Τα επτά τσάκρα του πλανήτη γη

Αν σας ρωτήσω ποια είναι τα τσάκρα, σίγουρα το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι ορισμοί που σχετίζονται με τα ενεργειακά κέντρα ενός ανθρώπου.

Τι γίνεται όμως αν σας ρωτήσω κάτι πιο συγκεκριμένο, για παράδειγμα, για τα τσάκρα του πλανήτη Γη;
 
Είναι αλήθεια ότι όπως τα ανθρώπινα όντα έχουν καθορίσει πολύ καλά τα επτά ενεργειακά κέντρα που ονομάζονται Τσάκρα και βρίσκονται τέλεια στη σπονδυλική στήλη, από τον κόκκυγα έως την κορώνα, ο πλανήτης μας έχει επίσης ορίσει τα ενεργειακά του σημεία .
Σε ολόκληρη τη γεωγραφία που αποτελεί τον πλανήτη μας, υπάρχουν ορισμένα σημεία που θα τα ονομάσουμε «Τσάκρα του πλανήτη».
 

 Προέλευση και λειτουργίες των Τσάκρα του πλανήτη

 
Ο επιστήμονας και μεταφυσικός Ρόμπερτ Κόον, είναι αυτός που επεκτάθηκε στην ανακάλυψη και μελέτη στον εσωτερισμό της Γης, της παρουσίας της, του χαρίσματός της, και για να αποδείξει ότι ο πλανήτης μας είναι ένα Μεγάλο Ζωντανό Όν.
 Η γεωγραφία μας διδάσκει για τις ηπείρους, τους ωκεανούς, τα βουνά και τα ποτάμια του κόσμου.
Η Γεωλογία μελετά πέτρινους σχηματισμούς – τον σκελετό της Γης.
Αυτές οι επιστήμες διερευνούν τις πιο σημαντικές πτυχές του πλανητικού σώματος.
Η μελέτη για τα τσάκρα της Γης μοιάζει περισσότερο με τον βελονισμό, καθώς διερευνούμε τις πιο λεπτές ενεργειακές δομές της.
 

Πού βρίσκονται αυτά τα τσάκρα

 
Σύμφωνα με τον Robert Coon, κάθε ήπειρος έχει το δικό της Τσάκρα (εκτός από την Ανταρκτική, η οποία δεν έχει δίνη) και επίσης, δεν είναι απλώς σύμπτωση ότι στο κέντρο του κάθε Τσάκρα, βρίσκουμε μύθους, θρύλους και συμβολισμούς που αποτελούν ένα ιερό μέρος .
Όπως σε κάθε ήπειρο έχουμε ένα κύριο Τσάκρα, όλες οι ήπειροι συνδέονται μεταξύ τους μέσω των λεγόμενων «Αρτηριών του Νόμου» σχηματίζοντας ένα μεγάλο δίκτυο.
Οι ρυθμοί του φεγγαριού και του ήλιου, καθώς και οι κινήσεις της Γης, έχουν πολύ έντονη επίδραση στα τσάκρα και εκτός από το ηλιακό σύστημα, σχετίζονται επίσης με τα τέσσερα στοιχεία: νερό, φωτιά, αέρα και γη.

 

Έχοντας αυτό υπόψη και σύμφωνα με τις μελέτες που πραγματοποίησε ο Coon, τα επτά τσάκρα της γης βρίσκονται στις ακόλουθες μαγικές τοποθεσίες:

 

Chakra 1
Όρος Shasta. Καλιφόρνια, Ηνωμένες Πολιτείες.
Το όρος Shasta βρίσκεται στα νότια των Ηνωμένων Πολιτειών, το νότιο άκρο του ορεινού όγκου Cascade είναι το πρώτο τσάκρα της Γης, είναι η «βάση» του παγκόσμιου ενεργειακού συστήματος.
Αυτό το κέντρο ελέγχει την παγκόσμια δύναμη ζωής πριν την ένταξή της στις μορφές ζωής του καθενός και σε όλα τα είδη που απαρτίζουν τον πλανήτη .
Η ενέργεια που προέρχεται από το Shasta θα μπορούσε να συγκριθεί με μια μεγάλη έκρηξη του Prana, χωρίς μορφή ή δομή.
Έχει κάτι ιδιαίτερο γι ‘αυτό και λέγεται ότι είναι το επίκεντρο των αγγέλων, των πνευματικών οδηγών, των αναληφθέντων δασκάλων και όλων των πνευματικών φωτεινών όντων από τα ανώτερα βασίλεια.
 
Chakra 2
Λίμνη Τιτικάκα. Περού, Βολιβία, Νότια Αμερική.
Το δεύτερο τσάκρα βρίσκεται στο νησί του ήλιου, ειδικά στη λίμνη Τιτικάκα .
Σε αυτό το νησί μπορούμε να βρούμε την πέτρα Τιτικάκα, που θεωρείται το γεωμετρικό κέντρο του δεύτερου Τσάκρα. Κυριαρχεί σε όλα τα είδη, δείχνοντας μια ορισμένη τάση για θετικές μεταλλάξεις και εξελικτικές εξελίξεις.
Έτσι, η λειτουργία της είναι να προστατεύει κάθε ένα από τα ζωντανά και υπάρχοντα είδη.
Συγκρίνοντάς το με τα τσάκρα του ανθρώπου, η λίμνη Τιτικάκα αντιστοιχεί στο 2ο τσάκρα.
 
Εάν τοποθετήσετε αυτό το δεύτερο τσάκρα στον χάρτη, ο μεγάλος κύκλος που καλύπτει πρέπει να περιλαμβάνει την καρδιά των Άνδεων και ιερά μέρη όπως το Κούσκο και το Μάτσου Πίτσου , με το τελευταίο να είναι η δύναμη αυτού του Τσάκρα.
 
Chakra 3
Ulúru Kata Tjuta. Βόρεια Αυστραλία.
Αυτά τα μέρη στη Βόρεια Αυστραλία αποτελούν το πλανητικό τσάκρα του ηλιακού πλέγματος.
Το Ulúru, γνωστό ως Ayer’s Rock, είναι το πιο δημοφιλές, και μαζί με το Kata Tjuta, ή το Mount Olga, είναι κάτι περισσότερο από απλούς μονόλιθους.
Το μέρος αποτελείται από μεγάλο αριθμό κόκκινων πετρών.
 
Οι ενέργειες του Δεύτερου Τσάκρα μεταδίδονται απευθείας στο Τρίτο Τσάκρα μέσω της αρτηρίας του Νόμου, που ονομάζεται The Rainbow Serpent.
Η διαδρομή που ακολουθεί είναι να διασχίσει τον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, να επεκταθεί κάτω από τη Νέα Ζηλανδία και να εισέλθει στην ήπειρο της Αυστραλίας μέσω του ακρωτηρίου Wilson.
Όσον αφορά τις λειτουργίες του τρίτου Τσάκρα, έχει την ικανότητα να διατηρεί τη ζωτικότητα της γης και όλων των ζωντανών ειδών που την αποτελούν, καθώς και τη ρύθμιση της εξελικτικής διαδικασίας στον πλανήτη μας.
 
 Chakra 4
Glastonbury, Somerset και Shaftesbury, Αγγλία.
Το τέταρτο τσάκρα που ονομάζεται Heart Chakra, θεωρείται το σπίτι του Αγίου Δισκοπότηρου και του Ιερού Λόγου του Σκοπού , και η κύρια λειτουργία του είναι να μετακινεί όλες τις ενέργειες της Γης και να μεταφέρει πολλές κωδικοποιημένες πληροφορίες σε όλα τα μέρη του κόσμου .
Προκειμένου η δύναμη της ζωής να κατευθυνθεί στη μέγιστη μεγαλοπρέπεια της, οι ενέργειες του Glastonbury ενώνονται με αυτές του Shaftesbury και μέσω του νόμου αρτηρίας, του φιδιού ουράνιου τόξου, αυτή η ενέργεια μεταφέρεται σε όλα τα όντα στον πλανήτη.
Για να μεταδώσει τη ζωτική δύναμη του τρίτου έως τέταρτου Τσάκρα, η ενέργεια ταξιδεύει από το Ουλούρου-Κατατάτζου στο Μπαλί, περνώντας από το Όρος Καϊλά (έβδομο Τσάκρα), στο Σεργκιέφ Ποσάντ, που βρίσκεται στη Ρωσία, για να φτάσει τελικά στο Σάφτεσμπερι-Γκλάστονμπερι.
 
Chakra 5
Μέση Ανατολή.
Ονομάζεται «λαιμός» Τσάκρα, από όπου αναδύεται η Γη και μπορεί να εκφραστεί και θεωρείται ως το κύριο συστατικό της δομής της ζωής στον πλανήτη Γη όπου ρυθμίζεται στις τέσσερις κορυφές και ταυτόχρονα σχετίζονται με τα τέσσερα στοιχεία: νερό, φωτιά, γη και αέρας.
Είναι απαραίτητο όσοι κατοικούν σε αυτόν τον πλανήτη να αναπτύξουν την ικανότητα, του να ακούνε ποια είναι η θέληση της Γης, και να εναρμονιστούν με τον σκοπό της ζωής.
Η Γη μιλάει, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ακούει.
Ας φανταστούμε μια Μέση Ανατολή όπου η Ιερουσαλήμ και η Μέκκα είναι ιερά μέρη ανοιχτά στο κοινό, σε όλους τους πολιτισμούς.
Αυτό το Τσάκρα περιλαμβάνει τις ακόλουθες τοποθεσίες: τη Μεγάλη Πυραμίδα, το Όρος Σινά, το Όρος των Ελαιών και την Αίγυπτο.
 
Chakra 6
Κινητό τσάκρα.
Το έκτο τσάκρα μεταφέρεται από διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες σύμφωνα με την αστρολογική εποχή.
Όταν έρθει η ώρα, το πνεύμα του πλανήτη Γη στέλνει ένα σήμα με σκοπό να καλέσει όλες τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις να έρθουν μαζί σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, και να ξεκινήσουν εκεί με σκοπό να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή. Αυτή τη στιγμή, το έκτο τσάκρα εγκαθίσταται, αρχίζει να λειτουργεί και επεκτείνεται.
Παραμένει σε ισχύ για 150 έως 200 χρόνια ως αρχέτυπα της νέας εποχής και στη συνέχεια διαλύεται.
 
Το έκτο τσάκρα ονομάζεται τρίτο μάτι και ο κύριος στόχος του είναι να βοηθήσει στην οργάνωση μιας νέας εποχής και να αποστάξει τη σοφία της ζωής στη Γη και να τη χρησιμοποιήσει για να ανοίξει νέες κατευθύνσεις στην εξέλιξή της.
 
Chakra 7
Όρος Καϊλάς, Ιμαλάια Θιβέτ.
Το Kailash είναι το πιο ιερό βουνό στα Ιμαλάια, και αυτό είναι το κέντρο του Crown Chakra του πλανήτη.
Βρίσκεται στο Θιβέτ και είναι το επίκεντρο της εκδήλωσης που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από την πανσέληνο του Σκορπιού τον Απρίλιο ή τον Μάιο, το φεγγάρι που σηματοδοτεί το νέο έτος, μιλώντας για την παγκόσμια εξέλιξη.
 
Έτσι, το έβδομο τσάκρα μεταμορφώνεται με την τακτική κυκλοφορία πληροφοριών κάθε τέσσερις κύκλους 19 ετών που αντιστοιχούν σε πανσέληνο στο Σκορπιό.
Ο τελευταίος κύκλος ξεκίνησε το έτος 1989 και θα τελειώσει το έτος 2065, και είναι σε αυτό το χρονικό διάστημα όπου ο άνθρωπος αναμένεται να βρει τη δική του θέληση, τον πραγματικό του φωτισμό ή τον σκοπό της ανάπτυξης και της εξέλιξης ως ζωντανό ον που είναι.
 
Αυτά τα ενεργειακά κέντρα λειτουργούν “χωρίς διακοπή” και η ενέργειά τους περιστρέφεται δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Όταν τα ενεργητικά κέντρα λειτουργούν αρμονικά, ολόκληρη η ανθρωπότητα επιτυγχάνει οφέλη, μετατρέποντας τον πλανήτη μας σε ένα «ενεργειακά υγιές ον».
Αλλά επειδή αυτή η αρμονία δεν μπορεί πάντα να διατηρηθεί, η Γη πρέπει να είναι σε θέση να αποκαταστήσει αυτήν την ισορροπία και να «κλονίζει» για να επιτύχει το ξεκλείδωμα των τσάκρα (σεισμικές κινήσεις).
 
Αν ταξιδέψετε ποτέ σε οποιοδήποτε από αυτά τα ιερά μέρη που αντιστοιχούν στα τσάκρα της Γης, θα μπορείτε να παρατηρήσετε την επιρροή τους σε εμάς.
 

«Το λάθος είναι στο να πιστέψουμε ότι η Γη είναι δική μας όταν η αλήθεια των πραγμάτων είναι, ότι εμείς είμαστε της Γης. _ Nicanor Parra  _ ποιητής και φυσικός _ Χιλή»

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν:6987196691

Email:info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα