Τιμώντας τη Γαία μας Κοσμική Μητέρα για την Ημέρα της Μητέρας

Για πολλούς, η Ημέρα της Μητέρας είναι μια ημέρα πρόκλησης καθώς και μια ημέρα ομορφιάς και μνήμης.
Η μητρότητα είναι το πιο περίπλοκο καθήκον που ανατίθεται στους ανθρώπους, επειδή απαιτεί ένα ριζικό βάθος δύναμης και συμπόνιας, καθώς και τις βαριές ευθύνες της κύησης και της γέννησης.
Αυτή την Ημέρα της Μητέρας, νιώθω ότι καλούμαι να επικεντρωθώ στη συλλογική μας Κοσμική Μητέρα της Γαίας αντί στις φυσικές μας μητέρες.

Εφόσον η μητέρα μου δεν είναι πλέον μαζί μου στο φυσικό επίπεδο, έχω συνειδητοποιήσει περισσότερο την παρουσία της ως μέρος του ευρύτερου σύμπαντος.
Είναι μια υπενθύμιση ότι πάντα κρατιόμαστε, προστατευόμαστε και γαλουχόμαστε και όχι μόνο από τους ανθρώπινους συνεργάτες και την οικογένειά μας σε αυτή τη συγκεκριμένη ζωή.

Ποια είναι η Γαία Κοσμική Μητέρα;

Σε χιλιάδες χρόνια Κοσμική Μητέρα της Γαίας βασίλεψε υπέρτατα.
Έχει εμφανιστεί τόσο στη φύση όσο και σε τόσους πολλούς μύθους σε διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλη την ιστορία.
Είναι γνωστή με άλλα ονόματα τόσο γνωστά όσο και σκοτεινά – Μητέρα Μαρία, Ίσις, Δήμητρα, Σεχίνα, Ντάνου και πολλά άλλα.
Είναι η μητέρα που ποτέ δεν θα σε απογοητεύσει και στο τέλος της ζωής μας, δέχεται ξανά τον καθένα από εμάς, σε μια ακατάπαυστη σπείρα ζωής, θανάτου και αναγέννησης.
Όσο κι αν η Κοσμική Μητέρα της Γαίας εκδηλώνεται στην πνευματική σας πρακτική, της οφείλουμε πολλές ευχαριστίες για αυτή τη ζωή.
Είναι η δημιουργός κάθε τελευταίου πράγματος που χρειαζόμαστε για τροφή, πληρότητα και ευτυχία από τον αέρα που αναπνέουμε μέχρι την τροφή που καταναλώνουμε, μέχρι το σταθερό έδαφος πάνω στο οποίο περπατάμε και ξεκουραζόμαστε.

Τρόποι για να τιμήσουμε και να συνδεθείτε με τη Γαία Κοσμική Μητέρα μας

 

Δημιουργήστε χώρο βωμού

Αυτή την Ημέρα της Μητέρας, μπορεί να νιώσετε ότι σας καλούν να δημιουργήσετε έναν ιερό χώρο βωμού για να τιμήσετε την Κοσμική Μητέρα της Γαίας.
Ο βωμός σας μπορεί να είναι ένα απλό ράφι, τραπέζι ή ντουλάπι ή μπορεί να είναι κάτι πιο κομψό και περίτεχνο.
Μπορείτε να εντοπίσετε το βωμό σας μέσα στο σπίτι σας ή σε εξωτερικούς χώρους.
Επιλέξτε ένα μέρος που σας ταιριάζει.
Ενσωματώστε αντικείμενα σε αυτόν τον χώρο για να τιμήσετε την Κοσμική Μητέρα, όπως λουλούδια, ένα μπολ ή ένα βάζο με χώμα, φρούτα, εικόνες της Γης, σπόρους, σπόρους και μέλι.

Εργαστείτε με κρύσταλλα

Οι κρύσταλλοι εκπέμπουν ενεργητικές δονήσεις που επηρεάζουν το πώς νιώθετε, αισθάνεστε και αλληλεπιδράτε με το περιβάλλον σας και μπορείτε να τους προσθέσετε στον βωμό της Ημέρας της Μητέρας ή να τους κρατήσετε σε διαλογισμό για να ενισχύσετε τις προθέσεις σας να συνδεθείτε με την Κοσμική Μητέρα μας.
Η Χρυσόκολλα είναι μια πέτρα της Θεάς, το διαχρονικό κάλεσμα του Θείου Θηλυκού.
Το εξαίσιο τιρκουάζ μπλε χρώμα του, με ευδιάκριτες και ποικίλες σκούρες ραβδώσεις, μου θυμίζει μια μινιατούρα εκδοχή της Γης.
Τόσο μεγάλο μέρος της σύνδεσής μας με τους ανθρώπους και τον ίδιο τον πλανήτη βασίζεται στην ανάγκη για υπομονή, ανοιχτή επικοινωνία και συμπόνια.

Ο Διοψίδιος, είναι μια πέτρα θεραπείας, ισορροπίας και σύνδεσης με τη Γη.
Αυτό το μαγικό διαμάντι δημιουργεί έναν ισχυρό δεσμό ανάμεσα σε εσάς και τον φυσικό κόσμο και σας οδηγεί να ενσωματώσετε το πνεύμα σας με το πνεύμα της Γαίας.

Η Καφέ Τουρμαλίνη είναι ο κρύσταλλος της γείωσης και της προστασίας.
Σας βοηθά να ενεργείτε σε ευθυγράμμιση με τον υψηλότερο εαυτό σας και σας αγκυροβολεί στην αγάπη και τη σοφία της Γαίας.
Αντηχεί με το τσάκρα του Earth Star, την πιο στενή ενεργειακή σας σύνδεση με τη Μητέρα Γη και τους προγόνους σας.

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να συνδεθείτε τόσο με το δικό σας εσωτερικό κέντρο όσο και με αυτό της Κοσμικής Μητέρας της Γαίας μας.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι προθυμία να δημιουργήσετε ησυχία μέσα σας και ένα άνετο μέρος που δεν θα σας ενοχλήσουν.

Όταν είστε τακτοποιημένοι, προσπαθήστε να ξεχάσετε τις ανησυχίες της ημέρας και τιμήστε την Κοσμική Μητέρα λαμβάνοντας υπόψη τους κύκλους της Γης, της Σελήνης και του μεγαλύτερου σύμπαντος.
Πότε ενημερώσατε για πρώτη φορά αυτούς τους κύκλους;
Πώς πρέπει να ήταν η δημιουργία του σύμπαντος;
Σε ποιους τομείς της ζωής σας δημιουργείτε και πραγματοποιείτε νέες ιδέες;

Η Γαία Κοσμική Μητέρα μας διατηρεί το άγρυπνο μάτι της και είναι πάντα εκεί, πάντα ξύπνια, φροντίζει πάντα τη φωτιά, κρατώντας σας ζεστούς και κρατώντας σας στη συνειδητή αγκαλιά της.

Τόσοι πολλοί από εμάς πεινάμε για αυτή την αιώνια απαλότητα, ένα όμορφο μέρος για να ξεκουράσουμε το κουρασμένο μυαλό μας και να βρούμε μια πηγή συνεχούς ενυδάτωσης για την ψυχή, ένα ποτάμι που δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε.
Ας τιμήσουμε φέτος τη μεγάλη μας Γαία Κοσμική Μητέρα, τη σεβόμαστε και την ευλογούμε, την ευχαριστούμε και την καλωσορίζουμε στη ζωή μας, στις καρδιές μας και στα ενεργειακά μας πεδία.

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα