Τι είναι η Εσωτερική Εργασία;

Η εσωτερική εργασία βρίσκεται στον πυρήνα και το θεμέλιο του πνευματικού μονοπατιού.
Χωρίς αυτή, χάνουμε το χρόνο μας.
Δεν μπορεί να υπάρξει κάθαρση, θεραπεία, μεταμόρφωση και ισορροπημένη αφύπνιση χωρίς εσωτερική εργασία.

Όταν δεσμεύεστε για εσωτερική εργασία, μετατρέπετε τον πόνο σας σε δύναμη σαν αληθινός πνευματικός αλχημιστής.
Φυσικά, αυτή η εσωτερική δουλειά οδηγεί στη δημιουργία μιας αυθεντικής, βαθιάς αλλαγής στον κόσμο, σιγά σιγά.

Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να θεραπεύεις, να εξελίσσεσαι, να βρίσκεις αληθινή χαρά και ελευθερία, να μπαίνεις στη δύναμή σου, να ζεις σε αρμονία με τους άλλους και να στέλνεις στην ύπαρξη όμορφους κυματισμούς αλλαγής;

 

Τι είναι η Εσωτερική Εργασία;

Η εσωτερική εργασία είναι η ψυχολογική πρακτική του εντοπισμού και της διάλυσης των συσπάσεων και των μπλοκαρισμάτων που κρύβουν το Εσωτερικό σας Φως για σκοπούς αυτογνωσίας, θεραπείας, μεταμόρφωσης και επέκτασης.

Όταν κάνουμε εσωτερική εργασία, ρίχνουμε το φως της επίγνωσης στο εσωτερικό μας τοπίο που αποτελείται από τα διάφορα στρώματα του μυαλού μας, το συνειδητό, το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο βασίλειο.

Ο εσωτερικός σας εαυτός αποτελείται από τα κρυμμένα σας συναισθήματα, αναμνήσεις, σκέψεις, πεποιθήσεις, προκαταλήψεις, πληγές, σκιές και άλλες ψυχικές και συναισθηματικές συνθήκες που επηρεάζουν την ικανότητά σας να μεταμορφώνεστε και να αισθάνεστε Ολόκληροι σε ένα βασικό επίπεδο.

Κάνοντας εσωτερική δουλειά, σιγά σιγά, θα μπορείτε να ξεπεράσετε τους φόβους του παρελθόντος, τους περιορισμούς, τους εθισμούς, τις καταθλίψεις και τα συναισθήματα ακεραιότητας που τείνουν να μας μαστίζουν ως ανθρώπινα όντα.

Εσωτερική εργασία έναντι εργασίας ψυχής – Ποια είναι η διαφορά;

Η εσωτερική εργασία και η εργασία της ψυχής ταιριάζουν μεταξύ τους όπως το γιν και το γιανγκ, εμπλουτίζοντας εξίσου τα πνευματικά μας ταξίδια και δουλεύοντας αρμονικά δίπλα-δίπλα.

Ενώ το έργο της Ψυχής είναι να ακούς το κάλεσμα της Ψυχής σου να παραδοθεί στο Πνεύμα, η εσωτερική δουλειά είναι να δημιουργήσεις τον χώρο για να συμβεί αυτό.
Με αυτή την έννοια, η εσωτερική εργασία είναι το ενεργό ή γιανγκ μέρος της πνευματικής μας διαδρομής και η εργασία της ψυχής είναι το γιν ή το παθητικό μέρος των πνευματικών μας ταξιδιών.

Χωρίς τον εσωτερικό χώρο που δημιουργείται μέσω της εσωτερικής εργασίας, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσουμε σε ένα σημείο δεκτικότητας, ταπεινοφροσύνης και ανοιχτότητας για βαθιά ανάπαυση στο Πνεύμα ως την Αληθινή Φύση μας.
Η εσωτερική εργασία βοηθά να καθαρίσουμε την ομίχλη, τους ιστούς αράχνης και τα μπλοκαρίσματα που γεμίζουν το μυαλό, την καρδιά και το σώμα μας , επιτρέποντας στο Φως της Συνείδησης να λάμψει σταδιακά όλο και πιο φωτεινό.

Όπως το ξεβοτάνισμα ενός κατάφυτου κήπου, η εσωτερική εργασία δημιουργεί περισσότερο εσωτερικό χώρο βοηθώντας μας να ξεριζώσουμε τις παλιές εξαρτημένες πεποιθήσεις, τις ιστορίες, τα δόγματα και τις πληγές που ενσωματώνονται μέσα μας.
Και όπως το καθάρισμα ενός βρώμικου καθρέφτη, η εσωτερική εργασία μας βοηθά να βρούμε περισσότερη εσωτερική διαύγεια, αγάπη για τον εαυτό μας, πληρότητα και ευτυχία.

Ενώ η εσωτερική εργασία εξακολουθεί να λειτουργεί εντός του τομέα του εγώ (σε αντίθεση με την εργασία της Ψυχής που μας πηγαίνει πέρα ​​από την ξεχωριστή αίσθηση του εαυτού), είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο μέρος της πνευματικής διαδρομής επειδή βοηθά στη δημιουργία περισσότερης ψυχολογικής ισορροπίας και αρμονίας.

Χωρίς συνεχή εσωτερική εργασία, μπορούμε να πέσουμε σε πολλές παγίδες στο πνευματικό μονοπάτι προκαλώντας μονόπλευρη ανάπτυξη που οδηγεί σε ζητήματα όπως η πνευματική παράκαμψη, ο μηδενισμός, ο πνευματικός ναρκισσισμός, ο πνευματικός υλισμός, η τοξική θετικότητα και άλλα ψυχοπνευματικά ζητήματα που προκαλούν πόνο τόσο σε εμάς όσο και σε άλλους.

 

25 σημάδια ότι πρέπει να εξασκηθείτε στην εσωτερική εργασία

Νιώθεις χαμένος στη ζωή.

Δεν ξέρεις πια ποιος είσαι.

Νιώθετε μοναξιά και σαν ένας ξένος που κοιτάζει τον κόσμο.

Συχνά τσακώνεστε με άλλους.

Είσαι πάντα ευχάριστος στον κόσμο.

Δεν είσαι σίγουρος ότι είσαι ο εαυτός σου.

Έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Οι σκέψεις σας είναι σχεδόν συνεχώς αρνητικές και αυτοκριτικές.

Νιώθετε συνεχώς χωρίς κίνητρα και «επίπεδοι».

Περνάτε μια σκοτεινή νύχτα της ψυχής (ή πνευματική κρίση).

Υποφέρετε από χρόνια προβλήματα υγείας.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σωστά.

Η ζωή δεν φαίνεται αληθινή.

Νιώθετε μια αίσθηση απελπισίας.

Νιώθεις μια αίσθηση κενού.

Έχετε κρίσεις έντονου θυμού ή θλίψης.

Πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι εναντίον σου.

Δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε τους άλλους (ή τον εαυτό σας).

Επαναλαμβάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη.

Συνεχίζεις να προσελκύεις λάθος ανθρώπους στη ζωή σου.

Είσαι αυτοκαταστροφικός και αυτοσαμποτάρεσαι.

Έχετε μια ισχυρή τάση προς τον εθισμό.

Έχετε πολλά ισχυρά συναισθηματικά ερεθίσματα.

Αντιμετωπίζετε υψηλά επίπεδα άγχους ή πανικού.

Θέλετε να είστε μόνοι όλη την ώρα ή γύρω από άλλους όλη την ώρα
(για να ξεφύγετε από τον εαυτό σας).

Όσο περισσότερα σημάδια μπορείτε να σχετιστείτε, τόσο υψηλότερος είναι ο βαθμός εσωτερικής εργασίας που πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε.
Φυσικά, να έχετε κατά νου ότι πολλά από τα παραπάνω σημεία είναι συμπτώματα ψυχικής ασθένειας .
Με κάθε τρόπο, αναζητήστε έναν επαγγελματία θεραπευτή που μπορεί να σας βοηθήσει εάν υποψιάζεστε ότι κάτι είναι λανθασμένο στο γονίδιο σας.

Η εσωτερική εργασία δεν αντικαθιστά καμία ψυχιατρική/ψυχολογική στοχευμένη βοήθεια.
Είναι, ωστόσο, μια ζωτικής σημασίας συμπληρωματική πρακτική που είναι εξίσου απαραίτητη με τον ύπνο, την άσκηση ή το να κάνετε οτιδήποτε σας βοηθάει πραγματικά σε βασικό επίπεδο.

Η ανεξιχνίαστη δύναμη της εσωτερικής εργασίας

Το εσωτερική εργασία μπορεί επιφανειακά να φαίνεται πλούσια, ποιητική και μυστικιστική.
Αλλά όταν μπαίνεις στην καρδιά της, είναι συχνά ένα ταξίδι κάθαρσης.

Δεν παίζετε με κρύσταλλα και δεν τραγουδάτε μάντρα ενώ κάνετε εσωτερική δουλειά (αν και αυτά τα πράγματα μπορεί να είναι συμπληρωματικά και να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο).

Η εσωτερική εργασία, στην ουσία της, έχει να κάνει με την τοποθέτηση της αλήθειας και της επιθυμίας για ελευθερία (Αγάπη) πάνω από όλα.
Η εσωτερική εργασία είναι μια διαδικασία αιώνιου θανάτου και αναγέννησης.
Δεν σταματά ποτέ, ακόμα και αφού έχει φτάσει σε ένα υψηλότερο επίπεδο συνείδησης, γιατί όταν κάποιος πιστεύει ότι «έφθασε», τότε συμβαίνει η στασιμότητα.
Τότε είναι που ο πνευματικός ναρκισσισμός ευδοκιμεί και η σκιά αναδεικνύει το άσχημο πρόσωπό της.

Η εσωτερική εργασία είναι κυκλική.
Συμβολίζεται από τον χορό του Σίβα και της Σάκτι, το φίδι ουρόμπορος που τρώει την ουρά του, τον κύκλο της ζωής και του θανάτου, το γιν και το γιανγκ και το αρχέγονο κενό που είναι και τα πάντα και το τίποτα ταυτόχρονα.

Όταν παραχωρούμε τον εαυτό μας στην εσωτερική δουλειά, είμαστε σε μια προσπάθεια να αγκαλιάσουμε το παράδοξο της ύπαρξης.
Είμαστε σε μια προσπάθεια να περπατήσουμε στους οριακούς χώρους, να είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε και να ξαναγεννηθούμε ανά πάσα στιγμή και να μπούμε σε όλα αυτά που μπορούμε να γίνουμε.
Είμαστε σε ένα ταξίδι για να αντιμετωπίσουμε τις πιο φρικτές σκιές μας, να ανοιχτούμε στο πιο Θεϊκό μας Φως και να βιώσουμε την Ολότητα.

Και είναι κατανοητό ότι ο κόσμος το φοβάται αυτό.
Είναι πολύ πιο εύκολο να ζεις μια μέτρια ύπαρξη.
Είναι πολύ πιο εύκολο να περπατήσουμε το μονοπάτι που έχουν χαράξει άλλοι πριν από εμάς.
Είναι πολύ πιο εύκολο να κουνάτε το δάχτυλο στους άλλους και να παραμελείτε να αναλαμβάνετε την ευθύνη του εαυτού σας .

Το να περπατάς στο μονοπάτι που έχεις ταξιδέψει λιγότερο είναι πολύ πιο δύσκολο, πολύ λιγότερο άνετο και πολύ πιο απαιτητικό.
Και οι περισσότεροι άνθρωποι ΔΕΝ είναι έτοιμοι ή πρόθυμοι να κάνουν αυτή την επιλογή.

Τέλος, θέλω να καταλάβετε ότι η ίδια η φύση του εγώ σημαίνει ότι θα είναι πάντα ενάντια στην εσωτερική εργασία.
Είναι η Ψυχή σας που σας οδηγεί προς την εσωτερική εργασία, οπότε καλό θα ήταν να μάθετε πώς να διακρίνετε τη φωνή του φόβου (το εγώ) και τη φωνή της διαίσθησής σας (την Ψυχή).

 

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα