Το μονοπάτι στο άγνωστο

Θέλατε ποτέ να αλλάξετε τη ζωή σας ριζικά και χωρίς να κοιτάξετε πίσω;

Έχουμε τόσο γρήγορο ρυθμό που συχνά χάνουμε την επαφή με την αληθινή μας ουσία.
Αποσυνδεόμαστε με εκπληκτική ευκολία από ένα διασυνδεδεμένο σύμπαν, στο οποίο κάθε στοιχείο, χωρίς εξαίρεση, έχει νόημα για τη σωστή λειτουργία αυτού του πλανήτη.
Αλλά μερικές φορές, για κάποιο λόγο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε, νιώθουμε ότι η ζωή μας έχει σταματήσει να έχει νόημα και αντιμετωπίζουμε το δίλημμα να εγκαταλείψουμε αυτό που είναι γνωστό ως ιδανικό χωρίς εγγυήσεις.

Όταν γινόμαστε ενήλικες, υποθηκεύουμε την ευτυχία μας με αντάλλαγμα την υπό όρους ελευθερία.
Υπογράψαμε ένα συμβόλαιο γεμάτο υποχρεώσεις που πρέπει να εκπληρώσουμε αν θέλουμε να πετύχουμε αυτή την ψευδαίσθηση της ζωής.
Ψευδαίσθηση στην οποία κολλάμε φοβούμενοι να επενδύσουμε την ενέργειά μας στην επικίνδυνη επιχείρηση της ζωής.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που θα ήθελα να ξέρεις, και αυτό είναι ότι για να αντιμετωπίσεις το άγνωστο δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιος είσαι.
Θα το μάθετε στην πορεία.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι ό,τι κι αν συμβεί, θα είστε εκεί για να βοηθήσετε όταν πέσετε.
Μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτή τη δύναμη, και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε είναι μέσω της εμπειρίας.
Ακόμα κι έτσι, θα σας δώσω μια σειρά από ενδείξεις για να έχετε μια καλή αφετηρία.
Για να το κάνουμε αυτό, θα περάσουμε τον υπόλοιπο χρόνο μας μαθαίνοντας πώς να προσδιορίζουμε τη βάση πάνω στην οποία βασίζεται η αντίληψή μας για τον κόσμο:
Τις πεποιθήσεις.

Για να φτάσουμε σε μια κατάσταση ψυχικής ακινησίας και να συνδεθούμε με την εσωτερική μας πυξίδα, πρέπει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σύστημα πεποιθήσεών μας. Ένα πρώτο βήμα για να επιτευχθεί αυτό είναι μέσω της σιωπής. Η παρατήρηση, είτε είναι ο χτύπος της καρδιάς μας, η μέχρι τώρα ασυνείδητη αναπνοή, του περιβάλλοντος, θα μας επιτρέψει να συνδεθούμε με το παρόν. ο τέλειος χώρος για να εκδηλωθεί η εσωτερική μας σοφία.

Μόλις καταφέρετε να συνδεθείτε με τον εσωτερικό σας εαυτό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι σκέψεις είναι απλώς ένα σύμπτωμα. Εάν θέλετε να επιτύχετε ψυχική ανθεκτικότητα, πρέπει να φτάσετε στη ρίζα του θέματος. Οι πεποιθήσεις που καθορίζουν τη ζωή σας είναι καθοριστικές για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα που λαχταράτε. Φυσικά, κρύβεται πολλή πολυπλοκότητα πίσω από όλα αυτά, γιατί για πολλούς από εμάς η συναισθηματική εκπαίδευση έχει εμφανιστεί λόγω της απουσίας της. Επομένως, για να σας βοηθήσουμε, είναι σημαντικό να μάθετε να παρατηρείτε το περιβάλλον σας και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, για όσα στη ζωή σας δεν σας αποζημιώνουν πλέον. Αυτό που έχετε τώρα είναι το αποτέλεσμα των πεποιθήσεων που σας διαμορφώνουν ως άνθρωπο. Η αποδοχή αυτού είναι το πρώτο βήμα για να γίνει δυνατή η αλλαγή.

Για να το καταλάβετε καλύτερα, η διαδικασία θα ήταν η εξής: Οι πεποιθήσεις είναι σαν τις ρίζες ενός φυτού, αν είναι δυνατές και ανθεκτικές, ευνοούν την ανάπτυξή του, ενώ εμείς τις τρέφουμε με εμπλουτιστικές σκέψεις που τελικά θα δώσουν καρπούς συναισθήματα και ενέργειες που ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής. Αλλά τώρα, φανταστείτε ότι αυτές οι ρίζες έχουν ένα βακτήριο, έναν μύκητα που τις περιορίζει και εμποδίζει την υγιή ανάπτυξή τους. Αυτό θα ήταν αυτό που γνωρίζουμε ως περιοριστικές πεποιθήσεις. Όπως κάθε βακτήριο, διαδίδουν ταχέως δημιουργώντας τοξικές σκέψεις που συσσωρεύονται, προκαλώντας παραλυτικά συναισθήματα και ενέργειες που μας εμποδίζουν να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας ως ζωντανά όντα.

Για παράδειγμα, όταν αφήνουμε μια ευκαιρία να περάσει μπροστά στα μάτια μας ενώ δικαιολογούμε στο κεφάλι μας τους λόγους για τους οποίους δεν αξίζει καν να προσπαθήσουμε, ερχόμαστε αντιμέτωποι με περιοριστικές πεποιθήσεις που αντί να μας ενισχύουν, μας αποδυναμώνουν.

Πόσες φορές έχεις βρεθεί να εξηγείς γιατί η ζωή σου είναι όπως είναι και γιατί είσαι όπως είσαι, όταν βαθιά μέσα σου εύχεσαι να ήταν όλα διαφορετικά;

Για να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά. Τέτοιες καθημερινές πράξεις είναι σαν να λες «σ’ αγαπώ» χωρίς να περιμένεις αμοιβαία απάντηση, να καλείς έναν φίλο με τον οποίο δεν έχεις μιλήσει για πολύ καιρό και, για κάποιο λόγο, σου έρχεται στο μυαλό η μνήμη του, ή να βάζεις τις ανάγκες σου πάνω από τις επιθυμίες του.
Αλλά, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, είναι μερικές μόνο πρωτοβουλίες που μπορούμε να αναλάβουμε για να δημιουργήσουμε μια πληρέστερη και πιο ικανοποιητική ζωή.

Οι πεποιθήσεις μπορούν να αμφισβητηθούν και να αλλάξουν.
Αυτή είναι μια από τις μεγάλες υπερδυνάμεις του ανθρώπου, γι’ αυτό σας συμβουλεύω να τη χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.
Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα αν δεν έχεις την απαραίτητη υποστήριξη και πόρους για να το πετύχεις.
Ως εκ τούτου, συνιστώ στο δρόμο προς το άγνωστο να εκτιμήσετε τη συντροφιά εκείνων που, όπως εσείς, αποφάσισαν να αμφισβητήσουν τη ζωή που επέλεξαν οι άλλοι για αυτούς.

Τέλος, θυμηθείτε το εξής:

Μπορείτε να έχετε όλες τις γνώσεις, τα εργαλεία και τις ευνοϊκές συνθήκες που θέλετε, αλλά τελικά, χωρίς ιστορία δεν υπάρχει ηθική.
Αυτό που εννοώ με αυτό είναι ότι οι εμπειρίες είναι η μόνη εγγύηση που έχουμε για να μάθουμε να περπατάμε χωρίς να φοβόμαστε ότι θα πέσουμε.
Άλλωστε όλες εκείνες οι μέρες που περνούν χωρίς ξεκάθαρο νόημα, καταλήγουν να διαμορφώνουν τη ζωή μας.
Οπότε η συμβουλή μου είναι, όποιον δρόμο κι αν επιλέξετε, είτε οικείο είτε άγνωστο, να το κάνετε από αγάπη για τον εαυτό σας και τους άλλους.
Πιστέψτε με, αυτό θα κάνει τη διαφορά.

 

{Sara Juarez Batista}

 

 

Νεκταρία Σπυροπούλου
Reiki Master Teacher/ Spiritual Teacher
Ολιστική – Ενεργειακή  Θεραπευτική
Κιν: 6987196691
Email: info@harmonyspiritualhealing.gr

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδας μας συμφωνείτε με την χρήση των cookies.
Μάθετε περισσότερα