάνατος: Οι ταύροι έχουν ισχυρή σχέση με το θάνατο σε πολλούς πολιτισμούς.

Ο ταύρος αντιπροσώπευε σημαντική δύναμη σε όλους τους πολιτισμούς σε όλη την ανθρώπινη ηλικία.

 

Συμβολικές έννοιες των ιθαγενών Αμερικανών:

Το βόδι και ο ταύρος αντιπροσώπευαν τον πλούτο, τη δύναμη, τη γενναιότητα και τη συνολική δύναμη μεταξύ των ιθαγενών Αμερικανών, ιδιαίτερα στο επίπεδο της Γης.
Η ιατρική του ταύρου εστιάζει στην προσωπική δύναμη και στην ικανότητα να συγκεντρώσετε δυνάμεις είτε για να ολοκληρώσετε μια εργασία είτε να σταθείτε στις πεποιθήσεις σας.
Όταν ένας ταύρος δεν θέλει να κουνηθεί, απλά κουνιέται.
Τα πνεύματα του ταύρου συνδέονται στενά με την ενέργεια της Γης.
Αντιπροσωπεύει επίσης τη σωματική γονιμότητα.

Όταν ο Ταύρος έρθει σε εσάς ως Πνευματικό Ζώο, θα λάβετε τα μαθήματα για την αξία μιας σταθερής και αξιόπιστης εργασιακής ηθικής.
Το πνεύμα του ταύρου είναι υπομονετικό αλλά και επίμονο.
Δεν θα τα παρατήσει μέχρι να μάθετε αυτό που χρειάζεστε περισσότερο, όπως η σεμνότητα, η επιμονή ή η υπεράσπιση της επικράτειάς σας όταν απειλείται από ανεπιθύμητες ενέργειες.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα